U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 10
Doorligwonden, kilo’s aan spierweefsel kwijt en beschadigde longen. Wie met Covid-19 op de IC heeft gelegen, wacht een zwaar herstel. ...

5 maanden geleden door Wilmama

REAGEER MET EEN EMOJI
7
4
1

Lennart Surewaard vertelt over die sterke, grote man. De man die nog niet zo lang geleden een kilootje of 140 deed bij het deadliften. Maar nu geveld was door het coronavirus. “Hij lag in bed op de corona-afdeling en had jeuk aan zijn neus. Maar zijn hand optillen om even te krabben ging nauwelijks. Hij was volstrekt krachteloos. Bizar om te zien.”

https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/de-spierkracht-van-een-coronapatient-nog-te-zwak-om-zijn-hand-op-te-tillen-om-aan-zijn-neus-te-krabben~ade656f2/

1 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
3
Meld

@1 wat wil je hier nu weer mee zeggen ?
deze verhalen hebben wij toch al tig keer gehoord.
Weten toch dat ook bij deze mensen het voor kan komen wordt ook zeer erg uitvergroot elke keer weer om mensen goed bang te maken.
De dikbuikjes met meerdere onderliggende ziekten laten ze niet zien terwijl daar veel meer aan sterven, ik heb die nog niet zien voorbij komen in de media jij wel?
Nee dit is een lekker sappig sensatie berichte zo een stoere man en dan ten onder gaan (hoewel hij leeft nog).

Weet je Wilmama door zijn achtergrond heeft hij het overleeft waar de andere onderuitgaat
en er zijn nu eenmaal mensen die dood gaan aan ziekte zal je altijd blijven houden waarom de een niet en de ander wel is een raadsel echter met 99.975 % van de nederlanders is er niks aan de hand maar zitten wel in lockdown en zien de economie naar de kloten gaan en velen zien dat met hun levenswerk gebeuren.

En wilmama wat voor andere schade breng corona met zich mee, kankerpatiënten die niet meer geholpen worden (immuun therapie heeft lang stil gestaan) of te laat geholpen worden, hartpatiënten die niet meer of te laat geholpen worden of ook te laat waren en dood gegaan zijn daardoor (jaja dat gebeurde echt) hoor je niks van toch?
Wat voor schade brengt dat aan deze mensen levenslang omdat er alleen oog is voor corona?

En nog wat Wilmama hoeveel mensen komen met grote psychische schade uit deze tijd van lockdown, over die schade hoor je allemaal niks.
Nee deze man is heel zielig heeft corona gehad en moet zwaar revalideren, denk je dat dit niet het geval is met de kanker of hart patiënt die nu te laat gezien worden?

Corona is er zeker eng en levens bedreigend voor sommige personen die het krijgen echter raakt een zeer kleine groep van de bevolking en voor die groep mag alles wijken en de rest eromheen mag sterven want daar is geen oog meer voor en dat verhaal van die mensen zal je nooit horen wilmama want er bestaat alleen corona.

2 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
25
Meld

@2
Wat denk jij te bereiken met jouw schier eindeloze reeks misinformatie, drogredenen en duimzuigerij e.d. waar je vrijwel ieder draadje over de coronacrisis aan het vervuilen bent?

Ik ga niet opnieuw alles debunken, maar omdat ik zelf kankerpatiënt ben (hopelijk geweest) wel benadrukken dat het niet waar is deze patiënten niet of te laat geholpen werden. Dat is een grove leugen en pas echt onnodige bangmakerij. Hier de situatie in het juiste perpectief:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/653282-het-ziekenhuis-was-voorbereid-op-rampen-maar-niet-op-een-pandemie-ons-doel-moest-zijn-zo-lang-mogelijk-covid-vrij-te-blijven

(**) Heeft de oncologische zorg te lijden?
„Ons beleid is dat we minder mensen fysiek in het ziekenhuis behandelen. Een kuur met pillen kan vaak ook thuis. In bepaalde gevallen kan ook een kuur van immunotherapie voor één keer veilig overgeslagen worden. Europese kankercentra melden een terugloop van het aantal patiënten, tot 60 à 70 procent van de normale bezetting. Dat is bij ons ook zo.” (**)

reactie 1: [ Uit de peiling blijkt dat veel behandelingen wel zijn doorgegaan. "We horen ook terug dat als een behandeling niet kan worden uitgesteld, dat ook niet gebeurt. ]

3 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
7
Meld

@3 Ja dat heb je allemaal uit de media echter vergeet je het echte veld, velen durven hun verhaal niet eens te vertellen omdat er figuren zo als jij zijn die eroverheen batsen zodat ze hun verhaal niet meer durven te vertellen, er is heel veel schade aan alles en iedereen doordat er alleen oog is voor corona en angst. En dan heb ik het nog geen eens over de eenzaamheid bij ouderen die zwaar psychisch in de problemen nu zitten waarvan sommige zeggen ik zou liever dood zijn, maar dat is toch niet waar wat is zeg Wilmama in jou ogen! NEE er is alleen corona en die hebben alleen zielige verhalen.

Waarom denk je dat een cardioloog een oproep deed van mensen kom aub wel?
Waarom denk je dat die cardioloog op tv zei er is alleen oog voor corona?
Hij zei het heel voorzichtig want er zijn zulke figuren als jij die dan over zo een persoon heen vallen, echter hij zei het toch!
Deze man vertelde ook op tv, er was een persoon met hartaanval die zei gelukkig een hartaanval en geen corona.
Sorry hoor dan gaat er toch echt iets mis als mensen te laat komen en dan denken gelukkig kanker en geen corona of gelukkig een hartaanval en geen corona.

