U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 3
"Schapenboeren, grijp jezelf bij elkaar en doe iets! Wacht de nacht niet angstig af. Hij komt terug naar de plek waar hij succes heeft geboekt. Bescherm je dieren, zeker nu de provincie beschermingsmiddelen aanbiedt. " ...

14 dagen geleden door Schildpad

REAGEER MET EEN EMOJI
4
3
LEES MEER OVER

@99 ;
>Kippen moet men toch ook beschermen anders worden ze gegrepen door vossen of marters? Waarom met schapen niet tegen de wolf?<

Wanneer je het verschil tussen het houden van kippen en het houden van schapen niet begrijpt, ondanks dat dit je al zo vaak is uitgelegd, dan heeft discussiëren met jou weinig nut.

- Kippen kan je houden in een goed afgesloten kippenren met speciaal gaas aan 6 kanten.
- Schapen grazen maar zelden het hele jaar op dezelfde plek. Uitgezonderd dan de schapen van wat hobbyhouders. Schapen grazen vooral af. Dat houdt in dat zij stukken land die niet gebruikt worden, zoals de hellingen van dijken, begrazen zodat die niet gemaaid hoeven te worden, grazen in natuurgebieden voor landschapsbeheer, steeds vaker ook in steden de parken en groenstroken bijhouden, grazen op uitgestrekte weilanden van de boer zelf maar in herfst en winter ook van andere boeren die de weilanden dan niet gebruiken terwijl er ook niet gehooid kan worden.

Dat de overheid/provincie dat ook niet snapt blijkt wel in dit artikel:
https://www.bd.nl/waalwijk-heusden-e-o/de-wolf-greep-haar-schapen-op-beeld-maar-ze-krijgt-geen-net-ik-voel-me-in-de-steek-gelaten~ab1de032/?fbclid=IwAR1xfuIjRuW6pZVO3iDKNQfXqHdF5Wxl2dDuGFMdRckM5y1T_U9_CcZIIVQ
Schapenboeren die hun kuddes tegen de wolf willen beschermen met speciale flexnetten zouden die kunnen aanvragen bij de provincie. Die had zich echter volkomen verkeken op de enorme hoeveelheid die één boer dan al nodig heeft en was na 3 aanvragen door zijn voorraad heen.

Daarnaast heb ik je al meerdere linkjes gegeven naar artikelen waarin deskundigen uit andere landen, vooral Duitsland, al aangeven dat die flexnetten niet werken. De wolf is intelligent en leert al snel dat hij er gewoon overheen kan springen. In Duitsland hebben ze de minimale hoogte al van 120 cm naar 140 centimeter gebracht en ook dat blijkt in de praktijk niet voldoende. Alleen hoge flexnetten PLUS minimaal 4 kuddebewakingshonden per kudde schijnt te werken.. maar dan krijg je dus weer incidenten met die honden..

>Die bijtincidenten komen omdat mensen stug doorlopen en de honden denken dat je de dieren aanvalt. Het is, alweer, menselijke domheid.<

Ja, klopt. En dan? De wetgeving in Nederland is duidelijk; Jij als eigenaar bent altijd aansprakelijk als een hond een mens bijt.. ongeacht hoe dat ook de schuld van dat mens is. Je kunt Nederlanders niet eens eren anderhalve meter afstand van elkaar te houden voor een paar maanden.. hoe wil jij ze dan leren uit de buurt van kuddes te blijven?

101 Mariska3    
11 dagen geleden door Mariska3
8
Meld

@101

'Schapenboeren die hun kuddes tegen de wolf willen beschermen met speciale flexnetten zouden die kunnen aanvragen bij de provincie. Die had zich echter volkomen verkeken op de enorme hoeveelheid die één boer dan al nodig heeft en was na 3 aanvragen door zijn voorraad heen."

Waarschijnlijk dacht de overheid dat het net bedoeld was om de wolf er in te wikkelen.
question


102 Hendrianus    
11 dagen geleden door Hendrianus
12
Meld

Er is geen plaats meer voor roofdieren in Nederland. Die fase zijn we al tig jaren voorbij. We wonen met teveel mensen op een kleine oppervlakte. We zijn niet voor niks één van de dichtbevolkte landen ter wereld. Zelfs als je wolven op de Veluwe of de Oostvaarderplassen uitzet dan krijgt je binnen een mum van tijd problemen. Zeker met zo'n serialkiller wolf die voor de fun schapen doodbijt. Die moet je iig al afschieten. Die heeft gewoon een draadje los. Vang ze en breng ze lekker naar Oost Europa bv Roemenië ofzo. Daar heb je nog genoeg ruimte.

103 Virus    
11 dagen geleden door Virus
4
Meld

@102 ; Weet je wat gewoon ruk is aan die netten? Er mag geen groen, zoals gras, tegenaan groeien omdat je dan je stroom kwijt bent.

