Na drie weken intensive care nog eenentwintig weken revalideren (nrc.nl)


Doorligwonden, kilo’s aan spierweefsel kwijt en beschadigde longen. Wie met Covid-19 op de IC heeft gelegen, wacht een zwaar herstel. ...

door Wilmama in Gezondheid  ·  93 Reacties

  • 10
  • 812x gelezen
Reageer met een Emoji
7
4
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@45 : Maar we moeten zeker wel allemaal luisteren naar dat gescheld van jou. Je zou ook misschien eens een normale discussie kunnen voeren. Als je iemand wil afblaffen neem je maar een hond.

4
51 Winterpret

mmm....dat was uiteraard voor @46 bedoeld.

4
52 Winterpret

@50
Natuurlijk, en er wordt ook hard gewerkt aan manieren om de boel voorzichtig weer te normaliseren.

Maar de bovenstaande nitwits roepen dat de hele lockdown niet nodig is (en was), en dat er eigenlijk niks bijzonders aan de hand is. En dat is toch echt heel erg fout.

1
53 RichardR

@47 als je alleen denk dat corona bestaat en niet aan de toekomst denkt van je kinderen heb je tunnelvisie maar een boemerang komt altijd in je nek terug, haat naar ouderen krijg je vanzelf wel want dat is de doelgroep waarvoor mensen lockdown zitten toch?

6
54 Rattocasi

@53
de maatregelen die zijn getroffen zijn echt wel nodig geweest, daar heb je gelijk in.
stel je voor dat er meer patiënten dan ic bedden zouden zijn.

0
55 kelly11

Ik weet dat ik een keer dood ga , en heb daar geen moeite mee , maar ik heb niet echt zin als astma patient om nog eerst eens drie weken , een strijd te moeten leveren met mijn toch al fragiele longinhoud ...

0
56 MarcusCole

@49 Bij het leven hoort de dood wil je niet dood ga in een glazen kistje zitten, maar denk dat dan zelf ook de dood kan komen want dat hoort bij het leven, de dood komt altijd bij de ene vroeg en bij de ander laat. En zo heb je ook virussen die zullen blijven komen en gaan of wij het nu leuk vinden of niet, gaan wij nu bij elk virus alle mensen in lockdown zetten omdat mensen bang zijn om te leven waar de dood bij hoord?

Laatste zin weer leuke woorden, hoe oud was je ook al weer?

5
57 Rattocasi

@54 @57
Overdrijven en het herhalen van dooddoeners en riekende hersenscheten zijn door jou tot ware kunst verheven. Voor de rest had je- en heb je aantoonbaar schrikbarend weinig in huis.

1
58 Wilmama

@49 ” Want ach, het is toch wel heel vervelend dat we niet meer naar de kroeg kunnen, en dat onze spotgoedkope vliegreisjes naar een of ander Zuid-Europees resort-annex-vreetschuur niet meer doorgaan enzovoort”

Juist , ik baal meer van die mensen die klagen dat ze niet op vakantie kunnen etc. Egoïstisch volk, maar dat kunnen ze dit jaar wel vergeten, hoorde ik gisteren bij BNR.

0
59 lisaaatjuh

Eerlijk gezegd ken ik ook niemand met Corona

5
60 krek

@60
Dat neemt niet weg dat een flink aantal overlevenden na drie weken intensive care nog gemiddeld eenentwintig weken revalideren wacht.

De oorzaak werd begin april op een begrijpelijke manier uitgelegd door hoogleraar immunologie Huub Savelkoul:


Het wel of niet ontstaan van een cytocine storm is de doorslaggevende factor.

0
61 Wilmama

@60
En dus bestaat het niet?
Ik ken meerdere mensen met Corona, en nu?

0
62 GreyB

@57
"Bij het leven hoort de dood wil je niet dood ga in een glazen kistje zitten, maar denk dat dan zelf ook de dood kan komen want dat hoort bij het leven, de dood komt altijd bij de ene vroeg en bij de ander laat."

Hou toch op, jij mijdt de dood als de pest om 1 heel simpele reden: je was al 100 keer dood geweest als je zelf niet voor je leven vocht. question En ga vooral niets anders roepen, om deze logica kun je niet heen.

Verwijt anderen dan niet dat ook zij voor hun leven en dat van anderen vechten, want dat doe je nu.
Het is gemeen, hypocriet en laaghartig van je. En ik denk dat je vooraan staat als er een covid-19 vaccin is. Al zul je dat - uiteraard - ontkennen.