Deze arts was mijn held hij deed zijn mond open over het vele leed wat naast corona is, een held omdat hij opkomt voor de bevolking die geen corona hebben. een held omdat hij zijn mond open durfde te doen, hij durfde te vertellen dat er meer was dan corona.

Positief bericht, 99,975 mensen overlijden niet aan het corona virus.

4 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
16
Meld

@4
[Ja dat heb je allemaal uit de media echter vergeet je het echte veld,..]

Jouw overbekende grijsgedraaide drogreden/kulargument. Je weet er geen donder van waar ik wel of geen weet van heb uit de praktijk van alledag.

5 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
7
Meld

@2 , @4
Ja, we weten het nu wel: jij vindt geld veel belangrijker dan de gezondheid en mensenlevens. Economische stilstand en een paar maanden binnen zitten zijn volgens jou veel erger dan honderdduizenden zieke en tienduizenden dode mensen.

Is het ooit bij je opgekomen dat er wellicht een REDEN is waarom mensen wel naar artsen en andere deskundigen luisteren, maar niet naar het gezwam van lieden zoals jij?

6 RichardR    
5 maanden geleden door RichardR
8
Meld

@6 En wie denk jij nog te redden als er geen geld meer komt uit de economie voor gezondheidszorg? Gaan dan veel meer doden vallen dan het aantal corona patiënten want dan kan de gezondheidszorg niet meer betaald worden.
Premie gaat straks zo omhoog dat wij Amerikaanse toestanden krijgen van onverzekerde hoeveel doden geeft dat vast veel meer dan corona doden.

Maar ik snap je wel dat je als autist deze regel super vindt, lekker op je eigen eilandje met anderhalve meter afstand niemand mag je meer aanraken en buiten lekker rustig want iedereen is beperkt, zal heerlijk rustig voelen in je hoofd nu.

7 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
14
Meld

@5 Oh leuk jou standaard tekst als je het niet meer weet.
Je vergeet je PUNT neer te zetten.

8 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
11
Meld

@7
"...wie denk jij nog te redden als er geen geld meer komt uit de economie voor gezondheidszorg."
Wie denk jij nog te redden wanneer de zorg instort door een enorme toeloop van honderdduizenden ernstig zieke patiënten?
Want dat is wat er gebeurt wanneer we dat virus ongehinderd zijn gang laten gaan. En dat is ook wat je ziet in diverse andere landen waar ze er niet op tijd bij waren.

"... lekker op je eigen eilandje ..."
Het lijkt me een veel beter idee om lui zoals jij op een klein eilandje te zetten, uiteraard zonder gezondheidszorg.

9 RichardR    
5 maanden geleden door RichardR
7
Meld

@8
Jouw zoveelste overbekende verzinsel/kulargument dat nergens op slaat, behalve als een tang op een varken.

10 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
7
Meld

@9 Is nog helemaal niet bewezen dat het er zoveel zouden worden want er zijn nog altijd meer mensen die genezen of het niet krijgen dan dat er dood gaan en zweden waar geen lockdown is daar zie je geen verschil mee of zie je daar ineens duizenden doden meer?

Maar moet zeggen is wel een leuk angst verhaal wat je verteld.
Op dit moment gaan er meer mensen dood door ondervoeding en nog meer door lockdown in arme landen dan aan corona.
Maar tja dat is niet erg toch?

Totaal doden Nederland 4,518
totaal doden zweden 2,274

11 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
8
Meld

@10 Je vergeet je PUNT als je geen antwoord meer weet.

12 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
7
Meld

Uitzonderingen zijn er altijd. Zo zijn er ook ouderen die het overleven.
Ik lees alleen de kop van dit topic en neem het ter kennisgeving aan


Aan dit soort berichten heb je helemaal niets. Is ordinaire bangmakerij. Het overgrote deel van de gezonde mensen komt zonder veel kleerscheuren vanaf.

13 krek    
5 maanden geleden door krek
5
Meld

@11 Moet je nagaan zoveel doden in zweden terwijl hier niets bij elkaar opde lip woont. Overigens zijn ook hier in stockholm een aantal kroegen en restaurants zich niet aan de regels hielden gesloten. Hou toch eens op met vergelijken van landen die in bijna niets op elkaar lijken.

14 Saviro    
5 maanden geleden door Saviro
3
Meld

@11
"Is nog helemaal niet bewezen bla bla bla ..."
Het is een BEWEZEN FEIT dat tienduizenden mensen ziek worden en doodgaan door het coronavirus. Er is echter NOG GEEN ENKEL sterfgeval gemeld als gevolg van lockdown-maatregelen.

Je bent en blijft een weerzinwekkend domme, hypocriete onbenul -- en gelukkig zo dom dat je je eigen 'argumenten' steevast onderuit haalt.

Evengoed zou het beter zijn wanneer je je mond houdt, al was het maar om de lezers hier ergernis en plaatsvervangende schaamte te besparen.

15 RichardR    
5 maanden geleden door RichardR
6
Meld

@11 ,

Die doden zitten er in Zweden wel aan te komen als ze de maatregelen niet strenger maken hoor.

Overigens hebben ze verhoudingsgewijs nauwelijks minder doden dan Nederland. Terwijl ons land veel dichter bevolkt is.

Alle 'kijk naar Zweden'-roepers zouden er goed aan doen zelf ook eens kritisch ernaar te kijken. Dan blijkt dat ze het helemaal niet bijzonder fantastisch doen.

16 progressiefliberaal    
5 maanden geleden door progressiefliberaal
4
Meld

@15 Ze gaan niet dood door het coronavirus, deze mensen zijn gestorven aan ao een longontsteking of bv hartfalen, er is getest en deze mensen bleken ook drager te zijn van het coronavirus.

