Internationale cementgigant beschuldigd van mensenrechtenschendingen in Palestina (mo.be)


Cementgigant Heidelberg, marktleider in de Benelux, wordt er door ngo’s van beschuldigd bij te dragen aan oorlogsmisdaden in bezet Palestijns gebied.  ...

door Hendrianus in Buitenland  ·  44 Reacties

  • 0
  • 494x gelezen
Reageer met een Emoji
2
8
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Airbnb, Booking.com, Tripadvisor, Motorola, … Het zijn enkele van de grote namen op een VN-lijst van bedrijven die handel voeren met illegale Israëlische nederzettingen in bezet Palestijns gebied. De Israëlische nederzettingen zijn in strijd met het internationaal recht. Dat Israël als bezettende macht zijn burgers naar bezet gebied verplaatst, is zelfs een oorlogsmisdaad."

9
1 Hendrianus

@1 Een keer plaatsen is genoeg...............trouwens er bestaat geen bezet palestijns gebied, net als de zelf benoemde palestijn.

Waren in 48 gewoon wat stateloze arabieren.

3
2 Uitede aka Espede

Die fabrieken moeten ze per direct sluiten. De cement industrie en met name Portlandcement is de veroorzaker van 25% van alle CO2 op de gehele aarde. Terwijl de Romeinen en Grieken cement maken die 98% minder CO2 uitstoot en die gebouwen zijn nog heel en hebben geen betonrot en behoeven geen onderhoud. Daar kan je nog wat van leren. Die gebruiken vulkanische as zeewater en kalksteen door hun beton. Maar das een ander verhaal

0
3 Goesenaar

@ zo is dat en niet anders.

2
4 Goesenaar

@2 zo is dat en niet anders.

1
5 Goesenaar

@2
Dat weet-ie allemaal best, maar hij koos nou eenmaal voor een zeer extreme, anti-Israëlische houding. En dus komt er voortdurend een stroom bruine prut uit het putje. Dit soort berichtjes laat zien waar hun prioriteiten liggen; NIET bij een vredelievende oplossing van problemen. Trouwens, die "palestijnen"_willen_ helemaal geen vrede. Die willen alleen maar alle Joden "weg" en heel Israël inpikken. Lamaarwaaie, ze verliezen steeds vaker, want ook de arabieren, die toch al decennialang spugen op de "palestijnen", zijn het wel zat. Er wordt zelfs gesproken over het opheffen van die speciale status die de "palestijnen" hebben bij de VN, die maakt dat zelfs hun kinderen en kindskinderen zich 'vluchteling' mogen noemen en dan recht hebben op levensonderhoud via de VN, dus op onze kosten... Men is dat zat, ook omdat iedereen ziet dat die "palestijnen" zich als parasieten gedragen en niets wezenlijks bijdragen tot een permanente oplossing van hun 'probleem'. Ze blijven in de slachtofferrol hangen, omdat dat gemakkelijk is EN geld en steun oplevert. Dat moet eens afgelopen zijn -vinden steeds méér landen.

3
6 weerman

@6 Ja weet ik die plaat voor zijn kop is heel dik, ik blijf proberen.

1
7 Uitede aka Espede

@6 Trouwens die ngo's zijn dezelfde die arme mensen tegen dikke betaling in lekke bootjes de zee opsturen.

2
8 Uitede aka Espede

@6 Nee, ze willen hun land terug, dus oprotten.

7
9 samcash

@3
Cement wat maar 2% CO2 uitstoot heeft kan niet, je weet dat bij het verharden van cement er een reactie op treedt en dat daar CO2 bij vrijkomt?

Beton rot is geen probleem van het beton, wij gebruiken bewapening in ons beton en kalk steenmeel of vliegas van ovens wordt nog steeds gebruikt als vulmiddel zodat je veel minder cement nodig hebt.

Ik ben het er wel mee eens dat er wel een oplossing moet komen voor het vele cement gebruik en daar is men al druk mee bezig.
Ik werk namelijk voor een groot concern dat bouw materialen maakt en ze hebben 600 miljoen euro gereserveerd voor duurzame bouw.

