Direct naar artikelinhoud
nigeria

Dit beeld van een uitgehongerd jongetje ging vorig jaar de wereld rond. Zo ziet hij er vandaag uit

Het contrast kan niet groter: Hope (links) in januari 2016, Hope (rechts) deze week. De jongen gaat voor het eerst naar school.

Een jaar geleden ging het schrijnende beeld van een Nigeriaans uitgemergeld jongetje de wereld rond. Exact een jaar later plaatst de hulpverleenster die hem hielp een nieuwe foto online met een hartverwarmende boodschap: Hope (3) trekt deze week voor het eerst naar school.

De foto ging een jaar geleden door merg en been. Het jongetje, dat door zijn ouders in de steek gelaten was omdat hij behekst zou zijn, drinkt van een waterfles die hem wordt aangereikt door de Deense hulpverleenster Anja Ringgren Lovén.

De Deense ontfermde zich over de jongen, die zwaar ondervoed was en vol wormen zat, zo schrijft The Independent. Bovendien leed de jongen aan hypospadias, een aangeboren aandoening waardoor hij een onvolledige urinebuis had.

Exact een jaar later heeft de hulpverleenster een nieuwe foto gedeeld, waarop Hope ook dit keer water drinkt. Maar het jongetje op de nieuwe foto lijkt helemaal niet meer op het uitgehongerde jongetje van weleer. "Het is exact een jaar geleden dat de wereld kennismaakte met een klein jongetje met de naam Hope. Deze week gaat Hope voor het eerst naar school", aldus Lovén.