Oproep: géén coronasteun naar belastingontwijkende bedrijven (oxfamnovib.nl)


Met deze petitie hoopt Oxfam Novib te bereiken dat alleen belastingbetalende bedrijven staatssteun krijgen. Geen cent naar booking.com en dergelijke parasieten. ...

door Visionair.nl in Binnenland  ·  44 Reacties

  • 8
  • 571x gelezen
Reageer met een Emoji
2
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Goed plan

2
1 Ignatowski

Geen cent naar Bono dan ...

0
2 MarcusCole

Bedrijven die jarenlang zo hard en ver mogelijk wegrennen wanneer er belasting moet worden betaald, en dan bij tegenslag meteen verwachten (soms zelfs eisen) dat er financiële steun voor hen komt, die afkomstig is van de wél belasting betalende bedrijven en burgers... is zo pervers als het water diep is!

1
3 Scorpio

Wat een typische linkse onzin is dit weer.

Belastingontwijking bestaat niet en zeker niet als misdrijf. Bedrijven die belasting ontduiken die mag je aanpakken. Maar een bedrijf dat op legale wijze zo min mogelijk belasting betaalt is gewoon een goede onderneming want het is de taak van een ondernemer zoveel mogelijk winst te maken en als er dan aftrekmogelijkheden zijn om minder belasting te betalen dan is dat normaal en volkomen legitiem.
Kunnen we niet beter de subsidies aan clubjes stopzetten die hun posities misbruiken om sexuele uitspattingen uit te kunnen voeren zoals Oxfam Novib doet? Een eng links clubje dat beter verboden zou moeten worden.

6
4 PFL

@4 Zal allemaal best, maar nogmaals: geen cent naar belastingontwijkende parasieten.

4
5 Visionair.nl

@5 . Dus u gebruikt ook niet de wettige mogelijkheden om minder belasting te betalen zoals Hypotheekrente aftrek en meer van dat soort zaken?
Want als u wel aftrekoposten gebruikt om minder belasting te betalen dan bent u ook een belstingontwijker en vreselijk hypocriet om anderen te verwijten wat u zelf ook doet.

5
6 PFL

@5 . Hahahaha u zult mij ook wel een belastingontwijker vinden want ik heb een nieuwe vorm van inkomsten gevonden en daarover met de belastingdienst overlegd en het blijkt dat ik over deze nieuwe inkomstenbron GEEN belasting ben verschuldigd volgens de Nederlandse wet.

Niet gaan tandenknarsen nu, want het kan dus echt in Nederland. Ik ben er blij mee.
tot op heden betaalde ik meer dan een modaal inkomen aan IB en dat kan ik van af nu uitsparen. Super zoiets. Ik heb de belastingdienst dan ook hartelijk bedankt voor deze perfecte mogelijkheid om meer geld over te houden.

3
7 PFL

Je kunt niet in het Nederlands elftal willen spelen als je nooit een bal hebt aangeraakt.

1
8 jantje van leiden

Belastingontwijkende bedrijven moet je ontwijken.

1
9 jantje van leiden

@5
He, PFL. Ik ben het helemaal eens met je betoog.
Helaas is dat niet het punt in dit verhaal.

"...Jarenlang en nu nog steeds ontwijken multinationals via Nederland belastingen wereldwijd...Dus juist nu moeten overheden belastingparadijzen aanpakken...Eis van onze overheid dat zij de Nederlandse belastingregels aanscherpen, zodat er een einde komt aan belastingontwijking door multinationals..."

OxfamNovib wil dat we die multi-nationals, die zich hier gevestigd hebben en hier belasting betalen, uit ons land jagen door de belastingen drastisch te verhogen. question
Maar ik vind dat we sowieso de "grote jongens" NIET financieel moeten helpen. question

4
10 SBD

Dit is ook nog een mooie... question

"...en dat de regels voor het geven van overheidssteun worden aangescherpt..."

OxfamVovib wil dat we de linkse hobbies (o.a. klimaat: is het bedrijf wel groen genoeg) gaan vastleggen in de regelgeving... question

4
11 SBD

He, daar is die gespierde spijker jansen weer met zijn Groen Linkse schuim bek, komt weer deugpunten halen!