1
10 NLsandman

@6
"Ze blijven in de slachtofferrol hangen, omdat dat gemakkelijk is EN geld en steun oplevert. Dat moet eens afgelopen zijn -vinden steeds méér landen."

Dat de Palestijnse vluchtelingen geen volledige burgerrechten krijgen in de landen waar zij naar toe gevlucht zijn is ook mij een doorn in het oog. Het is echter een situatie die het ontvangende
land in stand houdt en is dus niet toe te schrijven op het conto van de Palestijnen die jij zo graag in de drek duwt. Zeker, officieel houdt de PA vast aan terugkeer. Vraag is of dat vanuit een onderhandelingspositie is of dat zij werkelijk denken dat terugkeer realistisch is. Ik denk het eerste.

Wat betreft die speciale status. Wereldwijd wordt er geworsteld met de status die je kinderen geboren in een vluchtelingenkamp moet toewijzen. Maar omdat jij het allemaal zo goed weet vraag ik aan je welke status een kind geboren in een vluchtelingenkamp moet krijgen. Het is een doorn in je oog dat zij de status van vluchteling krijgen maar welke status dan? Is hen statenloos maken voor jou een optie?
M.a.w. denk er eens over na. Kijk eens naar de situatie in vluchtelingen kampen waar Syriërs zitten.
Daar wordt ook met dit probleem geworsteld.

7
11 Hendrianus

@2
Dat twee keer plaatsen ligt aan nieuwskoerier.

4
12 Hendrianus

@2
Kun je die wereldvreemde ontkenning ook onderbouwen en verklaren waarom er dan wel een Joods volk en een Israëli's volk is?

6
13 Hendrianus

@13 Ja hoor geschiedenis, oa romijns Israel was bezet in het jaar 0. Net als jouw opleiding........

ps. Heb je hier echt twee dagen over moeten nadenken question

2
14 Uitede aka Espede

@14
"romeins Israel", nog even doorstuderen dan maar, question

6
15 Hendrianus

@15 Je bent echt gek hé

Ga eens geschiedenis studeren. Heb je iets te doen behalve onzin verspreiden.

3
16 Uitede aka Espede

A@16

Maak jezelf toch niet zo belachelijk,

"In het jaar 6 na Chr. bezetten Romeinen Judea, een gebied dat tegenwoordig deel uitmaakt van Palestina en Israël. Omdat het gebied onder Romeinse overheersing viel, moesten de joden belasting betalen."
https://isgeschiedenis.nl/nieuws/de-joodse-opstand-de-joden-verzetten-zich-tegen-de-romeinen

Judea dus niet, 'romeins Israel', zoals jij beweert.

4
17 Hendrianus

Vitens heeft de samenwerking met het Israëlische waterbedrijf Mekorot ook beëindigd wegens hun betrokkenheid bij het onderdrukken van Palestijnen op de westbank. Dit na een indringend gesprek in Den Haag over deze kwestie. Onze regering ontmoedigt het samenwerken met Israelische bedrijven die meewerken bij de bezetting.

4
18 Gekste Henkie

Kinderarbeid? Personeel krijgt zweepslagen? 23-urige werkdag? Ze doen aan waterboarding? Naar bed zonder eten?

1
19 JackKropotkin

@10 klopt ja bij verharding van cement komt een reactie vrij maar die schijnt niet vrij te komen bij de materialen die de Grieken en Romeinen gebruikten. Dat zijn totaal andere materialen die onvergelijkbaar zijn met de onze.

1
20 Goesenaar

@19
Nee, het gaat hier over,
" Volgens het internationaal recht mag Israël geen natuurlijke rijkdommen ontginnen in bezet gebied of buitenlandse bedrijven toelaten dit te doen, tenzij het ten goede komt aan de Palestijnse bevolking. Volgens intenationaal recht komt dat zelfs neer op plundering, een oorlogsmisdaad."

