RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Knipte Poolse tv Nikkie de Jager expres uit het songfestival?

Beeld © RTL Boulevard

Nikkie de Jager nam afgelopen zaterdag de rol van online host op zich tijdens het alternatieve Eurosongfestival. De uitzending werd in 45 landen live uitgezonden, maar vreemd genoeg was Nikkie niet op alle kanalen te zien. Het lijkt erop dat onder meer Polen er alles aan deed om de YouTube-ster van het scherm te weren.

Zoals elk jaar was het Eurovisiesongfestival niet alleen een liedjesfeest, maar ook een Twitterfestijn. Op een van de berichten die veel werd gedeeld, is te zien dat er in Polen zeer snel naar een reclameblok wordt geschakeld zodra Nikkie in beeld kwam.

Nikkie
Lees ook:
Nikkie de Jager ondersteboven door vele reacties songfestivalshow

Polen is niet het enige land waar Nikkie niet te zien was, ook in Italië en Frankrijk waren soortgelijke taferelen aan de orde. Dat zorgt voor flink wat woede onder de kijkers, vooral de Poolse fans van Nikkie zijn niet te spreken over de actie. Zij denken zeker te weten dat Nikkie expres is verbannen van de Poolse televisie omdat zij transgender is. Polen raakte nog niet zo lang geleden in opspraak door zogenaamde ‘LHBTI-vrije zones’.

Toch zou er ook heel goed een logische verklaring voor kunnen zijn dat Nikkie in meerdere landen niet te zien was. In Nederland wordt het songfestival niet onderbroken door reclames, omdat het wordt uitgezonden bij de publieke omroep. In veel andere landen zitten er echter wel reclameblokken in de uitzending van het songfestival. Normaal gesproken zijn de reclames in die landen te zien als er naar de Green Room wordt geschakeld. Wellicht is er dit jaar besloten om te schakelen tijdens het blokje van Nikkie.

Nikkie
Lees ook:
Nikkie de Jager vreest voor Eurovisiesongfestival 2021

Toch was er veel verontwaardiging en verwarring bij de kijkers. Sommige kijkers wisten niet eens dat Nikkie onderdeel was van het presentatieteam.

NikkieTutorials is klaar voor debuut als presentatrice op tv

02:28