Want eerlijk ben je niet is mijn mening al heel lang. Eerder het tegendeel: zuigen zo hard je kunt.
En dat doe je niet vrijwillig...... en dat weet je ook. Je moet! Wij kunnen je uitzetten als het teveel is, jij niet dus loop je over.

En daar reageer ik nu op.

0
63 Gekste Henkie

@61
De hypothese is dat valsartan die cytocinestorm moet kunnen stoppen en het onderzoek loopt. Zou een gigantische vooruitgang zijn, juist in het kader van het topic.

disclaimer: het is alleen een hypothese, ik wil geen "trumpje" doen. Maar wel een hypothese die goed ontvangen is onder medici. En met hoop is niets mis.

0
64 Gekste Henkie

@64
Bericht hierover van 18 april: https://www.radboudumc.nl/nieuws/2020/kunnen-hoge-bloeddruk-medicijnen-ernstige-complicaties-door-corona-voorkomen

(**) Over de studie
Vandaag is de eerste coronapatiënt in deze zogenaamde Praetorian-COVID studie opgenomen. Dat is gebeurd in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch, één van de eerste Nederlandse ziekenhuizen dat coronapatiënten opnam.
Ruim 600 patiënten gaan meedoen aan het onderzoek, dat gaat lopen in 10 tot 15 Nederlandse ziekenhuizen. De ene helft krijgt placebo, de andere helft Valsartan. Binnen een half jaar willen de onderzoekers concluderen of Valsartan ervoor kan zorgen dat minder mensen naar de intensive care hoeven of komen te overlijden. (**)

0
65 Wilmama

@62

"en dus bestaat het niet"

Dat maak jij ervan.

Het ging om een opmerking in @49 ,alsof het vreemd is dat sommige mensen niemand kennen met Covid
Niet iedereen kent mensen met Covid, Als het echt zo zwaar epidemisch verspreid zou zijn dan kent iedereen wel iemand. Vooralsnog, zonder de ernstige gevolgen van Covid voor sommige mensen te bagatelliseren, valt het aantal besmettingen reuze mee. Met name de bible belt en het zuidelijk deel van Nederland is zwaar getroffen, hoe noordelijker hoe minder besmettingen, In mijn stad (in de randstad) maar 34 opnames per 100000

5
66 krek

@58 Overdrijven wilmama? er zijn al massa ontslagen om mensen van de leeftijd zoals jij te beschermen, alles in lochdown om jou leeftijdsgroep te beschermen wordt de hele economie naar de kloten geholpen gaan massa bedrijven op de fles krijgen jongeren straks geen baan meer, is gisteren al aangegeven op de tv, krijgen een recessie van minstens 7% dan overdrijf ik?
Haal die oogkleppenis voor je ogen weg.
Als jou doelgroep zo bang is voor het virus blijf binnen neem je eigen lockdown, maar wat schets mij verbazing die zijn heerlijk aan het fietsen en wandelen terwijl de mensen die de economie draaiende moeten houden binnen zitten.

Ga je eigen scheten even ruiken de je laat van angst om dood te gaan ,die hoe dan ook komt voor iedereen.

8
67 Rattocasi

@67
Ik heb geen trek in jouw zwaar off topic stokpaardje. Meer dan dit draadje blijven vervuilen doe je niet.

1
68 Wilmama

@66 Klopt helemaal, het zuiden heeft heerlijk carnaval gevierd en de rest van het land kan bloeden voor hun feestje, om maar heel grof te zeggen, want elke keer begint het daar met carnaval ook de griep ga daar maar eens over nadenken of dat nog wel kan in plaats iedereen te verplichten anderhalve meter van elkaar af te blijven ook op plekke waar maar zelden een corona patiënt is.

6
69 Rattocasi

@66
Tja, dankzij de maatregelen dus..

0
70 GreyB

@69
De rest moet niet bloeden, de zuidelijke ellende is de rest bespaard gebleven door de maatregelen.

Wonderlijk hoe je van een vol glas altijd een halfvol glas weet te prutsen.

0
71 Gekste Henkie

@69
Nee, het kwam niet door carnaval, maar door iemand die in Italië op vakantie was geweest..
Carnaval heeft de verspreiding versneld..

0
72 GreyB

@71 is dit nog het enige gepruttel wat je nog kan uit kramen?

Hoop dat je een leuk feestje gehad hebt want de gevolgen zijn niet leuk van dat feestje voor de rest van het land.