5
21 Hendrianus

Ook hier werden de kwalijke praktijken van Heidelberg blootgelegd,
http://abu-pessoptimist.blogspot.com/2020/02/in-steen-gebeitelde-roof-hoe-heidelberg.html?m=1

6
22 Hendrianus

@21 Komt uit artikel. En er zijn weer anderen die vinden van niet. Maar goed, ik zag ze weer voorbij komen hoor, de VN met hun anti-Israël bias, anti-Israël maniak Kenneth Roth en zijn NGO en dan nog Barghouti met zijn antisemitische -koop niet bij Joden- beweging. En die gaan dat dan roepen question. Tsja.

2
23 JackKropotkin

@20
We hebben wel eens geëxperimenteerd met gevel bekleding gemaakt met vliegas, hoogoven slakken, kalksteenmeel en poly electroliet het was sterk maar wel bros en loodzwaar.
Het waren geperste platen.

Als men wil dan kan er wel veel meer, kijk maar eens naar lemen hutten, de bouw industrie moet daar toch wel iets mee kunnen.

In de auto industrie zie je ook dat ze panelen maken van hennep vezel.

0
24 NLsandman

@19 @23

De tekst die je aanhaalt lees ik niet in het artikel.

4
25 Hendrianus

"De plundering van Palestina’s witte olie"
https://rightsforum.org/nieuws/plundering-palestinas-witte-olie/

Terwijl deze plundering gaande is handhaaft de EU een associatieverdrag met de plunderende Israeli.
Waarschijnlijk uit angst voor de beschermheer van Israël, de maffia oom, Trump.
https://images.app.goo.gl/LeUw1RzBRsHzTS8cA
Al Capone en zijn bende.

5
26 Hendrianus

Ik zie dat ik met @11 nog een beledigend en venijn ig antwoord kreeg van onze Israëlhater... Het antwoord op je vraag wat er dan met die vluchtelingen moet gebeuren is heel simpel, en in feite zegt de VN dat zelf ook al:
Die "palestijnse" vluchtelingen moeten gewoon hetzelfde behandeld worden als welke andere vluchtelingen in welk ander land dan ook. Hun kinderen ook onder die vluchtelingenstatus plaatsen is een hele grote domme fout geweest van de VN. Een chantage via diplomatie. Ze wisten dat de wereld olie wilde hebben en dat maakte dat ze nagenoeg alles konden eisen van de VN. En dat moet nu gecorrigeerd worden: al die lui zullen gewoon een paspoort moeten krijgen, net zoals vluchtelingen in welk ander land dan ook dat krijgen. En daarnaast een vluchtelingenstatus en een vorm van een uitkering. Het gastland zal onderwijs moeten gaan betalen en huisvesting. Net als bv. Nederland dat doet, conform de VN-afspraken.

En laat ze niet aankomen met de smoes dat daar geen geld voor is; dat is onzin. Ze hebben geld voor een leger, voor de dictator en z'n luxe, voor van alles. En dan kan de VN stoppen met daar geld aan spenderen en dat eens aan eerlijker doelen geven; slachtoffers van natuurrampen bv.
Maar elk jaar miljarden naar die lui moet eens stoppen, zeker omdat die olielanden het best kunnen betalen maar dat niet willen, in hun diplomatiek oorlog tegen Joden. Stop eens met kinderachtig zijn, wordt volwassen, zet er een streep onder en ga aan de slag. Net zoals ze dat in Israël deden: bouw eens een land op.

2
27 weerman

@24
Voor wat betreft het verschil tussen oud, Romeins 'beton' en het moderne spul: ik las een tijdje terug een artikel dat men ontdekt had dat de Romeinse bouwmensen een zout toevoegde, wat een extra effect geeft. Waarschijnlijk gebruikten ze namelijk zeewater om de mix tot een gladde, natte massa te krijgen, waar wij zoet water gebruiken...
Zoek er eens op, zou ik zeggen!

1
28 weerman

@27

"al die lui zullen gewoon een paspoort moeten krijgen, net zoals vluchtelingen in welk ander land dan ook dat krijgen. En daarnaast een vluchtelingenstatus en een vorm van een uitkering." 

Ah, dus toch de status vluchteling. Vreemd, eerder in je reactie stel je, ' Hun kinderen ook onder die vluchtelingenstatus plaatsen is een hele grote domme fout geweest van de VN.'
Verder krijgen vluchtelingen in geen enkel land 'gewoon' een paspoort.

Wat de oplossing betreft voor het Palestijnse vluchtelingen probleem ben ik het met je eens.

Het statenloos maken van kinderen geboren in vluchtelingenkampen en/of hen de status vluchteling niet geven, en dus geen recht op hulp, is niet alleen een probleem in de Palestijnse kampen.
Het speelt bijv. ook onder de Syrische vluchtelingen en ook onder de Rohingya gevlucht naar Bangladesh een rol.

5
29 Hendrianus

@27
'Net zoals ze dat in Israël deden: bouw eens een land op.'

Diegenen die in Palestina het land Israël creëerden waren immigranten, geen vluchtelingen.
De vluchtelingen kwamen nà de gewelddadige stichting van de staat Israël. Met miljarden aan steun bouwden zij samen met de zionisten Israël op.

De Palestijnen hebben geen soeverein land dus, opbouwen? Volgens vele verdwaalden op nieuwskoerier bestaat er zelfs geen Palestijns volk. Jij bent er daar èèn van. Hoe kan een niet bestaand volk een niet bestaand land opbouwen?

4
30 Hendrianus

--------
In Israeli occupied West Bank HeidelbergCement's wholly owned subsidiary Hanson Israel manufactures ready-made cement, aggregates and asphalt for Israel’s construction industry. In March 2009, the Israeli human rights organization Yesh Din filed a petition with the Israeli high court demanding a halt to mining activity in West Bank quarries, including Hanson Israel's Nahal Raba quarry.[14][15]

According to research of the ARD magazine "Panorama" on 2 September 2010 and the ARD Studios Tel Aviv, the minerals produced are brought to Israel without any benefit to the Palestinian communities.[16] Palestinians from the village of az-Zawiya in the immediate vicinity of the quarry lay claim to the land. The Israeli Supreme Court rejected the petition from Yesh Din in December 2011.

In 2015, HeidelbergCement founded a new subsidiary, HeidelbergCement Palestine and started the import of cement to Gaza and West Bank. HeidelbergCement Palestine is now in the process of setting up quarry operations in Palestine.[17] The largest Danish pension fund, PFA Pension(Da), has divested its interest from HeidelbergCement, due to "Violation of basic human rights, which conflicts with UN Global Compact principles 1 and 2."[18]
--------
https://en.wikipedia.org/wiki/HeidelbergCement#West_Bank

Het was voor de Denen genoeg om hun centen terug te trekken.

3
31 Gekste Henkie

Alsof de Duitsers ons gas onder Groningen wegpompen en dan naar Duitsland transporteren. En als het effe meezit, mogen wij het voor goud geld terugkopen.

Ik dacht dat Israël dat alleen met water flikte, maar dus ook met cement, leer ik nu. Stelen, ze zijn er goed in daar in Israël.

Want terwijl ze woestijn zat hebben om groen te maken, stelen ze land en andere zaken van de Palestijnen.

5
32 Gekste Henkie

@30
Het blijft opvallend hoezeer jij toch altijd blijft denken dat JIJ gelijk hebt met je zeer extreme, anti-Israëlische mening, en dat anderen er altijd naast zitten. Nu ben ik weer "verdwaald". Met een dergelijke houding is elke normale discussie onmogelijk. Dat soort semantisch-psychologische spelletjes wijzen op een arabische houding: die flikken dat namelijk ook, voortdurend. Als je dat nou eens afleert en je niet zo hautain opstelt en vindt dat je boven andere meningen staat, dan zou er nog de mogelijkheid zijn op een normaal gesprek. Nu niet, want je maakt er altijd een woordenoorlog van. Blijkbaar heb je daar veel plezier in. Ik vind dat ziekelijk en wijzen op een psychische afwijking.

1
33 weerman

@33
Je toont weer eens aan hoe overgevoelig je bent als iemand jou eens een kwalificatie, 'verdwaald, toedicht. Zelf ben je er niet vies van om extreem uit te delen, 'Jodenhater, 'hautain, 'ziekelijk, 'psychische afwijking'.

Niet extreem uitdelen als je een aaitje niet kan incasseren beste weerman. Ben ook niet de eerste hier op nieuwskoerier die dit opmerkt. Doe er eens wat aan.

