Roemer onder vuur om zorgplannen (nu.nl)


De plannen van SP-leider Emile Roemer om het huidige zorgverzekeringsstelsel te vervangen door een nationaal zorgfonds kan in de Tweede Kamer op weinig bijval rekenen. ...

door Richie in Politiek  ·  240 Reacties

  • 0
  • 1795x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Verder wordt er alleen naar geld gekeken niet naar het leed wat dit stelsel voortbracht. Namelijk zorgstress en zorgmijders. Iets wat wij in dit land nooit hebben gehad. Heb een nicht die lang doorliep met klachten. Bang voor de rekening. Nu ongeneeslijk ziek. Dat kost niet alleen geld maar ook enorm veel leed voor alle mensen om haar heen. Het is ER is een genocide op arme mensen,zo voel ik het.

5
201 xativa

Verder wordt er alleen naar geld gekeken niet naar het leed wat dit stelsel voortbracht. Namelijk zorgstress en zorgmijders. Iets wat wij in dit land nooit hebben gehad. Heb een nicht die lang doorliep met klachten. Bang voor de rekening. Nu ongeneeslijk ziek. Dat kost niet alleen geld maar ook enorm veel leed voor alle mensen om haar heen. Het is ER is een genocide op arme mensen,zo voel ik het.

4
202 xativa
203 xativa

@13 . De PvdA hoort ook in je lijstje te staan want die hebben het ook geaccepteerd en hebben ons dus ook genaaid.

0
204 Interessant

@166 'Belachelijk om de SP zo aan te vallen"

Tja dat hoort natuurlijk niet. De SP mag alles en iedereen aanvallen maar andersom is natuurlijk not-done...... :S Het is juist belachelijk dat Roemer zegt dat doorrekeningen "details" en "ditjes-en-datjes" zijn terwijl hij het plan juist in wil voeren om de zorg goedkoper te maken. Nou laat ook maar eens zien dat dat met dit plan gaat gebeuren en hoe alles dan betaald gaat worden!

Maar nieuwskoerier.nl is een waardig opvolger van nujij.nl. Als net zoveel SP aanhangers hier als destijds daar......

3
205 Rare Rakker

Dat het huidige zorgstelsel een draak van een systeem is, daar zijn de meesten het wel over eens. Ook dat het eigenlijk een uitgekookt neo-liberaal construct is, oftewel hoe verplaats ik gemeenschapsgeld zo makkelijk mogelijk naar private zakken. Overigens vind ik de achterliggende ethiek daarbij: Winsten draaien op basis van zieke mensen gewoonweg walgelijk.

Maarrr.... Als sociaal democraat zat ik gisteren met kromme tenen daar hr. Roemer te luisteren.
Emile, dit is niet de eerste keer dat je je huiswerk niet op orde hebt. Waarom zorg je gewoon niet dat:
- je dat je minutieus klaar hebt liggen, wat een ander zorgstelsel ons bespaart
- waarom het huidige zorgstelsel, oneerlijk, asociaal en gewoon een neo-liberaal
zakkenvulsysteem is en dat er enorm veel geld wordt verkwist door: Teveel verzekeraars, die
allemaal dure gebouwen personeel en nog duurder betaalde managers hebben. (loonkosten is
altijd de hoogste post) en de farmaceutische industrie.
- Belachelijke aspect dat er enorme winsten door de zorgverzekeraars gemaakt worden.
Frappante overeenkomst dat het eigen risico x het aantal zorgverzekerden bijna exact die winst
is.

Kortom een gemiste kans. Een zeer belangrijke kans. Ik betwijfel of Roemer intellectueel en politiek gezien wel de juiste man op de juiste plaats is. Hoe kun hij serieus genomen worden als hij zichzelf niet serieus neemt? Het wordt tijd dat hij opzij stapt voor een persoon die deze eigenschappen wel bezit.

3
206 Mark

@199

Wat het geval is, is dat mijn vrouw niet zonder zorg kan. Zodat ik midden in de praktijk sta. Zodat ik met eigen ogen zie hoe de zorg werkt. En wat ik ook zie is dat al die zorg betaald moet worden. De praktijk heeft mij realiteitszin bijgebracht. En dan ben je tegen ondoordachte plannetjes van Roemer die geld kosten.

Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om de vergrijzing te zien aan komen. Als we niet bijtijds gedegen om gaan met de zorg, dan hebben over 10 jaar de ouderen het nakijken. Dat wil ik niet. En daarom ben ik tegen het korte termijn beleid van SP en 50+. Gelukkig krijgen deze partijen geen steun.

4
207 WijzeDwaas

@201

Dan vraag ik mij af waarom zij doorliep.
Als zij tot de minima behoort , kan zij een goedkope verzekeraar kiezen ( ca € 91) die je dan dekt met deczorgtoeslag van € 83.
voor de eigen bijdrage kun je bij veel verzekeringen per maand sparen .
Ik kan ook wel zoveel uitgeven zodat er geen geld voor het eigen risico overblijft.
Dat ligt dan niet aan het systeem maar aan mijn uitgavenpatroon.
En hoe belangrijk je je gezondheid vindt t.a.v. ander zaken .
Ben je ziek of ga je dood , heb je van je andere uitgaven ook geen lol meer.

1
208 No newstoday

@206 "Teveel verzekeraars, die allemaal dure gebouwen personeel en nog duurder betaalde managers hebben"

Tja, daar kan Roemer dus niks over zeggen want hij heeft al toegegeven dat in het Nationale Zorgfonds, de 4 grote zorgverzekeraars blijven bestaan waarmee men dit samen gaat regelen. Dus hij kan wel wat zeggen over die kosten, maar hij kan en gaat er niks aan veranderen.

3
209 Rare Rakker

Het is wel duidelijk waar Roemer de zwarte piet wil leggen .
Bij de " ditjes en de datjes" waar mensen vanaf modaal zich al scheel aan betalen zonder de toeslagen voor dit en voor dat.
Want iedereen die meer verdient dan zijn geliefde minima moet bloeden .
Nivelleren zodat we allemaal minima zijn.
behalve de partijtop natuurlijk.
Want zo gaat dat in die socialistische maatschappijen .
Nee, dank u.

3
210 No newstoday

@210

Het is precies andersom. Roemer is er voor modaal en niet voor de minima.
Anders zou hij niet met een plan komen waarmee hij de VVD rechts inhaalt.

5
211 WijzeDwaas

Roemer, even een advies: houd er rekening mee dat Rutte een RAT is, als je vragen stelt zal hij altijd om cijfertjes en bewijzen vragen, u berekeningen en bewijzen zal in de ogen Rutte nooit goed genoeg en zal altijd weer andere cijfertjes willen zien, hij zal daar over blijven zeuren tot u er op in gaat, NIET op ingaan, lees het boek ratgevallen dan leer je met deze ratten om te gaan en hoe het werkt.

4
212 Rattocasi

@205

De afbraakpartijen stonden vooraan te toeteren gisteren. Ze moeten ook wel want de verkiezingen komen er aan. Ze moeten hun faalbeleid verdedigen en aanvallen is de beste verdediging. De afbraakpartijen zien ook wel dat ze een gedrocht hebben gebaard.

4
213 vogelbekdier

@213

Heb je gekeken gisteren? Er werd al volop gesjanst en gelonkt. Roemer en Wilders bleven als muurbloempje achter…..

2
214 WijzeDwaas

@1 Heb jij ooit een finaciele onderbouwing van het huidige stelsel gezien.
Nee omdat die onderbouwing niet bestaat. De enige 'onderbouwing' zijn politieke waanideeen met bijval van graaiers.

3
215 Forexer

@213 Een beetje blind voor de werkelijkheid? Het was de gehele kamer die over Roemer heen viel omtrent de plannen en vooral het ontbreken van een doorrekening en financiële onderbouwing! Maar ja, alles wat de SP doet is in jouw ogen vast heilig......

3
216 Rare Rakker

@213

het zou mooi zijn als het plan van Roemer erdoor zou komen, maar helaas kan dat gewoonweg niet om het niet te betalen is... De SP heeft wel vaker het idee dat er ergens een oneindige geldstroom is, maar helaas..

2
217 Bruuder

Live op tv, de natte droom van Rutte meer op Amerika lijken, ben dus benieuwd welke leider wij nu krijgen een soort Trump?

