De nieuwe complotecologie (groene.nl)


De complotten over corona ontwikkelen zich langs vertrouwde lijnen. Maar opmerkelijk is dat ze niet alleen floreren in de marge, maar in sommige landen in de hoogste regionen opduiken.Het coronavirus wordt in extreemrechtse kringen als een godsgeschenk ontvangen. In Telegram-kanalen word ...

door Smiling in Overig  ·  18 Reacties

  • 1
  • 511x gelezen
Reageer met een Emoji
2
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Chat Baker

Vervang het woordje rechts-populistische leiders in links-populistische leiders, en je krijgt een aardig beeld waar de extreem linksen mee bezig zijn, en ook al in de praktijk hebben gebracht. Omvolking met alle bijbehorende ellende, is daar een onderdeel van.

6
2 Marrie

complotdenken is een psychische afwijking bij mensen die vinden dat het leven nog niet boeiend genoeg is, het moet "opgeleukt".

4
3 Gekste Henkie

De grootste complotters zijn de mensen die steevast de verhaaltjes van Rutte, Tedros, Bill Gates en dergelijke globalisten geloven.
Goedgelovige makke schaapjes zijn het.

Levensgevaarlijk voor de wereld zoals we die tot voor kort kenden.
Tijd om bij hun de ogen eens te openen.
Hoewel ik van velen (zoals TS) weet dat ze hun ogen bewust hebben laten dichtnaaien, zodat ze nooit (kunnen) meer zien wat er allemaal speelt in de wereld.

11
4 xtremy

@4 Zo wolfje, nog op op windmolens gejaagd?

5
5 MacGu

@4 Innerlijke tegenspraak. Een complotdenker gelooft dat er andere doelen zitten achter wat mensen doen dan dat wat ze zeggen. Dat doen mensen die geloven dat (bv) de maatregelen die de overheid neemt om corona in te dammen inderdaad bedoeld zijn om corona in te dammen dus juist niet.

Je kunt het uitstekend met iemand oneens zijn zonder 'm van achterliggende doeleinden te beschuldigen. Behalve als je complotdenker bent, kennelijk.

2
6 Smiling

"Het coronavirus wordt in extreemrechtse kringen als een godsgeschenk ontvangen."

In extreemlinkse kringen anders ook. Vooral de klimaatactivisten willen dat de wereld voor eeuwig in lockdown blijkt. Zo roept Democrats senator Cortez de Amerikanen op om helemaal niet meer uit de lockdown te komen.

https://www.realclearpolitics.com/video/2020/04/22/alexandria_ocasio-cortez_americans_should_just_say_no_to_going_back_to_work_after_reopening_society.html

7
7 greenmango

@6 Complotter!!!! Blijf maar denken dat Rutte en Co. alles met de beste bedelingen doen en het land zo snel mogelijk uit deze crisis wil halen.
Besef je wel dat je een groot gevaar voor het land, zelfs de hele westerse wereld, bent met die naïviteit.

7
8 xtremy

@8 Bent u weer uw eigen definities aan het vormen?

Naïviteit staat ongeveer lijnrecht tegenover complotdenken.

Overigens zit het in uw hoofd dat ik naïef ben, dat slaat verder nergens op. En nee, ik ben geen gevaar voor de hele westerse wereld, wat ik ook doe. Zo belangrijk ben ik niet.

2
9 Smiling

@9 Tuurlijk naïef complottertje. Blijf dat vooral denken.
Jensen had van de week een perfect term voor jou en jouw soort. "Nuttige Idioten"!

7
10 xtremy

Hilarisch, het wordt verwarrend, Xtremy die een ander voor complotter uitmaakt question

0
11 MacGu

9 complottheorieën die uiteindelijk waar bleken te zijn.

Drooglegging

In de jaren twintig wilde de Amerikaanse overheid de productie en verkoop van alcohol geheel verbieden en het alcoholgebruik uit de Verenigde Staten bannen. Vanaf 17 januari 1920 was alcohol verboden. Gewone Amerikanen veranderden van de ene op de andere dag in criminelen, want er werd stiekem massaal gedronken. Criminelen verdienden goed geld aan de handel in illegaal gestookte drank, de bekendste onder hen is Al Capone.

Operatie Mockingbird

Halverwege de jaren vijftig huurde de CIA in het geheim journalisten van de New York Times, CBS en andere grote media in om Amerikaanse propaganda te verspreiden. De nieuwsmedia bleven op zijn minst nog tot 1976 door de CIA aangeleverde propaganda verspreiden, toen het programma om de publieke opinie te beïnvloeden aan het licht kwam tijdens een onderzoek.