4
34 Hendrianus

@34
Je hebt dus niets meer inhoudelijks, maar blijft mensen komen sarren en dat dan klein maken en de ander 'overgevoeligheid' verwijten en zeggen dat ze "extreem uithalen". Doorzichtige tactiek, overdrijving. Ja, da's de arabische methode, bekend mee. Duidelijk dat je een niet-Europese 'opvoeding' genoot, of een voorkeur hebt voor niet-Europese ideeën... Erg fout mens ben je. Al jaren...!

En aangezien de discussie (...) nu wel voorbij is en ik maar eens ga kijken wat jouw "vredelievende" terroristen vandaag weer voor explosieven onder nieuwe ballonnen hangen, beëindig ik hier mijn bijdrages aan deze zoveelste loopgravenoorlog met een paar Israëlhaters.

0
35 weerman

@35
Ook zo'n gewoonte van je. Je eigen reactie @33 is niet inhoudelijk op @30 Dus wie is weerman dan om te gaan wijzen naar anderen op dit punt?

Verder weer fijn framen, "jouw "vredelievende" terroristen'.

Weerman ten voeten uit.

4
36 Hendrianus

@32
Ook natuursteen wordt geroofd.

3
37 Hendrianus

@32
Beschouw @37 maar als niet geschreven.
Het topic gaat tenslotte over natuursteen.

4
38 Hendrianus

@36
Ook zo'n naaare gewoonte van je; lekker op-de-man verder gaan met hakken en dan een ander verwijten dat-ie begon. Typerend, en HendriAnus ten voeten uit.

1
39 weerman

Gas voor de kust van Gaza,
Als Israël het niet kan inpikken dan probeert Israël de exploitatie t.b.v. de Palestijnen te verhinderen.

https://www.aljazeera.com/programmes/aljazeeraworld/2019/06/gaza-gas-deal-190603142512559.html

4
40 Hendrianus

@39
Zeur toch niet man. Je zoveelste on-topic reactie op dit draadje.

4
41 Hendrianus

@38 Het vorige Palestijnenlijntje van jouw was alweer gesloten. Jij mag gerust voor de Palestijnen opkomen. Maar doe dan niet zo verward en accepteer de mening van een ander. Doe je dit niet, dan word jouw mening ook niet geaccepteerd. Laat het vooral uit je hoofd om te schelden of mensen te kleineren, want dat komt zo Palestijns over!

1
42 Verwonderd

@40
Dar wordt niks gepikt, alleen antisemieten en Jodenhaters beweren dat. Israël houdt zich keurig aan kustgrenzen. Je komt nu aandraven met Al Jazeera, eigendom van Israëlhatende arabieren. Het laat weer zien waar jouw voorkeur ligt; bij arabische leugenaars. Bovendien; dat gas wordt mede aan Egypte verkocht... Arabieren die hun kommetje rijst op Israëlisch gas koken, ojee ojee ojee.... Wel moge het ze bekomen!

0
43 weerman

@3 Vulkanische as schijnt ook goed voor je tuintje heb ik gehoord.

0
44 Verwonderd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

De centrale vraag moet eigenlijk zijn: Wie wil er een arm of been verliezen zodat de EU bobo s overal ter wereld met een militaire vuist op tafe...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Truth In Media (@Truth_InMedia) on X

Zie https://www.ninefornews.nl/president-zelensky-is-niet-wie-je-denkt-dat-hij-is/...

14 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
De Rockefeller- en Bill Gates-stichtingen staan ​​op de sponsorlijst van EU-besluitvormers - Dissident.one

Dit nieuws zal ongetwijfeld naar de onderste regionen van nieuwskoerier verdwijnen, het is namelijk ongewenst nieuws, en ongewenste waarheden sc...

28 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

@4Zie 1, ...

32 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

@1 Ach, aangezien men toen in de stellige overtuiging verkeerde dat men vol voor kernenergie zou gaan, is dat niet zo opmerkelijk. ...

33 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@202 En wederom mispoes. Best wel grappig, dat je kennelijk niet kunt lezen/en/of begrijpen wat je zelf schrijft. Nou, voor de 2...

36 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

DWZ
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

''En dus is het best opmerkelijk dat Nederland de putten naar zijn grootste eigen energievoorraad nu metersdiep met beton volstort.''Nog opm...

1 uur geleden geplaatst door DWZ

Schildpad
Max Verstappen superieur in sprintrace China, Hamilton tweede

13 seconden!! eerder over de streep ......

1 uur geleden geplaatst door Schildpad

DWZ
Vertrouwen in Máxima krijgt een knauw: nu bijna net zo laag als in Willem-Alexander

Ikzelf denk dat niemand van die WEF marionetten te vertrouwen is......

2 uur geleden geplaatst door DWZ

rebo
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@50 Wat maakt dat allemaal uit Hendrianus? Het gaat er enkel maar om of die vrouw wel of niet dat briefje heeft ontvangen. En dat collectieve da...

2 uur geleden geplaatst door rebo

NK. App
Black FuckwhiteShittongNaked HotSuny Levon XxxDakota Johnson NakeeGay Sleepover PornTengen Uzui WivesIndian Sex TalkIndia Ka SexAishwarya Rai Ka BfLesbian LatinapornMorgpie BjHd Porn MivieTaboo Porn TubesFrench-streams.siteEsperanza Gomez DesnudaPorn QuirtingNothingtoxicWww Xcxx ComAnissa Kate GifChannel PrestonTattoo Artist PornSex With SaaliFace Sitting NakedLubed SexSelena Vargas VideoBrezzers Porn NewNudeafrica ComBlacked Com XxxxDurga XxxSaree Xxx VideoXxxmaBugatti BubblezMoms Come FirstNaughty MachinimiaLois Griffin NudeClory Hole PornLayla Jenner FuckedMonalisa Bhojpuri XxxBrezar PornThsi MilfReddit Porn GamesFilme Erotico AntigoPorn DeshiCzech Home OrgyPorne ComBrazil Teens NudeManhwa.18Videos SrxualesKajl XxxTeens Naked At BeachBangalore Sex MmsPorn ColombiaHentai-sharingMirela MansurMobilepornNhentai Net MilfOlder NudesKonolu PornolarSex Aunty TeluguElizabeth Olsen Nude PhotosStepmom Real PornJavsennPornocagandoBig ChutTamilsexxxxSudha SexHindi Sex FlimPornographie ViolenteX XxindiaSky Bri Lena The PlugChinese Full Sexy MovieRyan Madson PornParty Hard OreMia Khalifa Onlyfans VideosVr PorngamesLiliana Hearts NudesRemy Lacroix Nude277dcv-190Fotos PornostarNatlie RoushNude AcyressPeek VidsReading PornhubVideos De XNise PussyBdsm ImagesNatasha Noel LeakedOutdorsexHot Sex GifPeliculas Erocticas OnlineXxxvideyoSunny Leone Porn Videos ComNhenta NetSexomodel LyonXnxxjepangSxe BoyLezbian Strapon PornCuntlickJapanese Porn Full MoviePorn AnjaliMia Malkova LeakedFree Porn Videos In Hd DownloadReddit Big BoobsHottest HentaisDut H PornBaixar Jogos PornográficosAmatrice PussyDaria GlowerBest Telugu Porn SitesHot Sexy Wet Pussy2004 PornstarsVery Tempting ValericaHitomi/laCarol ConnorsIndian Penis PhotoJillian.jansonPhimsex Khong CheMom And Son Bf HdLesbian Milf XxxPron ActressMikasa Ackerman NudeIndian Aunty PornMallu Lesbian SexStepmom Sleeping PornIndian JabardastiLatest Naughty America VideosMom Son BlowMeilleurs PornographieCam PornostarTushyrwMrsmilphord OnlyfansYoung Porn XxxLesbiansexmovieNaked African TeenagersNirvana LustKate Winslet Nude VideosCzech TaxiSsbw FacesittingJewels BluDesi Village Girl Sex VideoAlana Blanchard NudeChaturbate WebcamsLana Del Rey XxxPervmom LatinaExtremist PornSex SroriesSoap2day SitesXilimiteKawaiigirl