'De EU-lidstaten moeten terug naar een eigen munt' (fd.nl)


Als CDA-minister kreeg Bert de Vries de bijnaam 'de Stofjas'. Dat kledingstuk lijkt hij op zijn 82e te hebben verruild voor een geel hesje. Want als het aan hem ligt nemen we afscheid van de euro, voeren we een 'lichte vorm van protectie' in en gaan aandeelhouders 'terug in hun hok'. Hij s ...

door proxy in Politiek  ·  29 Reacties

  • 19
  • 824x gelezen
Reageer met een Emoji
3
3
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En dat van een oud cda'er.

0
1 ongelovenloos

'Muntunie zorgt voor spanningen'

Daarom stelt De Vries drastische hervormingen voor. Te beginnen met de muntunie. 'Mijn opvatting daarover is duidelijk, die is mislukt. Het heeft geen extra welvaartsgroei gebracht, wel een hoop frustratie en spanningen tussen de lidstaten. Monetaire politiek is er alleen maar op gericht om te voorkomen dat de muntunie uit elkaar valt. Tel uit je winst. Het is tijd om terug te schalen.'

Om het tij te keren stelt hij een 'euro light' voor: 'De lidstaten keren terug naar een nationale valuta. De euro blijft, maar alleen nog voor het grensoverschrijdend betalingsverkeer.' Bagatelliseert hij niet de gevolgen van het uitkleden van de muntunie? 'Ik zou niet weten waarom. Landen als Engeland, Zweden en Denemarken, die er buiten bleven, varen er wel bij. Door de terugkeer naar nationale valuta’s voor binnenlands gebruik krijgen de landen weer ruimte voor het voeren van een eigen begrotings- en wisselkoerspolitiek.'

1
2 proxy

‘De gelegenheid maakt de dief. Multinationals produceren in het goedkoopste land, verkopen de spullen waar ze de hoogste prijs krijgen en betalen belasting in het land met de laagste tarieven’

1
3 proxy

De Euro is de grootste fout geweest in de geschiedenis.

1
4 welofniet

De 82-jarige, die niet bang zegt te zijn voor het coronavirus ('Ik voel me kerngezond'), vat zijn missie samen: 'Je wilt een economie hebben waarin alle groepen zich ongeveer gelijk bediend weten. Het kapitalisme is een geweldig systeem, maar is daar niet op berekend. Het is de kunst om de samenleving zo te ordenen dat er een balans is. Daar zijn we niet goed in gebleken. Er is een steeds kleinere groep die profiteert.'

1
5 proxy

Dat heeft G.B goed bekeken daar die naast de euro hun eigen munt gehouden hebben.
Die "oude CDA stofjas"heeft het goed gezien daar die EU op zijn gat ligt en met allerlei middelen gered moet worden.
De meeste grote banken in de EU liggen op hun bek en zijn technisch failliet waaronder ook de Nederlandse ABN.

1
6 Eindpenthode

Daar heeft de man gelijk in. Om dat voor elkaar te krijgen moeten we massaal op Forum Voor Democratie stemmen !!!

Dit is één van de speerpunten van FVD.

De man doet er het beste aan om ook de overstap naar de enige realistische en de enige democratische partij van Nederland over te stappen. Welkom bij FVD dus !

7
7 xtremy

Zie ook >>


Of >>

5
8 xtremy

Als we dan toch terug moeten naar de originele munt dan ook terug naar de economische Unie en de politieke Unie vaarwel zeggen.

1
9 Nicks R. Van

Als ze eenmaal uit de politiek zijn trekken ze hun mond pas open, de laffaards. En dat noemen ze volksvertegenwoordigers??? Bah !

4
10 Een hardwerkende ZZPer

Wijsheid komt met de jaren. Alles wat hij zegt daar staat de FvD en de PVV voor. Dus massaal op één van deze partijen stemmen als u nog een fatsoenlijk leven wilt hebben. Doe het voor u en voor uw kinderen! Anders hier niet meer klagen!

5
11 SergioLeone

We werden er 18 jaar geleden al op gewezen dan een eenheid met 28 landen en 1 gezamelijke munt op niets zou uitdraaien omdat de landen t.o.v elkaar teveel verschillen.
Toen die boodschapper omgelegd was wisten ze het allemaal beter en hebben het gewoon doorgedrukt.

2
12 Eindpenthode

De oude ratten komen uit alle mogelijke hoeken en gaten om hun adviezen te ventileren, en ook alle uit de kartelpartijen, worden mogelijk opgefokt om proefballonnetjes op te laten.

