U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 8
Wegvallende parkeerinkomsten, amper nog toeristenbelasting, maar wel meer uitgaven aan bijstandsuitkeringen: de coronacrisis hakt er hard in bij gemeenten. De gemeente Apeldoorn vreest een miljoenentekort. ...

ongeveer 1 maand geleden door Crezee

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
4
1
LEES MEER OVER

Ja burgers en dan komt de landelijke overheid nog overheen met de definitieve klap..succes en meld je op tijd aan bij de voedselbank.

2 Voorzittershamer    
ongeveer 1 maand geleden door Voorzittershamer
3
Meld

@2 . Precies. Burgers worden dubbel genaaid! Door de overheid met dat nieuwe steunpakket aan ondernemers met het recht werknemers te mogen ontslaan en door nog aan te kondigen lastenverzwaringen om landen als Italië en Spanje te steunen.....en door de gemeenten die hun gemeentelijke belastingen gaan verhogen. De voedselbanken zullen weer als paddestoelen uit de grond verrijzen!

3 SergioLeone    
ongeveer 1 maand geleden door SergioLeone
5
Meld

@3

Menig gemeente heeft al zwaar lopen bezuinigen op diverse zaken omdat ze gelden tekort hadden op de jeugdzorg e.d. Dit is al van voor de corona tijd en zullen diverse inwoners nog een sloop regeling niet kunnen ophoesten..mits ze eindelijk eens een keer in verzet komen en roepen stop,klaar en genoeg.

4 Voorzittershamer    
ongeveer 1 maand geleden door Voorzittershamer
1
Meld

Mijn gemeente heeft al een structureel te kort van 9 miljoen euro wat zonder corona in 2022 opgelopen was naar 14 miljoen, ik denk dat mijn gemeente nu al die 14 miljoen heeft bereikt.
Het is vooral het verschuiven van bepaalde zorg richting gemeenten wat zwaar op de begroting drukt en dan nu ook nog eens de corona crisis.

5 NLsandman    
ongeveer 1 maand geleden door NLsandman
0
Meld

In Apeldoorn is de partij die rijkstaken over de schutting gooit zonder fatsoenlijk budget de grootste. Daar zit de oorzaak. VVD beleid.

6 Prof. Zuurbekje    
ongeveer 1 maand geleden door Prof. Zuurbekje
2
Meld

@2 en @3 Ja dat wordt de komende jaren meer lasten voor de burgers links of rechtsom let maar op.
Alleen het klootjesvolk denk van niet die stemmen het liefst weer op partijen die Nederland nog verder de afbraak in helpen.

7 Billiger    
ongeveer 1 maand geleden door Billiger
1
Meld

@7

Vooral als de gemeente bestuurd wordt door partijen die nu in het kabinet zitten zal het rekening burger worden..zit er een andere samenstelling die weigert de rekening bij de burger neer te leggen dan zal die door het binnenhof gedwongen worden te bezuinigen en dat gaan ze vervolgens doen..Diverse gemeentes zullen met maatregelen komen dat burgers niet in containers gaan rommelen op zoek naar eten..en ook volkstuintjes krijgen bewaking tegen diefstallen van prei en dergelijke.

8 Voorzittershamer    
ongeveer 1 maand geleden door Voorzittershamer
0
Meld

Ja en dan hebben ze ook nog de realisatie van een houten markthal op het Marktplein bij het foeilelijke gemeentehuis! Die houten overkapping pakt 2 miljoen duurder uit en dat ding gaat 4,1 miljoen euro in totaal kosten! Mijn hemel wat veel geld voor een overkapping, zijn het gouden palen?

Ach het mag wat kosten de belastingbetalers van de gemeente hoesten het wel op!

https://www.destentor.nl/apeldoorn/apeldoorn-in-de-fout-nieuwe-marktplein-pakt-bijna-2-miljoen-duurder-uit~a190fb29/?referrer=https://www.google.com/

https://www.destentor.nl/apeldoorn/fiasco-herinrichting-marktplein-apeldoorn-dreigt-onderzoek-naar-gevolgen-van-afblazen~a5158bfe/

9 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

Wel weer de nodige minnen van kabinetsgezinden die ook bezuinigingen op lokaal nivo een warm hart toedragen..minvolk.

10 Voorzittershamer    
ongeveer 1 maand geleden door Voorzittershamer
0
Meld

De grootste fout die overigens wel landelijk is gemaakt en waar meer gemeenten mee kampen is de WMO bijdrage van 17,50 per maand en waar iedereen ongeacht het inkomen, ook al heb je tonnen op de bank staan en heb je het financieel helemaal niet nodig dat die personen/gezinnen bijvoorbeeld huishoudelijke hulp kunnen krijgen! Waarom hebben ze dit niet inkomensafhankelijk gemaakt? Een huishoudelijke hulp bijna gratis, wie wil dat nou niet ook de rijken schromen er niet voor om dit dan aan te vragen!
De grootste fout dus die ze hebben kunnen maken met de WMO en er is/was een run op huishoudelijke hulp en mensen die het echt nodig hebben met een klein inkomen vissen dan soms achter het net! question

Zelf nooit hulp nodig gehad ook nooit gebruik van gemaakt ook geen pgb aangevraagd, ook al had ik er eigenlijk misschien wel recht op in een periode dat het hier minder ging! Dat is mijn eer te na!

11 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
0
Meld
12 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

Zowat elke gemeente heeft geld tekort. Dat komt omdat ze geld als water uitgeven aan nutteloze kunst en cultuur en omdat de regering Rutte alle verantwoording naar de gemeentes hebben gegeven. Alle kleinere gemeentes rondom Tilburg hebben miljoenen tekort. Dit valt niet op, omdat dit nieuws niet verspreid word door de regering in den Haag. Het word in het nieuws zo klein mogelijk gehouden.

13 Verwonderd    
ongeveer 1 maand geleden door Verwonderd
0
Meld

@13 Dat krijg je met gemeentes die meer geld uitgeven aan de WMO dan dat er van de overheid binnenkomt de overheid heeft het bij de gemeentes over de schutting gegooid met een zak geld ivm de drastische bezuinigingen en gemeentes moeten maatwerk leveren met de zak geld van de overheid maar de signalen zijn voorheen al gewaarschuwd over dit punt
Nu kampen veel gemeentes met deze problemen en bezuinigingsrondes worden aangekondigd waardoor de lokale lasten stijgen zoals heffingen sociale doeleinden worden gekort onderhoud wordt minder subsidies bepaalde doelen niet meer uitgekeerd etc door de bezuinigingen maar de burgers zijn de dupe van dit wanbeleid zowel landelijk als lokaal.

14 Billiger    
ongeveer 1 maand geleden door Billiger
0
Meld

Bedenk wel dat vele bezuinigingen nog te maken hebben met de vorige crisis waar velen nog steeds de zure vruchten van plukken. De bieb,muziekschool, en zwembad zullen de volgende zaken zijn die weg gesloopt gaan worden maar ook dat zal de bevolking gelaten laten gebeuren.

15 Voorzittershamer    
ongeveer 1 maand geleden door Voorzittershamer
0
Meld

@13 :
Kunst en cultuur levert netto juist veel geld op. Het is een misvatting dat dit geld kost. Uw tweede punt klopt wel.

16 Prof. Zuurbekje    
ongeveer 1 maand geleden door Prof. Zuurbekje
4
Meld

Apeldoorn moet beter bestuurd worden. Andere wethouder misschien?

17 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
5
Meld

Apeldoorn moet beter bestuurd worden. Andere wethouder misschien?

18 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
5
Meld

Miljarden naar KLM maar de gemeentes worden opgezadeld met grootschalige onkosten die zijn veroorzaakt door Den Haag vanwege corona. Natuurlijk worden die tekorten dan afgewenteld naar de burgers.

Bedrijven worden gespaard en in de watten gelegd, Van mij mogen die dan ook omvallen.

19 niet-alles-geloven    
ongeveer 1 maand geleden door niet-alles-geloven
0
Meld

Als je alle schulden of tekorten van de gemeentes bij elkaar optelt dan zit Nederland zwaar in de shit. De overheveling van taken uit den Haag naar gemeentes was een bezuinigings ronde. De rekening krijgen we van de gemeente op de deurmat. Terwijl die stomme doos van D66 een miljard wil uittrekken voor Afrika. D66 is de ramp van Nederland, nog erger dan Corona. D66 maakt misbruik van elke situatie.

20 Verwonderd    
ongeveer 1 maand geleden door Verwonderd
0
Meld

@9 : Je artikelen lopen een beetje achter, maar het lijkt erop dat ze er inderdaad mee door willen gaan. Dat krijg je met een D66 mafkees die het project trekt.
https://www.destentor.nl/apeldoorn/apeldoorn-wil-door-met-herinrichting-marktplein-kosten-vallen-opnieuw-hoger-uit~a7eb643c/

Moet ik er wel bij zeggen dat er sowieso iets moet gebeuren, groot onderhoud is nodig, maar dan alleen wat echt nodig is zodat de boel niet in elkaar stort en er geen wateroverlast is en niks meer.

ps. Of wacht een paar jaar, als er weer een crisis aankomt en bouwbedrijven dreigen om te vallen, dan kan het ineens veel goedkoper.

21 Jackd    
ongeveer 1 maand geleden door Jackd
0
Meld

@15 : In het geval van Apeldoorn, kwam het tekort vooral doordat bestuurders dachten leuk met onroerend goed (grond) te speculeren.
Daar hebben vriendjes van ... veel aan verdiend.

