Koopzondag op Eerste Pinksterdag schrikt christelijk Elburg op (nos.nl)


"Het is tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid", zeggen ondernemers in het vestingstadje. De gemeenteraad is tegen, maar een aantal winkels gaat volgende week zondag open. ...

door Havermout in Overig  ·  34 Reacties

  • 2
  • 527x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Mooi, wordt tijd dat realiteit voor geloof gaat, welk geloof dan ook...

3
1 uahoera

Dat is weer zo'n regel uit de bijbel. Belachelijk in de 21e eeuw.

0
2 ThWil

Hoeveel mensen weten nog wat Pinksteren inhoudt?

Van mij mogen ze die christelijke dagen omwisselen voor zelf in te vullen vrije dagen (evt 1 mei- dag van de arbeid en 4-5 mei, dagen die voor mij meer betekenis hebben).

3
3 Dunkelheit

@3 Ik weet wel wat Pinksteren inhoudt. question

1
4 foshizzle

@3

Heel veel denk ik. Want bijna iedereen heeft wel een mening over het christendom. En hoe kun je nou een mening over iets hebben waarvan je de betekenis helemaal niet kent of de inhoud ?

5
5 De Vliegende Brabander

@4

Ik ook. En ik weet ook dat de Heilige Geest op dit moment in de wereldgeschiedenis overal aan het werk is in de wereld. En gelukkig maar. De tijd is tanende...

Hallelujah !!! Prijs de Heer !!!

5
6 De Vliegende Brabander

* Verwijderd door de redactie *

7 Jan Baarch

* Verwijderd door de redactie *

8 Jan Baarch

@8 .
Yeahae
maaaar da,s toch gewoon een weekend..question
de uitstorting van de heilge geest enzo
blus ,m met beugelfleskes bie de BBQ

0
9 Botlleneck

@8 Dat sowieso! question hahaha

0
10 foshizzle

@8 Geen koopzondag maar een cokezondag. question haha

0
11 foshizzle

Wat zeiken die lui? Ze hoeven toch niks te gaan kopen als ze dat niet willen? En ze hoeven ook niet door de winkelstraten te gaan wandelen als ze toch niks willen kopen.

0
12 kritischelezer

* Verwijderd door de redactie *

13 Jan Baarch

@5

Met carnaval weet hier in het roomse Brabant toch maar weinig mensen wat er gevierd wordt.....dweilen, zuipen en weet ik veel wat...fijn dat er op NK een aantal lieden weet wat Pinksteren inhoudt....ik denk dat het gros in Nederland denkt: Lang weekend, yeah!

2
14 Dunkelheit

@13

Daarom, Sal, als het geen/ weinig betekenis heeft kan je die dagen toch beter zelf opnemen...de verjaardagen van mijn kinderen zijn belangrijker als die van jezus.

1
15 Dunkelheit

@14

De wereld is gelukkig wel wat groter dan Brabant en het forum op Nieuwskoerier. Honderden miljoenen mensen weten gelukkig nog steeds wat Pinksteren inhoudt en de betekenis ervan.

Hier op Nieuwskoerier wordt alles wat met religie van doen heeft gehaat en verafschuwd.
Maar in grote delen van de wereld is dat gelukkig niet het geval. En nog lang niet. Er zijn op dit moment meer christenen in de wereld dan ooit eerder het geval is geweest. Maar helaas ook meer martelaren dan er eerder ooit zijn geweest in de geschiedenis van het christendom. De haat en afkeer is er niet alleen op Nieuwskoerier. Die is overal op de wereld. Geeft al te denken.
Zal wel komen omdat christen overal in de wereld aan de touwtjes trekken (oh nee, dat kan niet - dat waren al de joden... sarcasme off).

3
16 De Vliegende Brabander

* Verwijderd door de redactie *

17 Jan Baarch

@13 Iets in die ( heilige) geest ja. question

0
18 foshizzle

@16 Ik heb niks tegen brabanders, ook niet als ze kunnen vliegen, maar dit is nou een van die zaken waar religie privileges heeft gekregen en de niet gelovigen maar mee moeten doen.
Als de gelovigen iets willen dat vrije dagen betekent voor hun vieringen dan mogen de niet-gelovigen net zo goed hun eigen vrije dagen kiezen voor iets dat zij willen vieren. Dat is pas echt "vrijheid van godsdienst": in je eigen tijd, op je eigen kosten en laat anderen met rust.

0
19 kritischelezer

@16

Ik kan alleen oordelen over wat ik in mijn eigen omgeving ervaar, zie en hoor.

Ik respecteer dat u gelooft, ik geloof idd niet. Heeft u zich nooit afgevraagd waarom er tegenwoordig zoveel mensen zijn die een aversie hebben tegen religie?
Ik ben altijd zeer geïnteresseerd geweest in religies heb er veel over gelezen (maar daadwerkelijk ook de geschriften). Wat ik veel zie bij mensen die zich religieus noemen is dat ze tegenstrijdig handelen tav wat hun religie voorschrijft.
Pater Frans (Nederlander die in Syrië stierf) was voor mij iemand die zijn religie waardig was. Daarnaast ken ik een aantal niet religieuzen die zeer goede dingen doen, vanuit zichzelf en niet vanuit een religie.

