achtergrond

Geenstijl

Maurice de Hond ook al van YouTube gejorist

Grote voorjaarsschoonmaak bij YouTube zeker, of heeft iemand gewoon een fles met bleek op de server laten vallen?

Vorige week embedden we een stukkie Weltschmerz met Maurice de Hond boven dit topic, waarin de oude peilmeester rustig en zonder radicaal gedachtengoed wat vraagtekens zet bij specifieke onderdelen van lockdown. Gisteren is die video ineens van YouTube geschrobd, derhalve hierboven de niet door rode overheden-pennen of vrij debat hatende internetreuzen te verwijderen GS-mirror. Werkelijk geen idee welke covid-regel Maurice in bovenstaande video heeft overtreden, maar hij is als lockdowncriticus wel vaker de gebeten Hond de laatste tijd. Het is zelfs tot in Amerika opgevallen dat Maurice the Dog aan de curb is gekicked, want zelfs Adam Curry had het erover in z'n laatste No Agenda (fragment na de breek). Diezelfde Curry viste een Brits overheidsdocument (pdf) op waarin het inzetten van media om mensen bang te maken openlijk wordt geadviseerd. Niet geheel toevallig zei Maurice in een eerder gesprek (ook na de breek) dat we "onnodig bang worden gemaakt". Als we afgaan op de MSM in de afgelopen maanden, zou het ons niet verbazen dat zo'n missiedocument ook in het Nederlands te verkrijgen is. Wegens censuur in de herhaling: tweemaal Maurice de Hond over wurgslang van anderhalve meter om de nek van Nederland. Je hoeft het allemaal niet te geloven. Maar je moet het wel kunnen bekijken, bespreken en bevragen. Leuk voor op het terras in de bank.
UPDATE: Maurice is BOOS.

Maurice the Dog kicked to the curb

We worden onnodig gecensureerd, ook

Replying to @mariannezw

Zelfs het gesprek met mijn @BNR collega @keesdekortbnr is door YouTube verwijderd! Het wordt echt met de dag gekker. Misschien tijd dat @arieslob eens aan de bel trekt bij Google? #techdictatuur twitter.com/De_NieuweWerel…

De Nieuwe Wereld
De Nieuwe Wereld
@De_NieuweWereld

YouTube heeft deze video verwijderd omdat het de regels zou schenden, we zijn verbaasd over dit besluit en vanzelfsprekend tekenen we bezwaar aan. We beraden ons verder op nadere stappen.

29
Reply

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.