22 Jackd    
ongeveer 1 maand geleden door Jackd
0
Meld

@22

Ja zal niet de eerste gemeente zijn die gronden voor dik geld aan de hoogste bieders doen die er vervolgens dure huizen op doet die voor velen onbereikbaar zijn..komt er een crisis tussendoor blijft men met onverkochte kavels zitten en gaat er weer een beroep gedaan worden op de inwoners.

23 Voorzittershamer    
ongeveer 1 maand geleden door Voorzittershamer
0
Meld

@22 Van vroegere wethouder Rob Metz en die gladjanus, oud burgemeester Fred de Graaf brr. wat een griezel, die eerst na zijn burgemeesterschap in de 1e kamer heeft gezeten en zit nu in de commissie stiekum ( hij is 1 van de 3 commissieleden bij SHVON die de collectie historische bezittingen, waaronder kunst van het Koninklijk huis beheert )

Wat in de SHVON zit, mag volgens de statuten in beginsel niet verkocht worden. Dat kan alleen als de drie bestuursleden het eens zijn over de 'vervreemding' van een stuk.
Zie: https://nos.nl/artikel/2272161-de-kunst-van-de-koning-is-ondoorzichtig.html

24 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@24 :
En die eerste is nu burgemeester van Soest, misdaad loont: (geen idee of dit verhaal helemaal klopt, maar het leest wel lekker weg)
https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2013/11/01/politieke-misdaad-loont-vvd-gansgter-ex-wethouder-ron-m-nu-graai-burgemeester-soest/

25 Jackd    
ongeveer 1 maand geleden door Jackd
0
Meld

@25 Misdaad? Volgens mij niet, ach het is Steve Brown zelf een ex drugscrimineel die op een bepaalde manier schrijft, wel valt Metz te verwijten, mismanagement en intimidatie van ambtenaren en hij wou niet luisteren naar eerdere waarschuwingen en verzweeg in eerste instantie het probleem.

https://www.bnr.nl/nieuws/10186906/intimiderende-wethouder-stapt-op

In Soest flikte Burgemeester Metz ook weer een kunstje!
https://www.soesterberg.nu/burgemeester-onder-vuur/
https://www.destentor.nl/apeldoorn/rob-metz-handelde-dubieus~aa3a47a8/

Al met al dubieuze zaken/praktijken en uiteindelijk de burger van de gemeenten draait of draaide voor de kosten voor op!

26 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@26 : Misdaad?
Zeker wel als er een paar euro van die 200 miljoen in zijn eigen zakken is beland.

Ik denk dat dit een misdaad is, want zo dom en/of naïef kan ie bijna niet zijn.

27 Jackd    
ongeveer 1 maand geleden door Jackd
0
Meld

@27 Dat zou kunnen dat ie er beter van is geworden, maar dat moet dan wel bewezen kunnen worden. Arme gemeenten/inwoners die met die incompetente bestuurder waren of zijn opgescheept en die met een strop van miljoenen zitten of zaten!
Het kan elke bestuurder gebeuren dat speculatie met grond verkeerd is gegaan door de kredietcrisis die men vooraf niet aan zag komen dat was de genadeklap, maar hij was al gewaarschuwd dat er te veel grond werd opgekocht voor het te verwachte aantal woningen die gebouwd moesten worden en willens en wetens toch doorgaan met opkopen van grond en de verliezen die gigantisch waren nog eens verzwijgen was natuurlijk een doodzonde!

28 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

Corona is weer al 'n geslaagde oefening in 't armer maken van burgers.

29 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Black Lives Matter-demonstratie in Weizigtpar...
In het Weizigtpark in Dordrecht vindt vanmidd...

11 uur geleden door Oeps112

Recordaantal besmettingen VS, Trump draagt vo...
De Amerikaanse president droeg het mondmasker...

15 uur geleden door NOS

Stone hield Trump uit de wind, Trump houdt St...
Reconstructie Stone en Trump

8 uur geleden door Crezee

OT 85
Gezellig offtopic ouwehoeren

1 dag geleden door Inter

Racismedebat: ‘Boycot uitzending’
‘Het huidige racismedebat drijft Nederland ui...

11 uur geleden door Racism monitor 2020


ADVERTENTIE


Laatste reacties
RonMVV
Eerste federale executie in VS in 17 jaar tij...
Doodstraf = moord ...

3 minuten geleden door RonMVV

HORK
Zanger en dialectschrijver Engel Reinhoudt ov...
R.I.P. woord kunstenaar!...

7 minuten geleden door HORK

Schildpad
OT 85...
@82Gewoon nieuw. Leuke fietsen hebben die z...

17 minuten geleden door Schildpad

Strongoli
Ter Apel helemaal klaar met asielzoekers...
@16Er is nóg niets ten goede veranderd daa...

32 minuten geleden door Strongoli

RonMVV
Complottheorie in Enschede: 'Hun plannetje kw...
@5 Heel Europa hebben ze ooit omgekocht....

38 minuten geleden door RonMVV

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig