Geleidelijke islamisering zet verworvenheden wetenschap onder druk (opiniez.com)


Het is nog maar een paar honderd jaar geleden dat met Galileo Galilei de moderne natuurwetenschap de eerste wankele stappen op het toneel van de wereldgeschiedenis zette. Opeens werd de waarneming van de wereld om ons heen – en niet langer een star dogmatisch door religie bepaald denkmod ...

door ongelovenloos in Binnenland  ·  26 Reacties

  • 15
  • 549x gelezen
Reageer met een Emoji
2
2
13

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De macht van de Islam zal onverwijld toenemen daar de huidig zittende lammelingen, die politiek bedrijven, niet de kennis kunde en het lef hebben om dat virus te verwijderen uit onze samenleving. Vrijheid van Godsdienst voor iedereen, maar de islam houdt daar een ander standpunt bij in. Alleen maar Islam en verder niet. Zo zal de wereld gaan veranderen in een fanatieke godsdienstwaanzinnigen die niets anders zullen accepteren. Verkregen kennis zal verboden worden omdat de angst dat mensen meer gaan nadenken, gevaarlijk is en een bedreiging vormen.

5
1 TC

Zolang de wegkijkende dorp-idioten hier een politieke invloed uit kunnen oefenen en Nederlanders zo stom zijn om op de CPN, D66 6 en de Pvd???a te stemmenis de kans dat al die verworvenheden teloor gaan heel groot!
Islam verkeerd grotendeels nog in de middeleeuwen met op dit moment nog weinig kans op verschuiving naar de 17,18 of 19e eeuw!

7
2 Zie Hier

Dat kon je zien aankomen, islam en kennis vergaren passen niet bij elkaar, we zijn al een heel eind teruggezakt in de EU sinds de massale import van godsdienstwaanzinnigen.
Het gemiddeld IQ in de EU is ook dramatisch gedaald de laatste 50 jaar.

5
3 Positivo

De islamisering is een bedreiging voor de westerse cultuur en al zijn verworvenheden.

4
4 sparta

Ook in sommige achtergebleven christelijke en joodse groepen heerst nog een non wetenschap gedachte.
(Aarde niet ouder dan X duizend jaar, ontkenning van de wetenschappelijk bewezen ontwikkeling der aarde en zijn creaturen.)
Bij sommige christelijke en joodse groepen hebben vrouwen (ook in Nederland), nog steeds, geen spreekrecht.

Het trieste is dat het bij deze christelijke en joodse achtergebleven groepen slechts een paar duizend betreft, echter binnen "de islam" vele miljoenen.

Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat de (moderne) wetenschap geremd zal of gaan worden door een of enig primitief denken binnen "de islam".
Aan de andere kant was het "de islam" welke de verregaande wetenschappelijke ontwikkeling onder de Arabieren min of meer succesvol uit wist te roeien.

Zou "de islam" een bedreiging vormen voor wetenschappelijke ontwikkelingen, dan dient deze zich ofwel snel tot enige vorm van verlichting te bewegen danwel het achtergebleven gedachtegoed geweerd te worden op scholen en/of universiteiten.

2
5 Bezorgde Europeaan

"Het ontbreken van een heldere definitie van godsdienst leidt in de praktijk van vandaag tot onduidelijkheid en tot de onweerstaanbare neiging, met name in moslimkringen, om voor hun religieuze ideologie via de rechter steeds meer ruimte af te dwingen. De juridische jihad is een beproefde methode geworden om religieus-ideologische provocatie vorm te geven, en niet zonder succes."

3
6 Wendel

@5 : Met de huidige politiek heeft de wetenschap geen vijanden meer nodig.

4
7 Wendel

Islam is niet alleen religie maar ook regeringsvorm. Dat is het verschil met bijvoorbeeld christendom, waarbij Jezus zei: "Geef de keizer wat des keizers is" oftewel betaal gewoon belastingen, verzet je niet tegen het wereldlijk gezag.

Islam is, net als katholicisme, hierarchisch, alleen islam erkent het wereldlijk gezag niet. De hierarchie van imams is hun regering en Sharia hun wetgeving. Geen ruimte voor grondwet, mensenrechten of democratie.