Er zijn volgens jou nog geen mensen gestorven aan de lockdownmaatregels, maar dat kan jij niet weten.
Jaarlijks sterven er mensen aan een te hoge bloeddruk met als gevolg hartfalen, oorzaak stress.

In 2017 stierven 9500 mensen aan de gevolgen van een heftige griepgolf.
Hadden we toen een lockdown of andere beschermde maatregelen?

https://www.snpg.nl/wp-content/uploads/2018/10/infographic-RIVM-Griep-in-beeld-winter-2017-18.pdf?fbclid=IwAR26onxUW8d_AzVg8QqnIWiq848P6JSdR4PE2Jl0HI_ONFVZbcsr82IIgeE

17 Snuggles    
5 maanden geleden door Snuggles
7
Meld

@9 En Zweden dan, waarom hebben ze daar dan nog geen 100 duizenden ernstig zeiken mensen?

18 Snuggles    
5 maanden geleden door Snuggles
8
Meld

De media zal altijd de sensatie opzoeken. Er zijn inderdaad slachtoffers in alle leeftijden maar onder de 50 is dat slechts mondjesmaat en de gemiddelde leeftijd ligt op 84 jaar.
Dat we de komende tijd niet met duizenden bij elkaar kunnen gaan staan om van het bevrijdingsconcert te luisteren is te begrijpen, maar we kunnen ons ook niet de komende jaren blijven opsluiten. Er zal iets bedacht moeten worden dat we op z'n minst weer kunnen leren en werken. Daar zullen ook vast meer doden door vallen, maar in het verkeer zijn er ook jaarlijks een kleine duizend doden en toch blijven we auto rijden. Als we het zo zou kunnen inrichten dat de gemiddelde leeftijd van slachtoffers niet daalt dan hebben we de juiste balans gevonden.

19 Winterpret    
5 maanden geleden door Winterpret
3
Meld

GOED NIEUWS

Het aantal mensen die NIET overleden zijn aan het COVID-19 virus:

België: 99.944%
Spanje: 99.956%
Italië: 99.957%
Frankrijk: 99.956%
UK: 99.972%
NL: 99.975%
Zweden: 99.980%

20 xtremy    
5 maanden geleden door xtremy
10
Meld

@18 : Als je Zweden met Nederland vergelijkt dan kun je grofweg zeggen dat ze daar de helft van de mensen op een 10x zo grote oppervlakte hebben wonen. Echter bijna 40% van de bevolking woont in slechts 3 steden (Stockholm, Göteborg en Malmö). Het is dan ook niet vreemd dat Stockholm het zwaarst getroffen is.
Ze hebben daar dan wel geen lockdown maar veel mensen werken net als hier vanuit thuis. Ook daar zijn er veel minder mensen op straat.
Dus ja, hoe ga je dat vergelijken ?

21 Winterpret    
5 maanden geleden door Winterpret
0
Meld

@11 @20

Bij de Tweede Kamer wordt vandaag gedemonstreerd tegen de corona
maatregelen.

Waarom zijn jullie daar niet ?


Wel hier op NK ongenuanceerd te keer gaan maar als puntje bij paaltje komt blijven jullie
toch maar liever thuis.


22 Mies het zusje van Wim    
5 maanden geleden door Mies het zusje van Wim
5
Meld

@22 Waarom ben jij daar niet? Of hou je niet van ons land en onze bedrijven en wil je graag dat alles naar de kl*te gaat?
Waarom wil je dat dan?

23 xtremy    
5 maanden geleden door xtremy
13
Meld


@23

Een vraag met een wedervraag beantwoorden is een drogreden.

24 Mies het zusje van Wim    
5 maanden geleden door Mies het zusje van Wim
6
Meld

@22 misschien omdat er nog mensen werken die de economie draaiende moet houden?

25 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
7
Meld


@25

O je bent nu aan het "thuiswerken" ?

26 Mies het zusje van Wim    
5 maanden geleden door Mies het zusje van Wim
4
Meld

@15 Je bewijst met je schrijven maar weer dat ik op je gevoelige plekje heb gedrukt lekker schelden johhhh ben je heel goed , in de rest van je schrijven het ik daar sterke twijfels over.


Blijft lastig vindt je niet de cijfers zijn:
Nederland 4,518 doden MET lockdown
Zweden 2,274 doden ZONDER lockdown.

Maar gelukkig ook heel goed nieuws :
Het aantal mensen die NIET overleden zijn aan het COVID-19 virus,
België: 99.944%
Spanje: 99.956%
Italië: 99.957%
Frankrijk: 99.956%
UK: 99.972%
NL: 99.975%
Zweden: 99.980%

27 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
5
Meld

@26 Nee werk verschillende tijden, echter hoef ik jou niet aan je neus te hangen toch?

28 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
7
Meld

@17 , @18 , @20 , @23 , @27 , @28 :
Kijk naar Duitsland, sukkels: de beperkende maatregelen zijn daar versoepeld, en prompt neemt de besmettingsgraad weer toe.

Het zou jelui sieren wanneer je jullie eens een keer je eigenwijze en o zo domme klep zou houden. Of ga met jullie kletspraatjes eens naar een IC-afdeling. Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar je zou er denk ik flink van opknappen wanneer iemand je eens een flinke draai om de oren geeft.

29 RichardR    
5 maanden geleden door RichardR
5
Meld

@29 Niet iedereen die besmet is gaat naar het ziekenhuis hoor. En zo wel, dan gaan daar de meeste niet dood.
Dat gezeik elke keer over het aantal besmettingen zegt helemaal niks.
Het zegt hooguit dat er getest wordt. Iets wat ze in NL ook eens massaal zouden moeten gaan doen.
Maar ja, laffe Rutte, de leugenaar, WIL niet testen.