7
73 Rattocasi

@70
"dankzij de maatregelen"

Dat was het punt helemaal niet. Het punt is dat het niet vreemd is dat er mensen zijn die niemand met Covid kennen. Waarop jij met een pavlov-reactie "en dus bestaat het niet" reageerde.

Een andere levensstijl speelt sowieso een gunstige rol in de verspreiding. Hoe noordelijker hoe minder religie, hoe minder kerkbezoek, minder gemeenschapszin, meer individualisme. Dat jij en je matties dat allemaal graag exclusief ophangen aan de maatregelen is al geruime tijd duidelijk.

6
74 krek

Ik ken persoonlijk ook geen chinees.
Nou leuk, maar wat moet je met die info?

Ik ken niemand met corona is net zo veel- of weinigzeggend.

Waarom roept iemand dat en welk punt wordt er mee gemaakt?

0
75 Gekste Henkie

@72 weten allemaal toch waar het vandaan kwam? Je kan ook zien waar de verspreiding zich verder heeft voortgezet net zoals met griep begint met carnaval en dan verspreid het zich door het hele land omdat er veel mensen naar carnaval gaan. Lijkt mij handiger zulke grote evenementen niet meer te doen waar elke keer die verspreiding vandaan komt (waarom hebben ze bij griep daar nooit wat van geleerd?), in plaats de hele bevolking op 1.5 meter afstand van elkaar te zetten.

Alles boven randstad heeft ternauwernood gevallen van corona en wat daar ligt op IC komt ook nog vaak uit het zuiden of zijn in het zuiden geweest met carnaval, echter zijn wel in lockdown voor wat? Moeten 1.5 meter afstand houden voor wat?

Maar je feestje was leuk neem ik aan?

5
76 Rattocasi

@73
Je denkt dat ik een carnavalsvierder ben?

Ja je "denkt" nogal veel *proest* Maar dat wist ik al heel lang. Je moet wel he?
Het is progressief, ben je klaar mee. Want ik zie je maand na maand grover worden. Je komt steeds verder klem.

0
77 Gekste Henkie

@76 Wat een onzin, sinds wanneer begint de griep met carnaval ? Of is die verplaatst naar oktober ?

1
78 proxy

@76
Griep "begint" niet met Carnaval, hoe kom je daar nou bij?
Het verspreid zich wat sneller maar beginnen doet daar niet..
Je wilt dus zeggen dat er tot Carnaval geen griep voorkomt in NL..

1
79 GreyB

@77 Ik denk niks over jou want ken je niet. Echter je zit goed te praten dat iedereen in lockdown zit door een carnaval feestje waarmee de verspreiding is gekomen.

Ja laten wij het eens over grof hebben, kijk je eigen teksten dan eens goed na, en ook van andere van de farma kliek. Daar zie je hele grove dingen in staan zelfs dood verwensingen richting mij.
succes met terug lezen, mag je een lijstje maken wat ze mij toewensen en een lijstje wat ik andere toe wens denk echter dat mijn lijstje erg kort is.

7
80 Rattocasi

@79 welke letter van verspreiding snap je niet in mijn tekst?

6
81 Rattocasi

@76
Die Noordelingen komen de griep naar het Zuiden brengen.

https://www.griepalert.nl/heerst-er-griep/de-griep-rukt-op-vanuit-noord-nederland/

0
82 GreyB

@81
Dit was jouw tekst in @76

"zoals met griep begint met carnaval"

0
83 GreyB
84 Rattocasi

@80
"Echter je zit goed te praten dat iedereen in lockdown zit door een carnaval feestje waarmee de verspreiding is gekomen. "

Nee ik zeg dat ik geen last ga hebben van die noodwet omdat ik niet van plan ben om die te overtreden.

JIJ ziet spoken maar dat riep ik zostraks al. en het wordt steeds erger.

0
85 Gekste Henkie

@80
Ohw en doodverwensingen?

Pas als ik die doe zal ik er op ingaan, waarom begin je daarover in een reactie tegen mij?
Ook dit slaat nergens op, je bent niet lekker boven!

0
86 Gekste Henkie

En dat carnaval doorgaans in de griepgolf valt is nu ook al een ding.

0
87 Gekste Henkie

@85 Mag je allemaal vinden is nog een vrij land echter dat zal snel veranderen denk( kon ik volgens sommige niet) ik .

Je mag commentaar op mijn teksten geven en het er niet mee eens zijn, zo ben ik het ook niet met jou eens met je teksten.

