Elke week demonstratie voor vluchtelingenkinderen in Harlingen (lc.nl)


Vanaf donderdag is er elke donderdagavond om 20.00 uur een demonstratie op de keermuur bij station Harlingen Haven.Doel is het kabinet ertoe aan te zetten om 500 alleenreizende kinderen op te halen uit Griekse vluchtelingenkampen. Slogans voor spandoeken zijn ‘keer het tij’, ‘50 ...

door Strokealpha in Overig  ·  78 Reacties

  • 4
  • 722x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
18
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50
Hoe lang leef je al onder 'n hele grote steen?
Al jaren zijn er veel problemen met zogenaamde vluchtelingen ook die zogenaamd kind zijn.
Nederland is erg vol met genoeg tuig en er zijn landen genoeg die bv 1000 luxe bungalowtenten het hele jaar klaar hebben staan en ook nog in "n rijk land. Landen genoeg dus!
Hou eens op met dat DOMME gejank!

4
51 marnadi

* Verwijderd door de redactie *

52 Scholar007

@52
"Waarom niet de ook arme kinderen uit Congo, Zuid-Afrika, Vietnam, Cambodja, enzovoorts?"

Begin er een draadje over.

Vooralsnog hebben we nu te maken met een stelletje tuig dat kinderen liever zit wegrotten dan dat ze een vinger naar hen uitsteken.

4
53 Lidpver

@53 Wat heb jij gedaan voor deze kinderen?

3
54 solidsteel

@42
Dat die ouders hun kroost op deze wijze inzetten en misbruiken kunnen die tieners zelf inderdaad ook niets aan doen maar dat wil toch nog niet zeggen dat we daarom ook maar in hun frauduleuze truc moeten meegaan. Dat snap ik nou niet, dan weet je dat je wordt bedonderd voor verblijfsvergunningen maar doe je net alsof je het niet ziet en ga je ook nog meewerken aan het oplichten van je eigen land.

2
55 Reconquista

@13 ; Hoe wil jij Friesland afscheiden van Holland? En welke Holland dan? Noord of Zuid?

1
56 Mariska3

@14 ; Besef je wel wanneer je een Nederlandse jongere van de gemiddelde leeftijd van die 'kinderen' 'kind' noemt, die erg boos en gekwetst gaat worden?

Ja ja.. op de zielige foto's gaat het altijd om kinderen van 6 jaar of jonger. In de praktijk ligt de gemiddelde leeftijd op 20 jaar en is de jongste hooguit 18.

1
57 Mariska3

@55
https://tinyurl.com/500kinderen

Geef even een betrouwbare link waaruit blijkt dat het
1) om ouders gaat die hun kroost misbruiken
2) dat het gaat om tieners
3) dat er een frauduleuze truc wordt gebruikt
4) dat er iemand bedonderd wordt
5) dat iemand zijn eigen land wil oplichten

Met betrouwbare bron bedoel ik niet 'dat hep op feesboek gestaan'.

Aan welke voorwaarden moet een persoon voldoen voordat de Nederlandse overheid dat persoon mag helpen, volgens jou?

2
58 Lidpver

@41 ; Die 'kinderen' zitten er helemaal niet tussen. Het zijn jongeren die op eigen initiatief naar Europa proberen te komen. Daar was een documentaire over. Ik dacht 3 jongeren uit Syrië. Filmden zelf die documentaire. Ze wilden naar Europa voor betere kansen, betere opleiding, betere toekomst. Verhaaltje 'oorlog' kwam in de hele documentaire niet voor.

Trokken naar Turkije, stapten op een bootje naar Griekenland. Bestormden daar de grenzen samen met honderden andere 'vluchtelingen'. Tranen van verdriet als een bestorming weer mislukte. Uiteindelijk heeft Merkel ze opgenomen.

Dát zijn de 'kinderen' waar het werkelijk om gaat.