30 xtremy    
5 maanden geleden door xtremy
11
Meld

@29 Sinds wanneer is het versoepeld, sinds 2 dagen en dan neemt nu de besmetting al toe? hoe weet je dat? doen je testen dan bij al die mensen of zitten ze het dan gewoon uit hun grote duim te zuigen? mensen die nou op de IC liggen hebben het zo een week of 7 geleden opgelopen, dus ga even iemand anders in de maling nemen.

31 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
6
Meld

@2

Als ze sterven komen ze ook niet meer in de media.
Hier wel een vrouw van 78 van de IC af .
Thuis nog bij tijd en wijle aan het zuurstof .
Veel mensen kennen wel iemand , er komen er ook bestvwat van af .
Ook ouderen .

33 Goodnews badnews    
5 maanden geleden door Goodnews badnews
6
Meld

@30 , @31 , @32
Jullie zijn even domme als arrogante sukkels, die de realiteit ontkennen dat we te maken hebben met een ziekte die nu al de IC's en overige zorg zwaar belast, en die ZONDER alle genomen maatregelen nog VEEL MEER slachtoffers zal maken.

Maar blijf vooral jullie wanstaltig domme koppen in het zand steken -- want toevallig ervaar je dan vrijwel hetzelfde wat vele duizenden coronapatiënten meemaken, en wat we hopelijk nog veel meer mensen kunnen besparen.

34 RichardR    
5 maanden geleden door RichardR
5
Meld

@34 Je stelt je aan. Erzijn landen zonder lockdown die het niet slechter dan als andere landen. JE angst is dus totaal ongegrond.

Wat ondertussen WEL bewezen is, is dat de lockdown voor nog véél meer schade gaat zorgen. Waarschijnlijk zelf voor nóg méér doden dan door het virus.

Van de week weer een zelfmoord van iemand die bang was voor het virus.
Is dus geen corona dode, maar een lockdown dode.

35 xtremy    
5 maanden geleden door xtremy
10
Meld

@29

De versoepelingen zijn dezelfde al die wij altijd hebben gehad nl. Winkels open.
De scholen pas na 6 mei.
Heel knap van dat virus het onderscheid kan maken tussen ons ( waar het steeds minder wordt ) en daar waar gesloten winkels open mogen en het toeslaat.
Geloof je het zelf ?

Misschien eens iets aan je eigen eigenwijze domme klep doen i.p.v. anderen idiote dingen toe te wensen .
En misschien weten dat bij ons de besmettingen op dinsdag ook hoger zijn omdat er in een weekend niet alles gemeld wordt maar wel lager zijn dan de week er voor .
Dan zal in Duitsland misschien ook wel een rol spelen .
Er wordt nooit op het resultaat van 1 dag afgegaan .
Ga je eens informeren .Zo niet mag je bij sukkel naar jezelf wijzen .


36 Goodnews badnews    
5 maanden geleden door Goodnews badnews
7
Meld

@33 In mijn hele omgeving geen een geval en een ieder die ik spreek kent niet een geval.

37 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
4
Meld

@37 Tja kunnen wij niet helpen dat je geen contacten hebt, begrijp het verder wel.

38 Nurse Ratched    
5 maanden geleden door Nurse Ratched
5
Meld

@38 Grappig, wat jammer dat je mij nu niet kent dan zou je weten wat voor foute aanname dit is.
Dikke knuffel van mij.

39 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
5
Meld

@37
Een 16-jarig meisje -ze woont een straat verder- wordt al iets langer dan drie weken in coma gehouden vanwege ernstige complicaties van Covid-19. Van revalideren is nu dus nog geen sprake en mogelijk nooit.

@29 zegt: [Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar je zou er denk ik flink van opknappen wanneer iemand je eens een flinke draai om de oren geeft.]

Daar zou ik momenteel maar wat graag ook nog een stevige trap onder de k*nt aan toe willen voegen.

40 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
3
Meld

@40 je vergeet je PUNT.

41 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

42 Scholar007    
5 maanden geleden door Scholar007

@40 +++++++++++++++++
@39 Ik ben een COPD C gold patiënt, blijf zo veel mogelijk binnen, van jouw mag ik dus dood blijven want je centje renderen niet. Heb een nieuwtje voor je in het kistje van 6 planken kan je het niet mee nemen. Zo als je klinkt wil je dat wel proberen, maar dan heeft je familie geen Corona angst meer.

43 Uitede aka Espede    
5 maanden geleden door Uitede aka Espede
3
Meld

Ik vind dit toch echt geen griepje meer.

44 Liz    
5 maanden geleden door Liz
3
Meld

@29 , @40 : Jullie willen een lange lockdown en anderen willen juist versoepelen omdat de economie stuk gaat. Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn het geld van de pensioenfondsen in te zetten om de economie overeind te houden. Uiteraard worden dan wel de pensioenen flink gekort. In dat geval kun je de lockdown nog meerdere maanden volhouden zonder dat er later bezuinigingen nodig zijn op de zorg en sociale uitkeringen (de twee grootste kostenposten).

45 Winterpret    
5 maanden geleden door Winterpret
6
Meld

@45
Houd eens op zeg! De volgende die er een ander onderwerp van wil maken. Dit draadje gaat niet over lockdowns, niet over de economie, niet over zelfverzonnen oplossingen etc. etc, maar over deze keiharde realiteit:

(**) De conditie opbouwen na Covid-19 wordt een zaak van kleine stapjes, zegt fysiotherapeut Jenny Zwiggelaar. Ze heeft met een paar honderd andere fysiotherapeuten online bijscholing gevolgd om coronapatiënten te kunnen helpen. „Ze zijn kortademig. We moeten steeds hun grenzen opzoeken maar niet te hard van stapel lopen. Ze zullen dieetadvies nodig hebben want ondervoeding ligt op de loer – ook bij zware patiënten.”