Ja carnaval zit in de griepgolf en daardoor verspreid het zich veel gemakkelijker net als nu met corona, echter nu zit het hele land in lockdown terwijl er in het noorden haast geen gevallen voorkomen, en die in het ziekenhuis liggen op IC komen uit het zuiden, een enkeling met corona in het noorden zijn naar carnaval geweest of het skigebied, die geïnfecteerd is door iemand (zanger die zich daar erg schuldig over voelt) uit het zuiden van dit land kwam, blijkt later weer uit onderzoek naar bron ski gebied.

4
88 Rattocasi

@88
Zie @82

0
89 GreyB

@84
In welke link staat dat griep bij Carnaval "begint"???

0
90 GreyB

@90 Tja gaat om het woordje en niet om de context toch?

2
91 Rattocasi

"Met mijn collega, die zelf op de IC belandde, gaat het langzaam de goede kant op. Maar we zijn heel voorzichtig, want met corona weet je het gewoon niet. We hebben vandaag goed nieuws gehad en hopen dat het de komende dagen zo doorgaat.

https://nos.nl/collectie/13838/artikel/2332171-het-gaat-langzaam-de-goede-kant-op-met-mijn-collega-die-op-de-ic-belandde

(**) Een man was vandaag zo wakker dat hij zelf aan kon geven dat hij naar buiten wilde. Er was ruimte, daarom zijn we met hem naar buiten gegaan. Daar heeft hij echt van genoten. Dat het een beetje regende maakte hem niet uit. Het maakte het voor hem extra bijzonder om zo nu en dan regendruppels te voelen.

Praten kan hij nog niet, omdat hij een tracheostoma heeft. Dat is een buisje dat we vaak plaatsen als het niet goed lukt om helemaal van de beademing af te komen. Het zorgt ervoor dat iemand gemakkelijker zelfstandig kan ademen, we kunnen dan ook gemakkelijker slijm uitzuigen. Indien nodig zouden we ook weer een beademingsmachine kunnen aansluiten, zonder iemand opnieuw te hoeven intuberen. (**)

-------------------------------------------------------------------------------------
In de serie Doorwerkers publiceren we dagelijks de ervaringen van mensen in vitale beroepen. De serie heette eerder In de frontlinie. We volgden toen alleen medisch personeel, nu delen ook mensen met andere vitale beroepen hun verhaal. De tekst komt tot stand na een interview met een NOS-redacteur. Vandaag Frans Kremers, IC-verpleegkundige in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.
-------------------------------------------------------------------------------------

0
92 Wilmama

Nogmaals: Het valt niet mee om te herstellen na IC: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/159487/Coronapatienten-gaan-na-IC-zware-revalidatie-tegemoet-Douchen-is-fitness

"Ik was heel veel spierkracht verloren en ik kon geen vork meer vasthouden", zegt Christian de Jong (46) uit Appelscha. De Jong werd op 28 maart opgenomen in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) met het coronavirus en verslechterde zo snel dat hij binnen een paar uur naar de IC ging. Daar werd hij vier weken lang beademd en kunstmatig in slaap gehouden. "Het was heel apart wakker worden. Omdat ik veel medicatie had gekregen zag ik allemaal dingen die er niet waren."

Sinds een week ligt De Jong op een open verpleegafdeling. "Ik merk dat mijn keel nog geïrriteerd is omdat ik geïntubeerd ben. Maar ik kan gelukkig weer praten." Na een dag op deze afdeling begon hij met fysiotherapie. Opstaan uit bed en lopen naar de wc is nog een uitdaging. "Ik heb twee keer kunnen douchen en daarna was ik kapot. Douchen is echt fitness voor mij."

0
93 Wilmama

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

inderdaad. die hele asielopvang wordt/is voor heel Nederland onmendelijk geworden, dus stop er mee. m.a.w. asielstop invoeren en wel onmiddellij...

1 minuut geleden geplaatst door ABRACADABRA

Strongoli
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Hij heeft inmiddels aan Bosma z'n excuses aangeboden en zal dit publiekelijk ook nog gaan doen.Bosma: Baudet heeft spijt van uitspraken tegen ...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Briefje van Jan - aan Khalid Kasem - Buttkicken.nl

Natuurlijk stinkt dit zaakje. Geen overtuigend bewijs betekent niet, dat er "niets" gebeurd is, ze hebben alleen, het bewijs voor dat laatste, n...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

welofniet
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Eens komt de dag dat men zegt VOL is VOL....

