Zag je Eleven in Stranger Things en dacht je 'dat wil ik ook kunnen' (minus de bloedneus en hoofdpijnen dan)? Welnu, je droom kan – een soort van – werkelijkheid gaan worden. De knappe breinen bij Netflix hebben namelijk iets nieuws bedacht.

Mind control

Het streamingbedrijf hield onlangs hun jaarlijkse Hack Day, waarbij het product development team een dag lang aan het brainstormen en bedenken slaat voor nieuwe foefjes die ze kunnen toevoegen aan Netflix. Waar ze dit jaar mee kwamen? Een nieuwe afstandsbediening met ~mind control~ krachten, genaamd MindFlix.

Productwerknemers Ben Hands, Sagar Patil, Steve Henderson en Andy Law creëerden een soort van hoofdband die dient als afstandsbediening en je aanstuurt via je gedachtes. Klinkt onmogelijk, is het blijkbaar niet.

In de onderstaande video zien we hoe Andy op de bank zit en met het welbekende probleem kampt dat je te lui bent om de afstandsbediening te pakken die te ver weg ligt. Daarom zet-ie de MindFlix-hoofdband op en hij hoeft alleen maar met zijn hoofd naar rechts en links of omhoog te bewegen om door het serie- en filmaanbod van Netflix te scrollen. Wil-ie op play drukken, dan moet hij even heel diep denken aan het woord 'play' en begint de titel af te spelen. Wow:

youtubeView full post on Youtube

Helaas is MindFlix (nog) niet voor de gewone burger te koop, maar we houden je op de hoogte.

Textile, Photograph, Table, Pattern, Drink, Headgear, Drinkware, Headpiece, Snapshot, Tin can, pinterest