De Peiling: 'Nachtvluchten op Schiphol moeten verboden worden' (nhnieuws.nl)


53.17% is voor een nachtelijk vliegverbod op dit moment. ...

door Lidpver in Politiek  ·  14 Reacties

  • 4
  • 289x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En de economie mag dus helemaal instorten die mensen beseffen niet dat er veel vrachtvliegtuigen in de nacht vliegen die van alles en nog wat bezorgen waar al die klagers de volgende dag weer lekker van zitten te peuzelen.
Onderdelen leveren van machines, auto,s, elektronica apparaten etc etc.

1
1 welofniet

Wij hebben sinds vorig jaar twee eendenfamilies die zich aan de kade van de sloot grenzend aan onze achtertuin hebben gevestigd. Die maken 's morgens vroeg (rond een uur of 5) best wel wat herrie, zeker nu ze samen bij elkaar 18 puberende eenden hebben.

Ikzelf ben altijd al eerder wakker, mijn vriendin moest er even een paar dagen aan wennen maar slaapt er nu doorheen. Hoe kan dit? Omdat je aan de geluiden zal wennen.

Nu is het motorgeluid van een vliegtuig ook nog eens een monotoon geluid, een "white noise". Als de wind in de "juiste" richting staat komen de vliegtuigen hier boven Alkmaar vrijwel net zo laag over als ze doen rondom Schiphol. Ik ben er nog nooit wakker van geworden...

En geen nachtelijke vluchten meer, zoals @1 ook al aangeeft, slaat helemaal nergens op. Dan bestellen ze hun speciale vegan super food ergens uit het buitenland en dan moeten ze er 2 maanden op wachten, gaan ze niet leuk vinden. question

1
2 Bluth

@1
"En de economie mag dus helemaal instorten"

Gaarne een onderbouwing daarvoor.


1998
Banenmotor schiphol?
https://www.groene.nl/artikel/banenmotor-schiphol

2017
Schiphol, van banenmotor naar het belangrijkste klimaatprobleem
https://www.toekomstluchtvaart.nl/pdf/Schiphol_klimaatprobleem_juli_17.pdf

2019
Econoom die jarenlang pleitte voor ‘banenmotor Schiphol’ wil nu krimp
https://www.parool.nl/amsterdam/econoom-die-jarenlang-pleitte-voor-banenmotor-schiphol-wil-nu-krimp~bc4db665/

2019
"Schiphol heeft als zelfstandige ‘banenmotor’ geen doorslaggevende factor in de economische groei"
https://www.tweedekamer.nl/downloads/document?id=d80d4272-a150-4654-a7c7-f78d0d9ec30b&title=Actualisatie%20economische%20betekenis%20Schiphol.pdf


Ik vraag naar die onderbouwing omdat deze er niet is, behalve dan natuurlijk vanuit de sector zelf.
En toch gebruiken vlieg tuig als Cora van N. en Melanie S. van H. G. juist die argumentatie om de ene na de andere vervuilende maatregel door te douwen.


Dus maak svp eens duidelijk dat onze 'economie helemaal zal instorten' als er geen nachtvluchten meer zijn. Concreet. Begrijpbaar. Svp.

5
3 Lidpver

Ik begrijp niet echt waarom mensen veelal ver weg willen op vakantie, ik begrijp best dat het leuk is om ver weg te gaan, maar ook in Nederland kan je een leuke vakantie vieren.
Als er overdag meer ruimte is voor vrachtvliegtuigen hoeven deze in de nachtelijke uren niet te vliegen.

6
4 mijnnaamwasalbezet

Doe ook gelijk tussen 22:00 uur en 06:00 uur het vrachtverkeer, auto- scooter- en brommers in de ban....
Verbiedt de kermissen, popconcerten, voetbalwedstrijden etc. etc. waarbij veel geluid geproduceerd wordt ook maar....

S.O.

1
5 LoydMorris

@2
Nope, vliegverkeer maakt geen 'white noise'. Het geluid zwelt aan en neemt weer af. Jij bent weer eens bezig je eigen werkelijkheid bij elkaar te verzinnen; white noise is geluid zonder onderbreking.

Een overzichtje van wat vliegverkeer boven een woonwijk (!) zie je hier:
http://prntscr.com/soo9y7

Die bijna 100 dBa is nog lang niet het record, dat is bijna 120 dBa. Het maximaal toegestane niveau in discotheken is 110 dBa.

Daarop volgt vrijwel altijd het argument:
"Dan ga je daar toch niet wonen?"

Het zou mooi zijn als de luchtvaartsector die mensen die weg willen uit de geluidzones daarvoor zou compenseren.
Maar nee, men houdt bedelend de hand op en betaalt de CEO van AF/KLM €4,9 miljoen euro voor twee jaar werk, de organisatie tikken miljarden subsidie af.

Veel plezier met je eendjes. Als die boven de 90 dBa uitkwaken moet je maar weer eens een berichtje sturen. Boven de 80 dBa bestaat er namelijk kans op blijvende gehoorschade.