-ik heb u niet ge-mint-

0
20 Dunkelheit

@17

Ik ben ook meer van: iedereen op zijn eigen continent en de religies ook graag. Die komen van overzees en horen naar mijn inziens hier niet thuis.

0
21 Dunkelheit

* Verwijderd door de redactie *

22 Jan Baarch

@20

Een ding vooraf:
Het maakt mij helemaal niet uit of iemand mij mint. Ik ben volwassen.

Als aversie tegen religie bestaat omdat gelovigen geen heiligen zijn allemaal zal de aversie niet op te lossen zijn. Want gelovigen zijn geen heiligen maar mensen net als iedereen met ook hun fouten en gebreken. Het is overigens een uitgangspunt zelfs van het christendom dat ieder mens een zondaar is en tekortschiet in de ogen van God. En dat niemand de hemel kan verdienen door eigen verdiensten maar enkel door het bloed van Jezus Christus. Een jood of islamieten kan de hemel verdienen door al zijn goede daden. Een christen kan dat niet. Die blijft afhankelijk van de genade van God.

Ik respecteer overigens uw ongeloof en dat van iedereen die niet gelooft. Ieder mens moet voor zichzelf de keus maken wie of wat God voor hem of haar is. Dat blijft een vrije keuze voor ieder mens afzonderlijk. Maar die keus is er pas echt als de opties bekend zijn. Als er niet meer over God gesproken mag worden in een samenleving bestaat er geen vrije keuze. Dan is het een opgelegde keuze door gebrek aan alternatieven. Daarom ook zullen in de wereld altijd predikers van diverse religies hun religie naar voren blijven brengen. Hoe erg dat ook door sommigen hier gehaat wordt en verafschuwd. Voor een christen is het zelfs een opdracht. Ga heen en vertel iedereen van het evangelie...

0
23 De Vliegende Brabander

* Verwijderd door de redactie *

24 Jan Baarch

* Verwijderd door de redactie *

25 Jan Baarch

@25 Oh nice! question ik ken zo'n beetje de hele eucharistieviering uit mn koppie, mag ook wel na al die( jonge) jaren naar de kerk. question

0
26 foshizzle

Ik heb niks met die christelijke feestdagen. Maar vind het wel fijn dat ze er zijn. Dat voor velen even het werk wordt stil gelegd, even een verplichte pauze. Anders krijg je net als in Amerika waar ook maar weinig vrije dagen zijn.

@23 "Voor een christen is het zelfs een opdracht. Ga heen en vertel iedereen van het evangelie" Dat is voor moslims het zelfde, ook zij moeten hun geloof doorvertellen. In dat opzichte doen zij het volgens mij beter, er wordt tenminste gezegd dat de islam de snelst groeiende religie is, hoewel ik maar niet kan begrijpen. De islam is alleen maar negatief in het nieuws waarom wilt iemand zich daarin bekeren.
Vroeger had je een computerspel en daar heerste je als god over de wereld en dat kon je doen door goed en vriendelijk te zijn of door angst te creëren, dat tweede doet me vooral aan de islam denken.

0
27 A Passenger

@22

Religie is een gevaar als zij die geloven niet kritisch tav hun eigen geloof zijn.
Geen vragen stellen, niet zelf nadenken en geen (opbouwende) kritiek geven.
Als ze klakkeloos alles volgen.

1
28 Dunkelheit

@28 Daarmee geef je dus feitelijk aan dat religie altijd gevaarlijk is. question
Geen enkel religieus persoon is daadwerkelijk kritisch naar de eigen ideologie, daarom wordt het er ook van baby af aan ingestampt.

0
29 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

30 Jan Baarch

@23

Ik kijk om mij heen en zie de wonderen van de natuur...ik kan genieten van koolmeesjes die met wormpjes en rupsjes op en aanvliegen om hun kroost te voeden, een spin die zijn web spint, van de zon die opkomt en de nacht die valt. De seizoenen en getijden.
Ik erger me aan de (meeste) mensen die dat alles kapot maken en aan de hebzucht en vernietigingsdrang. Gelukkig is daar ‘moeder aarde’ die het evenwicht herstelt.

Dat is mijn waarheid, ‘mijn religie’, omdat het tastbaar is, ik kan het voelen, ruiken en proeven.
Mijn geweten is gevormd door wat ik heb meegemaakt, ik wil zo min mogelijk mensen in mijn leven (een select groepje)ik ben minimalist en hecht niet aan spullen.

De natuur is mijn kerk.

0
31 Dunkelheit

@29

Eigenlijk wel, ja.

