U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 5
Premier Rutte wil in gesprek met jongeren om de coronacrisis aan te pakken. Deze krant neemt het voortouw en vroeg zes jongeren wat ze willen. Ze hebben een duidelijke boodschap. ,,Om te beginnen: versoepel die 1,5 metersamenleving voor onze generatie.’’ ...

6 dagen geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
4
1
16
1
1

De nieuwe hype: te jong sterven.

1 kritischelezer    
6 dagen geleden door kritischelezer
5
Meld

Niks versoepelen want dat geeft alleen maar ellende en dus meer Corona gevallen.

2 Interessant    
6 dagen geleden door Interessant
5
Meld

Laat de jongeren maar de economie vlot trekken. Zij zijn beter bestand tegen dit virus. En laat de ouderen vooral thuis werken.

3 SergioLeone    
6 dagen geleden door SergioLeone
7
Meld

Het is vooral de jeugd die zich niet kan houden aan de regels m.b.t. het Coronavirus. Ik hoop niet dat ze allemaal een flinke tik krijgen van het virus, maar het is goed om eens je verstand te gebruiken en stil te staan dat er nog steeds mensen overlijden. Wereldwijd misschien wel honderden per dag. Dat is geen kattenpis en wel degelijk een goede reden om jezelf wat discipline op te leggen en een flinke meid of jongen te zijn.

4 TC    
6 dagen geleden door TC
4
Meld

Grote kans dat Rutte zegt leuk dat jullie mee denken maar dit bedoelde ik er niet mee..

5 Voorzittershamer    
6 dagen geleden door Voorzittershamer
1
Meld

Leeftijdsdiscriminatie... NOOIT!
Millennial 'ikke ikke' generatie...doeiiii.

6 Sloddervos    
6 dagen geleden door Sloddervos
1
Meld

Met een afstand van 1,5 meter is het ook best lastig om iemand in elkaar te rossen.

7 ThWil    
6 dagen geleden door ThWil
3
Meld

Jongeren hebben minder kans op complicaties bij een Coronabesmetting maar ze brengen het virus dan wel weer over aan zij die meer kans maken op complicaties bij besmetting .

8 Olivia    
6 dagen geleden door Olivia
1
Meld

En waarom alleen voor jongeren , ga eerst ook maar is 50 jaar werken en kom dan maar is met gefundeerd commentaar .Stelletje watjes slapjanussen doe eerst is wat voor de maatschappij . Jullie kennen alleen maar rechten maar vergeten jullie plichten .

9 on the mountain top    
6 dagen geleden door on the mountain top
1
Meld

@4 Grappig, ik woon in het centrum van een noordelijk stadje. Wat mij opvalt is dat het vooral boomers zijn die de regels niet willen volgen. De markt is afgezet voor fietsers en deze dienen een omweg te nemen. Ik kijk uit op zo'n afzetting en allemaal klagende 60+ mensen. De jongeren trekken de schouders op en keren. De ouderen stappen af en willen met de fiets aan de hand doorlopen. En gaan klagen als men geen uitzondering maakt.

10 Tatersalad    
6 dagen geleden door Tatersalad
6
Meld

@6 Millennials zijn wat dat betreft net babyboomers. Geen "nee" gewend.

11 Tatersalad    
6 dagen geleden door Tatersalad
6
Meld

Mijn ervaring is dat het voornamelijk ouderen zijn die een loopje met de regels nemen

12 krek    
6 dagen geleden door krek
10
Meld

Als het zo is dat het virus naar de leeftijd kijkt dan is dat discriminatie van het virus en zal daarom vernietigd moeten worden. Gelukkig selecteerd het virus niet op kleur, anders waren wij de lul! question

13 Verwonderd    
6 dagen geleden door Verwonderd
2
Meld

Dit soort zaken zal maken dat groepen tegen elkaar uitgespeeld gaan worden..van snoeihout tot 60 min maatschappij waar ouderen snel verboden gaat worden zich op bepaalde tijden onder de jongeren te begeven. Jongeren zullen tegemoet gekomen worden dit omdat zij een grotere bijdrage aan de economie leveren of gaan leveren.