2
59 Mariska3

@50 ; >Met 17.000.000 mensen 500 kinderen opvangen is voor normale mensen helemaal geen issue<

Klopt. Alleen:
A) Het zijn geen kinderen
B) Het zijn er geen 500 maar ondertussen in 2019 alleen al 22.533. Tevens zijn er in 2019 4.179 nareizigers bijgekomen. Bijna 23.000 dus. In één jaar tijd.

En dat jaar na jaar na jaar. En 2019 was niet eens een piek jaar.

2
60 Mariska3

@58
Nieuwsuur: https://tvblik.nl/nieuwsuur/6-maart-2020
Video (13:00

Ouders sturen kinderen vooruit voor asiel in Europa
https://www.nrc.nl/nieuws/2015/05/23/ouders-sturen-kinderen-vooruit-voor-asiel-in-europa-a1416090

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/12/gemeenten-willen-asielkinderen-opvangen-ook-al-is-het-land-erop-tegen-a3993574
"'kinderen die door hun ouders vooruit zijn gestuurd"'

Hoe kan het dat je dit niet weet?

2
61 Reconquista

@58 ; CBS betrouwbaar genoeg voor je?

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/17/minder-alleenreizende-minderjarige-asielzoekers-in-2016

>In 2016 vroegen 1,7 duizend alleenreizende minderjarigen asiel aan in Nederland, minder dan de helft van het jaar ervoor.<
>Het aantal alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv’s) bereikte in 2015 een piek met 3,9 duizend.<

(Toch ietsjes meer dan 500 hé?)

>De meeste amv’s (63 procent) waren zestien of zeventien jaar oud, een kwart veertien of vijftien, en 9 procent jonger dan veertien. Van de overige 3 procent is de leeftijd onbekend.<

https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2016/06/zweden-verdeeld-over-controversiele-leeftijdstest-318567/

>‘Dit gaat niet alleen over de asielprocedure, maar ook over de veiligheid van de asielaccommodaties,’ zegt minister Johansson. Zo’n zeventig procent van de asielzoekers zou liegen over hun leeftijd om daarmee de extra rechten van een kind te verkrijgen.<

https://www.hbvl.be/cnt/aid1502795/kwart-minderjarige-asielzoekers-blijkt-meerderjarig

>Omdat er twijfel was over hun leeftijd werd bij 953 jongeren een leeftijdstest afgenomen, en daaruit bleek dat 689 van hen ouder waren dan achttien”, zegt Els Cleemput, woordvoerster van staatssecretaris voor Migratie Maggie De Block.

1
62 Mariska3

@60
500 kinderen opvangen extrapoleren op basis van álle asielverzoeken noem ik stigmatiseren.


Ook voor jou de vraag:
"Aan welke voorwaarden moet een persoon voldoen voordat de Nederlandse overheid dat persoon mag helpen, volgens jou?"

@61
Gemeenten zijn gelukkig minder gevoelig voor de pluchplakkende populisten die de sentimenten van xenofoben gebruiken om zetels te bezetten.

4
63 Lidpver

@63
Je vraagt om bronnen en dan geef ik die en dan begin je weer over iets anders. Waarom heb je zo'n moeite om toe te geven dat die 'kinderen' vooruit worden gestuurd om verblijfsvergunningen te bemachtigen. Dat stukje in je bovenkamer dat dat niet wil accepteren dat vind ik wel interessant. Waar is dat op gebaseerd en waar komt dat vandaan? Ik kom in het echte leven zelden mensen tegen die weten dat ze worden opgelicht maar hun uiterste best doen om het niet te willen zien. Ik vind dat echt heel vreemd.

2
64 Reconquista

@64
LOL! Ík begin over iets anders?

Het gaat om 500 kinderen uit een vluchtelingenkamp waar 20.000 mensen zitten en wat bedoeld was voor 3.000 mensen. Het is bizar dat er gedemonstreerd moet worden om te bewerkstelligen dat die kinderen veilig worden gesteld.

Dat jij die kinderen wil laten wegrotten is weerzinwekkend, welke excuses je er ook voor verzint.