De patiënten die in het ziekenhuis lagen, zullen gemiddeld vier maanden bezig zijn met opkrabbelen. Niemand durft te voorspellen of ze hun oude gezondheidsniveau ooit weer halen.(**)

46 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
1
Meld

Het moge duidelijk zijn dat sterfte niet het enige probleem is van covid-19.

Wie alleen met sterfte rekent, heeft tunnelvisie @27

47 Gekste Henkie    
5 maanden geleden door Gekste Henkie
1
Meld

@45
Je voegen naar de meerderheid die een lockdown wil, is ook een optie.
En daar heb je het mee te doen.

48 Gekste Henkie    
5 maanden geleden door Gekste Henkie
2
Meld

@45
"Jullie willen een lange lockdown"
Absoluut niet. Ik wil ook niets liever dan dat we weer verder kunnen zoals enkele maanden geleden -- ook al heb ik van iedereen zo ongeveer de minste reden tot klagen (ik heb een eenmanszaak aan huis in biomedische elektronica, en momenteel heb ik het drukker dan ooit met corona-gerelateerd werk).

"anderen willen juist versoepelen omdat de economie stuk gaat"
'Versoepelen'? Kun jij eigenlijk wel lezen? De verschillende idioten hier verkondigen de meest grove nonsens -- zo zou de huidige contactbeperking (lockdown) niet helpen, zou corona niet erger zijn dan de gewone griep, worden we volkomen onnodig bang gemaakt, en is er grosso modo eigenlijk helemaal niks aan de hand. En ter 'onderbouwing' komen ze aanzetten met kletspraat van complotgelovigen en andere knetterende idioten, tot figuren aan toe die beweren dat het coronavirus helemaal niet bestaat.

Want ach, het is toch wel heel vervelend dat we niet meer naar de kroeg kunnen, en dat onze spotgoedkope vliegreisjes naar een of ander Zuid-Europees resort-annex-vreetschuur niet meer doorgaan enzovoort.

En al die mensen op de IC werken zich dus nog steeds een slag in de rondte...

@37
"In mijn hele omgeving geen een geval"
Oh ja, jouw wereld is natuurlijk begrensd tot de kelder in het huis van je ouders...
Alleen al in mijn omgeving twee vrienden in de zorg die er ziek van zijn geworden -- en een van hun patiënten is eraan overleden. En nee, die patiënt van in de zestig mankeerde voorheen niks, afgezien dan van een geestelijke handicap -- en die zorgmedewerker maakt zichzelf nu dus ook verwijten dat hij die patiënt mogelijk heeft besmet.
Een andere patiënt ligt op de IC, en nog meer patiënten zijn eveneens flink ziek -- een ongekende situatie in de instelling waar deze mensen werken.
Maar verder niks aan de hand hoor ...

Maar goed, ik heb het even gehad met jullie. Ik wens jullie domkoppen veel coronaboetes à raison van €390 toe -- want dan draag je tenminste ook nog iets bij.

49 RichardR    
5 maanden geleden door RichardR
2
Meld

@49
er zal toch een versoepeling moeten komen, hoe eng het ook is.
Dit is gewoon niet nog anderhalf jaar vol te houden, dat kan niet één land zich veroorloven.

50 kelly11    
5 maanden geleden door kelly11
1
Meld

@45 : Maar we moeten zeker wel allemaal luisteren naar dat gescheld van jou. Je zou ook misschien eens een normale discussie kunnen voeren. Als je iemand wil afblaffen neem je maar een hond.

51 Winterpret    
5 maanden geleden door Winterpret
4
Meld

mmm....dat was uiteraard voor @46 bedoeld.

52 Winterpret    
5 maanden geleden door Winterpret
4
Meld

@50
Natuurlijk, en er wordt ook hard gewerkt aan manieren om de boel voorzichtig weer te normaliseren.

Maar de bovenstaande nitwits roepen dat de hele lockdown niet nodig is (en was), en dat er eigenlijk niks bijzonders aan de hand is. En dat is toch echt heel erg fout.

53 RichardR    
5 maanden geleden door RichardR
1
Meld

@47 als je alleen denk dat corona bestaat en niet aan de toekomst denkt van je kinderen heb je tunnelvisie maar een boemerang komt altijd in je nek terug, haat naar ouderen krijg je vanzelf wel want dat is de doelgroep waarvoor mensen lockdown zitten toch?

54 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
6
Meld

@53
de maatregelen die zijn getroffen zijn echt wel nodig geweest, daar heb je gelijk in.
stel je voor dat er meer patiënten dan ic bedden zouden zijn.

55 kelly11    
5 maanden geleden door kelly11
0
Meld

Ik weet dat ik een keer dood ga , en heb daar geen moeite mee , maar ik heb niet echt zin als astma patient om nog eerst eens drie weken , een strijd te moeten leveren met mijn toch al fragiele longinhoud ...

56 MarcusCole    
5 maanden geleden door MarcusCole
0
Meld

@49 Bij het leven hoort de dood wil je niet dood ga in een glazen kistje zitten, maar denk dat dan zelf ook de dood kan komen want dat hoort bij het leven, de dood komt altijd bij de ene vroeg en bij de ander laat. En zo heb je ook virussen die zullen blijven komen en gaan of wij het nu leuk vinden of niet, gaan wij nu bij elk virus alle mensen in lockdown zetten omdat mensen bang zijn om te leven waar de dood bij hoord?

Laatste zin weer leuke woorden, hoe oud was je ook al weer?