4
8 Wendel

Religie is een restant uit de oertijd, de tijd dat we ons begonnen af te vragen hoe alles ontstaan is. Daar heeft NU de wetenschap goeie antwoorden op, maar in die begintijd dachten we werkelijk dat het -buitenaardse- superwezens moesten zijn. Wij konden een huis bouwen maar geen planeten. Dus die werden dan door nog slimmere wezens gebouwd. Die zag je ook nooit, want die woonden boven op hoge bergen (Olympus), of hoog in de hemel.
Religie bleek ook een manier om mensen te knechten en te laten gehoorzamen. Men had de hemel en de hel bedacht. "Wie zoet is en gehoorzaam, mag naar de hemel, wie stout is gaat eeuwig branden in de hel."Sluwe manier om mensen onder je te krijgen.

Een paar honderd jaar geleden begon de wetenschap op te komen. Bewijzen bleken verifieerbaar en de kennis over alles nam enorm toe. De kerk deed pogingen om de wetenschap in diskrediet te brengen, dat mislukte. De voordelen van meer kennis bleken enorm, voor iedereen. Dus wetenschap werd de grote concurrent van de religieuze bangmakerij en valse beloftes...
Toen de Islam opkwam was er nog niet zo veel aan de hand. Er was plek voor geloof in ene Mohammed, maar ook voor bv. astronomie en wiskunde. Tegenwoordig zitten we met een zeer extreme vorm van islam; eentje die, net als dat eerste christendom- dood en verderf zaait en mensen bang maakt.
Ik ben van mening dat nergens in de wereld die extreme islam thuishoort. Het is een duidelijke vijand van vrijheid, van gedachten, van alles. Hun woordje "vrede" betekent geen respect voor andere religies en levenswijzes, maar hun "vrede" betekent dat iedereen dezelfde islamitische stroming gelooft...! En dat moeten we niet willen, zo'n 'vrede'. Daar moeten we tegen vechten.

Die extreme islam ziet wetenschap uiteraard als een vijand. Zelfs muziek is bij ze verboden, laat staan sport. Niets mag, veel moet: in het zwart lopen, kledingvoorschriften, veel bidden, enz. Moeten we niet willen. Hoe agressiever zijn worden binnen onze invloedssfeer, des te harder zullen we moeten terugslaan. Je geeft die lui een vinger, maar ze pakken je hele arm. Dat moeten we niet toestaan. Deze lui willen geen betere wereld, maar slechts de baas zijn. Als dergelijke gerelicapten de totaalmacht krijgen, zitten we in een gevaarlijke theocratie, waar wetenschap geen plaats meer in heeft. Ik moet er niet aan denken en ik zal daar altijd tegen blijven vechten! Religie is een relikwie van vroeger. We kunnen zonder, en we moeten zonder die sprookjes en bangmakerijen. Niemand gelooft zo maar in buitenaardse wezens, maar in de geloofshuizen zijn ze er opeens van overtuigd dat die wezens er WEL zijn. Dat is vreemd, onlogisch en onjuist.

3
9 weerman

Wèl 'minnetjes' geven, maar dat niet onderbouwen in de discussie. Wat een enorm religieus zwaktebod weer. question Ze laten zich altijd zoooo kennen, die gerelicapten...

4
10 weerman

Niet alleen de islamisering maar ook de hyperrationalisering zijn een bedreiging voor de vrije westerse cultuur! Linkse Kerk, (media)technologie, wetenschap, politiek en Islam gaan hand in hand....

6
11 CoolMemories

En in ons land willen Jette en Klaver maar ook CU en CDA nog meer van dat tuig hier binnen halen. Denk daarom als u maart 2021 naar de stembus gaat.
Stem FvD, PVV, SP, 50+ en de nieuwe partij van Henk Krol. Deze partijen zullen gezamenlijk toch wel 75 zetels binnen kunnen slepen!

5
12 Interessant

@12

" Deze partijen zullen gezamenlijk toch wel 75 zetels binnen kunnen slepen!"

Not even close..........

1
13 Gremdaat

@9

De wetenschap heeft ook in 2020 aannames over het ontstaan van alles. Aannames die ze theoretisch kan duiden.

Maar u en velen met u maken de denkfout te denken dat daarmee de vraag over het ontstaan van alles definitief beantwoord is. Vraag het eens een wetenschapper zou ik zeggen en het antwoord zal nee luiden als de wetenschapper eerlijk is. Het blijft een theorie. Geen vaststaande zekerheid die onweerlegbaar bewezen is.

Niemand op deze wereld weet met zekerheid hoe alles ontstaan is wat er is. Geen enkele religie, en geen enkele wetenschapsdicipline.

En dat is de waarheid anno 2020 en de stand van zaken.

6
14 De Vliegende Brabander

Stop de islamisering !!!!!!

