Messenger-app Google Allo nu te downloaden

Messenger-app Google Allo nu te downloaden

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Google Allo Messenger

Google Allo werd officieel aangekondigd tijdens Google I/O in mei 2016 maar het duurde nog de nodige maanden alvorens de app het levenslicht echt zou zien. Dat moment is gekomen en Google Allo is nu beschikbaar gemaakt voor het grote publiek.

Met Allo wil Google opnieuw de wereld van de messengers veroveren en dat doet deze app samen met zijn video-broertje Duo. Allo heeft een diepe integratie met Google Assistant, waarmee allerlei informatie uitgevraagd kan worden gedurende gesprekken. In Allo zit op dit moment nog een preview van Google Assistant waardoor gebruikers alvast kunnen proeven aan deze nieuwe functie van de zoekgigant.

Met Google Assistant kan er in Allo allerlei informatie opgevraagd worden zoals 'Wat is het laatste nieuws', maar ook 'zet mijn wekker om 7 uur'. Maar ook zaken als navigeren of informatie op een bepaalde locatie kan door Google gedeeld worden in een chat. Op dit moment is dit alleen nog mogelijk in het Engels en het is onbekend wanneer Nederlands toegevoegd zal worden.

Slimme reacties en stickers

Daarnaast zien we functies als smart reply waarbij je kunt antwoorden zonder tekst in te voeren. Dit kennen we onder andere al van Inbox, waar dit wordt gebruikt om snel te antwoorden op mails. Met de 'Ink'-functie kun je eenvoudig, binnen de app, teksten en andere bewerkingen toevoegen aan foto's. Net als bij andere populaire messengers heeft Allo de beschikking over stickers. Deze zijn er in veel, heel veel verschillende uitvoeringen waarbij ook een aantal schunnige exemplaren.

Ook nieuw is de mogelijkheid om een zin groter of kleiner weer te laten geven in de chat. Zo kun je bijvoorbeeld laten blijken dat je een zin virtueel 'schreeuwt' of 'fluistert'.

Beschikbaarheid

Google Allo is vanaf vandaag te downloaden in de Play Store door op onderstaande button te klikken. Het gaat hier om een gefaseerde uitrol, waarbij het dus mogelijk is dat Allo niet direct beschikbaar is voor jouw device. Los APK-bestand downloaden kan hier!

Google Allo

Google Allo

Google Allo is een messenger-app met uitgebreide mogelijkheden. Uiteraard kan er gechat worden, net als in elke andere messenger, maar er zijn ook veel extra opties ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk