Forum-denker ontkent oproep tot geweld: ‘Was filosofisch bedoeld’ (ad.nl)


Schrijver en denker Sid Lukkassen weerspreekt dat hij geweld toelaatbaar acht om het in zijn ogen eenzijdige medialandschap om te vormen. Uitgelekte whatsappberichten waarin hij stelt dat er ‘echt mensen letterlijk moeten worden uitgeschakeld zodat hun posten vrijkomen’ zijn ‘filosofisch’ bedoeld’, zegt hij in een filmpje dat is verschenen op The Post Online (TPO). ...

door Havermout in Politiek  ·  35 Reacties

  • 1
  • 468x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

**

4
1 HORK

Iedereen mag denken en dat in besloten whatsapp groepjes bespreken zonder dat daar iemand anders weet van krijgt. BEHALVE als je in een FVD whatsapp groepje zit, dan wordt dat elke keer landelijk uitgemeten.

Wie lekt al die appjes uit?

En weten de haters nu nóg niet dat FvD juist een partij, een beweging is die het stimuleert om buiten de lijntjes te denken, om met vernieuwende dingen te komen, met andere dan de gangbare ideeën, enz enz ? Nee hè, dat weten ze nog steeds niet.

Zelfde geldt trouwens voor Trump, ook daar doen de haters alsof ze nog 3 jaar nog steeds te dom zijn om te begrijpen hoe je naar Trump moet luisteren.

16
2 xtremy

Nu is de grote filosofische vraag wie zijn die mensen die uitgeschakeld moeten worden en hoe dat moet gaan..nu moet je gaan raden en kun je de meest gekke gedachtes krijgen.

1
3 Voorzittershamer

Niet echt een slimme omschrijving doch het toepassen van een cordon sanitair is anders ook een manier van uitschakeling alleen iets deftigers omschreven.

1
4 ThWil

".... Lukkassen zich erover beklaagt dat hij als ‘de meest invloedrijke denker van Groot-Nederland’ nooit door kranten of talkshows om zijn mening wordt gevraagd. ,,Denk je dat er aanslagen nodig zijn om dat voor elkaar te krijgen?” "

Zo'n bescheiden en genuanceerde man, je snapt het niet.... Die staatsmedia snapt er niet van....

2
5 MacGu

Ondertuseen schakelt je regering mensen uit in andere landen.

9
6 Chaimileh

* Verwijderd door de redactie *

7 Anti-racisme

@7 Hoezo?
Het idee achter FvD compleet gemist? Gek, want ze verkondigen het al jaren.

Zal wel iets met een selectief geheugen te maken hebben.

9
8 xtremy

Als het al niet ironisch bedoeld is, is het wel filosofisch. Knap duikerig gedrag, ook nu weer.

'Echt letterlijk' klinkt overigens niet erg filosofisch.

4
9 Smiling
10 Belazerd

@7 Zie bijvoorbeeld dit >>>

9
11 xtremy

@10 Nee.
Verdiep je eens, kijk eens wat FvD journaals bijvoorbeeld.

11
12 xtremy

FvD geeft nooit iets toe zoals het een normale politieke partij betaamt als ze fouten gemaakt hebben.Filosofisch bedoeld,kom kom Lukassen kunt u niets anders verzinnen.? Het stikt van de zogenaamde filosofen in de partij.Zouden FvD stemmers weten dat ze op filosofen stemmen ?

4
13 jantje van leiden

@12 Kijk eens naar FvD journaals bijvoorbeeld.Deze oproep om te kijken naar (neutrale) stellingen en filosofische uitspraken kunt u niet menen.

3
14 jantje van leiden

"Hahaha wat een onzin."

@7 ,
Het AD heeft de titel gerectificeerd.
Het is geen denker van of namens het FvD.
Er staat nu dan ook "rechtse denker".
Hoewel ik denk dat veel mensen die zichzelf rechts vinden het echt niet eens zullen zijn met het elimineren van personen wat deze zelfbenoemde meest invloedrijke denker van Groot-Nederland propageert.

2
15 Graaier1000

@12 Met mensen "letterlijk uitschakelen" worden meestal graven uitgediept. Het niveau van deze idioot.

1
16 Belazerd

@16 Kijk dat filmpje anders eerst even... linkje staat in @11
En dat is niet het enige filmpje waar zoiets wordt gezegd. Alleen geen zin om al die FvD journaals na te pluizen om het voor je op te zoeken.

7
17 xtremy

* Verwijderd door de redactie *

18 dmpr2.3

@18 Dat blijkt overduidelijk uit de uitspraken van Lukassen.... question question

2
19 MacGu

@17 Baudet zegt dat je privé-berichten/appjes niet mag gebruiken in het openbare debat. Als je privé dit soort gedachtes bezigt, heb je sowieso niets te zoeken in de politiek. Desondanks heeft dit pedante mannetje het idee dat hij de "meest politiek invloedrijke denker van Nederland en Vlaanderen" is.