4
12 HORK

@4
er staat ook nergens dat het ilegaal is, alleen dat ze nu ook geen aanspraak mogen maken op geld van de belastingbetaler, als je alles op alles zet om zo min mogenlijk te betalen, is het wel heel vreemd dat je bij tegenslag ineens wel je hand op houd.
maar dat zal wel een rechtse hobby zijn dan....

2
13 ikzelf

@13 gebruik je zelf ook geen aftrekposten bij je belastingopgave? En als je dan buiten je schuld in de bijstand komt vindt je ook dat je daar dan geen recht op hebt?

3
14 PFL

@14
ik betaal wel gewoon inkomstenbelasting en allerlei andere belastingen.
dus die paar aftrekposten is niet het probleem.
zij hebben hele constructie's opgetuigd om via mazen van de wet helemaal geen belasting te betalen.
dat is een heel groot verschil!

2
15 ikzelf

@7 @14

Wat ze hier bedoelen: Bedrijven die uitwijken naar belastingparadijzen, moeten dan niet hier steun gaan aanvragen.

Hoewle ik me wel afvraag hoeveel mensen realiseren dat Nederland vioor bedrijven juist zo'n belastingparadijs is. question

Maar dit initiatief is er op basis van Denemarken. Die zijn heel duidelijk: Bederijven die hier (Denemarken) geen belasting betalen, hoeven ook niet op Deense overheidssteun te rekenen.

En dat lijkt mij alleszins redelijk.

10
16 Weet geen naam

@16
Wat ze hier bedoelen is dat multi-nationals die "uitwijken" naar Nederland (belastingparadijs) en dus HIER belasting betalen geen steun moeten ontvangen.
Uit het artikel:
"...Jarenlang en nu nog steeds ontwijken multinationals via Nederland belastingen wereldwijd...Dus juist nu moeten overheden belastingparadijzen aanpakken...Eis van onze overheid dat zij de Nederlandse belastingregels aanscherpen, zodat er een einde komt aan belastingontwijking door multinationals..."

1
17 SBD

@15 . Dat mag u uzelf uiteraard blijven voorliegen. Maar een aftrekpost is OOK niets anders dan belastingontwijking. En zoials u zegt zijn aftrekposten geen probleem want ook die zijn volkomen legaal en hebben tot doel om minder belasting te betalen. U bent gewoon hypocriet als u anderen het recht ontzegd om met legale methoden minder belasting te betalen terwijl u dat zelf ook doet.
En u ontwijkt misschien slechts een paar honderd euro en een bedrijf miljoenen of meer maar het principe is exact hetzelfde.

En uw verhaal over het optuigen van constructies met als ENIG doel om belasting te ontwijken slaat ook nergens op want de wet staat zulke constructies niet toe. Elke constructie die er slechts op gericht is om minder belasting te betalen is per definitie illegaal en dus een vorm van belastingontDUIKing en dat wordt echt wel bestraft ( is in ieder geval strafbaar volgens de wet) .
Uw verhaal klopt gewoon niet.

3
18 PFL

@16 . OP zich mee eens maar realiseer uw wel dat er verschil is tussen ergens belastingplichtig zijn een een aanslag van NUL euro krijgen. Of IN een land niet belastingplichting zijn en daarom geen belasting te betalen. IN het eerste geval is er net zoveel recht op subsidies of wat dan ook als voor elk ander bedrijf in dat land. In het tweede geval is het bedrijf er kennelijk niet gevestigd en heeft daarom inderdaad geen recht op wat voor hulp dan ook.

Ik ben zelf belastingplichtig in Nederland maar heb een inkomstenbron gevonden waar ik NUL euro belasting van hoef te betalen. (Heb ik zelfs overlegd met de belastingdienst om zeker te zijn dat ik niets onwettigs doe) En toch heb ik recht op bijstand als dat ooit nodig zou zijn.

1
19 PFL

Dat zou onverstandig zijn. Als die bedrijven omvallen, zit je nog steeds met de schade.