4
15 xtremy

* Verwijderd door de redactie *

16 Scholar007

* Verwijderd door de redactie *

17 Tatersalad

@14
Als de wetenschap wordt belemmerd om te groeien, doordat een middeleeuwse ideologie gebaseerd op onderdrukking en knechting hier een stokje voor steekt, zal het volk binnen no time terug vallen tot aan het begin van de jaartelling.
En dan hebben de machthebbers wat ze willen, het volk dom en onwetend, en zijzelf badend in luxe en weelde, en gebruikmaken van hoogstaande technieken en wetenschap, die alleen voor de hoogste machthebbers en hun kringen zijn weggelegd.

1
18 Marrie

@14 Zeg, snuggere Harry...

Binnen de wetenschap is een theorie het hoogst haalbare. Een theorie is bewezen, gestaafd... De tering hey, wat ben jij volledig achterlijk gehouden door je religie. question

0
19 Bluth

@18

Huh. Hier heb ik het toch helemaal niet over ?

@19

Het maakt niet uit wat u zegt. U mag me noemen wat u wil. Daar verandert verder niets mee aan wat ik eerder gezegd heb. U mag vasthouden aan elke theorie die u wil. Maar denk niet daarmee de onweerlegbaar bewezen waarheid in handen te hebben. En diep van binnen weet u dat ook wel. De ander achterlijk noemen zal uzelf goed doen voelen. Het doet echter ook in dit geval geen recht aan de waarheid. Ik ben niet achterlijk. Als ik zeg dat geen enkele religie of wetenschapsdiscipline met 100% zekerheid iets over de totstandkoming van alles kan zeggen in 2020 is dat geen achterlijkheid maar de simpele waarheid. Niemand heeft zekerheid. Ik niet, maar u ook niet met al uw wetenschap en theorieën. En dan kunt u mij proberen zo veel neer te halen als u zelf wil. Het zal aan die waarheid niets veranderen.

5
20 De Vliegende Brabander

@14
Jij weet het verschil niet tussen de spreektaal als men het over een "theorie" heft, en over de 'theorie' van de wetenschap. Hier wat informatie:

https://kloptdatwel.nl/2012/04/06/het-is-maar-een-theorie/

https://www.encyclo.nl/begrip/theorie

Kortom: zeggen dat de wetenschappelijke verklaring "maar een theorie" zijn en 'dus' nog niet bewezen, is onzin.
Verder zijn er wat denkbeelden over het ontstaan van alles. Religie is de meest ononderbouwde van allemaal.

1
21 weerman

@20
Religie heeft nog nooit iets bewezen, integendeel. De manier waarop religies met wetenschap omgaan, is gheel in strijd met de normen en waarden van diezelfde relige... Hun "god" is ook nog nooit bewezen, dus het is geheel correct om religie als een menselijk beneksel te beschouwen; een manier om dingen te verklaren, en later een manier om mensen via emotionele chantage in een keurslijf te duwen en ze te dwingen tot zelfs het meest verschrikkelijke: doden in naam van hun 'god.
De wetenschap streeft helemaal niet naar de "ultieme waarheid", dat pretendeert religie te geven..! Wetenschap maakt een hypothese en daarop volgt een theorie. Waarop geschoten wordt door andere wetenschappers. Er kan een betere verklaring volgen, dan vervalt de oude hypothese en volgt dus de nieuwe theorie. Tot er weer een slimmerik komt en dáár weer een gat in schiet.
Pretenderen dat de wetenschap streeft naar de Grote Waarheid is een sluwe religieuze manier om een sterkere vijand in diskrediet te brengen. Maar allang mislukt, hoor. Behalve bij fanatieke gerelicapten; die geloven heilig in hun 'god' als zijnde enige verklaring van alles.

Ga niet proberen de wetenschap gelijk te stellen aan religie, ook dat is weer een sluwe truc. Wetenschap staat ver boven religies, omdat de wetenschap elke dag duizenden keren bewezen wordt, en 'god' niet.
Religie is, net als bidden, niets meer dan mentale zelfbevrediging, elke dag.

1
22 weerman

@16 IQ is niet te koop of te leren, het is voornamelijk genetisch bepaald en met veel studie ietwat op te vijzelen.
Typische reactie van jou trouwens, het ligt niet aan de allochtonen maar aan het gastvolk.

3
23 Positivo

@22

Prima. U heeft gelijk. Discussie gesloten. Ik vind het allemaal prima.
Als een normale discussie hier niet meer mogelijk is moet ik dat accepteren.