Dus zeker bij stadsbegrazing ben je dagelijks in de weer met een bosmaaier om eerst een pad te creëren waar de netten kunnen staan. De volgende dag gaan de schapen naar het volgende strookje/parkje en begin je opnieuw. Dat zijn kleine stukjes.

Maar hoe doe je dat als je een weiland van een koeienboer mag laten afgrazen? FF een kilometer of meer maaien, dan die zware netten meeslepen en plaatsen.. en dagelijks langslopen om met een snoeischaar opschietend groen te kortwieken? En na een paar weken het volgende weiland. Ga er maar aanstaan..

Daarnaast zijn die hoge netten erg windgevoelig. Heb je zo je best gedaan, waait er een stuk half om; stroom kwijt.

104 Mariska3    
11 dagen geleden door Mariska3
7
Meld

@103
Je ideeën omtrent de aanwezigheid van wolven in Nederland staan haaks op de meningen van deskundigen. Ik stel voor dat je dit eens leest:

https://edepot.wur.nl/287291

105 weerman    
11 dagen geleden door weerman
3
Meld

@105

De aangehaalde studie kijkt voor hoeveel wolven er een geschikt habitat is in Nederland en neemt een flinke slag om de arm in haar conclusie.
,
"Deze studie geeft aan dat er genoeg geschikt habitat is voor wolven in Nederland, maar er zijn nog veel onzekerheden. Zolang de wolf nog
niet in Nederland is gearriveerd zal dat deels ook onduidelijk blijven."

Inmiddels zijn er een paar wolven in Nederland en het is hommeles. De studie oppert niet eens of er bijv. schapen gedood worden door wolven laat staan of daar draagkracht voor is. Dat is niet onderzocht.

106 Hendrianus    
11 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

@106
Het is helemaal geen 'hommeles', dat wordt er door de neofascisten van dat FvD en door het CDA van gemaakt... Voor wat betreft honden; jaaa, daar is het al vele jaren hommeles!
De wolvengroep op de Veluwe leeft daar alweer twee jaar en dat gaat prima. Eten ook allang geen schapen meer, maar reeën en zwijnen, weten we. Nee, tot op de dag van vandaag is het wel duidelijk dat de theorie dat er ruimte is in Nederland voor roedels wolven, juist gebleken.

Trouwens, er is nog niet eens bewezen dat het wolven waren, die die schapen doden... Er wordt nog DNA onderzocht... Zelfs die camerabeelden zouden nog kunnen wijzen op een hond.. Maar, zoals dat heurt in fout Nederland, de dader is al bekend en moet hangen. Want van neutrale, wetenschappelijk onderzoek zijn wij wars; we veroordelen maar al te graag! Zeker als de media het vuurtje ook nog komen aanwakkeren.

107 weerman    
11 dagen geleden door weerman
3
Meld

@107 kun je ook reageren zonder iemand te bestempelen als neofascist??
voor de rest slaan je reacties ook nergens op, op de video is duidelijk te zien dat dit een wolf is of loop je met een rood/witte stok.

108 de redelijkheid    
11 dagen geleden door de redelijkheid
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

109 weerman    
11 dagen geleden door weerman

* Verwijderd door de redactie *

110 de redelijkheid    
11 dagen geleden door de redelijkheid

* Verwijderd door de redactie *

111 weerman    
11 dagen geleden door weerman

* Verwijderd door de redactie *

112 de redelijkheid    
11 dagen geleden door de redelijkheid

* Verwijderd door de redactie *

113 weerman    
11 dagen geleden door weerman

* Verwijderd door de redactie *

114 de redelijkheid    
11 dagen geleden door de redelijkheid

* Verwijderd door de redactie *

115 weerman    
11 dagen geleden door weerman

@101
Goed gezegd, burgers weten totaal niet waar ze over praten.
Schapenland waar een schapenlucht af komt vreten schapen het gras niet meer, dus je moet ze veel vaker verkassen dan bijv. bij koeien.
Bovendien bestaan er eigenlijk geen omheiningen waar je een wolf mee kunt tegen houden.

116 WHuls    
11 dagen geleden door WHuls
1
Meld

Het zal niet lang meer duren totdat die wolf tegen een kogel aanloopt en spoorloos is verdwenen.

117 de gezonde roker    
11 dagen geleden door de gezonde roker
0
Meld

@105
Die noemen wij op het platte land papierdeskundigen, als dit als dat..........allemaal voorstellingen die 9 van de 10 keer niet kloppen in de praktijk.
Maar laten ze maar eens in de praktijk laten zien of hun theorie klopt in de praktijk, laat ze maar 150 schapen kopen van hun eigen geld en laat ze maar een stuk natuur beweiden ( uiteraard ook tegen betaling) en dan in wolvengebied.
En dan moet je eens kijken hoe zo'n zooitje ze er van maken en hoeveel er van hun deskundigheid over blijft.

