'Beatrix enige gepensioneerde zonder pensioenkorting' (rtlz.nl)


De uitkering van voormalig koningin Beatrix gaat omhoog, van 489 duizend naar 502.000 euro. Ze is daarmee waarschijnlijk de enige gepensioneerde ambtenaar die in 2017 niet gekort wordt op haar pensioen.Het pensioenfonds van de ambtenaren liet eerder weten dat de pensioenen volgend jaar waarschijnlijk gekort gaan worden. De uitkering van Beatrix gaat met 2,7 procent omhoog. ...

door Scorpio in Binnenland  ·  48 Reacties

  • 0
  • 965x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De meest riante bijstandsuitkering, in ruil voor vrijwilligerswerk, die Nederland kent.

0
1 Hendrianus

Wat een belachelijk hoge uitkering. Net of iemand met 489,000 euro die extra 13,000 euro hard nodig heeft. Dus daar mag het pensioen zeker wel van gekort worden. Heb gisteren met een tool berekend wat wij (mijn man en ik) er volgend jaar bij krijgen. Toch wel 8,00 euro (wauw), voor alleenverdiener ong €37,000 bruto bij 60-urige werkweek. Dus met verhoging basis zorgverzekering e.a. verhogingen komen we alweer te kort aan die 8,00 euro. Vooral met mijn chronische ziektes wat ieder jaar meer kost.

0
2 Jacquelien

Volstrekt belachelijk!! Dat mens is al gigantisch rijk en dan gaan ze haar nog een enorme uitkering geven??? Onmiddellijk afschaffen al die elitaire koningshuizen!!!

0
3 Topperz

** gebruiker verwijderd **

Dit hebben we te danken aan ons wetsbestel dat zo is ingericht dat we de elite in stand houden en de autochtone bevolking langzaam uit moorden door verarming en onderdrukking ten voordele van goedkope nieuwe allochtone arbeidsklassen uit het oostblok en de middellandse zee omgeving .
En niemand die er tegen in protest komt .

4 verwijderd682241

Schandelijke bedragen. Moet je eens optellen hoeveel die familie totaal samen toucheert!

0
5 tjanoujehetzegt

Hufters, wanneer word er nou eens op haar bijstand gekort?! Kan makkelijk met 4 ton gekort worden.

0
6 Politiekmaaktmeerkapotdanjeliefis

'Ons' koningshuis ontvangt een heleboel geld, geven die ooit wel eens ergens geld aan uit? Alles wordt toch betaald door de onderdanige belastingbetaler.

0
7 Jan met de korte achterlul

Het zou Beatrix sieren, net als de andere leden van het Koninklijk Huis, als zij deze verhoging zou afslaan. Maar blijkbaar "kan" zij dit niet doen, omdat het op de een of andere manier wettelijk is vastgelegd.

Maar volgens mij moet daar, zéker in deze tijd, vast wel een mouw aan zijn te passen. Dit kabinet is immers ook enórm creatief, in het bedenken van allerhande bezuinigingen (lees: lastenverzwaringen) voor het gewone volk!
Laat Rutte het dan ook maar eens toepassen op dit soort riante "Koninklijke uitkeringen"...

0
8 Scorpio

De rijkeren worden steeds rijker en armen steeds armer.Dit is een mooi voorbeeld.niet te geloven dit.

0
9 nelson8

Wie heeft besloten dat zij meer krijgt?????

0
10 Olivina

Ze zou het natuurlijk ook in zijn geheel aan de voedselbanken in dit land kunnen overmaken maar ik vrees dat we dit niet gaan meemaken. Meer, meer en nog meer.. Zo leer je de mensen wel goed kennen.

0
11 PFL

* Verwijderd door de redactie *

12 Captain Hero

Ik zou niet graag in haar schoenen staan. Je zal maar zo geboren zijn en nooit een priveleven hebben.
Wat mij betreft is het niet hoog genoeg. Zie het niet als pensioen, maar als schadevergoeding.

14
13 Genuanceerde Mening

@13 Honderdduizenden Nederlanders die maar wát graag zouden willen ruilen hoor..

1
14 IAmLegend

@13 Als ze echt willen kunnen leden van het koninklijk huis wel uittreden en kunnen ze gewone burgers worden.

0
15 21st Century Guy

@9 : Inderdaad, niet te geloven. Ik heb er even geen andere (fatsoenlijke) woorden voor.

0
16 Reagentje

Maar waarom gaat haar pensioen wel omhoog en dat van andere ambtenaren niet?