Operatie Northwoods

In 1962 kwam de Amerikaanse overheid met een officieel plan om terroristische aanslagen onder valse vlag uit te voeren. Het plan voorzag in het doden van onschuldige mensen en het plegen van aanslagen in Amerikaanse steden door de CIA of andere overheidsdiensten om steun te vergaren voor een oorlog tegen het door Fidel Castro geleide Cuba. De plannen hadden onder meer betrekking op het kapen van vliegtuigen, bomaanslagen en het gebruiken van vals bewijsmateriaal.

MK-ULTRA

In de jaren vijftig en zestig kwam dit geheime experiment van de CIA verschillende keren aan het licht. Er zijn bewijzen gevonden dat de CIA verschillende methodes testte om hersenfuncties en gemoedstoestanden te manipuleren. Het onderzoek naar MK-ULTRA werd belemmerd omdat CIA-directeur Richard Helms in 1973 alle documenten over het experiment liet vernietigen. Volgens ex-CIA-agent Victor Marchetti is de inlichtingendienst nooit gestopt met MK-ULTRA.

COINTELPRO

Vanaf 1956 voerde de FBI een aantal geheime projecten uit om burger- en vredesbewegingen te infiltreren, verstoren en te monitoren. Dat deed zij door middel van psychologische oorlogvoering en door mensen in de media in diskrediet te brengen, te intimideren of te doden. Activisten wisten een kantoor van de FBI binnen te dringen en de hand te leggen op topgeheime documenten. FBI-directeur J. Edgar Hoover zag de bewegingen als een bedreiging voor de nationale veiligheid en eiste dat de documenten zouden worden teruggebracht.

Tonkin-incident

Op 2 augustus 1964 werd de Amerikaanse torpedojager USS Maddox in de Golf van Tonkin aangevallen door Vietnamese patrouilleboten. Twee dagen later zou het schip opnieuw zijn aangevallen. Als vergelding bombardeerde de Amerikaanse luchtmacht Noord-Vietnam. In de daarop volgende Vietnamoorlog stierven 58.000 Amerikaanse soldaten en raakten nog eens 300.000 gewond. In 2005 werd bekend dat de tweede aanval hoogstwaarschijnlijk nooit heeft plaatsgevonden.

Watergate

In de jaren zeventig bleek dat er ongeoorloofde methodes waren gebruikt tijdens de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 1972. Het schandaal leidde in 1974 uiteindelijk tot het aftreden van president Richard Nixon.

Iran-Contra-affaire

In de jaren tachtig zag president Ronald Reagan dat de Contra’s uit Nicaragua het lastig hadden tegen de communistische Sandinisten. Hij had ook nog een probleem in een ander deel van de wereld. Iran had wapens nodig om oorlog te kunnen voeren met Irak en vroeg de VS ondanks een wapenembargo om steun. De VS sloeg twee vliegen in één klap: het land leverde in het geheim wapens aan Iran via Israël en met het geld werden de Contra’s in Nicaragua gefinancierd. In 1986 ontmaskerde een Libanese krant het hele project. Hoewel Reagan en vicepresident George H.W. Bush nooit zijn gelinkt aan de Iran-Contra-affaire, werden 14 overheidsmedewerkers aangeklaagd. Geen van hen belandde in de gevangenis.

NSA

Op 12 maart 2013 verscheen directeur van National Intelligence James Clapper voor de Amerikaanse inlichtingencommissie. Senator Ron Wyden vroeg hem of de NSA gegevens verzamelt van miljoenen Amerikanen. Clapper antwoordde ontkennend. Drie maanden later bleek uit documenten van computeranalist Edward Snowden dat de NSA het Amerikaanse volk op grote schaal bespioneert.

6
12 ongelovenloos

het moet zo vaak worden herhaalt dat het complottheorien zijn zodat we het nog gaan geloven ook

zo gauw je overspoelt word met dit soort berichten, zit er iets niet goed

2
13 120db

* Verwijderd door de redactie *

14 Chat Baker

@7 "In extreemlinkse kringen anders ook. Vooral de klimaatactivisten..."
Is klimaatactivisme tegenwoordig ook al extremistisch? Damn.

"Zo roept Democrats senator Cortez de Amerikanen op om helemaal niet meer uit de lockdown te komen."
Ze roept op tot een (massa)staking. Opkomen voor je werknemersrecten enzo. Dat is wat anders dan "voor eeuwig in lockdown blijven".

0
15 ThierryBaedet

@14
"Wat geheime diensten uitvreten lees je natuurlijk niet in de krant."

En hoe weet jij het dan?

Gebrek aan bewijs kan niet dienen als bewijs.