7
13 bromtol

@7 ha ha, typisch. Jij kunt je vinden in de standpunten van een partij, dus is het gelijk 'de enige democratische partij'.

4
14 Repelsteeltje

Sommige komen wel heel laat tot de jaren van verstand. Bedankt Bert voor tip. Maar ik ben bang dat je invloed hierop net zo groot is als dat van ons. Helemaal niets dus. Bij de volgende verkiezingen hebben we weer een kans. Daarna krijgen we weer vier jaar de middelvinger toegewezen.

1
15 Verwonderd

Vervelend al die ouwetjes die het verprutst hebben toen zij voor de belangen van de Bevolking moesten opkomen.
Maar die nu lijken te weten hoe het moet.
En wat er fout is gegaan.
Ik zou zeggen -- ga je schamen dat je je partijgenoten nu en hier -- niet hebt kunnen overtuigen van de fouten van de EU.
Het CDA staat nog steeds als één blok achter de miljarden transfers naar de armlastige en/of failliete zuidelijke landen.

De EU is een volkomen mislukt projekt.
Waar Rutte straks toch weer voor tientallen miljarden zijn handtekening gaat zetten bij het befaamde kruisje.
Terwijl MKB-ers mooie beloften kregen over steun voor de definitieve sluiting van het bedrijven , maar die nu puntje bij paaltje komt worden uitgeknepen als citroenen.
Iedere cent die de Overheid denkt op hen te kunnen besparen --- zullen ze biennenhalen.

Euro bonds wilde Rutte niet --- hj heeft zijn poot stijf gehouden.
Maar voor Euro fonds van 500 miljard ---- gaat hij overstag , want het is een andere naam , maar oude wijn in nieuwe zakken.

Al 25 jaar lang worden wij belazerd van hier tot Tokio.

5
16 Jalinda

Als Rutte straks de zooi helemaal aan gort geholpen heeft dan gaat hij
ondergronds in Brussel op stilettos in een lugubere gay club werken
En zal daar sterven als de grootste huichelaar ooit op deze aarde

7
17 Bollieboos

@17 lulla lulla lulla en nog dom ook nog. want je noemt je wel een bolleboos, maar ik geloof dat eigenlijk niet. ik vind je een domme roeptoeter die nooit inhoudelijk reageert, dat kan je niet denk ik, maar wat scheld en om zich heen trapt. Je draagt niets bij aan een discussie, je zou een goede voor het forum of de pvv kunnen wezen (denk dat je er fan van bent) die dragen ook nooit wat bij, maar wel schelden en haatzaaien. ja dat vind ik.

12
18 oculus amet

Als je je ondergang als Nederland echt tegemoet wil gaan, dan moet je in de EU blijven.

2
19 DONKEY R

Terug naar een EEG!!

Euro, weg er mee!

1
20 Seconda

Voor alle sukkeltjes die de € weg willen hebben. Dat gaat nooit gebeuren, en er komt ook geen Nexit. Naast een muntunie, een economische unie moet nu ook gewerkt worden aan een politieke unie. Bovendien de sukkeltjes die allemaal op de gulde geile. De gulden was voor de € gekoppeld aan de D-mark

9
21 Jessez

@21
Als je commentaar geeft leer dan wel eerst even fatsoenlijk Nederlands.
P.S en bedankt voor je minnetjes.

1
22 welofniet

@22 graag gedaan dombo

4
23 Jessez

@23
Ik weet wie het zegt.

1
24 welofniet

Een goed idee. Als we weer een eigen munt invoeren dan is daarna een Nexit ook veel eenvoudiger. Gewoon weer baas worden in eigen land , baas over eigen munteenheid en baas over eigen grondgebied en baas over eigen grenzen. Dat is pas het ultieme nieuwe normaal. Weer een eigen autonoom land te zijn. Hopelijk geen utopie maar een mooi doel om naar toe te werken.

3
25 PFL

@21 Ja en de gulden was hard, het noorden betaald nu voor de zuidelijke klaplopers, daar met 55 met pensioen, hier tot 67 werken!

1
26 Recovery Mode

@21
Wat bedoelt u met de gulden was gekoppeld aan de D-mark --- het is helemaal geen probleem munteenheden van Gelijkwaardige economieën aan elkaar gelinkt zijn.

