Leden van de KNRM trotseren het opvliegend schuim tijdens de hervatte zoektocht naar de vermiste watersporters bij het Noordelijk Havenhoofd. In totaal zijn er vijf mensen omgekomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Leden van de KNRM trotseren het opvliegend schuim tijdens de hervatte zoektocht naar de vermiste watersporters bij het Noordelijk Havenhoofd. In totaal zijn er vijf mensen omgekomen. © ANP

Vijf doden bij drama in Scheveningen: ‘Voor Nederland is dit ongekend’

Nooit eerder is Nederland getroffen door een drama waarbij zoveel zwemmers en surfers tegelijk omkwamen. Dat zegt de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM). Het gaat onder meer om een groepje zeer ervaren surfers, dat ook getraind was als lifeguard, en gisteren volgens meerdere bronnen bezig was met een training voor reddend zwemmen. Volgens de KNRM zijn zoveel sterfgevallen in één klap ‘voor Nederland ongekend’.

  1. Baby Julia overlijdt vlak nadat ze kankervrij is verklaard: ‘Net toen we dachten dat we haar terug hadden’
    PREMIUM

    Baby Julia overlijdt vlak nadat ze kankervrij is verklaard: ‘Net toen we dachten dat we haar terug hadden’

    Ze was amper negen maanden oud, maar ze vocht bijna haar hele, korte leventje tegen leukemie. Eind maart was er voor het eerst goed nieuws, toen de dokters baby Julia kankervrij verklaarden. Maar nog geen maand later werd een tot dan niet ontdekte hersentumor haar fataal. Haar ouders zijn kapot van verdriet. ,,We wilden niet aan het ergste denken. Want het ergste, dat hadden we toch al meegemaakt?”
    Sluis, Terneuzen