RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

'Gebroeders Anker stoppen met advocatuur'

De gebroeders Anker. Beeld © ANP

Het advocatenduo Anker en Anker stopt ermee. De tweelingbroers Hans en Wim Anker zetten eind volgend jaar een punt achter hun carrière. Ze zijn dan 69 jaar.

Dat bevestigt hun kantoorgenoot Tjalling van der Goot op Twitter na een bericht van Omrop Fryslân. De Friese broers zijn landelijk bekend in de strafrechtadvocatuur. Hans is sinds 1979 advocaat, Wim sinds 1981.

Sinds 1991 hebben ze een advocatenkantoor in Leeuwarden. Dat blijft gewoon bestaan, zegt Van der Goot op Twitter. 

Moordenaar Gerrit-Jan Heijn

De broers Anker stonden onder anderen de moordenaar van Gerrit-Jan Heijn bij, Ferdi E., en de hoofdverdachte in de grote Amsterdamse zedenzaak, Robert M. Ook verdedigden ze de vier belagers van Meindert Tjoelker.

De Ankers staan bekend als fanatieke supporters van SC Heerenveen. Ze geven privéredenen op als belangrijkste aanleiding om te stoppen met het werk.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

Waarom Wim Anker de verdachte van de moord op advocaat Wiersum bijstaat

11:12
Advocaat Wim Anker staat de verdachte bij van de moord op advocaat Derk Wiersum bij. Inderdaad, een collega van Anker. Dat was geen gemakkelijke keuze, vertelde hij afgelopen najaar.