118 WHuls    
11 dagen geleden door WHuls
1
Meld

Die zogenaamde natuurbeschermers zijn voornamelijk idioten die zelden buiten de stad komen.

119 de gezonde roker    
11 dagen geleden door de gezonde roker
1
Meld

We hebben in Nederland dus twee soorten mensen: stadsmensen die he-le-maal niets weten, en plattelanders die alles weten, en ook veel beter.

Heerlijk, dat simplisme. question

120 weerman    
10 dagen geleden door weerman
2
Meld

https://www.interessantetijden.nl/2019/08/10/wilde-wolf-trekt-zich-niets-aan-van-de-mens/?fbclid=IwAR0JCsg2XMMYuOhJQJbxSfiMK9kIzeHbd2CpJo4g_IECRUldEcrrBv2r8Vk

>”Mensen denken dat wolven alleen op de heide blijven omdat bijna niemand ze ziet”, zegt Kluth. ”In werkelijkheid komen ze tijdens hun nachtelijke jachttochten overal, zo hebben we met sporenonderzoek ontdekt. Ze komen ongemerkt dichtbij bebouwing, ver buiten de rustgebieden op de heide.” Zelfs in haar eigen tuin!

121 Mariska3    
10 dagen geleden door Mariska3
2
Meld

https://www.interessantetijden.nl/2019/08/10/wilde-wolf-trekt-zich-niets-aan-van-de-mens/?fbclid=IwAR0JCsg2XMMYuOhJQJbxSfiMK9kIzeHbd2CpJo4g_IECRUldEcrrBv2r8Vk

>Het hoofdvoedsel van Spaanse wolven bestaat voor 70 procent uit de kadavers van schapen, voor de rest uit klein wild, maar ook honden. Met hun naaste verwanten onderhouden wolven dus een dubbele relatie, die ook in de Italië en in Polen is vastgesteld.<

>Ook het idee dat wolven alleen uit gebrek aan wilde prooi aanvallen uitvoeren op vee blijkt een mythe. Dit constateerde wolvenbioloog David Mech al in 1995 in wetenschapstijdschrift Conservation Biology. Mech volgde ruim twintig jaar de terugkeer van de Amerikaanse wolf in bewoond gebied in Missouri. De uitbreiding gaat hier snel en levert de nodige confrontaties op. Het bagatelliseren van schade zou volgens Mech op lange termijn averechts kunnen werken voor de terugkeer van de wolf.

Wolven vangen namelijk onbewaakte schapen omdat deze een makkelijke prooi zijn, niet uit voedselgebrek. Met name nieuw vestigende roedels bezondigen zich hieraan, als geen voorzorgsmaatregelen worden genomen. De Duitse schaapherder Frank Neumann ondervond dit drie jaar geleden. Hij verloor in totaal drieëndertig schapen aan de wolven in Oberlausitz die rond zijn land jaagden.

Niettemin heeft Oberlausitz een van de hoogste wilddichtheden van Duitsland.

122 Mariska3    
10 dagen geleden door Mariska3
3
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Agenten knielen voor Black Lives Matter-demon...
R.E.S.P.E.C.T.

23 uur geleden door Lidpver

Verkiezingsupdate: Wat deed Trump daar nou ei...
Welkom bij deze wekelijkse update in aanloop...

11 uur geleden door Nu.nl

Nachtmerrie – George Floyd duwde pisto...
Nachtmerrie – George Floyd duwde pistool op...

21 uur geleden door DONKEY R

Waar Trump zwijgt, spreken zijn vier voorgang...
Binnen een week tijd hebben alle vier nog lev...

19 uur geleden door Crezee

Oud-generaals noemen Donald Trump gevaarlijk,...
Een groeiende groep oud-generaals uit scherpe...

14 uur geleden door Fernand


ADVERTENTIE


Laatste reacties
krek
Nachtmerrie – George Floyd duwde pistool o...
@82NDSAP = NSDAP...

2 minuten geleden door krek

Topperz
Coronauitbraak bij twee fruitbedrijven in Wes...
Gaan die bedrijven nog aangepakt worden vanwe...

3 minuten geleden door Topperz

sparta
Waar Trump zwijgt, spreken zijn vier voorgang...
https://www.youtube.com/watch?v=6WsNIJwJcj0...

3 minuten geleden door sparta

krek
Nachtmerrie – George Floyd duwde pistool o...
@26Jij bent helemaal niet rechts net als ...

3 minuten geleden door krek

sparta
Vrouw bewusteloos geslagen in eigen woning do...
@46Zoek je een uitweg? Ben je een links per...

4 minuten geleden door sparta

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig