U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 19
Als CDA-minister kreeg Bert de Vries de bijnaam 'de Stofjas'. Dat kledingstuk lijkt hij op zijn 82e te hebben verruild voor een geel hesje. Want als het aan hem ligt nemen we afscheid van de euro, voeren we een 'lichte vorm van protectie' in en gaan aandeelhouders 'terug in hun hok'. Hij s ...

6 dagen geleden door proxy

REAGEER MET EEN EMOJI
39
3
3
1

En dat van een oud cda'er.

1 ongelovenloos    
6 dagen geleden door ongelovenloos
0
Meld

'Muntunie zorgt voor spanningen'

Daarom stelt De Vries drastische hervormingen voor. Te beginnen met de muntunie. 'Mijn opvatting daarover is duidelijk, die is mislukt. Het heeft geen extra welvaartsgroei gebracht, wel een hoop frustratie en spanningen tussen de lidstaten. Monetaire politiek is er alleen maar op gericht om te voorkomen dat de muntunie uit elkaar valt. Tel uit je winst. Het is tijd om terug te schalen.'

Om het tij te keren stelt hij een 'euro light' voor: 'De lidstaten keren terug naar een nationale valuta. De euro blijft, maar alleen nog voor het grensoverschrijdend betalingsverkeer.' Bagatelliseert hij niet de gevolgen van het uitkleden van de muntunie? 'Ik zou niet weten waarom. Landen als Engeland, Zweden en Denemarken, die er buiten bleven, varen er wel bij. Door de terugkeer naar nationale valuta’s voor binnenlands gebruik krijgen de landen weer ruimte voor het voeren van een eigen begrotings- en wisselkoerspolitiek.'

2 proxy    
6 dagen geleden door proxy
1
Meld

‘De gelegenheid maakt de dief. Multinationals produceren in het goedkoopste land, verkopen de spullen waar ze de hoogste prijs krijgen en betalen belasting in het land met de laagste tarieven’

3 proxy    
6 dagen geleden door proxy
1
Meld

De Euro is de grootste fout geweest in de geschiedenis.

4 welofniet    
6 dagen geleden door welofniet
1
Meld

De 82-jarige, die niet bang zegt te zijn voor het coronavirus ('Ik voel me kerngezond'), vat zijn missie samen: 'Je wilt een economie hebben waarin alle groepen zich ongeveer gelijk bediend weten. Het kapitalisme is een geweldig systeem, maar is daar niet op berekend. Het is de kunst om de samenleving zo te ordenen dat er een balans is. Daar zijn we niet goed in gebleken. Er is een steeds kleinere groep die profiteert.'

5 proxy    
6 dagen geleden door proxy
1
Meld

Dat heeft G.B goed bekeken daar die naast de euro hun eigen munt gehouden hebben.
Die "oude CDA stofjas"heeft het goed gezien daar die EU op zijn gat ligt en met allerlei middelen gered moet worden.
De meeste grote banken in de EU liggen op hun bek en zijn technisch failliet waaronder ook de Nederlandse ABN.

6 Eindpenthode    
6 dagen geleden door Eindpenthode
1
Meld

Daar heeft de man gelijk in. Om dat voor elkaar te krijgen moeten we massaal op Forum Voor Democratie stemmen !!!

Dit is één van de speerpunten van FVD.

De man doet er het beste aan om ook de overstap naar de enige realistische en de enige democratische partij van Nederland over te stappen. Welkom bij FVD dus !

7 xtremy    
6 dagen geleden door xtremy
7
Meld

Als we dan toch terug moeten naar de originele munt dan ook terug naar de economische Unie en de politieke Unie vaarwel zeggen.

9 Nicks R. Van    
6 dagen geleden door Nicks R. Van
1
Meld

Als ze eenmaal uit de politiek zijn trekken ze hun mond pas open, de laffaards. En dat noemen ze volksvertegenwoordigers??? Bah !

10 Een hardwerkende ZZPer    
6 dagen geleden door Een hardwerkende ZZPer
4
Meld

Wijsheid komt met de jaren. Alles wat hij zegt daar staat de FvD en de PVV voor. Dus massaal op één van deze partijen stemmen als u nog een fatsoenlijk leven wilt hebben. Doe het voor u en voor uw kinderen! Anders hier niet meer klagen!