57 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
5
Meld

@54 @57
Overdrijven en het herhalen van dooddoeners en riekende hersenscheten zijn door jou tot ware kunst verheven. Voor de rest had je- en heb je aantoonbaar schrikbarend weinig in huis.

58 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
1
Meld

@49 ” Want ach, het is toch wel heel vervelend dat we niet meer naar de kroeg kunnen, en dat onze spotgoedkope vliegreisjes naar een of ander Zuid-Europees resort-annex-vreetschuur niet meer doorgaan enzovoort”

Juist , ik baal meer van die mensen die klagen dat ze niet op vakantie kunnen etc. Egoïstisch volk, maar dat kunnen ze dit jaar wel vergeten, hoorde ik gisteren bij BNR.

59 lisaaatjuh    
5 maanden geleden door lisaaatjuh
0
Meld

Eerlijk gezegd ken ik ook niemand met Corona

60 krek    
5 maanden geleden door krek
5
Meld

@60
Dat neemt niet weg dat een flink aantal overlevenden na drie weken intensive care nog gemiddeld eenentwintig weken revalideren wacht.

De oorzaak werd begin april op een begrijpelijke manier uitgelegd door hoogleraar immunologie Huub Savelkoul: https://www.youtube.com/watch?v=wzI_SKNF6YI&vl=nl

Het wel of niet ontstaan van een cytocine storm is de doorslaggevende factor.

61 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@60
En dus bestaat het niet?
Ik ken meerdere mensen met Corona, en nu?

62 GreyB    
5 maanden geleden door GreyB
0
Meld

@57
"Bij het leven hoort de dood wil je niet dood ga in een glazen kistje zitten, maar denk dat dan zelf ook de dood kan komen want dat hoort bij het leven, de dood komt altijd bij de ene vroeg en bij de ander laat."

Hou toch op, jij mijdt de dood als de pest om 1 heel simpele reden: je was al 100 keer dood geweest als je zelf niet voor je leven vocht. question En ga vooral niets anders roepen, om deze logica kun je niet heen.

Verwijt anderen dan niet dat ook zij voor hun leven en dat van anderen vechten, want dat doe je nu.
Het is gemeen, hypocriet en laaghartig van je. En ik denk dat je vooraan staat als er een covid-19 vaccin is. Al zul je dat - uiteraard - ontkennen.

Want eerlijk ben je niet is mijn mening al heel lang. Eerder het tegendeel: zuigen zo hard je kunt.
En dat doe je niet vrijwillig...... en dat weet je ook. Je moet! Wij kunnen je uitzetten als het teveel is, jij niet dus loop je over.

En daar reageer ik nu op.

63 Gekste Henkie    
5 maanden geleden door Gekste Henkie
0
Meld

@61
De hypothese is dat valsartan die cytocinestorm moet kunnen stoppen en het onderzoek loopt. Zou een gigantische vooruitgang zijn, juist in het kader van het topic.

disclaimer: het is alleen een hypothese, ik wil geen "trumpje" doen. Maar wel een hypothese die goed ontvangen is onder medici. En met hoop is niets mis.

64 Gekste Henkie    
5 maanden geleden door Gekste Henkie
0
Meld

@64
Bericht hierover van 18 april: https://www.radboudumc.nl/nieuws/2020/kunnen-hoge-bloeddruk-medicijnen-ernstige-complicaties-door-corona-voorkomen

(**) Over de studie
Vandaag is de eerste coronapatiënt in deze zogenaamde Praetorian-COVID studie opgenomen. Dat is gebeurd in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch, één van de eerste Nederlandse ziekenhuizen dat coronapatiënten opnam.
Ruim 600 patiënten gaan meedoen aan het onderzoek, dat gaat lopen in 10 tot 15 Nederlandse ziekenhuizen. De ene helft krijgt placebo, de andere helft Valsartan. Binnen een half jaar willen de onderzoekers concluderen of Valsartan ervoor kan zorgen dat minder mensen naar de intensive care hoeven of komen te overlijden. (**)

65 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@62

"en dus bestaat het niet"

Dat maak jij ervan.

Het ging om een opmerking in @49 ,alsof het vreemd is dat sommige mensen niemand kennen met Covid
Niet iedereen kent mensen met Covid, Als het echt zo zwaar epidemisch verspreid zou zijn dan kent iedereen wel iemand. Vooralsnog, zonder de ernstige gevolgen van Covid voor sommige mensen te bagatelliseren, valt het aantal besmettingen reuze mee. Met name de bible belt en het zuidelijk deel van Nederland is zwaar getroffen, hoe noordelijker hoe minder besmettingen, In mijn stad (in de randstad) maar 34 opnames per 100000

66 krek    
5 maanden geleden door krek
5
Meld

@58 Overdrijven wilmama? er zijn al massa ontslagen om mensen van de leeftijd zoals jij te beschermen, alles in lochdown om jou leeftijdsgroep te beschermen wordt de hele economie naar de kloten geholpen gaan massa bedrijven op de fles krijgen jongeren straks geen baan meer, is gisteren al aangegeven op de tv, krijgen een recessie van minstens 7% dan overdrijf ik?
Haal die oogkleppenis voor je ogen weg.
Als jou doelgroep zo bang is voor het virus blijf binnen neem je eigen lockdown, maar wat schets mij verbazing die zijn heerlijk aan het fietsen en wandelen terwijl de mensen die de economie draaiende moeten houden binnen zitten.

Ga je eigen scheten even ruiken de je laat van angst om dood te gaan ,die hoe dan ook komt voor iedereen.

67 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
8
Meld

@67
Ik heb geen trek in jouw zwaar off topic stokpaardje. Meer dan dit draadje blijven vervuilen doe je niet.