Terecht dat zo'n idioot geen podium wordt gegeven. En denken dat de vrijheid van meningsuiting hiermee geweld wordt aangedaan, is een toonbeeld van hypocrisie als je anderen, die jouw privémening niet willen delen, letterlijk wil ombrengen.

4
20 Belazerd

@20 WIL je niet begrijpen wat Baudet probeert uit te leggen, of KUN je het gewoon niet begrijpen?
Zoals ik alzei was dat filmpje niet de enige keer dat hij het erover had. Hij heeft het er best vaak over eigenlijk. Dat zijn partij FVD juist een partij is voor discussies, voor nieuwe inzichten, andere dan de gangbare ideeën. Out Of The Box denken.
Dat gaat het makkelijkst via whatsapp groepjes, anders moet je elke keer in een zaaltje gaan zitten met z'n allen op een moment dat iedereen daar tijd en zin voor heeft.
Whatsapp gesprekken kun je ook dagen later nog op antwoorden. Dus is dat veel beter dan alles in 1 avond willen bedenken.

Dan moet je niet achteraf die bedenksels, die gedachtegangen, die uitgelokte discussies gaan openbaar maken en dan doen alsof dat hét gedachtegoed van iemand is.

Nee, dat was een uitlokking tot discussie. Precies waar FvD goed voor is.

En daarom gaat Baudet ook niet meer in op wat anderen daar dan van willen maken of hoe anderen dat willen framen.
En hij heeft groot gelijk.

9
21 xtremy

Sorry voor de nieuwsbron, maar De Dagelijkse Standaard (ook niet links te noemen) somt hier wel veel op over Sid Lucassen:

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/05/tpoer-geeft-prive-apps-sid-lukkassen-aan-jan-dijkgraaf-tpo-distantieert-zich-ervan-maar-gebruikt-het-vervolgens-voor-nieuwe-abos/

De Dagelijkse Standaard schreef afgelopen december:

Zieke Sid Lukkassen droomt van gewelddadig huishouden in Nederland: iedereen die te links is ‘executeren’

Laten we gewoon eens héél eerlijk zijn: binnen rechts Nederland lopen een hoop perverse charlatans rond, met ideeën die nog walgelijker zijn dan je ooit voor mogelijk zou houden. Je kan denken aan die nazikatholieke knuppels van ‘Cultuur onder Vuur’, maar een erevermelding in deze vijver van extreem-rechtse kwaakeenden is zeker ook weggelegd voor niemand minder dan Sid Lukkassen.

Bron: https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/12/zieke-sid-lukkassen-droomt-van-gewelddadig-huishouden-in-nederland-iedereen-die-te-links-is-executeren/

https://www.dagelijksestandaard.nl/?s=lukkassen

Ik vind hem een vreemd figuur die wat mij betreft goed in de gaten moet worden gehouden, gezien zijn uitspraken!

1
22 Nieuwsgierig

@22 Ik heb liever iemand die met bizarre uitspraken een discussie wil uitlokken in een BESLOTEN groepsapp, dan een Linkse Volkert Van Der Graaf die daadwerkelijk een pistool pakt en zijn "tegenstander" in het hoofd schiet.

8
23 xtremy

@21 Het idiote denkwijze van deze zelfbenoemde "meest invloedrijke denker van Groot-Nederland" past naadloos bij FvD.

1
24 MacGu

GeenSrijl schreef op 12 april jl.

Closeread! Dr. Sid Lukkassen mailt naar GeenStijl

De CoronaTV met Baudet maakt wat los! Dr. Sip Lukkassen heeft zuchtend en steunend vanuit zijn oikos een klaagzang over GeenStijl; geschreven, en bij ons ingediend. Willen we best plaatsen, maar het is dermate verward dat we het als kloosried doen.

Zie: https://www.geenstijl.nl/5152915/vinexsplenglers-verenigt-u-of-niet-natuurlijk/

0
25 Nieuwsgierig
26 verwijderd322399

@14 Je snapt er bewust weer eens niks van.
Iemand vroeg of de tekst op een plaatje HET gedachtegoed van FVD zou zijn. Dat is het dus niet. Om te weten wat WEL het gedachtegoed van FVD is, verwijs ik je naar de FVD journaals.

8
27 xtremy

@23 Ik moet van beide personen niets hebben! Het zijn vreemde snoeshanen met een extreem gedachtengoed of met vreemde uitspraken of dat nu uit de extreem-rechtse of extreem-linkse kant komt, dat maakt me niet uit!

