achtergrond

Geenstijl

Ff kijken: Baudet over eurobonds, Femke Merel over transparantie en Van Haga over Dor Hout

Vergeet de vergeten sokjes van Jesse. Drie keer scherpe inbreng van De Kleine Partijen, vlak voor etenstijd

Zoals de dagkoersen van het RIVM dagelijks hetzelfde zijn, zijn de wekelijkse debatten ook een herhaling van herhalingen. MAARRR tussen de gespeelde coalitiekritiek van Robot Jetten, de Wat Zijn We Toch Lekker Bezig-Blasé van Blaas Dijkhoff en de hilarische 'Hugo je app zuigt'-momentjes die iedereen inbracht, kwam er op slag van dinerbel nog een triptiekje goeie kritiek. Allereerst Baudet, die behalve zijn bekende verhaal ('te weinig, te laat') ook de eurobonds aansnijdt: de onwenselijkheid daarvan, de absurde bedragen die de EU rondpompt zonder heldere controle op uitgaven en bestedingen, en dat het raarrr is dat er zonder nationaal debat over internationale EU """oplossingen""" wordt gepraat over een middel dat we Absoluut. Niet. Moeten. Willen.

Daarna de hardest working woman in politics, Femke Merel van Kooten-Arissen, van de Groep Femke Merel van Kooten-Arissen, die zich openlijk en scherp verwondert over de gebrekkige openheid en transparantie van het kabinet inzake de crisismaatregelen (wat inderdaad zéér beklagenswaardig is), en tot slot van het drieluik de heer Wybren van Haga (van het vvd-departement 'Huisjesmelken en Drankrijden'), die zich niet onterecht beklaagt dat politici alleen gewend zijn om te sturen op risicomijdend gedrag, en zich in die economische context afvraagt of alle ondernemers soms dor hout zijn. 

De dames en heren politici zijn ff dineren, zodadelijk vervolg van het debat in de stream na de lees verder, maar neem hier ook nog even mee hoe hare majesteit der SP Lilian Marijnissen de zogenaamd ontspannen en doortastende leider Mark Rutte tamelijk simpel uit zijn rol laat vallen door te wijzen op het mallotige mondkapjes-zijn-niet-nodig-standpunt van de regering. Want dat was ook veelzeggend minuutje.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.