Hoogleraar en hartchirurg Jan Grandjean en anesthesioloog Alaattin Ozdemir bekritiseren de coronamaatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoogleraar en hartchirurg Jan Grandjean en anesthesioloog Alaattin Ozdemir bekritiseren de coronamaatregelen. © RIKKERT HARINK

Twentse artsen: ‘1,5 metersamenleving tast onze weerstand juist aan’

De 1,5 metersamenleving heeft voor twee medisch specialisten uit Twente lang genoeg geduurd. Overheid en media maken mensen onnodig bang. Volgens hoogleraar en hartchirurg Jan Grandjean en anesthesioloog Alaattin Ozdemir is het hoog tijd de angst die in de samenleving is geslopen, weg te nemen. Angst is niet nodig en langdurige stress verzwakt de weerstand.

  1. Op ultrarechts congres komt Wilders met traditioneel PVV-repertoire, maar: ‘Ik ga nu de formatie niet killen’
    Met video

    Op ultra­rechts congres komt Wilders met traditio­neel PVV-repertoire, maar: ‘Ik ga nu de formatie niet killen’

    In zijn toespraak op het ultrarechtse congres in Boedapest putte Wilders vrijdag uit het bekende PVV-repertoire tegen migratie, islam en de ‘linkse elite’. Maar de PVV-leider benadrukte ook dat hij de formatie niet wil opblazen met een speech. De geruststelling was blijkbaar nodig voor formatiepartners, Wilders zoekt met tweets en teksten de grenzen op van de samenwerking.
  2. TERUGLEZEN: Gezellig drukke Koningsdag 2024 rustig verlopen zonder noemenswaardige incidenten
    LIVE met video

    TERUGLEZEN: Gezellig drukke Koningsdag 2024 rustig verlopen zonder noemens­waar­di­ge incidenten

    Nederland kleurde volop oranje vandaag. Koning Willem-Alexander vierde zijn verjaardag in Emmen. Daar sprak prinses Amalia openhartig over haar tijd in Spanje. Door het hele land was het gezellig druk, al werd in sommige grote steden wel gewaarschuwd om bepaalde plekken vanwege de drukte te mijden. Het Rode Kruis heeft geen grote incidenten meegemaakt op deze rustig verlopen Koningsdag 2024. Om 21.00 uur hebben we dit liveblog gesloten.