14 Voorzittershamer    
6 dagen geleden door Voorzittershamer
4
Meld

Het laatste dat wij nodig hebben is dat bevolkingsgroepen tegen elkaar worden opgezet, of dat nou op basis van leeftijd, geslacht of wat dan ook is.
Stuurt men hierop aan dan zi er een belang achter van de stuurman.

15 Mappie    
6 dagen geleden door Mappie
0
Meld

Zozo, de jeugd wil leeftijdsdiscriminatie.

16 MeneerRontgen    
6 dagen geleden door MeneerRontgen
3
Meld

De jongeren van 18 jaar de generatie gaan allemaal op Rutte VVD stemmen de komende verkiezingen want zij vinden het een geweldige MP van Nederland.

17 Billiger    
6 dagen geleden door Billiger
1
Meld

Een jongeren panel, dat advies geeft om te discrimineren en mensen het recht ontzegt zo jong te zijn, als ze zich voelen.

18 Vilseledd    
6 dagen geleden door Vilseledd
1
Meld

Wat moeten de jongeren nog veel leren , discrimineren van ouderen dat kunnen ze al , blijkt uit verschillende bovenstaande commentaren .

19 on the mountain top    
6 dagen geleden door on the mountain top
1
Meld

ad @16 Ik ben 60. Die ik aan leeftijdsdiscriminatie als ik zeg dat de jeugd veel meer vrijheden moet krijgen als bewoners van een verzorgingstehuis met een gemiddelde leeftijd van 80. Of kijk ik dan naar de sterfgevallen en analyseer deze?

21 rlw    
6 dagen geleden door rlw
1
Meld

Hoezo links een ding hebben ze al goed geleerd zijn echte aanhangers van D66, Groenslinks, Pvda weten al precies hoe een cordon-sanitaire werkt!

22 Zie Hier    
6 dagen geleden door Zie Hier
5
Meld

@21 Hebben de bewoners van het verzorgingstehuis niet het zelfbeschikkingsrecht om naar buiten te gaan en mogelijk eerder te sterven?

23 MeneerRontgen    
6 dagen geleden door MeneerRontgen
4
Meld

ad @23 ?? Tuurlijk wel. Ga lekker naar buiten. Dat is beter dan binnen.

24 rlw    
6 dagen geleden door rlw
0
Meld

@24 En hebben de bewoners dan ook het recht om gezellig met elkaar op het pleintje - op de zelfde voorwaarden als de jeugd - te gaan zitten kletsen en een ijsje eten?

25 MeneerRontgen    
6 dagen geleden door MeneerRontgen
2
Meld

ad @25 Wat mij betreft wel. Ga lekker naar buiten, haal een ijsje, gaat lekker zitten op dat bankje in het park. Geen probleem. Maar doe dat wel buiten. Alles beter dan in de eetzaal van het verzorgingstehuis.

26 rlw    
6 dagen geleden door rlw
0
Meld

Als hij de regels gaat versoepelen neemt de jeugd er straks een loopje mee en zitten ze zo meteen weer met zijn allen dicht op elkaar in een of andere zuipkeet.
En dan mag er geen ene handhaver er iets over zeggen maar ondertussen steken ze elkaar weer aan als er maar een besmette tussen zit.
Dan zijn we weer terug bij af en wordt het over de scholen en instellingen verspreid.

27 Eindpenthode    
6 dagen geleden door Eindpenthode
1
Meld

De enige echte regel: ieder voor zich en ?????? voor ons allen!
En laat die ouwe maar verrekken!

28 Zie Hier    
6 dagen geleden door Zie Hier
2
Meld

Slaat nergens op dat alles dicht moet blijven en er allemaal regeltjes gaan komen om ergens aan deel te nemen.

Gisteren 23 doden door covid19 er sterven elke dag 500 mensen wat is 23 op de 500, bij een griepgolf heb je er al meer.