11 SergioLeone    
6 dagen geleden door SergioLeone
5
Meld

We werden er 18 jaar geleden al op gewezen dan een eenheid met 28 landen en 1 gezamelijke munt op niets zou uitdraaien omdat de landen t.o.v elkaar teveel verschillen.
Toen die boodschapper omgelegd was wisten ze het allemaal beter en hebben het gewoon doorgedrukt.

12 Eindpenthode    
6 dagen geleden door Eindpenthode
2
Meld

De oude ratten komen uit alle mogelijke hoeken en gaten om hun adviezen te ventileren, en ook alle uit de kartelpartijen, worden mogelijk opgefokt om proefballonnetjes op te laten.

13 bromtol    
6 dagen geleden door bromtol
7
Meld

@7 ha ha, typisch. Jij kunt je vinden in de standpunten van een partij, dus is het gelijk 'de enige democratische partij'.

14 Repelsteeltje    
6 dagen geleden door Repelsteeltje
4
Meld

Sommige komen wel heel laat tot de jaren van verstand. Bedankt Bert voor tip. Maar ik ben bang dat je invloed hierop net zo groot is als dat van ons. Helemaal niets dus. Bij de volgende verkiezingen hebben we weer een kans. Daarna krijgen we weer vier jaar de middelvinger toegewezen.

15 Verwonderd    
6 dagen geleden door Verwonderd
1
Meld

Vervelend al die ouwetjes die het verprutst hebben toen zij voor de belangen van de Bevolking moesten opkomen.
Maar die nu lijken te weten hoe het moet.
En wat er fout is gegaan.
Ik zou zeggen -- ga je schamen dat je je partijgenoten nu en hier -- niet hebt kunnen overtuigen van de fouten van de EU.
Het CDA staat nog steeds als één blok achter de miljarden transfers naar de armlastige en/of failliete zuidelijke landen.

De EU is een volkomen mislukt projekt.
Waar Rutte straks toch weer voor tientallen miljarden zijn handtekening gaat zetten bij het befaamde kruisje.
Terwijl MKB-ers mooie beloften kregen over steun voor de definitieve sluiting van het bedrijven , maar die nu puntje bij paaltje komt worden uitgeknepen als citroenen.
Iedere cent die de Overheid denkt op hen te kunnen besparen --- zullen ze biennenhalen.

Euro bonds wilde Rutte niet --- hj heeft zijn poot stijf gehouden.
Maar voor Euro fonds van 500 miljard ---- gaat hij overstag , want het is een andere naam , maar oude wijn in nieuwe zakken.

Al 25 jaar lang worden wij belazerd van hier tot Tokio.

16 Jalinda    
6 dagen geleden door Jalinda
5
Meld

Als Rutte straks de zooi helemaal aan gort geholpen heeft dan gaat hij
ondergronds in Brussel op stilettos in een lugubere gay club werken
En zal daar sterven als de grootste huichelaar ooit op deze aarde

17 Bollieboos    
6 dagen geleden door Bollieboos
6
Meld

@17 lulla lulla lulla en nog dom ook nog. want je noemt je wel een bolleboos, maar ik geloof dat eigenlijk niet. ik vind je een domme roeptoeter die nooit inhoudelijk reageert, dat kan je niet denk ik, maar wat scheld en om zich heen trapt. Je draagt niets bij aan een discussie, je zou een goede voor het forum of de pvv kunnen wezen (denk dat je er fan van bent) die dragen ook nooit wat bij, maar wel schelden en haatzaaien. ja dat vind ik.

18 oculus amet    
5 dagen geleden door oculus amet
12
Meld

Als je je ondergang als Nederland echt tegemoet wil gaan, dan moet je in de EU blijven.

19 DONKEY R    
5 dagen geleden door DONKEY R
2
Meld

Terug naar een EEG!!

Euro, weg er mee!

20 Seconda    
5 dagen geleden door Seconda
1
Meld

Voor alle sukkeltjes die de € weg willen hebben. Dat gaat nooit gebeuren, en er komt ook geen Nexit. Naast een muntunie, een economische unie moet nu ook gewerkt worden aan een politieke unie. Bovendien de sukkeltjes die allemaal op de gulde geile. De gulden was voor de € gekoppeld aan de D-mark

21 Jessez    
5 dagen geleden door Jessez
9
Meld

@21
Als je commentaar geeft leer dan wel eerst even fatsoenlijk Nederlands.
P.S en bedankt voor je minnetjes.

22 welofniet    
5 dagen geleden door welofniet
1
Meld

@22 graag gedaan dombo

23 Jessez    
5 dagen geleden door Jessez
4
Meld

@23
Ik weet wie het zegt.

24 welofniet    
5 dagen geleden door welofniet
1
Meld

Een goed idee. Als we weer een eigen munt invoeren dan is daarna een Nexit ook veel eenvoudiger. Gewoon weer baas worden in eigen land , baas over eigen munteenheid en baas over eigen grondgebied en baas over eigen grenzen. Dat is pas het ultieme nieuwe normaal. Weer een eigen autonoom land te zijn. Hopelijk geen utopie maar een mooi doel om naar toe te werken.

25 PFL    
5 dagen geleden door PFL
3
Meld

@21 Ja en de gulden was hard, het noorden betaald nu voor de zuidelijke klaplopers, daar met 55 met pensioen, hier tot 67 werken!

26 Recovery Mode    
5 dagen geleden door Recovery Mode
1
Meld

@21
Wat bedoelt u met de gulden was gekoppeld aan de D-mark --- het is helemaal geen probleem munteenheden van Gelijkwaardige economieën aan elkaar gelinkt zijn.

Het wordt pas een probleem als je munteenheden van hele zwakke ecoomieën aan die van hele sterke gaat koppelen -- zoals onder de Euro is gebeurd.
En dan ook nog het prijsniveau van die hele zwakke economieën gaat optrekken naar die van de hele sterke.
Dan trek je zo'n hele economie volledig uit zijn verband.
Daar plukken we nu de vruchten van met 540.000 miljoen via het ESM naar de failliete landen en dan ook nog eens 500.000 miljoen via Euro Fonfs daar naartoe.
Zo wordt een oneindige transfer Unie van Noord naar Zuid gecreëerd.
Dat is geen leuke erfenis voor de generaties na ons ---- die zich eindeloos een ongeluk kunnen werken voor de failliete landen.
Maar velen denken --- na ons de zondvloed , wie dan leeft - wie dan zorgt ---- vooral de 10% superrijken , de Groot-Geld-Graaiers die zich uitbundig tegoed gedaan hebben aan de Financiële kansen die de EU voor hen bood , met woekerleningen en woekerrentes.
27 Jalinda    
5 dagen geleden door Jalinda
2
Meld

@25 “ baas over eigen munteenheid”

Nederland heeft geen idee hoe dat moet. Dat zijn we sinds 1973 al niet meer.

28 Rare Rakker    
5 dagen geleden door Rare Rakker
3
Meld

Wat is dat toch dat oudere partij-mensen later pas inzien dat ze in het verleden fout waren.
Mansholt (PvdA) die een half jaar voor zijn dood zei dat de EU een fout was, van Agt die eerst tegen de palestijnen was en nu voor. en nu deze de Vries weer.

29 WHuls    
5 dagen geleden door WHuls
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
President Trump zal in de loop van vandaag ee...
De platforms passen al jaren selectieve censu...

1 dag geleden door Proemevla

Trump tekent decreet om sociale media aanspra...
De Amerikaanse president Donald Trump heeft z...

14 uur geleden door AD

Maurice de Hond ook al van YouTube gejorist
Grote voorjaarsschoonmaak bij YouTube zeker,...

1 dag geleden door xtremy

Corona virus mogelijk in laboratorium gecreer...
Luister naar deze rapportage waarin een Austr...

1 dag geleden door sparta

Trump toont medeleven na 100.000 Amerikaanse...
Een dag nadat de teller de 100.000 over ging,...

20 uur geleden door progressiefliberaal


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Scorpio
PVV stapt uit ondervragingscommissie...
Hier heeft de PVV toch echt wel een punt. Het...

2 minuten geleden door Scorpio

jantje van leiden
PVV stapt uit ondervragingscommissie...
PVV stapt uit.Je kunt hier niet spreken over ...

3 minuten geleden door jantje van leiden

Verwonderd
PVV stapt uit ondervragingscommissie...
Ik sta er niet versteld van dat deze commissi...

3 minuten geleden door Verwonderd

jantje van leiden
Agent die vrouw doodschoot in Alkmaar handeld...
@5 U was de eerste kijk nog maar eens goed....

6 minuten geleden door jantje van leiden

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig