Kinderen aan het spelen in het vluchtelingenkamp Kara Tepe op het Griekse eiland Lesbos.
Volledig scherm
Kinderen aan het spelen in het vluchtelingenkamp Kara Tepe op het Griekse eiland Lesbos. © ANP

CDA beweegt niet onder interne druk over 500 asielkinderen

Een initiatief van lokale CDA-politici om 500 vluchtelingenkinderen die vastzitten op de Griekse eilanden naar Nederland te halen, lijkt te stranden. De Tweede Kamerfractie en het partijbestuur van het CDA lijken niet te willen bewegen onder druk van de achterban. 

  1. Rekenkamer: overheid deed te weinig tegen belangenverstrengeling bij aankoop coronavaccins

    Rekenkamer: overheid deed te weinig tegen belangen­ver­stren­ge­ling bij aankoop coronavac­cins

    Het ministerie van Volksgezondheid heeft in de begindagen van de coronacrisis te weinig gedaan om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen, concludeert de Algemene Rekenkamer. Zo werd oud-DSM-topman Feike Sijbesma benoemd tot speciaal gezant, terwijl zijn broer een hoge functie bij vaccinontwikkelaar AstraZeneca had. ‘Het ministerie had bij het aantreden van Sijbesma geen gesprek met hem gevoerd over mogelijke belangenconflicten’, aldus de controleurs.
  2. Weggestemd hoofd van financiën 50Plus neemt papierwerk mee naar huis, nu kan partij niet meer bij administratie

    Weggestemd hoofd van financiën 50Plus neemt papierwerk mee naar huis, nu kan partij niet meer bij administra­tie

    De politieke partij 50Plus kan momenteel niet bij haar financiële administratie. Het vorige maand weggestemde hoofd van de financiële commissie, Johan Hessing, heeft het papierwerk mee naar huis genomen en dit ontbreekt nog altijd op het partijkantoor in Den Haag. Ondertussen heeft een reclamebureau een incassobureau ingeschakeld om een achterstallige betaling voor een campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen najaar betaald te krijgen.