6
24 De Vliegende Brabander

@24
Je kunt heel normaal met ons discussiëren, hoor. Maar kom met inhoudelijke argumenten, niet met op religie gebaseerde zaken. U hebt geen inhoudelijk commentaar op mijn @22 en dat is dan jammer -voor u. Enfin, fijne avond nog.

1
25 weerman

* Verwijderd door de redactie *

26 Scholar007

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@64 Nou nou, is een agressie regulatie training niet iets voor jou ??...

11 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@67 ik vermoed dat rooibos bij de thee familie hoort, ofwel pickwick die al eerder verwijdert is hier....

33 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Tussenderegels
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@3 We gaan zien waar de Tsjechen mee komen. Vraag is of dit bij de veiligheidsdienst blijft hangen of dat het openbaar wordt....

1 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@20 Als je landen niet kan aanspreken op het humanitaire oorlogsrecht dan worden de misdaden nog groter en veelvuldiger gepleegd. Wat betreft 'n...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
Wanstaltig! AD en Klaver BESMEREN Baudet met Rusland connectie 'Maar geen bewijs'

Is inderdaad wanstaltig Baudet had allang in een gesloten GGZ moeten zitten!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Dat ze je er maar snel van afgooien hier. Wat een smeerlap ben je....

1 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

6 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

8 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Xxx Lesbin VideoFilme PornoincestoMatureanalpornMouthfuck GifXxx Hd MoviesBlow Job From A StrangerSims Gay PornPorncasting Videos前列腺 高潮Fat Women FuckingPorn HitchhikingLia Lovely BangbrosRawgonzoLiz ViciousEmmas Secret LifeLatin Lesbien PornTelugu XhamsterSpivr-055Chinese-porn-starsAiswarya Rai PornSleepcumOrsmnetXxx Indian NurseExclusive Porn VideosPorn Mature ThreesomesAnal Stretching ToysRabrag TorrentFsabswingersFotosde Novinhas PeladasGangbangPantie CumshotsSex Worldامیلی ویلیسLesbi Mom PornBethbehrsnudeHd Yeen PornXxnx Sis BroPorn TmkocTamanna Heroine Sex VideoAsian BoypornYoung Xxx VideoMako Chan KaihatsuMomoka NishinaOrgasmic ShakingVirgins DefloweringGuys HumpingAva Sabrina LondonChubby Amateur NudeErroticaHot Animae PornFiji PornMovies Porn ScensPorn From TumblrNina Elle HotHarley Dean PornAnaljoiSamus FutaLive Bokep IndonesiaInduan Adult Web SeriesNaked Ryan GoslingVelamma ComicsMallu Hema HotApple Bottom 52Ryan Keely OnlyfansViolet Myers RidesPulse EbonyXvideo BangaliChudachudi Open VideoMobile Porn ClipsDesi Sex GujaratiDeria PornSunny Leone Sex With LesbianCojiendo EicoGroping On TrainMassive Thighs PornOnly Fans LaekedHentay Porn FreePhotoscompangantesBokep JandaPron Star XxxXxx CinemaPorn HopArina HahsimotoZelma Cherem Porn VideoAdriana Chechik BangbrosWomen's Erotic PornLatest Sex ComChoti Ladki XnxxWestern Sex Video6ar6ie6 OnlyfansFithly FamilyBig NipplepornMax The Elf PornTeens Masturbate Porn폰 허브Sexwap HindiNenas CojiendoPórno BrasileiroTichar SexyRatemy CockMali Trevejo.pornStepfather Daughter PornPornhub PhotoOiranimeHot Sexxy VideoHigh Heels Sex VideosEuphoria_lifeNiftypornCumlouderFlinsgterYou PrnPorn O MovieChat Sexo GrátisNight Club Sex VideoSoft Porn HindiJanet Mason 2023Sex Video Sex VideoKatekurayAlex Grey CreampieMegan Thee Stallion TwerkNude Dance PornThe Walking Dead SexAlt .comHipereexCelenritymoviearchiveScarlett SageKenyan Sex VideosFamily Group Sex StoryRomancexnxxKaren Fukuhara NudeMissvspNew Porn MovirsHotgaylisttSexy To XxxFake Hostel XxxBrainwashing PornLex Ky EscortsVanessa Del Rio NudeIndian Sex Tube ComRough GanbangOne Piece NudityIndian Wife Nude PicsIntense BlowjobLiterotica ChatWoodman CastingCoco DethickXxx Video CpmWww XvedioBeautiful Family Sex VideoNikki Benzporn