Ik wil nu van overheid zien wat voor onderliggende problemen mensen hadden die gestorven zijn want zijn ze met corona gestorven of door corona want dat is maar net de vraag, want is de babyboom die nu aan het sterven is.

29 Rattocasi    
6 dagen geleden door Rattocasi
8
Meld

@29 'Wat is 23 op de 500"... Je hebt het wel over mensen hoor.

Dat zijn 782.000 doden op de hele bevolking. Noem dat maar niks.

30 Biesbush    
6 dagen geleden door Biesbush
1
Meld

@30 en wat is dat op de 7.7 miljard mensen, is nog niet eens een miljoen voornamelijk bejaarde (babyboom) eens ga je dood heel erg vervelend maar er sterven meer kinderen aan honger dan bejaarde aan corona.
Elke 6 sec sterft er een kind van honger maar tja dat is een ver van mijn bed show toch!

31 Rattocasi    
6 dagen geleden door Rattocasi
7
Meld

@31 . Ja dat is helaas een ver van mijn bed oftewel mijn portomonee show. Mensenlevens kosten nu eenmaal geld en niet iedereen is daar bereid voor te betalen of zijn levenstijl aan te passen. Als mensen bij bosjes neervallen op andere continenten is dat makkelijker te negeren. Nú we ook in de verwende wereld te maken hebben met een dodelijk virus worden er gelukkig wel maatregelen genomen maar ook hier zie je al dat steeds meer mensen eigenlijk geen zin meer hebben om zelfs maar een klein beetje rekening met een ander te houden.
Het is eigenlijk in en in triest dat mensen die de mond vol hebben over hun eigen vrijheid, rechten en veiligheid maar al te graag diezelfde rechten van anderen willen opofferen.

32 Tralalala    
6 dagen geleden door Tralalala
0
Meld

@32 dood hoort bij het leven als iemand 82 jaar is heeft hij een mooi en rijk leven achter de rug in de westerse wereld, zeker in nederland, een kind wat sterft heeft nog niet geleefd en kan niet zeggen ik heb een mooi rijk leven gehad, maar klopt is ver van mijn bed show en mensen van 82 mogen niet sterven, hier stoppen wij ze liever vol met veel pillen die industrie moet ook draaien.

Babyboom hoort niet dood te gaan moeten het eeuwige leven hebben.

33 Rattocasi    
6 dagen geleden door Rattocasi
11
Meld

@33 Dan vergeet je even de oorlog en opbouw van Nederland in armoede na de oorlog. 100 jarige hebben 2 oorlogen achter de rug en hebben nu de virus crisis na een aantal andere crisissen in de loop van de tijd. Echt een mooi en rijk leven volgens jouw. En inderdaad hoort de dood bij het leven. Het is de enige zekerheid, en daar is niets mis mee.
De jeugd moet nog even koest gehouden worden in verband met examen feestjes en eerste jaars studenten die er elk jaar een vuilnisbelt van maken in de steden waar universiteiten staan.

34 Verwonderd    
6 dagen geleden door Verwonderd
1
Meld

Pleur gewoon op met heel die achterlijke anderhalve meter!

35 xtremy    
6 dagen geleden door xtremy
7
Meld

@34 Ja en? Dan vindt je het oke dat overheid de mensen gaat betuttelen?
Waar is de democratie dan waar die generatie daar voor gestreden heeft in 2 oorlogen?
Voor die democratie zijn heel veel jonge mannen toen gestorven.

Het nieuwe normaal is een boete van 380 euro als je met drie naast elkaar buiten zit of in je eigen huis niet op anderhalve meter uit elkaar kan er een inval komen, of je buren verklikken je even, hoe noem je dit dan oorlog met burgers?