Veel beter zou het zijn om bedrijven die parasiteren op de samenleving, duidelijk te maken dat ze nu hulp kunnen krijgen in de vorm van een gift - maar dat er wel voorwaarden bij komen kijken en hun gedrag de komende jaren gemonitord zal worden.

Doen ze er alles aan om geen belasting te betalen, dan moet de voorwaardelijke gift volledig worden terugbetaald.

Zo voorkom je nu dat bedrijven alsnog omvallen en de samenleving alsnog met de gevolgen zit, maar zorg je er tegelijkertijd voor dat die bedrijven aangespoord worden hun steentje bij te dragen.

0
20 progressiefliberaal

En ondertussen dient de politiek eens op te treden tegen het feit dat het allemaal legaal is natuurlijk.

1
21 progressiefliberaal

@17 I stand corrected. question

Toegegeven. Ik had het artikel deze keer inderdaad niet gelezen. Mijn fout. question

10
22 Weet geen naam

Belastingontwijkende bedrijven hebben het juist nu heel zwaar. Juist zij verdienen onze steun.

De bedrijven die door hun hoge moraal nooit hebben willen bijdragen aan dat linkse rot systeem moet je nu juist steunen.


[sarc. off]

1
23 Mac Benac

@19 en wat is dan jouw "verdienmodel " dan wel? of lul je gewoon uit je nek.
.
.

2
24 de redelijkheid

.

Oxfam novib dat zijn toch die pedootjes die Afrikaanse kinderen met donatie gelden hebben misbruikt?

1
25 Ook maar gewoon een duts
26 Ook maar gewoon een duts

Of steun verlenen maar eerst verrekenen met achterstallige belastingbetalingen en dan dus helemaal niets geven. Maar dan heb je de top nog niet te pakken - enkel de gewone werknemer die als eerste zijn baan en zekerheid weggemaaid ziet worden onder zijn voeten.

De mensen met het geld hebben gewoon een enorme machtspositie in onze wereld. En die maken daar gewoon ontzettend veel misbruik van altijd.

2
27 De Vliegende Brabander

@7 Fijn voor je, maar ethisch is dit in principe verwerpelijk. Je profiteert van het Nederlandse stabiele vestigingsklimaat en hoogwaardige infrastructuur voor je handel, alsmede juridische bescherming voor bijvoorbeeld patenten en copyright (waarmee de rest van de bevolking wordt afgeperst) maar draagt niet af voor deze diensten.
Als je bron van inkomsten op geen enkele wijze profiteert van de Nederlandse staat en de Nederlandse infrastructuur, alleen in dat bijzondere geval, niet.

2
28 Visionair.nl

Dit zijn nou momenten waarbij ongehoord rechts onder een steen kruipt. Super van links....

4
29 Racism monitor 2020

@20 Dat is het punt nu juist. Deze bedrijven dragen niets bij. Het zijn stofzuigers die Nederland leegzuigen en de winsten wegsluizen naar de internationale financiële elite. Dus de Londense Citry en Wall Street.

1
30 Visionair.nl

@29 Jammer dat je dit onnodig politiceert. Zowel voor links als voor rechts zijn er goede redenen om dit soort parasieten die de winsten privatiseren en de kosten socialiseren, grondig aan te pakken.

1
31 Visionair.nl

@30
Je hebt er niets van begrepen.
Begin eerst eens met het artikel te lezen.

"...Deze bedrijven dragen niets bij. Het zijn stofzuigers die Nederland leegzuigen en de winsten wegsluizen naar de internationale financiële elite..."

Nee, die bedrijven vestigen zich hier in Nederland vanwege het gunstige belastingsklimaat en betalen dus HIER belastingen.
Zie ook mijn reacties hierboven.

2
32 SBD

@31

Dat was NK-taal, je bent zeker nieuw hier question

Welkom hier, mensen als u zijn een aanwinst hier.

4
33 Racism monitor 2020

@32 Die bedrijven zitten hier niet om belasting te betalen, maar om zoveel mogelijk winst belastingvrij in belastingparadijzen te parkeren. Alle IB etc. die ze betalen is collateral damage en valt in het niet vergeleken met de enorme economische schade die ze aanrichten.