6
6 Lidpver

@6 Zo, wie heeft er in jouw ontbijtgranen gezeken vanmorgen? Ik kan er ook een keer naast zitten hoor, wil ik ook wel erkennen. Geen idee waarom jij direct als een dolgedraaide idioot reageert.

Mijn argument van wennen aan geluiden blijft staan. Of zal ik zo even wat eentjes af gaan knallen vanwege de overlast? question

Waar komt die screenshot vandaan? Een random plaatje op een imagehosting site, zonder enige bronvermelding, wat heb je daar nou weer aan?

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geluidsoverlast/documenten/publicaties/2017/07/14/geluidsbelastingkaarten-schiphol-2016

De meeste recente data (het moet om de 5 jaar).

Oh, als alle meeuwen en kraaien erbij komen en de ruzies beginnen dan kan het weleens de 80dbA overschrijden. question Maar goed, ik heb maanden lang door nachtelijk gebruik van afterburners geslapen, het zal wel aan mij liggen. question

2
7 Bluth

Iedereen kan die enquête invullen. Ik snap dat als je weinig tot geen last ondervindt van dat vliegverkeer dat je sneller voor dan tegen bent. Idem voor uitbreiding van het aantal vliegbewegingen of niet. Wat bomt jou dat tenslotte; het zijn namelijk anderen die daar last hebben jij niet. Maar houd je deze enquête onder mensen die binnen de corridors van die vliegtuigen wonen zal de uitkomst absoluut anders zijn.

0
8 ThWil

@4 "Ik begrijp niet echt waarom mensen veelal ver weg willen op vakantie, ik begrijp best dat het leuk is om ver weg te gaan, maar ook in Nederland kan je een leuke vakantie vieren."
Je begrijpt het niet echt maar je begrijpt het best... Hmmm, komisch.

'ook in Nederland kan je een leuke vakantie vieren'
Kan, voor mij en vele anderen echter niet. De mooiste regio, daar woon ik al. Strand en proberen de grauwe zee te bereiken, dat hoeft voor mij niet.
Voor een 'vakantie' in Nederland blijf ik gewoon thuis.

1
9 RobP

Zouden de mensen zo gek geworden zijn dat zelfs mensen wonend in de onmiddellijke nabijheid van Schiphol ook op Rutte zouden stemmen.? Rutte leider van de VVD die koste wat kost Schiphol de hand boven het hoofd houdt.

3
10 jantje van leiden

@7
Het moet fijn zijn om fact-free een sector na te blaten wetende dat die sector al járen burgers oplicht en besodemieterd om te voorkomen dat de eigen gemaakte wetgeving gehandhaafd moet worden.

Uit je linkje van de overheid die grootaandeelhouder is in de luchtvaart in NL én die de eigen wetten maakt die daarna met voeten getreden worden en derhalve dan maar weer van tafel worden geveegd (bijvoorbeeld het statistisch causaal model, milieuvergunning SPL):

"Er zijn aparte berekeningen voor het geluid in een heel etmaal (Lden) en in de nacht (Lnight)."

De overheid 'rekent' en meet niet. Al héél lang niet. En aangaande SPL wíl men ook helemaal niet meten. De geluidsbelasting in dit postcodegebied zou volgens de overheid niet boven de 56 dBa komen.
Maar ja, luchtvaart he, dan mag alles. Zoals ongeveer 130.000 mensen minimaal 15 x per nacht wakker bulderen (onderzoek RIVM na opening Polderbaan dat moest aantonen dat er véél minder mensen hinder ondervonden door de opening van dat ding. Het tegendeel bleek waar, zonder enige consequenties vanzelfsprekend).

En joh, als jouw egocentrisme een boost krijgt van het afknallen van eendjes en door 'het ruiken van napalm in de ochtend' kan niemand je daar van weerhouden. Dat je geregeld je eigen wereld op NK bij elkaar fantaseert mag ook, als jou dat bevredigt is het helemaal prima, beter dan die behoefte aan geweld bevredigen.

2
11 Lidpver

@10
Niet alleen Rutte maar óók het CDA, PvdA & D66 (die laatste zegt "nee" en stemt "ja" als het om luchtvaart gaat) en natuurlijk de populisten.
En altijd met datzelfde adagio: 'economisch onmisbaar' zonder het ooit te staven (economische bijdrage van SPL zowel direct als indirect is onder de 1%).

1
12 Lidpver

@10 En dat doet Rutte nou weer wel goed. Arm links kan zich geen verre vakantie veroorloven dus daarom zijn ze dan ook maar gelijk tegen Schiphol, de werkenden niets gunnend.

2
13 Dignes

KLM is gewoon een zwaar gesubsidieerde belasting-ontwijker met uitstekende arbeidsvoorwaarden voor de top:

https://www.nieuwskoerier.nl/news/670999-het-wringt-in-de-publieke-opinie

0
14 Lidpver

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@20 "EU ... ze doen niks" EU-migratiepact. ...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

Reconquista
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@19Dat de EU het moet regelen roepen we al 20 jaar maar ze doen niks. En de Turkije deal, Tunesië deal, Egypte deal, Libië deal zijn allemaa...