68 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
1
Meld

@66 Klopt helemaal, het zuiden heeft heerlijk carnaval gevierd en de rest van het land kan bloeden voor hun feestje, om maar heel grof te zeggen, want elke keer begint het daar met carnaval ook de griep ga daar maar eens over nadenken of dat nog wel kan in plaats iedereen te verplichten anderhalve meter van elkaar af te blijven ook op plekke waar maar zelden een corona patiënt is.

69 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
6
Meld

@66
Tja, dankzij de maatregelen dus..

70 GreyB    
5 maanden geleden door GreyB
0
Meld

@69
De rest moet niet bloeden, de zuidelijke ellende is de rest bespaard gebleven door de maatregelen.

Wonderlijk hoe je van een vol glas altijd een halfvol glas weet te prutsen.

71 Gekste Henkie    
5 maanden geleden door Gekste Henkie
0
Meld

@69
Nee, het kwam niet door carnaval, maar door iemand die in Italië op vakantie was geweest..
Carnaval heeft de verspreiding versneld..

72 GreyB    
5 maanden geleden door GreyB
0
Meld

@71 is dit nog het enige gepruttel wat je nog kan uit kramen?

Hoop dat je een leuk feestje gehad hebt want de gevolgen zijn niet leuk van dat feestje voor de rest van het land.

73 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
7
Meld

@70
"dankzij de maatregelen"

Dat was het punt helemaal niet. Het punt is dat het niet vreemd is dat er mensen zijn die niemand met Covid kennen. Waarop jij met een pavlov-reactie "en dus bestaat het niet" reageerde.

Een andere levensstijl speelt sowieso een gunstige rol in de verspreiding. Hoe noordelijker hoe minder religie, hoe minder kerkbezoek, minder gemeenschapszin, meer individualisme. Dat jij en je matties dat allemaal graag exclusief ophangen aan de maatregelen is al geruime tijd duidelijk.

74 krek    
5 maanden geleden door krek
6
Meld

Ik ken persoonlijk ook geen chinees.
Nou leuk, maar wat moet je met die info?

Ik ken niemand met corona is net zo veel- of weinigzeggend.

Waarom roept iemand dat en welk punt wordt er mee gemaakt?

75 Gekste Henkie    
5 maanden geleden door Gekste Henkie
0
Meld

@72 weten allemaal toch waar het vandaan kwam? Je kan ook zien waar de verspreiding zich verder heeft voortgezet net zoals met griep begint met carnaval en dan verspreid het zich door het hele land omdat er veel mensen naar carnaval gaan. Lijkt mij handiger zulke grote evenementen niet meer te doen waar elke keer die verspreiding vandaan komt (waarom hebben ze bij griep daar nooit wat van geleerd?), in plaats de hele bevolking op 1.5 meter afstand van elkaar te zetten.

Alles boven randstad heeft ternauwernood gevallen van corona en wat daar ligt op IC komt ook nog vaak uit het zuiden of zijn in het zuiden geweest met carnaval, echter zijn wel in lockdown voor wat? Moeten 1.5 meter afstand houden voor wat?

Maar je feestje was leuk neem ik aan?

76 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
5
Meld

@73
Je denkt dat ik een carnavalsvierder ben?

Ja je "denkt" nogal veel *proest* Maar dat wist ik al heel lang. Je moet wel he?
Het is progressief, ben je klaar mee. Want ik zie je maand na maand grover worden. Je komt steeds verder klem.

77 Gekste Henkie    
5 maanden geleden door Gekste Henkie
0
Meld

@76 Wat een onzin, sinds wanneer begint de griep met carnaval ? Of is die verplaatst naar oktober ?

78 proxy    
5 maanden geleden door proxy
1
Meld

@76
Griep "begint" niet met Carnaval, hoe kom je daar nou bij?
Het verspreid zich wat sneller maar beginnen doet daar niet..
Je wilt dus zeggen dat er tot Carnaval geen griep voorkomt in NL..

79 GreyB    
5 maanden geleden door GreyB
1
Meld

@77 Ik denk niks over jou want ken je niet. Echter je zit goed te praten dat iedereen in lockdown zit door een carnaval feestje waarmee de verspreiding is gekomen.

Ja laten wij het eens over grof hebben, kijk je eigen teksten dan eens goed na, en ook van andere van de farma kliek. Daar zie je hele grove dingen in staan zelfs dood verwensingen richting mij.
succes met terug lezen, mag je een lijstje maken wat ze mij toewensen en een lijstje wat ik andere toe wens denk echter dat mijn lijstje erg kort is.

80 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
7
Meld

@79 welke letter van verspreiding snap je niet in mijn tekst?

81 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
6
Meld

@76
Die Noordelingen komen de griep naar het Zuiden brengen.

https://www.griepalert.nl/heerst-er-griep/de-griep-rukt-op-vanuit-noord-nederland/

82 GreyB    
5 maanden geleden door GreyB
0
Meld

@81
Dit was jouw tekst in @76

"zoals met griep begint met carnaval"

83 GreyB    
5 maanden geleden door GreyB
0
Meld

@80
"Echter je zit goed te praten dat iedereen in lockdown zit door een carnaval feestje waarmee de verspreiding is gekomen. "

Nee ik zeg dat ik geen last ga hebben van die noodwet omdat ik niet van plan ben om die te overtreden.

JIJ ziet spoken maar dat riep ik zostraks al. en het wordt steeds erger.

85 Gekste Henkie    
5 maanden geleden door Gekste Henkie
0
Meld

@80
Ohw en doodverwensingen?

Pas als ik die doe zal ik er op ingaan, waarom begin je daarover in een reactie tegen mij?
Ook dit slaat nergens op, je bent niet lekker boven!