10 minuten geleden geplaatst door welofniet

welofniet
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

Klaver en ook Paternotte kunnen wel het bloed onder je nagels vandaan halen, probeer dan nog maar eens aardig te blijven tegen die 2 sadisten....

12 minuten geleden geplaatst door welofniet

maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

"die buitenlanders hebben we straks nog hard nodig vanwege de pensioengolf en het tekort aan vakmensen en ander personeel om onze samenleving dr...

16 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

tja, dan vraag ik mij af waarom er een hek om de moestuintjes van een bepaal AZC staat met daarbij teksten in de trant van 'eigendom van...' in ...

22 minuten geleden geplaatst door maarten1234

LoydMorris
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Ondertussen. . . . https://www.telegraaf.nl/nieuws/1601058670/steeds-vaker-geweld-en-agressie-door-jonge-asielmigranten-in-opvang-personeel-...

23 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

sockknitter
Meedogenloze Russen nu zelf slachtoffer van ‘heilige oorlog’

Rusland heeft de waarschuwingen vanuit het westen niet serieus genomen. De FSB heeft het veel te druk met het opsporen van Kremlincritici, dat z...

23 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Luna Star PornIleana D Cruz SexXnxx Step DaughterKatrina Kaif BpSex Blue Film Sex Blue Film Sex Blue FilmBoyssexvideosPorn MasterbationXhamsrweHammy Tv Only Fans LeaksMarta EturaJenny Scordamaglia BjKarina Sex VideoDengulata DengulataAlison Tyler BoobsBathroom Glory HoleComixzillqQuadrinhosdesexoNaked BabesNaked Niki ManjiFutanari PeggingFlingaterManwah 18+Animation DeepthroatHard GifsFreestripgamesXhamsyweliveHentaimilkSex Video Hd First TimeSex Sex Video VideoPorn Forced FeminizationMia Khalifa FuckedFollando Como PerrosUol Batepapo Cidades E Regiões Todas As SalasXnxx Marathi AuntyEar Fuck PornJapanese Student SexTv Actress Sex VideoZendays PornPonografia GratisSaite De SexoSpicybootyBreazzers VideosFebbytwigsHttps Www Xxx ComMms KandPorn TelgramWatch 3d HentaiMoible PornHot Xxx GirsTildawn NudeEsha Deol NakedJayla Page AnalBlue Picture Video Full HdNuditsWww Tufos Com BrGay Porn StaightBhojpuri Actress Xxx VideoSdde-625-us [english SubtitleCuckold PubliThick Asian NudeDesi Aunty Dress ChangeMallu Aunty HotPornlatinoMamaplugs OnlyfansFree Brazziers PornPornshemalعرب سكسPulling Panties To SideXnxx IndaeXxx FemliyCumshot Compilation Big TitsOriginal Xxx VideoMia Khalifa Ki Bf PictureTamil Village XnxxPublic Humiation PornAnime Hentai Sem CensuraTodopornoPilopino PornNew Open Sex VideoReddit Incest ConfessionsAi Porn Art GeneratorJaime Pressly NudaXxx Sex Xxx XxxsexxxxKenzy Pressure3d Porn AnimationBrie Larson NudesFirst Time MasturUnseen PornXxxxxxxxxxxxzHardx Porn VideoAnime Porn BlackMaggie GreenpornFoursome VideosYungsuccubusTarzan BfBreakup Sex VideoPamily Stroke PornSexmom RussianOnlyfans GratusBonerpornLeolulupornAfghanistan Sex VideoGay Muscle XxxTowel PornCamoetoeLinsey Pelas NudeMei Matsumoto UncensoredOnly Fan GratuitBrattyfootgirlsAshlyn RaeTamara Laseon BassMassages Erotic VideosTaffy Tales PornIndian Desi Sex VideoCom XxNew NudeGang Rapes PornSavita Bhabhi Cartoon Porn VideoBhabhi Ki SuhagraatFollandoseCheyenne Silver PornBridgette B SquirtFree V PornCelebritry PornKhatta SexImag PornJacque Michel PornPorn AuditiinAnanya Pandey Sexy VideoPorn New WebsiteHentai MommyTango PornShemale NudesPorn In PhotosOdette Annable NudeFeet Asa AkiraWestindies Sex Video HdXx Com TamilSlutasianCock Ninja StudeosRetro PornoPornhub DeSexo CasualLindsay Lohen NakedNaked MexicoPorn EmbarazadasNavel VideosKarm Rx PornAnkita Singh Web SeriesBrother And Sister Watching Porn