0
17 Reagentje

@8 Het koningshuis kan helemaal nergens vanaf zien of verhogen of verlagen. Het enige wat het koningshuis kan doen is als ze vinden dat ze te veel krijgen het geld weggeven aan goede doelen.

Het koningshuis in Nederland is de enige familie in Nederland die zelfs geen vrijheid van meningsuiting heeft en heeft ook geen stemrecht. Het is dus een beetje flauw om steeds hier de koninklijke familie van alles te verwijten terwijl ze er zelf geen invloed op hebben en zich zelf ook niet kunnen verdedigingen.

Alles aangaande de koninklijke familie ligt vast in de grondwet ook de beloningsstructuren.

De verantwoordelijkheid voor alles inzake de koninklijke familie ligt bij het ministerie van algemene zaken en dus de minister president.

6
18 mike45

@18 . Ze kunnen vandaag nog terugtreden hoor. Dus zo zielig zijn ze echt niet.

2
19 PFL

@18

De koninklijke familie kan vandaag nog besluiten om burger te worden…….

3
20 WijzeDwaas

Zie de tweedeling in onze natie.

2
21 Atlantique

@19 ze zijn ook niet zielig maar de reageerders zijn niet representatief voor het draagvlak van het koningshuis in Nederland. 65% van de Nederlanders willen graag de monarchie en slechts 16% wil graag een republiek in Nederland. Dus waarom zouden ze het dan op moeten heffen.

Wist je dat Koningsdag omdat het een nationale feestdag is de NL bv. 1 miljard kost. Daar hoor ik dan weer nooit iemand over klagen.

http://nos.nl/artikel/2101607-draagvlak-voor-monarchie-daalt-fors.html

5
22 mike45

** gebruiker verwijderd **

@13 Nou, inderdaad. Ik zou niet graag in haar schoenen staan. Bovendien ben ik uiterst tevreden met mijn inkomen.

23 verwijderd23941

** gebruiker verwijderd **

Aha...duimpje naar beneden voor mij, door iemand die duidelijk niet tevreden is met z'n inkomen. ☺

24 verwijderd23941

@24
Nou ik heb al een paar jaar geen inkomen meer,met dank aan het UWV en het samenvoegen van verschillende aandoeningen in vaste groepen.
Dus nee,ik ben zeker niet tevreden.

0
25 kelly11

@22 . Ok daar heb je een punt maar dan willen we wel 100% zekerheid dat dit ook echt afstammelingen zijn van Koning Willem 1. Dus graag een verplicht DNA onderzoek. Als het echte nakomelingen zijn van de Koning dan mogen ze blijven maar blijkt uit DNA onderzoek dat die helemaal geen nazaten van de echte Koning zijn dan ook meteen het hele gedoe afschaffen want we willen geen onechte koning. Akkoord?

1
26 PFL

** gebruiker verwijderd **

Wij zijn allemaal gelijk, behalve Beatrix, zij is gelijker.

27 verwijderd9139144

Opdoeken dat geldverslindende zooitje

1
28 Zeekomkommer

@26 "blijkt uit DNA onderzoek dat die helemaal geen nazaten van de echte Koning zijn dan ook meteen het hele gedoe afschaffen want we willen geen onechte koning. Akkoord? "

In dit geval zeg ik "ja"; maar alleen omdat ik ervan overtuigd ben, dat dit DNA onderzoek negatief uit zou pakken en we via een zijstraatje van dit achterhaald systeem af zouden kunnen komen.

De monarchie is, m.i. hoe dan ook niet te verdedigen, maar als, voor de mensen die geloven in dat "blauw bloed" verhaal alleen maar tot rede te brengen zijn door te bewijzen dat de door hen geidoliseerde "nazaten van Oranje" dat helemaal niet zijn dan zeg ik: doen!

1
29 Mappie

De duvel schijt altijd op de grote hoop.

0
30 Voordevuistweg

** gebruiker verwijderd **

@25 Dat spijt me oprecht. Maar wat mij irriteert is dat mensen, als zij ontevreden zijn met hun inkomen, anderen vaak ook niks gunnen. Voor alle duidelijkheid : ik zeg niet dat dat in jouw geval zo is maar de duimpjes naar beneden op mijn reacties zeggen genoeg. Overigens heb ik een bescheiden inkomen maar ik ben er tevreden mee. Heb ook geen dure wensen, dat scheelt misschien ook. En godzijdank ben ik niet jaloers op mensen die het beter hebben dan ik. Dat vind ik een nare eigenschap.