3
65 Lidpver

* Verwijderd door de redactie *

66 Scholar007

@63 ; Het is 'die' persoon en niet 'dat' persoon. Een fout die erg veel gemaakt wordt door allochtonen. Ben jij toevallig een allochtoon?

Helpen en hulp bieden kan op vele manieren. Ik ben voorstander van het opleiden van jongeren uit ontwikkelingslanden. Hier studeren en kennis opdoen, daarna hun land helpen door die kennis dáár te gebruiken. En dat kunnen veel opleidingen zijn zoals medisch, technisch, agrarisch. Geen opleidingen waar daar geen behoefte aan is.

Bij landen als Syrië kan je ook denken aan mbo opleidingen zoals timmerman, metselaar, elektricien, vrachtwagenchauffeur e.d.

Het klakkeloos hier opnemen met een levenslange verblijfsvergunning, uitkering, woonruimte e.d. is schadelijk voor de landen van herkomst.

https://www.ninefornews.nl/schop-mannen-eruit-huis-oproep/?fbclid=IwAR0AQCXPvhDjXpAQcrUsyT7jr8BJ56JcKPCA9vmDxUlejwH--VAax0-Jzqw

>Vanwege de oorlog in Syrië is er een tekort aan mannen in het land. Syrische vrouwen willen hun mannen terug en hebben de EU gevraagd om ze ‘eruit te gooien’ zodat ze naar huis kunnen om te helpen bij de wederopbouw.<

Dat is de kant van de landen van herkomst; Een braindrain, een mannendrain, een probleem bij de wederopbouw en bij de opbouw van het land.

De kant van Nederland:

Nederland raakt te vol.
Woonruimte tekort
Geld tekort
Wegen te vol
Opvang (COA) te vol
Te weinig banen
En nu dan een tekort aan water.

Daarnaast de integratie en acceptatieproblematiek.

Geef de arme een hengel en stuur ze terug om hun gezin van voedsel te voorzien.
Niet hier opnemen en hun gezin laten verhongeren.

Wanneer oorlog een vlucht noodzakelijk maakt; opvangen in de eigen regio en dan mogen wij daar best stevig financieel aan bijdragen; is goedkoper dan blijvend opnemen. Is ook goed voor de werkgelegenheid in die regio en dus goed voor de economie daar.

Voor politieke vluchtelingen moet onderhandeld worden met landen met eenzelfde cultuur.
Voor vluchtelingen waarbij dat niet mogelijk is zoals homoseksuelen (die worden in vrijwel ieder islamitisch land vervolgd) kan een tijdelijke verblijfsvergunning verleend worden die levenslang iedere keer verlengd kan worden. Waarom niet gelijk een blijvende vergunning? Omdat velen geen homo zijn maar zich zo voordoen om die verblijfsstatus te krijgen. Op deze manier kan je iedere keer weer toetsen of het verhaal wel klopt.

2
67 Mariska3

@67
Dan schrijf jij toch lekker
"Het persoon die..."


"Het klakkeloos hier opnemen met een levenslange verblijfsvergunning, uitkering, woonruimte e.d. is schadelijk voor de landen van herkomst."
Er is werkelijk geen politicus te vinden die dat voorstelt.

" opvangen in de eigen regio en dan mogen wij daar best stevig financieel aan bijdragen; is goedkoper dan blijvend opnemen.
Zie de omstandigheden in Moria. Of wat meer gewoon is: kijk er weg van.

Het gaat om kinderen die wegrotten vanwege de barrières die populistische politici opwerpen om jouw stem te krijgen.
Laat anderen de problemen tackelen en blijf zelf wegkijken en kankeren dat je het zó slecht hebt in het vrijwel rijkste landje ter wereld. 500 kinderen. Die kinderen mogen van jou ter plekke zelfmoord plegen zolang je maar niet het idee hebt dat je er voor hoeft te betalen.

3
68 Lidpver

@65
"'Dat jij die kinderen wil laten wegrotten is weerzinwekkend, welke excuses je er ook voor verzint."'