1
34 Visionair.nl

@24 . Ja schelden dat helpt vast en zeker. En je hoeft me niet te geloven hoor. Jij mag geloven wat je wilt.
Ik weet voor mezelf dat ik met de belastingdienst heb overlegd en die vertelden mij op eigen initiatief dat ik voor die activiteit GEEN belasting hoef te betalen (ik had namelijk verwacht dat ik wel wat zou moeten betalen maar wilde dat zeker weten). Sterker nog de wet en jurisprudentie hierover (waar de belastingdienst me op wees) heb ik op pdf vastgelegd en bewaar ik goed als bewijs.

3
35 PFL

@28 . Wat stel je voor als de belastingdienst mij zelf verteld dat ik geen belasting verschuldigd ben over deze activiteit? Moet ik dan op eigen initiatief geld over gaan maken naar de belastingdienst? Grote kans dat ze het toch retour sturen.
Maar ik kan je geruststellen dat ik mijn geld wel grotendeels in Nederland uitgeef en daarbij BPM , MRB en BTW betaal.

3
36 PFL

@36 Dus volgens jou is alle niet-illegale activiteit per definitie ethisch juist. Je volgt nu de logica van George Soros, die landen ruïneerde om hiermee zijn portemonnee te spekken.
Er zijn meer dan genoeg wettelijk toegestane activiteiten die ethisch uitermate verwerpelijk zijn, bijvoorbeeld zwaar vervuilde levensmiddelen mengen met 'schone' levensmiddelen totdat de hoeveelheid gif net onder het wettelijk maximum zit.

2
37 Visionair.nl

@34
"...Die bedrijven zitten hier niet om belasting te betalen, maar om zoveel mogelijk winst belastingvrij in belastingparadijzen te parkeren..."

Nee, lees dan eerst wat OXFAM Novib schrijft in het artikel!

Die bedrijven zitten juist hier omdat het HIER een belastingsparadijs voor ze is.
Maar ze betalen weldegelijk belasting hier in Nederland. Dat "ontduiken" doen ze dus in andere landen.
Dat is niet volgens mij maar volgens OXFAM Novib die juist dat punt maakt in het artikel.

1
38 SBD

@37 . Je heb teen vreemde manier van weerwoord geven. Je legt mij dingen in de mond die ik helemaal niet heb genoemd noch bevestigd.

Ik heb nooit in dit kader over ethiek gesproken maar wat ik doe is absoluut 100% ethisch. En de voorbeelden die jij noemt zijn wel degelijk belastingplichtig. Dus je hebt kennelijk echt geen idee waar je over spreekt. Misschien is zwijgen dan de betere optie.

2
39 PFL

@34 ik scheld niet , maar als je een dienst levert ben je ook btw verschuldigd of de omzet is zo minimaal dat je vrijstelling krijgt. maar nog geen antwoord op mijn vraag. dus dan maar CC

0
40 de redelijkheid

@40 wat is lezen soms moeilijk. Ik spreek over een inkomstenbron en niet over het leveren van een dienst. Ik lever helemaal niets en van btw is dus ook geen sprake.

1
41 PFL

@41 nog steeds geen antwoord ! dus beterschap en denk aan je duim.
.

0
42 de redelijkheid

@41 geen antwoord? Verwacht je nu echt dat ik de kip met de gouden eieren hier op nk in de uitverkoop doe. Nou dan kan je lang wachten. Alleen mijn naaste familie en de belastingdienst weten hoe ik nu mijn inkomen verdien.

1
43 PFL

@42 Zie mijn antwoord aan je bij 43 Was voor jou bedoeld.

0
44 PFL

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Na gedane zaken keerde de drone bestuurder huiswaarts om zijn kinderen voor het slapen gaan een verhaaltje te vertellen. ...

2 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@18 Om te beginnen, dat hij naar de EU gaat. . . Daar deze crisis voor gaat leggen, praten met politici uit andere landen die met exact dezelf...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@7 Nee hoor, volgens Strongoli hebben asielzoekers overal schuld aan, dus ook aan de mazelen en kinkhoest. 🤦‍♀️...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Nicks R. Van
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@1 Wat bedoel je? Dit is niet te begrijpen. 😮...

7 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Bop
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

@4 Hier, kijk nou nog es. 🔎...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@16 Hij doet overduidelijk niet wat jij wil. Maar wát wil jij dan?...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

"Ook staat Nederland op het punt een defensieverdrag met Israël te sluiten, als basis voor verdere verdieping van de militaire samenwerking. He...

15 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Malinois
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Ik zie geen tattoos bij die dochter....

16 minuten geleden geplaatst door Malinois

sockknitter
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@5Over welke ziektes heb je het?Mazelen en kinkhoest komen niet van de vluchtelingen maar door de antivaxxers....

20 minuten geleden geplaatst door sockknitter

LoydMorris
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Sjeesus. . . . wat een afschuwelijke tatoeages. . . ...

26 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Aunty Ke Sath ChudaiMalluhotsWw2 PornHree Hd PornJemontre Ma SextapeHard P O R NBig Nipples NudePublic PickupsPorn Indian College GirlBoudi Xxx PhotoMilf Fox PornBrooklyn Chase MassageMobil Free Porn VideoNude Pictures FamilyMomma Sucks CockFamily Cheating SexHot Nude BurnettsHintaiChennai Sex Video ComLouise Roberts NudeGay Beastality PornPorn ReeTracer R34Romeo And Juliet Sex SceneCumshots On StomachBbw Straponşahin K PornolariNhentai SleepingJoys PornIndian Blue SexScissoringSleepingmilfRon Jeremy JailVideo Games PornPhenis And Ferb PornXxnx Com IndianDesi Erotic SexCurvy Model NudeBhabhi Ne Dudh PilayaSexiest XxxKenzi Reeves AnalCandice Dare OnlyfansDigital DisireBlack CockchurchLettaliWashroom XxxDesi PisingNadigaigal Blue FilmDirty Talking PornHuge Titted PornstarsCelebs Nudes Videoíngrid MartzPorn GirlfrindMalkin Ne Naukar Se ChudwayaTamil Beautiful Girls Sex VideosIndian Beauty XvideosDownload Free Porn In HdPorn Move JapanVr Anime Pornسكس عربي المحارمDigital PlaygroungSite Pornographique Amateur FrançaisMusaclass RecifeZelda P O R NSara Tendulkar PornNude BabysitterSexy Chut XxxMoms Doing AnalRfucktXxx DasiBlaire Ivory Porn VideosWatch PronIndian Girl And Boy XxxStream Sex MoviesFree VirginpornBoneco De SexoAriana Grande Nude FakesNice Firm TitiesList VrawlerR/tittydropHolland Roden NudeSmall Titمانجا سكسIcarly NudeSexy TasveerMomwantstobreedXxx Hindi Hd MovieNicole ReyReddit Hot WivesEssort ServicesHaley420Shadman Military PornNepali Bf Hindi MeinBlack Penis PicsIndian Xxx Sex HotHenrai MangaXxx Hamster TubeXxnyVideos Pornis GratisSites De AcompanhantesVixxxen VideoMost Beautiful Girl Porn VideoIndian Bhabhi Hot PornLive Chudai VideoShambhala Village In IndiaSleepingtushyPorn VermontAnastasialuxHermony ReignSex With StepsisJapani JabardastiFamily Porn HomemadeMommy Jacking Me OffGay Onlyfans PornVer Vidio PornMia Khalifa Sex ImageAnal Porn RapeFrancesca Farago OnlyfansJapanese Message XxxJewel South PornTinatin NudeKendra Lust HotReap Xxx VideoKannada Sex PicturePnishtubePorn GubFardeen KhanRaylene XxxPorn VlogPown SexCumswap MilfCharmane StarFreaksofcocksಸೆಕ್ಸ್ ವಿಡಿಯೋXxx Sunny Leone KiChloe Nicole PornstarTatiana Petrova Porn1337x To TorrentFilmes De Pornô SexoEbony TeensTeensexvidoShailene Woodley NudwXxx Bf Mom And SonMilo Moire Porn365 Days Sex VideosItachi HentaiOnlyfans DaniellePorn Toilet SlaveHitomi HentaScat Full Movies