Nieuws

Henk is klaar met corona en gaat daarom bizarre uitdaging aan

Henk Harenberg loopt een bijzondere marathon.
Henk Harenberg uit Eibergen loopt donderdag helemaal in z'n eentje een marathon, omdat hij naar eigen zeggen het woord corona niet meer kan horen. Dat wil niet zeggen dat hij niet enorm meeleeft met de mensen die door het virus ziek zijn geworden. © Omroep Gelderland
EIBERGEN - Henk Harenberg uit Eibergen loopt donderdag helemaal in z'n eentje een marathon, omdat hij naar eigen zeggen het woord corona niet meer kan horen. Dat wil niet zeggen dat hij niet enorm meeleeft met de mensen die door het virus ziek zijn geworden.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Henk is klaar met corona en loopt daarom bijzondere marathon
Hij wil op de Needseweg 84 keer het viaduct over de N18 lopen. Het parcours is 500 meter heen en 500 meter terug. Daar komt nog de aanlooproute bij van 195 meter. Zo komt Henk precies uit op 42 kilometer en 195 meter. Hoewel het zijn 100ste marathon is, weet hij nog niet of hij de afstand uit zal lopen. Dat komt door de helling met een hoogte van 7 meter van het viaduct, en het keerpunt.
Een normale marathon loop je meestal in één grote ronde, zegt Henk. Toch heeft hij goede moed. Hij verwacht ongeveer 4 tot 5 uur bezig te zijn. Om zeker te weten dat hij 84 keer heen en weer loopt, houdt een vriend het aantal lengtes in de gaten.
Op het keerpunt heeft hij een paar flesjes corona gezet. Zo weet hij waar hij moet omdraaien. Henks snelste tijd op de marathon is 3 uur, 6 minuten en 15 seconden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!