Wat nog veel weerzinwekkender is zijn ouders die kinderen op gammele bootjes kwakken in de hoop dat ze de overkant bereiken zodat de (weerzinwekkend ouders verblijfsvergunningen op de kop kunnen tikken die ze anders nooit hadden gekregen. En dat kindermisbruik faciliteren of goedpraten is niet alleen weerzinwekkend maar zal ook een aanzuigende werking hebben op nog meer weerzinwekkende ouders die geen seconde hoeven na te denken om hun kinderen in het diepe te gooien voor eigen gewin.

2
69 Reconquista

@68 ; Het blijkt maar weer dat discussiëren met jou geen zin heeft. Je stelt vragen, ik beantwoord die en je begint weer te raaskallen en te framen, op de man te spelen. Inhoudelijk ga je echter nergens op in.

2
70 Mariska3

@17 . NIemand stopt je om te gaan helpen of om je geld eraan te spenderen.
Waar mensen zich tegen verzetten is dat een groep mensen onder helpen verstaat dat de rest (!) van de samenleving voor eeuwig met nog meer mensen wordt opgescheept en dat anderen dan de helpers dekosten moeten betalen. JIj wilt ons eigenlijk verplichten om de kosten voor die zogenaamde kinderen op ons te nemen en dat is waar verzet tegen komt.

En als die kinderen dan worden geholpen om snel weer bij de eigen ouders te komen dan zou het nog verdedigbaar zijn want dat is een eenmalige en goede investering. Maar het is absurd om alles wat zielig is naar Nederland te willen halen. Dit land is vol . Help ze op hun weg naar Kazachstan of Rusland. Daar is nog ruimte genoeg voor mensen uit andere landen. Nederland is een tikje vol inmiddels.

2
71 PFL

@66
question ik vraag me af of dat chirurgisch verwijdert kan worden.

1
72 Reconquista

@69
En weer neem je zomaar wat aan om te legitimeren dat het okay is dat jij kinderen de T wil laten krijgen. Sterkte met je angsten.

@70
Nope, je verzint excuses om kinderen niet op te hoeven vangen, je weigert aan te geven onder welke voorwaarden dat jouw inziens wel zou kunnen; het is voor jou geen onderwerp, 'ze zoeken het maar uit' maar níet binnen de NL'se landgrenzen.
Wel heb je gelijk dat discussiëren zinloos is, ik heb geen idee hoe ik dergelijk egoïsme verder moet duiden als zelfs de teloorgang van kinderen niet ter zake doet.

@71
En daar is weer een stropoppetje. Zeg dan gewoon dat jij egoïstisch genoeg bent om geen poot uit te willen steken. Maar nee, de xenofoben op NK willen óók nog es politiek correct behandeld worden terwijl ze tegelijkertijd anderen liever dood zien gaan dan dat het ze een paar euro kost. Best vies volk.

4
73 Lidpver

@70
Je probeert een baksteen uit te leggen hoe die moet zwemmen.
Dapper maar kansloos.

2
74 SBD

@73 . man man wat heb jij een oogkleppen voor. En je komt niet verder dan mensen met een ander mening uit te schelden. Zo kinderlijk en zo goedkoop.
En uiteraard ga je op geen enkel antwoord inhoudelijk in.

Succes ermee.

1
75 PFL

@73 Zou je de arme kinderen uit het Amazone regenwoud hier ook op willen vangen? De arme kinderen uit de belabberde weeshuizen in Oost Europa? Het binnen vallen van Noord-Korea om al die arme mensen aldaar te helpen? Of, ben je alleen selectief medelevend?

Ik zeg het je eerlijk, mij boeien de kinderen in de Amazone niet, de mensen in Noord-Korea boeien me niet, die zielige wezen boeien me niet, en ook deze zogenaamde vluchtelingen boeien mij niet. Niet omdat ik zo onmenselijk ben en ze van mij dood mogen gaan, maar omdat ik niet selectief verontwaardigd ga zijn. Waarom zijn deze kinderen zo speciaal dat zij onze hulp moeten krijgen, en al die andere kinderen op de wereld waar de situatie al veel langer slecht is hoor je niks over?