4
218 Rattocasi

** gebruiker verwijderd **

Iedereen viel Roemer aan.
En toch was iedereen het er mee eens dat het eigen risico en eigen bijdragen en premies aangepakt moest worden.
Dat riepen ze zonder enige onderbouwing.
En ook de marktwerking werd door sommigen bekritiseerd.
Kortom, is nu eigenlijk niet iedereen het met Roemer's SP eens dat het eigen risico weg moet en de marktwerking in de huidige vorm niet deugt.?
Omarmen zij nu werkelijk het huidige stelsel als zaligmakend.?
Dat heb ik niet gehoord, nou ja, uitgezonderd de VVD dan.
Er waren er ook die riepen dat als Roemer "dit en dat" kon aantonen met een plan wat zaligmakend was zij dit direct, de volgende week al wilden invoeren.
Laat me toch niet lachen.
Ik heb begrepen, en ik ben niet achterlijk, dat "het Nationaal zorgfonds " een plan is.
Doorberekening komt nog voor de verkiezing en komt in het verkiezingsprogramma van de SP.
Afschieten is dus voorbarig.
Buiten alle proporties.
Zijlstra stelt 6x dezelfde vraag maar had het zorgplan nog niet goed gelezen, dus in feite wist hij soms niet eens waar hij het over had.
Samsom viel aan met vragen waar het geld vandaan moest komen maar bood geen enkele steun of hulp aan.
Hij ziet de SP als concurrent en niet als gelijkgestemde op sociale onderwerpen.
Beschamend voor deze andere "sociale" partij.
Wij weten onderhand wel waar het huidige geld vandaan komt voor dit stelsel.
Nergens en nergens heb ik ook maar iemand wat horen zeggen over absurd hoge beloningen voor specialisten en zorgdirecteuren.
En over oplichters in deze branche.

219 Chienus

@219 Inderdaad, Roemer werd overdreven hard aangevallen, nota bene door mensen die zichzelf niet- of nauwelijks in het SP plan had verdiept.

Tja, de 'gevestigde partijen' moeten er natuurlijk niet aan dénken, dat de SP wel eens héél veel kiezers achter zich kan krijgen met een Nationaal Zorgfonds. Wat er ook gebeurt, de SP móet buiten een nieuw kabinet gehouden worden. Het zou een waar horror-scenario zijn voor de 'oude vertrouwde partijen'... als de SP iets te zeggen zou krijgen in een kabinet!

3
220 Scorpio

@218

Doe niet zo mal. Zelfs Wilders is nog niet zo idioot als Trump. We steven af op Rutte3. Juist omdat Roemer en Wilders zichzelf er uit manouvreren. En om Rutte3 zo sociaal mogelijk te krijgen dient D66 daarin een grote rol te spelen.

4
221 WijzeDwaas

@219
Precies zo is het Men is doodsbenauwd dat dhr Roemer teveel stemmers krijgt. Er zijn nu al 150 000 mensen die steun betuigen aan dhr Roemer met in zorgplannen en men probeert vanalles om hem zwart te maken zoals uitlachen om punten en coma's vragen enz. Zelfs de PvdA , PVV en GL doen daar aan mee. Op de lagere school was dat meelopen met de pesters.
Mensen zijn te verstandig om daar in te trappen.

2
222 yanyans

@199 Heel goed !

0
223 Bollieboos

@204 Daar heeft u gelijk in PvdA zit ook in het complot en
Ik ben de (geloof ridders) van SGP en CU ook nog vergeten

2
224 Bollieboos

@222

150.000 mensen is 2,5 zetel. Dan kom je uit bij een kabouterpartijtje als 50+……

Maar dat komt weer goed uit, de kabouters moeten al die doldwaze plannen betalen!

4
225 WijzeDwaas

@225
Zij zijn amper bezig en nu al 150 000 steunbetuigingen. Men is niet voor niets zo bang voor de SP.

2
226 yanyans

@226

Je weet toch hopelijk ook wel dat beslissingen omtrent de zorg door het kabinet worden genomen? Je hebt toch hopelijk ook meegekregen hoe Roemer afging als een gieter? Denk je dat het kabinet wat Rutte2 opvolgt dit serieus neemt? Tip: voor je antwoord, kijk eerst even naar de samenstelling van de 1e kamer…..

3
227 WijzeDwaas

@226 Net bezig? Je hebt een slecht geheugen zeker.... De plannen voor een nationaal zorgfonds zijn al in mei gepresenteerd. Ze zijn dus al 4 maanden bezig....

