philip friskorn
Volledig scherm
PREMIUM
© philip friskorn

Extra geld voor riettelers die met de boot naar hun land moeten varen

Riettelers in de Kop van Overijssel die met hun boot naar het rietland moeten varen, krijgen een extra vergoeding. Het gaat om ongeveer 520 euro per hectare. De vaarvergoeding kost de provincie Overijssel jaarlijks een half miljoen tot 700.000 euro.

  1. SV Urk deelt tik uit aan SC Genemuiden, DVS’33 stelt wederom teleur en HHC bijt zich stuk op Kozakken Boys

    SV Urk deelt tik uit aan SC Genemuiden, DVS’33 stelt wederom teleur en HHC bijt zich stuk op Kozakken Boys

    Bij hoge verwachtingen komt teleurstelling altijd snel om de hoek kijken. De kraker tussen SV Urk en SC Genemuiden stelde lang (een beetje) teleur, maar kwam volledig los na de 1-0 voor de thuisploeg. SV Urk hield stand en boekte een belangrijke overwinning. DVS’33 ging daarentegen opnieuw onderuit, terwijl HHC Hardenberg voor de tweede keer op rij punten liet liggen. Gescoord werd er vooral in Zwolle: Berkum en CSV’28 produceerden gezamenlijk negen treffers.
  2. Vorden komt als winnaar uit spectaculaire slotfase, AZC, Loenermark én sv Orderbos voltooien comeback

    Vorden komt als winnaar uit spectacu­lai­re slotfase, AZC, Loenermark én sv Orderbos voltooien comeback

    De zaterdagclubs lieten er geen gras over groeien en de elftallen die een dag later in actie kwamen, maakten er eveneens een gedenkwaardige speeldag van. AZC, Loenermark én sv Orderbos keken in de tweede helft allemaal tegen een 2-0 achterstand aan, maar knokten zich terug en stapten uiteindelijk zelfs nog als winnaar van het veld. Rohda Raalte beleefde eveneens een fijne middag en herstelde zich van de nederlaag tegen Buitenpost.