1
16 Gekste Henkie

@16 Klokkenluiders. Zaken als COINTELPRO en Operation Gladio zijn pas decennia nadat ze begonnen zijn echt uitgebreid beschreven en het wordt dan ook zelden echt wereldnieuws. NSA was meer uitzondering dan regel

0
17 ThierryBaedet

* Verwijderd door de redactie *

18 Chat Baker

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@5 Als er van Teheran een parkeerplaats wordt gemaakt, dan hebben wij hier daar gelukkig niet zoveel mee te maken en/of last van, als ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@62 Je blijft maar zeiken hè. . . . Besef je nog steeds niet hoe sneu je bezig bent? ...

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@5Eerst moet zijn eerder....

9 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Ik zie een kernoorlog eerst er uit de Arabische landen komen dan uit Rusland.Maar goed, als het gebeurt dan is het maar het beste dat de hele ...

9 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Gaat Bosma dan ook weer z'n prinsevlag speldje dragen? Want volgens hem heeft de nsb die toch nooit gebruikt. ...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Primera wil eigen keten tabakswinkels opzetten om verkoopverbod in 2030 te omzeilen

Prima! De mens onderwerpen aan de wil van de Staat is tegen iedere vorm van heerschappij. De mens moet zelf kunnen beslissen of er gerookt dient...

12 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@1 "De kernraketten staan al richting Europa " Ja, en dat zelfs vlak aan de grens met de NAVO. Dat zou de NAVO eens moeten ...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@24Niet zo draaien en kronkelen Snorrie, ik heb het niet over Israël of over diens acties, maar over alle extreme religieuzen! die hun rel...

13 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Nicks R. Van
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@18 Met een goed oplosmiddel krijg je het wel gedaan!...

15 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Get Caught Jerking OffNurshWomen Masturbating VideoDawn Pokemon PornXnxx PornografiIstrip ChatAmazon DildosAnna BgoLuzbel BugattiBangbus ComKeerti Suresh SexThe Dan DanglerOlder Naked Sexy WomenHd Indian ChudaiPorngames For IosMoti Lady SexScarlett Johasson PornSexual Gif VideoXvidroCarinnha WhiteGenelia Sex VideosBollywood Sex NetObeycardiBrotherfuck SisterBig Boobs ForceDeflowerpornMom Wrestling PornShaved Asian PussyOorn FreeLauren Burch NudMilf Fox VideosPegging Femdom PornXxx Videos Your PriyaPolice Gay PornMatube TubeTatsty BlackKarissa And Kristina ShannonBukini PornBollywood Movie Hot Sex SceneMusalman PornScarlett Johansson PornostarBig Titty Latina PornHardx Blowbangسكس دياثهVoyeuer House.comHot Boobs PhotoTwo ShalikTeen Saggy TitsDanny D Full PornEnglish Chudachudi DikhaoBlonde Milf AmateursWildkatee PornMei Tin PornHot Xxx IndanLargest Boobs PornAnalvids Free PornSpankigtubeVoyeurhouse LifePornobengalaMen P O R NVídeo Pornô Travesti BrasileiroXhmaster Porn.comMovies With Nude SencesSex BibiTwistys.comAbigail Mac CreampieFree Porm ClipsFap RoulleteLaura LionHot Sex SceneYoga DesnudaPorna HBerazzers Porn HdAnimated Porn ShowsChicks With Dicks PornLadki Kaise ChodeJenna Ortega Porn VideoPorn Comics FrXnnx.coSucking PoAnyastjaWalker NudeTeens Love BigcockNaukrani Xxx VideoXxxhotsexyFemdom FeminizationAngela White Sophie DeeProud Family PornSubmissive SlutNaked Beach PartyHd Porn Video Full HdBest Website To Download Porn VideosBigbuttmilfDanni Ashe TitsProstitute PornographyBlack Porn TeenHot Xnxx NewNewhalf PornAnna BlossomJony SinceSaira PornstarGentle Femdom PornRedheads Huge TitsJada Fire OnlyfansFakingsMastu RedditTelugu Muslim Sex VideosPorn Hub Violet MyersJuliet AndersonMallu Bhavana HotXvideo DSusy Gala PornvideosMisty Meaner Melony MelonsFull NurumassageHentao Dragon BallGand PhotoPostman SexSexy Porn Hindi VideoSexyaXxxxxxxxxxxdRandi Kaise Chudwati HaiCrimson Keep HentaiMa B NastyFamily Theray PornIndian Sexy Video DownloadBlacked GifSex Video GanaLupuwellness SextapeMosi Xxx VideoXxnxhdHot Ebony Nude40yr Old MilfVideo Mixed WrestlingBokep SelingkuhanTamil Tube SexPublic VoyeurZoozhamsterHot Milf PoCock NinijaPorn RapperAnkita Dave PornGirlscummingLegrand Wolf PornMaduras MadturbandoseXev Bellringer LeakedHot Lady PornEbony BlowjobVideos Pornos Españoles XxxMature Porn PictursTik Tok P O R N O