‘Accepteer dat er doden vallen, anders is er geen economie meer over’ (video) (wnl.tv)


Als de lockdown één of twee jaar gaat duren, zal dat desastreuze gevolgen hebben voor de wereldeconomie, zegt opiniemaker Wierd Duk in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. Hij pleit ervoor om bepaalde leeftijdsgroepen met strenge veiligheidsvoorschriften weer aan het werk te laten gaan. ...

door Inter in Binnenland  ·  226 Reacties

  • 19
  • 1385x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@199 Ja hoor, maar dan moet dat voor alle gezondheidsrisico's gelden die je kan voorkomen: overgewicht, diabetes, verwondingen door vechten, verkeersovertredingen, risicosporten enz.

4
201 de gezonde roker

@200 Corona is zelfs minder dan een griepje als je kijkt naar het aantal doden.

5
202 de gezonde roker

@191

antivax-gekkies? Ik pis zo wat in mijn broek van het lachen, ik ben tegen alles geënt inclusief pokken. Mijn kinderen hebben alle vaccinaties gekregen. En dan zou ik anti-vaccin zijn? hahahahahahahahahahahahaha

Je doet aannames die ook nog eens volkomen de plank mis slaat,

Wat wel een feit is, is dat jij en nog wat figuren graag macht over anderen willen uitoefenen

3
203 krek

@201 Dat is onzin zoals ik al eerder schreef. Als het gezondheidssysteem een oplossing heeft om je ergens tegen te beschermen en je weigert dat, dan zou men zelf voor de kosten op moeten draaien.

Want iemand die bij het schilderen van zijn huis van de trap valt en zijn been breekt laat je toch ook niet betalen omdat hij zijn been breekt.

0
204 MeneerRontgen

@202 Nee, heel fout wat je daar zegt.
Corona is veel besmettelijker én wel degelijk veel dodelijker.
Normaal sterven er ruwweg 2000 mensen per jaar (gemiddeld) aan de griep en met het aantal Corona doden zitten we daar nu al boven en de pandemie is nog niet eens voorbij.

0
205 MeneerRontgen

@203 Als jij je wel hebt laten inenten dan is je reactie bij #182 daar absoluut niet duidelijk in.
En jouw zeer foute aanname is dat ik macht over anderen zou willen uitoefenen.
Als ik dat zou willen zou ik wel bij de Groene Khmer van Yasser Feras gaan.

0
206 MeneerRontgen

@204 Daarom heb ik valpartijen ook niet opgenomen in mijn lijstje. De grootste kostenpost voor de zorg zijn dikke mensen. De helft van de Nederlanders is te dik.

4
207 de gezonde roker

@207 Ga een medicijn ontwikkelen dat ze verplicht in moeten nemen zou ik zeggen. Mensen die dat vervolgens weigeren mag je zelf voor de zorgkosten op laten draaien. Tot die tijd heb je gewoon gigantisch ongelijk.

1
208 MeneerRontgen

@205 In de winter van 2017 bijna 10.000 griepdoden met vaccinatie. Daar komen ze nu lang niet aan zonder vaccinatie. Landen zonder lockdown hebben minder doden dus alle heisa is onzin.

6
209 de gezonde roker

@206

Je wil wel absolute macht over anderen getuige je visie op verplict vaccineren of sancties daarop als er niet wordt gevaccineerd. Mij neem je niet in de maling.

Ik ben daar niet duidelijk in? Nee ik heb ook helemaal niets gemeld over of ik voor of tegen vaccineren ben. Mijn reactie ging daar helemaal niet over. Het ging over waarom verplicht vaccineren niet tot de mogelijkheden behoort.

Ook al zou ik voor verplicht vaccineren zijn, ik geef je de reden aan waarom verplicht vaccineren niet kan worden afgedwongen. Dat jij dat feit naast je neer legt getuigt van een ongekende vorm van ontkenning of ontbreken van ook maar enige basale kennis van onze grondwet

daarnaast zie ik het nut niet van verplichten ik ben niet iemand die iets wil verplichten, zeker niet als het gaat om een niet super noodzakelijk vaccin tegen covid. Omdat voor covid slechts 60% groepsimmuniteit moet worden behaald, het aantal antivaxxers is veel kleiner dus vormen antivaxxers geen probleem en omdat Covid voor de meeste mensen geen tot nauwelijks klachten oplevert. Als jij je graag laat inspuiten voor dingen die nauwelijks klachten veroorzaken moet je dat zelf weten, laat anderen daar zelf hun keuze in maken

2
210 krek

Zat vrachtwagens op de weg vandaag !

0
211 Bollieboos

@209 Je kan reutelen wat je wilt maar je hebt gewoon ongelijk. De winter van 2017 was uitzonderlijk maar er zijn in het recente verleden - wel even vermelden dan hè - ook winters geweest waarbij het dodental nauwelijks hoger was dan normaal.

En je mag landen zonder lockdown niet één op één vergelijken met Nederland waar we boven op elkaars lip zitten.
Verder is de pandemie nog steeds niet voorbij dus op dat gebied ben je ook al weer veel te voorbarig. Voor hetzelfde geld moet het ergste wereldwijd nog beginnen.

En ik ben het ook niet met alle maatregelen eens en de komende '1 meter economie' zal nooit werken maar we zitten nu op 3751 getelde (!) - het werkelijke aantal is dus veel hoger, zie het CBS - Corona doden en dat in een tijdsbestek van ruwweg 5 weken.

Als je het aantal bevestigde Corona doden afzet tegen het bevestigde aantal besmettingen dan zitten we momenteel op 11,2% als het om hoe dodelijk Corona is en dat vind jij dus onzin.

Je zult je door alle maatregelen waarschijnlijk gigantisch in je vrijheid aangetast voelen maar daarin ben je absoluut niet de enige. Misschien heb jij wel Corona - maar heb je vrijwel of absoluut geen last want dat is goed mogelijk - en dan zou je zomaar honderden mensen kunnen besmetten als je gewoon met iedereen om zou gaan.

Kan jij ermee leven dat je dan mogelijk tientallen doden op je geweten hebt?

0
212 MeneerRontgen

@202 Zo lang de zorg het aan kan is het beheersbaar, maar dat is nu juist het hele eieren eten. Die lockdown is er zodat we het punt niet bereiken dat die zorg er niet meer is.

Met zorg kun je misschien zeggen ' niet erger dan een griepje', maar als die zorg overbelast en onbereikbaar wordt dan gaat dat niet meer op. Bedenk daarbij dat als je 'alleen maar' aan de extra zuurstof moet, je sterft of hersenschade oploopt als je dat niet krijgt. In zo een scenario sterven er mensen bij bosjes aan anders redelijk makkelijk te behandelen zaken.

0
213 Repelsteeltje

@210 Joehoe knul, wel goed lezen.

Ik heb ook nergens gezegd dat mensen verplicht gevaccineerd moeten worden!
Maar als er middelen zijn om je gezond te houden of de symptomen beperkt te houden en je weigert die (wat dus probleemloos mag van mij) dan moet je de maatschappij niet voor de kosten op laten draaien als jij de ziekte in kwestie krijgt. Jij neemt de verantwoordelijkheid om je niet te laten inenten dan neem je ook de verantwoordelijkheid voor de eventuele consequenties.

En deze "Dat jij dat feit naast je neer legt getuigt van een ongekende vorm van ontkenning of ontbreken van ook maar enige basale kennis van onze grondwet" stupide aanname van jouw kant laat zien dat je dus niet goed leest.

0
214 MeneerRontgen

@213 Corona is inderdaad geen gewoon griepje.

Een neef van mij was een van de eerste mensen in Nederland bij wie Corona geconstateerd werd. Gewoon een gezonde vent. Heeft ruim 3 weken aan de zuurstof gelegen en is nog steeds niet van de IC af.

0
215 MeneerRontgen

@214

"Maar als er middelen zijn om je gezond te houden of de symptomen beperkt te houden en je weigert die (wat dus probleemloos mag van mij) dan moet je de maatschappij niet voor de kosten op laten draaien als jij de ziekte in kwestie krijgt"

jij doet aan selectief shoppen want als een ander je terecht wijst op overgewicht, diabetes, verwondingen door vechten, verkeersovertredingen, risicosporten enz. dan vind je dat weer onzin en niet te vergelijken.

"En deze "Dat jij dat feit naast je neer legt getuigt van een ongekende vorm van ontkenning of ontbreken van ook maar enige basale kennis van onze grondwet" stupide aanname van jouw kant laat zien dat je dus niet goed leest"

Is dat zo? zal ik alle sancties die jij hebt voorgesteld bij niet vaccineren even opsommen?
Als je de grondwet kent dan weet je dat dat soort sancties onmogelijk zijn in verband met artikel 11 van de grondwet.

2
216 krek

@212

"maar we zitten nu op 3751 getelde (!) - het werkelijke aantal is dus veel hoger, zie het CBS - Corona doden en dat in een tijdsbestek van ruwweg 5 weken.

Als je het aantal bevestigde Corona doden afzet tegen het bevestigde aantal besmettingen dan zitten we momenteel op 11,2% als het om hoe dodelijk Corona is en dat vind jij dus onzin."

Jij hebt het over 'corona doden'.
Zijn dat gezonde mensen die gestorven zijn aan corona?
Ouderen en zwakkeren met obesitas, hart- en vaatziektes, kanker en noem maar op waarbij corona de laatste druppel was?
Alles bij elkaar opgenomen?
Hoeveel mensen sterven er nou door andere ziektes dan door het corona virus?

Weten we al die cijfers?

0
217 Malinois

@217

Hij maakt ook nog eens een rekenfout. Hij verdubbelt wel het aantal doden maar niet het aantal besmettingen.

3
218 krek

"weer aan het werk te laten gaan"

Ik weet niet precies hoe W Duk daar toe komt maar op dit moment zijn er ook gewoon mensen, zoals ik, aan het werk (gebleven). Niet alles is gestopt.

0
219 JackKropotkin

@217 "Zijn dat gezonde mensen die gestorven zijn aan corona?"

Dat zijn mensen die gestorven zijn aan corona.

0
220 JackKropotkin

@216 Jij bent blijkbaar niet bekend met het feit dat de grondwet aangepast kan worden. Geeft niet, nu weet je het wel.

Daarnaast: Artikel 11 van de grondwet heeft het over de onaantastbaarheid van het lichaam. Niets van wat ik schrijf tast de onaantastbaarheid van het lichaam aan, daar hebben we de donorwet van Dictaturen66 al voor.

Pas als je mensen zou verplichten om zich in te laten enten, en geen milliseconde eerder, zou die wet van toepassing kunnen zijn.

Iemand die zelf zijn verantwoordelijkheid wil nemen - nogmaals, geen enkel probleem - om zich niet in te laten enten - nogmaals, geen enkel probleem - moet daar dan ook zelf verantwoordelijk voor zijn. Er is tenslotte een rijksvaccinatieprogramma.

En omdat het rijksvaccinatieprogramma bestaat en er niet zoiets bestaat als een rijksantidiabetesprogramma (gaat namelijk niet) moeten er dus geen zaken bij gehaald worden waar de overheid geen rijksprogramma voor heeft.

1
221 MeneerRontgen

@217 Daar ben ik het mee eens. We tellen nu de absolute aantallen van mensen die sterven én Corona hebben zonder dat we echt weten of dat de doodsoorzaak is of het laatste zetje.

Opoe die al stervende was en toevallig ook nog Corona krijgt waardoor ze een dag eerder sterft, moeten we die meenemen in de statistieken? Een zeer moeilijke vraag want waar ga je dan de grens leggen? 1 dag, 2 dagen, een week of bijvoorbeeld 3 maanden?

De cijfers die het CBS verzameld zullen ook niet het hele verhaal vertellen. Ze laten zien dat er meer mensen sterven dan normaal te verwachten is. Dat de correlatie met Corona groot is hoeft geen betoog maar zal toch niet helemaal correct zijn.

We zullen nooit alle cijfers weten maar dat geldt voor elke ziekte die ons treft, of het nou de griep, Covid-19 of om het even welk ander virus is. We moeten het (helaas) doen met de cijfers die ons ter beschikking staan en dat vergelijken met de andere cijfers die ons ter beschikking staan.

Veel meer testen zou een goede stap zijn. Eigenlijk zou iedereen getest moeten worden maar dat is nou eenmaal onmogelijk. Vervolgens zal je ook nog een soort van 'commissie' in moeten stellen die dan moet bepalen of opoe inderdaad aan Corona is overleden of dat dat het laatste zetje was omdat opoe toch al met 1,99 been in het graf lag.

Het is gewoon een moeilijke materie.

1
222 MeneerRontgen

@221

"Jij bent niet bekend dat de grondwet kan worden aangepast"

Oh jawel hoor, maar de grondwet aanpassen voor verplicht vaccineren gaat niet gebeuren. Daarvoor is artikel 11 gewoon te zwaarwegend net zoals artikel 1 en nog wat belangrijke artikelen

Maar jij mag daar rustig over fantaseren, fantaseren is immers niet verboden.

3
223 krek

@221
Pruttel vooral nog even door, je hebt de discussie op argumenten al lang en breed verloren.

Ga ik wat nuttigs doen

3
224 krek

@223 Wat is goed lezen toch moeilijk hè knul.
Ik heb ook niet gezegd dat het moet maar dat het kan (snap je dat verschil of moet ik het in Jip en Janneke taal aan je uitleggen?)

En je hebt ook niet gesnapt wat ik verder schrijf. Je blijft maar dom reutelen over artikel 11 terwijl de maatregelen die ik noemde helemaal geen betrekking hebben op dat artikel. (ook hier, het kan in Jip en Janneke taal)

En jij mag ook rustig fantaseren, vooral blijven doen.

@224 Ach gut, je argumentjes zijn op dus ren je weg.
Dag knul.

1
225 MeneerRontgen

@173 Wat een praatjes...

0
226 shym

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8 Jij bent wel héél erg wantrouwend....

zojuist geplaatst door Bop

maarten1234
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

rusland gaat lekker met z'n grondstoffen; goudprijs schiet ook omhoog dus genoeg resources voor rusland...

zojuist geplaatst door maarten1234

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Je kunt er ook voor kiezen om dan maar helemaal niets meer te geven....

2 minuten geleden geplaatst door Bop

maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

misschien niet direct identiteitsfraude - daar heb je meer puzzelstukjes voor nodig, maar kan zeker wel gebruikt worden bij ID verificatie waarb...

3 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

"In principe worden de beelden niet langer dan veertien dagen bewaard....wordt de bewaartermijn opgerekt naar vier weken." @6 @7 genoeg tijd dat...

21 minuten geleden geplaatst door maarten1234

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Als Wilders premier wordt, dan moet Rutte naar hem luisteren. 😃...

24 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@45 Jij moet ook wel gezien hebben dat ik hem gesteund heb in het begin. Dat ik hem positief heb benaderd - dat ik hem geprezen heb - dat ik h...

28 minuten geleden geplaatst door Querido not

21st Century Guy
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@37 Dat lijkt me vanzelfsprekend , maar dit artikel gaat over Joden....

29 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@36 Maak daar "mensen die andere mensen" van....

30 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Hoe Amazon rivalen en medewerkers tot wanhoop drijft

@5 Mooi zo. Dan is het vanaf nu jouw verantwoordelijkheid.Als je dit geregeld heb kan je naar de volgende die ook wat bereikt heeft in zijn/...

31 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Common Sex VideoPublicfootfetishBrazzierFuckcastingTentaclehentaiStevie Moon AnalManila ExposeChantal Danielle AnalXhamsterblowjobBig Titty Lesbian ThreesomesPawg TumblrReya SunsshineJane Masfield NudeAnaconda Sex VideoXxxxcomePornhub HomemadeAlessandra NegriniFemdom HentiaCum4k Full VideosHotwife KateXxxx BoudiShe Mael PornVer Comics PornorSmall Tited WomenDesi59 ComXxx Indian 4kFree Porn Sex TubeRomantic Boobs Kissing VideosMfm ThreesomeLauren Philipps PornGay Naked Men Gay Naked MenRae Lil Black FaketaxiPorn BukkaeBbc Sex ComicsHand Jobs At The BeachMegan SalnisWetnipplesTelegrwm PornFutanari MilkedNip Slip LiveHardx Layla JennerIndian Porn Xxx ComMature Wife First BbcPornostar SnapchatMichael Yerger NakedAsa Butterfield NakedBhabhi Ji XxTelugu Cine Actor Sex VideosStanding HandjobLegendary_xxPorn Game OnlieExohydrax NudesXxx Videos RapSmooshing My Sisters Hot FriendsTamil X VedeoFiesty Feminista Vs Eric DikkersonFilme De Sexo De PornografiaSucking Dick MemePorn BathFree Brezzars PornAssitir HentaiCheating Wife Caught PornhubOld Man Fuck Young LadyErotic LesbiansNude Small BoobsHenrai Mangaㅓㅁㅍ ㄺㄷㄷFree Porn PitchersDestiny Mira PornHanddominationOld Xxx HdWw Com XnxxxPorn NurseBiger XxxAlex Grant PornReaganfoxxDefloration.tbRosalia PornPornstars MagazineSextape VideoKirsten Price PornTik Tok TitiesIndian Girls Nude PicsIndian Women PissingHot Indian ChutLilbussygirl LeaksAnime Manga XxxRealdoll ComLexi2legit SextapeKarol G PornLarkun LoveVijay XxxKellan HartmannSexy Hindi Blue MovieTeanna Trump AssChamsterBilly GlydeMoriah Mills SquirtBiharixnxxJamie FoxxworthAnjalisexBerta Lusty PornLana Rhoades Stepsis21natuals.comAlexis Andrews OnlyfansTits XvideosStraightgirlsplayingSexxx Porn TubeCum ShowerJapanese Porn CategoriesBrazzresHistorinhas PornosJennifer Lawrence Sex VideoVenus ExcogiDamp PornAdultwork.comSkarlette NikoleXnxx SmallerX Movie SexyHemtaiOnlyfans.conmYouporne SexeNude GifsXxx GuatemalaCollege Sex StoriesBbc Cuckold PornMinami AixawaRara Anzai UncensoredBlack Tube XxxEka's PortNangi HindiTeen No PantiesHindisex MoveRose Monroe ThreesomePornhub IncestIndian Potn VideosThesabrinabanksKiss SexingMiya Khilifa VideoVideos Porno GratuitesGroup Hard Sex VideosIndian Big Ass Sex VideoPorn Video MumbaiAdriana Chechik InterviewBlacked BbwEporner.comjOnlyfan FreeVanesa ChaseJapanese Train XxxBlue Picture Video Blue Picture Video