2 minuten geleden geplaatst door Reconquista

ongelovenloos
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Ik praat het niet goed maar als er maar niet geluisterd word naar de mensen die gewoon tegen een muur lullen dan kan je zoiets wel verwachten....

10 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Biscanna
'Anti-wokepartij' groeit op VU: 'Studenten zijn er klaar mee!'

Goed om te zien dat er ook nog verstandige leerlingen rondlopen daar, en niet alleen woke patiënten. 👍...

11 minuten geleden geplaatst door Biscanna

RobP
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Duidelijk.Oplossing:Aangezien de gehele EU (op enkele uitzonderingen na) vergelijkbare problemen ondervindt, moet het op EU niveau geregeld ...

27 minuten geleden geplaatst door RobP

Reconquista
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Na het bedriegen van het volk volgt het bedreigen van politici. Beide is niet goed te praten. ...

31 minuten geleden geplaatst door Reconquista

greenpollo
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@2Echt slaan kan natuurlijk niet nee Maar een ouderwetse schop onder de kont is niks mis mee. Ik ben er iig niks minder van geworden en leef...

44 minuten geleden geplaatst door greenpollo

greenpollo
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@65Klopt, alleen de vrouwen meestal niet.....

1 uur geleden geplaatst door greenpollo

Wedergeboren
​russians Show "ingenious" Solution Against Ukrainian FPV-Drones | Defense Express

Google TRANSlate: https://en-defence--ua-com.translate.goog/news/russians_show_ingenious_solution_against_ukrainian_fpv_drones-10278.html?_x_tr_...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
‘Uitleveringsproces van Quincy Promes in Dubai volgende week van start’

Doe vooral lekker rustig aan. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Desi Sex Com HdErotica Massage StoryPorn Tube GranniesAssistir Hentais OnlineNude Sexy WemanSphcaptionsTatiana Maslany NakedXxxx3Pornstar Xxx VideoGay Cartoon Sex VideosJapanese Crossdresser PornSarawrcosplay LeaksAdira AllureIndian Hot BlowjobWww Xxx Telugu Sex VideosDoordash PornXxx CarootnDawn Desire PantyhoseFilmes Pornô De TravestisSite De Filmes PornoAnime Porn GirlThickassdaphnwElizabeth JolieScat FetishHandjob With MassageTamil Old Sex MovieRui KiriyamaAimee Teegarden NudeChandni Full MovieFashion Designer Sex VideosJepang SelingkuhPinpoenSekasi XxxAiswarya Rai XxxAdult Chat FreeEmori PleezerGirlsnudeBandar SexPonhibSunny Leone PonToy Chica FeetSania MalloryXxxx HdhdTamanna Bhatia XxxxGia PageChinese Sex MoviesTube Anal PornBlack DickpicturesSexxi VedioNaked Women WithBengali Saree OnlineCei PornAmerican Porn SitesCeleb JiahdBokepsimFly Girls Final PayloadBukkakegangbangJennifer DarkIndian Aunty Boobs PressVideos PonroBackroomcasting CouchPorn Hub JoiDeep Throat Balls DeepPorn Onesies120 Fps PornRoshytvRiley Mae Lewis LeakAnime FutaCumshotWatch Entrevista Con El VampiroBhojpuri Suhagrat VideoAk GingersnapsAlyx Star VrOnkyfans LeaksLeolisVideos Porn De LesbianasSex FlimsPorn Pics Of TeenagersRomantic SexxxxxWww Telugu Porn VideosBangladeshi Couple SexLizbeth Rodriguez CojiendoRecturbate DownloadSite De ProstituéKitsune HentaiVideos Of Older Naked WomenAv ActressCumming CompilationObgyn PornLustfulhouseLeebian Porn VideosMomlickteenManga18.clibCindy Tran NudeHot Lesnian PornCostplay NakedBhabhi Ki Gand ChudaiAunty Nude PornLia Lin PornPorn AlabamaTamil Gay PornHottest Naked ChicksSaree Pron VideoBrother Cumming Inside SisterVideos Desexo AmadorExtreme AnalBritney Spears Sex TapeExtrapetiteBebahan PornMiray AkaySdde-672Condom Xx VideoKeokistarReona Kirishima UncensoredNude Japanese MassagePorn Social Mediaسكس H DGatas VirtualPussy CreamDark Souls PornEnglish Sex Video HotKailani Kai EpornerCumshots UnderwaterDoctor SexvideosPornos VerMaturesex PornCrossdressing In BondageXxx Desi MalBecky BandniBacked Porn ComMonica SantiagoLola Rose DreddSophia Grace Hair BrushPublicsex RedditWww Youjizz C0mPoen TeensWhatboyswant.comFilm PornograCreampie SisBeazzers Porn VideosAurora SnowpornHairy Blonde NudeDaddy LongneckAunty Bhabhi SexBangkok Blue FilmThebodyxxx ComTitsoldTonigth GirlfriendMiso SouperstarMia Nix Porn