Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Mark Rutte

25-05-2020 11:13

Bol.com Algemeen

Meneer Rutte,

Als inwoner van een Fries buurtschap met 45 inwoners, eigenaar (via de bank) van een huis met een grote tuin en halve kluizenaar heb ik nooit zo goed begrepen wat dat ‘nieuwe normaal’ waarover u het steeds heeft nou precies inhoudt.

Maar afgelopen weekend is het kwartje eindelijk gevallen.

Het ‘nieuwe normaal’ is dat terwijl Nederland op een ongelooflijke economische crisis afstevent, de werkloosheid harder stijgt dan ooit, huurders hun huur niet meer kunnen betalen, enzovoort, enzovoort het oorlog is in de coalitie over coronahulp aan… Afrika. De drammers van D66 en de zendelingen van de ChristenUnie zijn weer ‘ander volk eerst’ aan het spelen van onze centen.

Gezondheid

 

Het ‘nieuwe normaal’ is dat de voorman van de klimaatsekte GroenLinks in een Suikerfeest-special op prime time op de belangrijkste zender van de Staatsomroep zegt dat hij zin heeft om zijn in Marokko wonende familie met de auto (!) te bezoeken. “Ik zou met de auto die kant op willen. Het lijkt me heel bijzonder om dat mee te maken.”

En het ‘nieuwe normaal’ is dat Amsterdamse politieagenten en brandweermannen (vrouwen niet welkom) in uniform (!) een gebedsdienst in de Blauwe Moskee bijwonen en dat een politieman dat “een eer” noemt.

Het ‘nieuwe normaal’ is haat aan de eigen bevolking, is not in my backyard-activisme en is onderwerping van ambtenaren aan een vreemde godsdienst, die zich maar al te vaak vijandig toont.

We houden het hier in Eesterga maar even bij het ‘oude normaal’.

Ik hoop voor altijd.

Groet,

JanD

PS. Toch maar weer de poeplap getrokken voor een verhelderend cadeautje voor de premier van alle nieuwe Nederlanders.

UPDATE FvD-fractievoorzitter Annabel Nanninga stelt schriftelijke vragen aan het College van B en W.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)