Dit is iets wat ik mij altijd heb afgevraagd, maar ik krijg er nooit een normaal antwoord op.

1
76 Bluth

Die goedmensen moet gewoon lekker liefdadigheidswerk gaan doen in een arm land.

1
77 de gezonde roker

Die betogers zijn allemaal uitkeringstrekkers die nog nooit een cent belasting betaald hebben. Jaloers links kutvolk.

2
78 de gezonde roker

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

11 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

20 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

38 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

3 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

4 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

4 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Deshi XvideoShort Porn DownloadEgypt Sex VideoMaria Bose Porn VideosSexvido IndiaGay Mormon PornHqporn.Perfect GielZizki BdPorn Gay GifsDestiny Cruz PornBulma AdventureXxx IAfrican PenisTests BdsmXxlayna Marie Making My MarkBoss Sex StoriesChloe Khan PornTabbooflixContos.eroticosPorn Latina PetiteXnxx Telugu PornRoyd 121Porn Getting CaughtXn Video HdNaked Sex Video DownloadHentaie AnalSex MoviesTemptress119Porn Of The YearGiralsexCum Shot VediosPorn Stars NudeOld Lasy PornGay Porn ImagesOurhome2 San AntonioSpank BancTifuBig Black Di KsSxe MmsXxx Porm ComSex Video RomansClaire Stone Onlyfans LeaksXxx Videos Sister And BrotherKonosuba Aqua PornBang BrothersNico Robin R34Bhumika XxxSex Video Very Very HotHanging Wedgie PornPerfectgirls.netrRouge The Bat PornSerene SirenBbw FacesitiingTitty BabyFree Ful Porn MoviesChichi R34Val X LoveMistress TRomi Rain SquirtingJennashea PornEbony Teen CreampieIt Takes Two To Spy PornShaitan Full MovieAmber Ryan PornJav LeakGay Japan PornBrazzers Top VideosBlôdeLesbain Strap On PornHusband Wife Sex MovieLisa Ann PornhubFashion Tv NudeCartoon HentaipornMomoka NishiyaCj Sparxx PornSkip The Games MobileFuck GifJolyne Rule 34Nude Wife SelfieMercades CarreaEbony ThreesomepornAi Generated Porn VideosNude In ParadiseKyler MossDeshi XxPorn Full Video DownloadIndira Varma NakedStreamate ComMelhores Sites Pornográficos GratuitosFamily Xx XAsylynn BrookeDaisy Taylor NudeLee YoonaSubmissive AnalSexy Porn ComDoujindrsuBreastfedding PornRubieandmaxIndian Girls Live SexDaughter In Law XvideosToziescannoliBig Tits Tight ShirtDsnbooruXxx Dehati GirlClair Evens PornSunny Leone Sex SitePorn Video TeenageReluctantblowjobPornlongIowa Strip ClubsPornhub Femme FontaineTeennude SelfieAmala Paul Hot SexNangi Ladki Ki PicBedroom Sex PornHells Paradise PornExploited Teens 32ddCaledonian NvBikini Nude HotManga18.cmubAlexas Morgan OnlyfansXnxx Dani DanielAunty Lover XnxxUta R34Kristen Hancher LeakedNuru VideosPov TitfuckHero PornHot Naked LezSexindiaSis Swap ComSara Jay Porn StarBlaire White Fiance69 PovVidéo De Sexes GratuiteXxxnx With TeacherKangana Ranaut Hot SceneBrother Help Sister SexPervert FamilyPriyanka Chopra Ki ChutBhumika Chawla XxxBig Boobs Teacher XxxVirgin SexpornXhamesyerRebel LynnFat LesbianpornFirst Night Fucking VideosStuckxxxNontonbokep Indo