RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Materazzi over dé kopstoot van Zidane: 'Ik heb liever je zus, dan je shirt'

Beeld © ANP

Marco Materazzi, oud-verdediger van Inter, blikt vaak in interviews terug op het moment met Zinedine Zidane in de finale van het WK 2006. Zidane raakte geïrriteerd door Materazzi en gaf hem uiteindelijk een keiharde kopstoot.

"De kopstoot van Zidane? Die zag ik toen niet aankomen. Dat was mijn geluk, want als ik er klaar voor was geweest hadden we beiden de kleedkamers kunnen opzoeken…", vertelt Materazzi in gesprek met Tuttosport.

Volgens de voormalig Italiaanse verdediger waren ze allebei de hele wedstrijd al aan het ruziën. "We hadden contact gehad in het strafschopgebied, waarna hij de score opende. Rino (Gennaro Gattuso) zei dat ik hem extra kort moest dekken. Na die eerste clash bood ik mijn verontschuldigingen aan, maar hij zei dat ik hem pijn had gedaan."

Het moment

In de verlenging gebeurde het bekende moment tussen Materazzi en Zidane, nadat de voormalig speler van Internazionale de gelijkmaker had gemaakt. "Na de derde clash werd ik wat geïrriteerd. Hij zei: ik geef je later mijn shirt wel. Ik reageerde met: ik heb liever je zus…"

Zidane draaide zich om en gaf Materazzi een keiharde kopstoot. De Franse spelmaker werd bestraft met een rode kaart. De Italianen wonnen uiteindelijk na strafschoppen de wereldtitel.