Het wordt pas een probleem als je munteenheden van hele zwakke ecoomieën aan die van hele sterke gaat koppelen -- zoals onder de Euro is gebeurd.
En dan ook nog het prijsniveau van die hele zwakke economieën gaat optrekken naar die van de hele sterke.
Dan trek je zo'n hele economie volledig uit zijn verband.
Daar plukken we nu de vruchten van met 540.000 miljoen via het ESM naar de failliete landen en dan ook nog eens 500.000 miljoen via Euro Fonfs daar naartoe.
Zo wordt een oneindige transfer Unie van Noord naar Zuid gecreëerd.
Dat is geen leuke erfenis voor de generaties na ons ---- die zich eindeloos een ongeluk kunnen werken voor de failliete landen.
Maar velen denken --- na ons de zondvloed , wie dan leeft - wie dan zorgt ---- vooral de 10% superrijken , de Groot-Geld-Graaiers die zich uitbundig tegoed gedaan hebben aan de Financiële kansen die de EU voor hen bood , met woekerleningen en woekerrentes.

2
27 Jalinda

@25 “ baas over eigen munteenheid”

Nederland heeft geen idee hoe dat moet. Dat zijn we sinds 1973 al niet meer.

3
28 Rare Rakker

Wat is dat toch dat oudere partij-mensen later pas inzien dat ze in het verleden fout waren.
Mansholt (PvdA) die een half jaar voor zijn dood zei dat de EU een fout was, van Agt die eerst tegen de palestijnen was en nu voor. en nu deze de Vries weer.

1
29 WHuls

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

29 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

"BBB blijkt er een aparte omgang met de realiteit op na te houden."Zet Joop en Bnn/drama op de plaats van BBB en dan klopt het .Want daar ...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Koop allemaal een elektrische auto zeiden ze is goed voor het milieu zeiden ze.Plaats de oude meter terug die op muntjes ging ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

Een joodse Nederlander bestaat niet .Een Nederlandse jood wel....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Cartoon NudeBus Me ChudaiHut SexSon Jerking For MomSloppy Seconds WifeHentaiteca.netGalioXxxx IndeanBig Tits BeachBest Black OnlyfansBang Bus Full PornPoonerChartbateLesbian PoenXnn Free VideosLesbian Tribbing GifsDanihottgirlSuperman XxxXbvidsMaturejapanese PornIsabel Love Porn엑스비디오Gay CreampiepornSophie Mudd NudesKyeli QuinnHindi X Hd VideoSonia Sex VideosDdfnetworkPorn Female MasturbatingSofia Hayat NudeDesimasalaboardIndian School Xxx ComXixxWatchfreepornAmy Wong PornKeiren LeeAnna MalleFamily Cheating SexFamily StrokesCheatinghentaiPristine Edgepornمانهوا هنتايKorean Sex Video HdKannada Hot ScenePorn MagazinesCom AnalFree Video PornosZvidsFlorence Pugh XxxXxxn KoreaRiley Reid HdVideos Of CumshotsPournou 18Xx NxMil Kunis NakedNayantara X VideoLagertha Real NameNeko HentaiSqirting PussiesHelena Price BbcPorn Sites For MoviesOmegle Porn AsianSexe En StrXnxx Tamil Mom SonChristina Khalil PornIg Models OnlyfansVideos Porno Xxx GratisWebcam Free AdultBrazeers New VideoFisting VideosXnx Local VideoCandid BikiniItaiian PornClubberlang PmvBall Busting VidsPov Bj SwallowFingered HardEggporncomics.LadyvoyeursRandy DaveTeen CreampiesRoxybentzNude John CenaXxx Pusy VideoNepali XxxnRated XxxKayla East PornRocco's AnalOrihime Bleach PornBig Booty Arab PornYajana Cano XxxPorn Ebony WomenMoraccanzinaPantyose TeaseEimi FikudaBangla New XvideoM XmasterBooty Booty PornJemma Suicide NudePorn AziatiqueAtrizes PorniColorsofautumn NudeAnnal Sex VideoDesi Chachi PornBig Tit ChinesePornhub BlackmailAntique PornShemaly ComEscort RankingsLition3dXxx Tamil VediosElla Knox VideosHoney Rose Porn VideosDakota Johnson VideosCameron Diaz On PornHidden Cam ThreesomeChloe Sevigny On Brown BunnyScarlett Johanson NakefMagic Production PornBahan Ki ChudaiRose KellypornFamily Porn IndianTamilteachersexDelhi Gb Road Sexy VideoCherry EnglishEnglish Lesbian SexXhamesteWinter XxxInnocent Girl PornHead BobbersGomeet TodayThe Pirate Torrent BayXnxx LezbienOne Piece HentiaTits On A StickRuke 34Hentaiparadise.frMeninas PornografiaSunny Leone Blue Picture VideoMalayalam Actor HotVictoria Cakes New VideosBj Glory HoleCory Chase PornChapinasxxxPurvi XxxAnal AmateureEmo Po RnPornglamourReislin PornXax Vidio