86 Gekste Henkie    
5 maanden geleden door Gekste Henkie
0
Meld

En dat carnaval doorgaans in de griepgolf valt is nu ook al een ding.

87 Gekste Henkie    
5 maanden geleden door Gekste Henkie
0
Meld

@85 Mag je allemaal vinden is nog een vrij land echter dat zal snel veranderen denk( kon ik volgens sommige niet) ik .

Je mag commentaar op mijn teksten geven en het er niet mee eens zijn, zo ben ik het ook niet met jou eens met je teksten.

Ja carnaval zit in de griepgolf en daardoor verspreid het zich veel gemakkelijker net als nu met corona, echter nu zit het hele land in lockdown terwijl er in het noorden haast geen gevallen voorkomen, en die in het ziekenhuis liggen op IC komen uit het zuiden, een enkeling met corona in het noorden zijn naar carnaval geweest of het skigebied, die geïnfecteerd is door iemand (zanger die zich daar erg schuldig over voelt) uit het zuiden van dit land kwam, blijkt later weer uit onderzoek naar bron ski gebied.

88 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
4
Meld
89 GreyB    
5 maanden geleden door GreyB
0
Meld

@84
In welke link staat dat griep bij Carnaval "begint"???

90 GreyB    
5 maanden geleden door GreyB
0
Meld

@90 Tja gaat om het woordje en niet om de context toch?

91 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
2
Meld

"Met mijn collega, die zelf op de IC belandde, gaat het langzaam de goede kant op. Maar we zijn heel voorzichtig, want met corona weet je het gewoon niet. We hebben vandaag goed nieuws gehad en hopen dat het de komende dagen zo doorgaat.

https://nos.nl/collectie/13838/artikel/2332171-het-gaat-langzaam-de-goede-kant-op-met-mijn-collega-die-op-de-ic-belandde

(**) Een man was vandaag zo wakker dat hij zelf aan kon geven dat hij naar buiten wilde. Er was ruimte, daarom zijn we met hem naar buiten gegaan. Daar heeft hij echt van genoten. Dat het een beetje regende maakte hem niet uit. Het maakte het voor hem extra bijzonder om zo nu en dan regendruppels te voelen.

Praten kan hij nog niet, omdat hij een tracheostoma heeft. Dat is een buisje dat we vaak plaatsen als het niet goed lukt om helemaal van de beademing af te komen. Het zorgt ervoor dat iemand gemakkelijker zelfstandig kan ademen, we kunnen dan ook gemakkelijker slijm uitzuigen. Indien nodig zouden we ook weer een beademingsmachine kunnen aansluiten, zonder iemand opnieuw te hoeven intuberen. (**)

-------------------------------------------------------------------------------------
In de serie Doorwerkers publiceren we dagelijks de ervaringen van mensen in vitale beroepen. De serie heette eerder In de frontlinie. We volgden toen alleen medisch personeel, nu delen ook mensen met andere vitale beroepen hun verhaal. De tekst komt tot stand na een interview met een NOS-redacteur. Vandaag Frans Kremers, IC-verpleegkundige in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.
-------------------------------------------------------------------------------------

92 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

Nogmaals: Het valt niet mee om te herstellen na IC: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/159487/Coronapatienten-gaan-na-IC-zware-revalidatie-tegemoet-Douchen-is-fitness

"Ik was heel veel spierkracht verloren en ik kon geen vork meer vasthouden", zegt Christian de Jong (46) uit Appelscha. De Jong werd op 28 maart opgenomen in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) met het coronavirus en verslechterde zo snel dat hij binnen een paar uur naar de IC ging. Daar werd hij vier weken lang beademd en kunstmatig in slaap gehouden. "Het was heel apart wakker worden. Omdat ik veel medicatie had gekregen zag ik allemaal dingen die er niet waren."

Sinds een week ligt De Jong op een open verpleegafdeling. "Ik merk dat mijn keel nog geïrriteerd is omdat ik geïntubeerd ben. Maar ik kan gelukkig weer praten." Na een dag op deze afdeling begon hij met fysiotherapie. Opstaan uit bed en lopen naar de wc is nog een uitdaging. "Ik heb twee keer kunnen douchen en daarna was ik kapot. Douchen is echt fitness voor mij."

93 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Ruth Bader Ginsburg dies at 87
Ruth Bader Ginsburg, Supreme Court rechter in...

1 dag geleden door sparta

Johan Derksen: ’ Akwasi híj is d...
De rapper en activist – die onlangs, vooralsn...

21 uur geleden door zilvergoud

Trouwstoet lapt verkeersregels aan laars en h...
De automobilisten trokken zich onder meer nik...

5 uur geleden door Schildpad

Democraten in paniek.
Zowel de 'huis' als de 'senaat' democraten ei...

1 dag geleden door Proemevla

Trump kondigt spoedige nominatie nieuwe opper...
“Wij zijn in deze positie van macht en belang...

18 uur geleden door Crezee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Mark
Johan Derksen: ’ Akwasi híj is de klootzak...
@89 en ook een meerderheid die het allemaal f...

1 minuut geleden door Mark

Tussenderegels
Wie geen kennis heeft van het verleden, heeft...
Sorry jongen, maar dat extreem rechtse complo...

1 minuut geleden door Tussenderegels

Zie Hier
Duits schip redt bootvluchtelingen bij Libië...
Redden????? Was de lijn dienst toevallig ve...

2 minuten geleden door Zie Hier

xtremy
Democraten in paniek....
@61 MSM is een levensgevaarlijk virus. Jij be...

2 minuten geleden door xtremy

Prometheus
Trump kondigt spoedige nominatie nieuwe opper...
@60 is voor @59...

2 minuten geleden door Prometheus

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig