RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

'KNVB weigerde 'kraakhelder' plan van Ajax door te voeren'

Beeld © Pro Shots

De KNVB heeft zich een hoop ellende op de hals gehaald met de beslissingen rondom de afloop van het eredivisie-seizoen. Die ellende had de bond zich kunnen besparen, Ajax kwam zes weken geleden namelijk met een 'kraakhelder' plan.

Dat schrijft het AD. Ajax kwam met het idee om het seizoen 2020-2021 eenmalig met twintig teams te starten in de eredivisie. Op deze manier zouden clubs financieel het minst worden geraakt. Clubs uit de Keuken Kampioen Divisie zouden vervolgens een compensatie krijgen voor de vier wedstrijden de ze minder zouden gaan spelen. 

Daarnaast wilde Ajax de Johan Cruijff Schaal volgend seizoen vervangen door de bekerfinale. Het voorstel kon volgens het AD op veel steun van de clubs rekenen. Alleen FC Emmen, Heracles Almelo en FC Groningen waren sceptisch. Maar de KNVB besloot anders. 

Directeur
Lees ook:
Directeur Eredivisie CV: iedereen maakt zijn eigen afweging

Volgens het AD is het voorstel van Ajax binnen de KNVB nooit serieus overwogen. "Het plan kwam binnen in Zeist, maar de verantwoordelijke mensen gooiden het direct in de onderste lade. Volgens verschillende clubs zou directeur betaald voetbal Eric Gudde hebben geweigerd om überhaupt over het plan na te denken."