0
32 Dunkelheit

@20 "Pater Frans (Nederlander die in Syrië stierf) was voor mij iemand die zijn religie waardig was. "

Zie jij religies als vredelievend en dat soort dingen? Als die pater deed wat de zijn religie hem voorschrijft... Oh ja, de religie verspreiden. Voorbeeld van die barbaar Mary Teresa Bojaxhiu volgen zeker? question

0
33 Bluth

@33

Nee, meestal zijn religies niet vredelievend, dat prediken ze, maar in de praktijk pakt dat anders uit.
Ken je het verhaal van Pater Frans?
Hij ging naar het midden oosten en woonde zijn laatste jaren Homs, hij gaf onderdak en werk aan geestelijk beperkten. Toen Daesh binnenviel kon hij nog weg, dat weigerde hij. Hij deed een oproep voor hulp en stierf samen met christenen en moslims.
Iemand die verbindt, daar kan ik respect voor opbrengen.

Ik kijk naar daden en wat iemand is en doet of heeft gedaan, dat staat los van religie.

-moeder Theresa heb ik niets mee-

0
34 Dunkelheit

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

niet mee bemoeien, gewoon doorlopen/-klikken...

6 minuten geleden geplaatst door maarten1234

MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@4Die omgebouwden willen perse tegen echte vrouwen spelen....

6 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

maarten1234
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@13 u vindt dat er geen praktische problemen zijn of dat wij in nabij toekomst daar tegenaan lopen met verandering in demografie?...

7 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@16 Je begrijpt kennelijk niet wat oorlogsrecht is....

7 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Niks bedreigends aan de woorden van Baudet. Ik zie het probleem totaal niet. ...

7 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bop
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@8 O.a. van Cultuur onder vuur....

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@14Nee, dat zeg ik toch?Maar waarom doen Al-Jazeera en The Rights Forum dat dan wel?Doe gewoon hennig aan. De 'Joden' kun je altijd no...

10 minuten geleden geplaatst door Malinois

maarten1234
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

misschien moet het elftal zelf 2 goaltjes neerzetten en met hun eigen mensen wat tegen elkaar ballen trappen; voor biologische vrouwen is het so...

15 minuten geleden geplaatst door maarten1234

DikkeTor
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@23 Het zo wel heel Xenofobisch zijn als je je kansen niet afstaat voor mensen van kleur XD...

21 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Sexmex LatestJessa Rhodes BbcWatchxxxfreeMia Porn StarSex Video Ladies LadiesHot Hindi XnxxMarathi Bf DownloadAmature DoggystyleBallywood PornMassage Porn JapanAri Electra XxxBangcastingHentai Big BoobsLauren Cohan SexyOldergranniesMia Yim NudeBest Ever HandjobIprone TvAsmr XxxFreeporn ForherYoutube PornorAssvideoTripura PornSimple Xxx VideoHow To Make My Wife SquirtActress Real Sex VideosFree Porn AdultPornktuberRoomates Gay PornPorn HardlyPorn Star LanaCumswallow VideosPorn Picture AmateurBangbus KateSafe Sex VideoJayjademoonHenti ManagaGal Gadot NudeHijabihookupXxx LezbiaPics Of Naked BabesCasting Curvy: Thick Teen Coworker Gets Tied Up And FuckedGynosexسسكسPhilliphino PornXxx Sexy Video Sexy VideoIndian Girl Nude BathReal Punjabi SexEsmeeteachesIndian Newly Married XxxLisa Ann CompDesi NeudFamilytherapy PornSixceAriana Marie PregnantTushy PornCowgirl CompilationAnal MasturbationVietnam PussyCandy Love FacePor NubGogo Fuk MeRaya SteeleHollywood Movie Hot SceneAfgani PornShay Barbie XxxFull Frontal NudeWww Xnxx VideoRemy Lacroix BbcNithya Menon SexFat Balck PornHorror Sex XxxLactating Sex VideosDesi Boor ChodaiIchika Nagano300mium-875Star Rail PornPeta Jensen RoughJostasy LeakedAunty Saree Sex VideosPorn New GirlAbella Danger Double PenetrationPornhub LeggingsXxx Sexy Film MovieAmeteur PornBlackzilla PornRume 34Uk Amatuer PornPeekvidoesSuccubuspornAot P O R NFoot Fetish AnimeRebtubeNake Hot MenSelma Heyak NakedBf Bf Bf SexCop PornBhabhi Aur Devar KiBengali X Blue Film欧美 三 级ChatubarteMujer ManturbandoseXvideo Xxx ComSunny Leone Sex With ManHindi Porn Video DownloadHot Desi X VideoBig Boobs FlashNude Belly Dance VideoJapanese UpskXxxnx ForcePorn ThroatfuckDressing Room FlashForced Movie Scene PornFukastorAsian Omegle PornFree Porn TeenagersHot Xx X VideoDolly Parton NekedCharming MotherAngel Wicky SexLove Making PornographyMassage Porn ComDry Hum PornEen Porn VideosXxx Hindi FuckNavigate Kushboo Sex VideoUnder The Bed Jewelz BluExtreme Age PlaySany Levn XxxJapanese Wife Next DoorPissmopLustesthdExteemetubeTubed Porn StarsFaye Dunaway NudePornhub Hindi AudioRomanticsexy VideosNewpornstarsPorn Free OnlineXhamsters GratuitSexxxx With MomLatina Bent OverMlp HentiaRussian Xxx MoviesAdara LoveIrgin PussyAaliya LoveEsposas PornLouloubellexo NudeSusu Jpg