Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Bayern München vergroot marge met Dortmund

Bayern München begint dinsdag met een voorsprong van 4 punten aan de topper met Borussia Dortmund. De club herstelde zaterdagavond de marge met de achtervolger door te winnen van Eintracht Frankfurt (5-2). Dortmund had eerder op de dag gewonnen van Wolfsburg.

Thomas Müller was weer eens van groot belang voor de formatie van trainer 'Hansi' Flick. Hij bereidde de 1-0 van Leon Goretzka voor en maakte zelf de 2-0. Nu verzorgde Alphonso Davies de assist. Meteen na de hervatting maakte Robert Lewandowski er 3-0 van, op aangeven van Kingsley Coman.

Door twee doelpunten van Martin Hinteregger maakte Frankfurt er al vrij snel - en onverwacht - een wedstrijd van. Davies maakte er echter al snel weer 4-2 van, na wat onzekerheden bij Frankfurt achterin. Dat betekende de vierde treffer in 16 minuten na de hervatting.

Eigen doelman

Bayern liep uit naar 5-2 omdat Hinteregger met het nodige geklungel de bal achter zijn eigen doelman werkte.

Bas Dost viel een kwartier voor tijd in bij Frankfurt, waar Jonathan de Guzman op de bank bleef. Het Nederlandse talent Joshua Zirkzee viel 5 minuten voor tijd in bij Bayern.