31 verwijderd23941

@8 Ze is het 'slachtoffer' van de regelgeving. We moeten medelijden met haar hebben.

0
32 Vilseledd

@31 Nou 'niks gunnen'. Ik noem het niet-geïndexeerde bedrag nou niet bepaald 'niks'. Ik sluit me aan bij @2 : ze zal de verhoging niet eens merken, want het oude bedrag zal ze al niet op krijgen. Ik ken wel genoeg mensen voor wie 1/10 van dat bedrag op jaarbasis wel een behoorlijk verschil zou maken.

0
33 Vilseledd

** gebruiker verwijderd **

@33 Je begrijpt vast wel wat ik bedoel.

34 verwijderd23941

@34 Ik begrijp prima, wat je bedoelt. € 13.000 bovenop een al uitstekend inkomen vind ik niet synoniem met niets gunnen en ik vind het terecht, dat mensen daar bezwaar tegen maken. En mensen zijn niet jaloers, maar woedend, dat de politiek doof blijft voor dit soort signalen. Mag ik je in dit verband er ook op wijze, dat ze jaarlijks een dikke ton krijgt om nota bene een geschenk uit de jaren '50 in de vaart te houden?

2
35 Vilseledd

** gebruiker verwijderd **

@35 Wat je zegt...een geschenk. Ik snap best dat de verhoudingen zoek zijn maar ruilen met iemand met "blauw bloed" ...nou nee, bedankt. Wat mij betreft worden ze goed betaald. Daar staan heel wat verplichtingen tegenover en altijd in the picture. Ik moet er niet aan denken...

36 verwijderd23941

@36 Net als ieder mens kon Beatrix en kan Willem-Alexander een beroep doen op de vrije beroepskeuze en van het ambt afzien. Die overweging zullen beiden vast eens gemaakt hebben en de wijzer sloeg door in de richting van het ambt aanvaarden. Het 'geschenk' had overigens betrekking op de Groene Draeck.

0
37 Vilseledd

** gebruiker verwijderd **

@37 Vrije beroepskeuze inderdaad. Wat zou je kritiek zijn geweest als zij het ambt niet aanvaard zouden hebben? Want deze mensen doen het niet gauw goed. En ik weet over welk geschenk het gaat.

38 verwijderd23941

@38 Dan zou ik dat een goede keuze hebben gevonden.

"Want deze mensen doen het niet gauw goed."

Het gaat niet om al dan niet goed doen; het gaat over een volkomen zinloze verhoging van een al hoog inkomen.

0
39 Vilseledd

** gebruiker verwijderd **

@39 Wie beslist eigenlijk dat hun inkomen wordt verhoogd?

40 verwijderd23941

@23

Inmiddels 6 duimpjes naar beneden!

1
41 WijzeDwaas

@40 Dat zei ik al in @32 : ze is het "slachtoffer" van de regels. Overigens grote kans, dat zij of haar moeder of zoon de handtekening eronder gezet hebben.

0
42 Vilseledd

** gebruiker verwijderd **

@41 Dat zal me gevoeglijk jeuken, eerlijk gezegd. question

@42 In elk geval kun je je er enorm druk om maken. En als dat nou nog zin had....

43 verwijderd23941

@43 Enorm druk maken; ik geef alleen mijn standpunt weer.

0
44 Vilseledd

Euthanasie op uitgerangeerde Oranjes is goed voor de staatskas van de BV Nederland! question

1
45 DeDisser

@45 Daar zeg je zoiets; formeel is ze dood, dus de staat is een pensioen uit aan het keren aan een dode.

1
46 Vilseledd

@18 : Dat verklaart nog steeds niet waarom ze zoveel geld moeten krijgen.

0
47 Reagentje

@24 : Dus de enige reden voor duimpje naar beneden is niet tevreden met eigen inkomen? Wat een bijzondere conclusie.

0
48 Reagentje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Weetal
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

Nederlands is toch één van de rijkste landen.Kun je nagaan hoe beroerd andere landener aan toe zijn,zoals Noorwegen, Zwitserland of Mona...

1 minuut geleden geplaatst door Weetal

wildersfan
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

Ik hoor net dat de verbouwing van het Kremlin eh... Binnenhof 2 miljard gaat kosten en dat het over 5 jaar klaar is. ...

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

Waar is dat? Afrika? Rusland?...

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Kabinet haalt streep door verlenging subsidie voor tweedehands stekkerauto's

@6 Vroeger waren we het beste land van de wereld. Dat zijn we allang niet meer....

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
We moeten van het gas af, maar helemaal soepel gaat het niet: komt het nog goed?

@1 "Kan het artikel niet lezen!" Ga evt naar http://archive.today ...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nighthawk
Muziekdraadje

Status Quo and The Beach Boys - 'Fun Fun Fun'https://www.youtube.com/watch?v=1UooD6GN9Gs...

14 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

ongelovenloos
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

Voor dat geld bouw je onderhand een hele nieuwe wijk....

15 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Nicks R. Van
Kabinet haalt streep door verlenging subsidie voor tweedehands stekkerauto's

@5 Ik vrees dat er straks nog 5 miljoen Soedanezen ons land binnen komen. Ik hoop niet dat van der Burg het in z'n hoofd haalt deze mensen ook o...

16 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

wildersfan
Platform haalt stuk over cultuur TU Delft onder druk offline

Ik geloof direct dat het daar niet goed zit. In ieder geval goed dat er aandacht voor is. Hopelijk komt er nog veel meer aandacht voor....

17 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Platform haalt stuk over cultuur TU Delft onder druk offline

De aandacht is er iig op gevestigd nu....

17 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Erotic HandjobNude Chinese ModelFull Frontal NudityNude Pics Dolly PartonTelugu X VediosWhisper Sex VideoVenture BruceLong Haired PornShilpa Shukla NudeLadies Sex PictureIndian ChutJapanese Family Porn VideosJapangirlsexThot VidsRussell Tovey NakedXxxx Video SdLady Gaga SexBrandi Of Storage Wars NudeLady Tarzan NudeFilmes De Sexo Com TravestisCyberpunk NudeSunny Leone Nude GifSex Video SakilaLeanna Lovings AnalPornographie Black AméricainHijbi PornScarlitscandalHindi Hot Sex Videos ComBest FriendsfuckReal Desi PornKissing And SuckingSunny Leone Faking VideoMasturbation GifNikky HeartsTren SexPorn.herTic Tock NudesHorsecumSex Video In OdiaMallu Sex StoriesBasil Rose PornNaked And Afraid UnsensoredTry On Haul NakedFree Gay Porn VideosToon PronScarlett Johansson BootySteve Holmes PornOld Teacher PornKorean AnalDog HandjobCheating Wife Full Porn MoviesFree Porn SexmoviesPorhdTiny Naked TeensJamie Smiles.pornBeautiful Lesbian SexAmatuer Bbw PornNadi NvgSunny Leoni VediosNsfw CaptionFotos De Gostosas NuasOwen Grey PornCartoonporn PicsAshley Allure PornMiniblondiePorn For LadiesJapan PronBehan ChodFuckchineseM.a.g.i.c Productions LesbianForced Hand Job PornInternet ChcicksXxxy HdGaping Gay AnalNsfwmonsyerBlogdefilieThethotspotMature Women TumblrSuisei HentaiRaileytvHqs SexoJoni SinceMallu Chechi PornAsmr Audio PornKwiky PornBande Dessinée Pornographique GratuitLola Bunny NakedChrissy FoxXxnx Mom HindiXxxgaysموقع سكسي عربيالسکسScat TubesMujer MasturbandoseIndian College Sex VediosSpankwire ComBf Chuda ChudiRussian Xxx VideoChristie Stevens Porn VideosMilfed .tvWomen In The NudeFutanari AnimatorsBrazzers PublicChessie RaeAunty CumJapense Forced PornMom Seduces Step SonFetishlistXhmaster DownloadMilk Feeding PornSexy Hd Videos IndianHotwifingMary Queen PornKalley Cuoco NakedScottish PornEscort SearchListcrewlerGifs NsfwHot Amine PornXxxpakistanTabs24x7 LeakedVery Beautiful Girl XxxNew BrazzersTelugu Sex PregnantHitpmi LaScadel PlanetLisa Eilbacher NudeWww.perfectgirls.nrtMeghan SlaninkoThiccameronImternet ChicksHairy Bbw PornFree Nude CelebritiesRenee OnlyfansNude Celebrity Leaked PhotosHentsihavenEscort Paris 13Imagens PornorFilmesporno OnlinePornhub V RCollege Xnxx ComHusband And Wife Romantic Sex VideoBunny Porn VideosSex Video Kannada AuntyRashmika Mandana Hot PhotosEbony Farts PornDellai TwinsCelebrity Porn In MoviesGabbiecarter.tvCuckold Porna