36 Rattocasi    
6 dagen geleden door Rattocasi
5
Meld

Rutte zal eindigen met het grootste werkeloosheids-cijfer in 100 jaar. Daar heeft hij wel 10 zetels extra mee verdient. (not)

37 Verwonderd    
6 dagen geleden door Verwonderd
1
Meld

@33 Ik denk dat ik jouw verkeerd begrepen heb. Ik had niet door dat je op Tralalalal reageerde op zijn tekst. Ik dacht dat die van jouw af kwam. Heb ik het nu goed begrepen?

38 Verwonderd    
6 dagen geleden door Verwonderd
2
Meld

@33 Ze mogen wel, maar in uw stelling moeten ze bijna.

39 Nurse Ratched    
6 dagen geleden door Nurse Ratched
2
Meld

@39 ?? drank nog niet uitgewerkt?

40 Rattocasi    
6 dagen geleden door Rattocasi
5
Meld

@33 Waarom gebruikt u het begrip 'babyboomer' voor mensen van 82? Een beetje babyboomer is nu tussen de 65 en de 75.

41 Smiling    
6 dagen geleden door Smiling
0
Meld

@40 Altijd leuk die antwoorden als u geen normaal weerwoord heeft.

42 Nurse Ratched    
6 dagen geleden door Nurse Ratched
0
Meld

Voor mij moeten de jongeren die zich niet aan de regels houden veel zwaarder bestraft worden. Wat denken die snotneuzen wel wie ze zijn. Zonder dat ze overeind werden gehouden door de ouders en vadertje staat hadden ze nog niet eens een telefoon. Zeikers.

43 niet-alles-geloven    
6 dagen geleden door niet-alles-geloven
0
Meld

Waarom? Willen ze allemaal een concert van Drake in AFAS Live bij kunnen wonen op 10cm van elkaar of zo?

44 JackKropotkin    
6 dagen geleden door JackKropotkin
1
Meld

Rutte speelt al in op de komende verkiezingen richting jeugd, tegen de tijd dat huidige jeugd doorheeft dat het niet om hun gaat, maar om Rutte , zijn de betreffende verkiezingen al achter de rug, en komt de jeugd ook weer met beide benen op de grond, terwijl ze op onze grote manipulator hebben gestemd.

45 bromtol    
5 dagen geleden door bromtol
2
Meld

@33 'een kind wat sterft heeft nog niet geleefd en kan niet zeggen ik heb een mooi rijk leven gehad'
Afkomstig van een antivaxxer...
Maar ja, dan is het pech hebben....

46 RobP    
5 dagen geleden door RobP
0
Meld

@46 Nog een keer, ben voor dktp vaccinatie, dus waar heb je het over?

Denk alleen dat kinderen in derde wereld landen meer aan schoon water en eten wat hebben want zijn ze gevaccineerd gaan ze nog dood aan ondervoeding.

47 Rattocasi    
5 dagen geleden door Rattocasi
4
Meld

Een openlijk verzoek om leeftijdsdiscriminatie. Volkomen in strijd met artikel 1 van onze grondwet.

48 PFL    
5 dagen geleden door PFL
5
Meld

@47 Jouw fervente verdediging van antivaxxers/niet vaccineren in de 'vaccinatie-draadjes' laat iets compleet anders zien.

49 RobP    
5 dagen geleden door RobP
0
Meld

@47
[Denk alleen dat kinderen in derde wereld landen meer aan schoon water en eten wat hebben want zijn ze gevaccineerd gaan ze nog dood aan ondervoeding.]

Hoe vaak heb je hier al een onderbouwd antwoord op gehad? Ik ben de tel kwijtgeraakt.

Noot: Als je slechts het DKTP-vaccin nog enigszinds acceptabel vindt en de rest van het programma rücksichtslos afwijst, ben je wel degelijk een anti-vaxxer en heeft @46 dus recht van spreken.

Noot: het woord babyboomer gebruiken als je niet weet wat het betekent, is ook al zoiets.

50 Wilmama    
5 dagen geleden door Wilmama
0
Meld

@50
Typo: moet enigszins zijn.

51 Wilmama    
5 dagen geleden door Wilmama
1
Meld

@49 volgens mij heeft het meer met je aanname te maken .
Ik ben voor dktp echter vind niet dat je alles maar moet vaccineren lichaam kan veel dingen zelf regelen.

Maar ik vind het prima als je dat over mij wil denken, zolang maar over mijn fiets lult en niet over mijn lul fiets heb ik er geen moeite mee.

52 Rattocasi    
5 dagen geleden door Rattocasi
2
Meld

@29 " want is de babyboom die nu aan het sterven is."

Babyboomers zijn mensen die vlak na de tweede wereldoorlog zijn geboren; grofweg tussen 1945 en 1955.

Deze mensen, (incl. ondergetekende), zijn dus tussen de 65 en 75 jaar oud.
Toegegeven: geen lentekuikentjes meer, maar de gemiddelde leeftijd van hen die bezwijken aan Corona ligt toch echt een stuk hoger.

53 Mappie    
5 dagen geleden door Mappie
0
Meld

@52 Zoals gezegd, jouw uitspraken geven wat anders aan. Blijkbaar ben ik niet de enige die er zo over denkt.

54 RobP    
5 dagen geleden door RobP
1
Meld

@54 Blijf vooral vast houden aan je aanname.

55 Rattocasi    
5 dagen geleden door Rattocasi
3
Meld

@55 Ach, dat wordt eenvoudig gevoed doordat je in elk vaccinatie-draadje waar je in reageert, zeer duidelijk de antivax kant kiest.

56 RobP    
5 dagen geleden door RobP
1
Meld

Nederland zit vol schijtluizen, geïndoctrineerd en psychologisch bang gemaakt door de Overheid en Media. Het is de opzet van de regering Rutte om het "Nieuwe Normaal" erop Stasi achtige wijze door te drukken middels vrijheidsberoving en sancties. Het volk laat zich basisrechten en welvaart ontnemen. Straks verplichte vaccinatie en registratie ?. De politiek is er gek genoeg voor.

We moeten massaal gaan staan, dit kabinet moet aftreden.

57 Bakgraag    
5 dagen geleden door Bakgraag
3
Meld

@56 Bullshit, omdat jij dat zo ziet is het nog niet zo.

58 Rattocasi    
5 dagen geleden door Rattocasi
3
Meld

@58 Ach, ik zal niet de enige zijn.

59 RobP    
5 dagen geleden door RobP
0
Meld

@59 klopt pro-farma staat achter je maar tja dat zijn angsthaasje om dood te gaan met de leeftijd die ze hebben.

60 Rattocasi    
5 dagen geleden door Rattocasi
3
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
OT 74
Gezellig offtopic ouwehoeren

1 dag geleden door Inter

Twitter verbergt tweet van Trump die 'ge...
Twitter heeft een tweet van de Amerikaanse pr...

15 uur geleden door Nu.nl

Trump: “We beëindigen vandaag onze...
De Amerikaanse president Donald Trump heeft a...

4 uur geleden door Crezee

Rutte: ‘Het wordt spannend maandag als...
Premier Mark Rutte kijkt met enige nervositei...

10 uur geleden door AD

RIVM mag zendmastdata gebruiken in strijd teg...
Gezondheidsdienst RIVM heeft toestemming gekr...

6 uur geleden door ongelovenloos


ADVERTENTIE


Laatste reacties
MarcusCole
Luisterplekje 2...
dank je wel jack werners , leraar groep 8 of ...

minder dan een minuut geleden door MarcusCole

Schildpad
OT 74...
@222Extreme meldingsdrang gemeld bij de GGD...

2 minuten geleden door Schildpad

RichardR
Hoofd DNI Rathcliffe heeft de transcripts van...
@33Zerohedge? Je moet wel erg wanhopig zijn...

2 minuten geleden door RichardR

MarcusCole
Luisterplekje 2...
Radiohead - Karma Policehttps://www.youtu...

2 minuten geleden door MarcusCole

Yesterday
Luisterplekje 2...
@1871 ???? Was een smiley. Geeft ie niet weer...

3 minuten geleden door Yesterday

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig