Rechtbanktekening van Anouar Taghi, neef van de onlangs in Dubai gearresteerde vermeende topcrimineel Ridouan Taghi. De 26-jarige Anouar wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de moord op advocaat Derk Wiersum vorig jaar.
Volledig scherm
Rechtbanktekening van Anouar Taghi, neef van de onlangs in Dubai gearresteerde vermeende topcrimineel Ridouan Taghi. De 26-jarige Anouar wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de moord op advocaat Derk Wiersum vorig jaar. © ANP

Anouar Taghi verdacht van nieuwe poging tot moord

Anouar Taghi, die vast zit op verdenking van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum, is vorige week in zijn cel aangehouden op verdenking van een nieuw zwaar feit. De politie verdenkt hem van een moordpoging in oktober 2019 in Utrecht. Hij is de neef van Ridouan Taghi.

  1. Lezers over de veiligheid van flitspalen: ‘Nee, vaste palen zijn gevaarlijk,  gebruik vooral trajectcontrole’
    De Kwestie

    Lezers over de veiligheid van flitspalen: ‘Nee, vaste palen zijn gevaarlijk, gebruik vooral trajectcon­tro­le’

    In de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Vandaag: maken meer flitspalen het verkeer veiliger of geef jij de voorkeur aan andere maatregelen? Grote steden in het land willen al langer flitspalen neerzetten om te hard rijdende automobilisten te beboeten. Hun verzoek om deze palen te plaatsen, wordt vaak afgewezen door het Openbaar Ministerie (OM).