2
28 Nieuwsgierig

@23 Juist hetgeen iemand in een besloten app.groep vertelt is geen masker opzetten/ politieke correctheid of een sociaal gewenst antwoord maar laat iemands ware aard zien omdat hij zich onbespied waant! Tot het naar buiten komt natuurlijk en het antwoord van Sip, filosofisch etc. etc. ter de woorden ter verdediging wat hij er nu van maakt is natuurlijk bullshit!

Lukkassen in Buitenhof aantal jaren geleden:


https://www.facebook.com/sidlukkassen/posts/2333469670309645

Om een goed beeld te krijgen van Sid Lukkassen zou men alle uitspraken die hij doet of deed en hetgeen hij in zijn boeken schrijft moeten analyseren!

1
29 Nieuwsgierig

@21 Het neonazi-gedachtegoed bij FvD duikt niet alleen op bij hun jeugdleden. Dat zijn geen nieuwe inzichten, maar gewoon een poging om oude tijden te doen herleven.

Dat Baudet niet meer reageert op de steeds luidere kritiek, doet vermoeden dat hij het er eigenlijk wel mee eens is.

1
30 Belazerd

"Forum-denker"? Moet daar niet "extreem-rechtse" of "nazi" voor?

O, het is Jan Roos. Die pakt het subtieler aan.

"Ik ben hier thuis niet de slimste, dus ik heb aan de huisgenoten gevraagd hoe ik dit moest uitleggen. Of daar echt stond wat ik dacht. Zij lazen die App’jes toch echt hetzelfde als ik.

Mensen systematisch letterlijk willen uitschakelen?

Expliciet gewelddadig.

Moordfantasieën."

Uitschakelen = doden? O ja?

Wat dacht je van cordon sanitaire? Hartstikke uitgeschakeld, zijn ze dan. Of gericht viezigheid uit hun verleden opsporen en breed uitmeten, doet de deep state aan de lopende band met tegenstanders, liefst iets over sex of geld, beide is NOG beter.

"Lukkassen vervolgt: "

Nee, hij vervolgt NIET. De tekst hieronder is uit een ANDER bericht 9 minuten later:

,,Ik denk onderhand dat er echt mensen letterlijk moeten worden uitgeschakeld zodat hun posten vrijkomen en dan zo systematisch dat hun opvolgers niet uit dezelfde bubbel kunnen worden gerekruteerd.”

7
31 Wendel

Pardon, Jan Dijkgraaf.

5
32 Wendel

Vond Briefje van Jan vaak wel raak. Dit riekt naar zichzelf als voorzorg schoonschurken tegen een ander. De laatste tijd slaat die Jan steeds vaker zo'n deug-toon aan, zou hij ingehuurd zijn om een bepaald publiek langzaam mee te trekken de deugkant op?

5
33 Wendel

Wat mij ook zo opvalt: Niet zo lang geleden was er ophef dat Whatsapp was "gekraakt" door de poitie wat betreft de encryptie en dat daardoor de privacy weg was, waar eerder mee werd geschermd. Dat betekent dus dat bepaalde dingen zijn gezegd waarbij mocht worden uitgegaan van strikte vertrouwelijkheid, en nu kan dus iedere boerenl*l kennelijk dat soort berichtjes publiceren.

De enige veilige data zijn data die nooit zijn aangemaakt of opgeslagen. Mondeling dus. Maar dat kan dus nauwelijks meer, dus kunnen ze lekker veel onderscheppen en mensen daarmee afhouden van vrije expressie.

We worden toenemend eraan gehinderd, vrij te kunnen communiceren, want we mogen niet "samenscholen" (een grondwettelijk recht, vereniging en vergadering) en we mogen beperkt reizen, alleen met een "goede reden" oftewel toestemmingsbriefje, vergunning. Ze probeerden ons al tijden wijs te maken dat we pas mogen demonstreren als we een vergunning hebben aangevraagd, nu hebben ze hun zin, we pikken het massaal.

5
34 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

35 Tatersalad

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
greenpollo
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

Tuig is het, en de lokale bevolking zit weer met de schade. Terug ermee.Nja, voordeel is dat ze elkaar afrossen.....

1 minuut geleden geplaatst door greenpollo

ongelovenloos
Kritiek na instemming Brits parlement met uitzetten migranten naar Rwanda

Kritiek of niet nood breekt wet.Zouden ze hier bij ons ook eens moeten doen....

1 minuut geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Examenkandidaten verrassen schoolleiding met stunt: 600 leerlingen naar huis

Dit heeft niets meer met een examenstunt te maken.Als dat alles is wat ze kunnen bedenken begrijp ik gelijk waarom het zo slecht gaat met het ...

3 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Marrie1
Duitse politieagent veroordeeld wegens discriminatie omdat hij aan Afghaanse migrant vroeg waar hij ‘echt’ vandaan kwam - Dissident.one

@10Het is goed, in het artikel staat dat hij op een motor reed, en opvliegend werd en alleen maar ziekte verzekerings kaart had.En nogmaal...

3 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Sarcoff
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@158 Baba, ben jij ooit een mod geweest? dat verbaast mij. Gezien je reacties was je een goede mod....

5 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

DikkeTor
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@45 Dat zie je verkeerd XD Daar mogen ze dat niet, daarom zijn ze gevlucht :P...

6 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Marrie1
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@44Mooi, dan maar gelijk een voorbeeld stellen en de grootste slopers uitleveren aan de Taliban, met de vriendelijke groeten van het Franse vo...

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

sockknitter
Duitse politieagent veroordeeld wegens discriminatie omdat hij aan Afghaanse migrant vroeg waar hij ‘echt’ vandaan kwam - Dissident.one

@9Hij zat niet op een motor, maar op een fiets.De man liet zijn papieren zien, en daar stond op, dat hij in Bochum geboren is.Bij de Duits...

8 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Marrie1
Examenkandidaten verrassen schoolleiding met stunt: 600 leerlingen naar huis

O.a olie op de trappen gieten 😳 als een examen stunt ?( Dat komt wel heel zwakbegaafd over)...

9 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
Naked Body PaintScarlett Jones TwitterBigsexCurvy Nude BabesSpank BsngMamga PornHarem69 SorocabaLatina FingeringXnxx CatMalayalam Movie Hot SceneFree Bisexual PornAlexa Bliss BikiniPooja SharmaJennifer Lawrence HotBangladeshi Sex Video HdVideos Piorno GratisMovie Free FullTwink Gay PornAdelaide Clemens NudeCute Teem PornXxx Videos PornographyTouhou PornCamel ClutchBig Titted ThaiKorea PornhdLous PornIs Chaturbate SafePornorusaVideo PornodeHot Tits SuckingArab Gay Sex VideoPorn XxxvideosAlyssa Lynch NudeItslunarliv LeakLive SexX Videos Mom And Son IndianEmma Watson Sexy PicsBro Seduce SisterPorn AydioHorse FistingJavpro.tvTodopornoAngel Priya PhotoHairyoussyTelugu College Student Sex VideosTamil New Aunty Sex VideoShreya XnxxSophia Burns GloryholeNatalee.007DewarbhabhisexGhetoogaggersBonnie Rotton LesbianCassidy BnksKelly Reilly BoobsCamila Elle OnlyfansAlice Otsu TwitterPorn Video CuteBf Sexy VPorn Latina FeetLola Glaudini NudeHot Romance And SexBengali Sex TubeHelluva Boss Gay PornMarisa Tomei NudeMarleny.aleelayn DesnudaGym Xxx VideosElla Bella NudeHollywood Full Movie SexIndian Sexy Aunty SexMuslim Aunty FuckSixc VidoKprea XnxxWwwxxx XxxAdriana Chechik BrazzersFuck TonightIndian Massage Parlour MmsSexually BroeknJess Ryan XxxPornomamieVideo Adulte GratuiteBeuretteviddoDove Cmeron NudeBlue Sexy Film EnglishLilianaheartsssAlex Adams VideosPertardas HdNew Hindi Sex HdBig Boobs NipplesAnime Pornography UncensoredCocainepornBridgette B TitChaturbate-.pornoSexgay StoryX Com VideoHiroine XxxSvetlana BilyalovaDaughter Double PenetrationPenatorres PornFamily Taboo VideosStep Sister SeducingJanice Martinez PornWhen It Goes In RedditFuta FuckSister Forced XnxxSadi Wali Sex VideoXxx Blue Picture VideoXxxsexindianWorldstar PornXvideos ShoplifterSunny Leone Lesbian HotSexo Com AdolesenteHindi Adult Sex VideoAssamese Sex XxxShaving PussyKareena Kapoor Khan XxxMasturbation SquirtEacort BabylonEbonyplusePorn DbDoublelkstMy VodsterPornô De BrasileirasTexas Thighs NudeVideo Gay Black PornDesi Sax ComEnglish Group Sex VideoLatina Teen NudesFullxciemaDesi Aunty Xxx VideoBorder Sex VideoDesi Bollywood SexHot Desi ChutAll Popular PornstarZoophilist MeaningDesi Porn Videos WebsiteSpankb'Kayla Kayden CreampieHottest Romance VideosSims 4 Pornography ModGrimace Porn60 PluspornSexos AmadoresNicoledoshi PornPornflexJenna JaymesAsian Milf CreampieAbdl Video DiaperOnlyfans Free AccountMommy Milkers