2
228 Rare Rakker

@228
4 maanden is voor mij net

1
229 yanyans

@229 Over 4 maanden is het bijna verkiezingen! Dus dat je 4 maanden nog maar net vind is echt onzin! Je probeert een kromme uitspraak weer eens recht te lullen! :S

1
230 Rare Rakker

@230
Ik vind het een hele prestatie om in zo'n korte tijd 150 000 steun betuigingen binnen te krijgen Een top prestatie en het aantal steunbetuigingen groeit met de dag.Het zijn mensen die geen eigen bijdrage in de zorg meer willen betalen geen boete op ziek zijn willen betalen. En gelukkig is er nog een partij die voor deze mensen opkomt. Ik kan niet begrijpen dat U daar tegen bent. Kan U zich niet wat netter uitdrukken

2
231 yanyans

@230
Ik vind het een hele prestatie om in zo'n korte tijd 150 000 steun betuigingen binnen te krijgen Een top prestatie en het aantal steunbetuigingen groeit met de dag.Het zijn mensen die geen eigen bijdrage in de zorg meer willen betalen geen boete op ziek zijn willen betalen. En gelukkig is er nog een partij die voor deze mensen opkomt. Ik kan niet begrijpen dat U daar tegen bent. Kan U zich niet wat netter uitdrukken

2
232 yanyans

@231 De SP heeft zo'n 1 miljoen stemmers achter zich staan en maar 150.000 steunbetuigingen. Dat vind ik niet veel! Daarnaast is dit plan gewoon ondoordacht,waarschijnlijk niet te betalen, financieel niet onderbouwd/doorgerekend en lost problemen die de SP met het huidige systeem heeft (commerciële zorgverzekeraars) niet op. Ook het feit dat Roemer het financiële plaatje als details weg wil zetten laat mijn nek haren recht overeind staan!

1
233 Rare Rakker

Net zitten kijken naar die Ron Meyer de nieuwe van de SP..
Ook geen licht..

1
234 Voxpopuli

@219
"Samsom viel aan met vragen waar het geld vandaan moest komen maar bood geen enkele steun of hulp aan.
Hij ziet de SP als concurrent en niet als gelijkgestemde op sociale onderwerpen.
Beschamend voor deze andere "sociale" partij."

Scherp gezien.
Het wordt onderhand tijd dat die weer op een groene vrede`s boot gaat zitten, en dan een heel eind hier vandaan.

1
235 Grijs Gebied

@214

Stukken ervan gezien. En inderdaad, de partijen voor marktwerking in de zorg klitten al lekker samen, terwijl 75% van de Nederlanders daarvan af wil.

2
236 vogelbekdier

@216

Beetje naïef? Iedereen weet dat de SP hier een megagroot politiek punt heeft.

2
237 vogelbekdier

@219

0
238 vogelbekdier

@219

Exact, hele goede analyse. Ze willen het bijna allemaal, alleen fouten erkennen is nu te moeilijk.

2
239 vogelbekdier

@236

Dan moeten 75% van de Nederlanders SP stemmen. We gaan het zien….

1
240 WijzeDwaas

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Ze ziet er redelijk aardig uit.(hoe ze er werkelijk uitziet weet je pas als ze uit bed komt. :D }Maar bloedmooi is voor mij toch wel heel ...

2 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Weetal
Nederland investeert miljarden in chipsector rond Eindhoven

Waarom Eindhoven?Is het de schuld van andere stedendat er geen ASML is?...

6 minuten geleden geplaatst door Weetal

MARCUSAURELIUS
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@23Wel heel veel meer cellen voor dat tuig....

6 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@24 Wat een hoop bullshit bijelkaar zeg....

8 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@23Dat zou hij doen, maar daar is nog niets van terechtgekomen. Alle staatssecretarissen op dezs post hebben het allemaal laten liggen. Wèl m...

12 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Benzardi
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Het word tijd dat dit soort shit snoerhard word aangepakt....

24 minuten geleden geplaatst door Benzardi

LoydMorris
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

@4 Nou, het is anders geen lingerie-hemdje wat onder haar nek zit. . . ...

24 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Strongoli
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Hypocriete Halsema zeker weer "geschokt"???...

25 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Benzardi
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Update 15:51 - De IDF zegt het voorval te gaan onderzoeken: "The IDF is probing leaked drone footage aired by Al Jazeera (...). The IDF Spokespe...

33 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Vageali6888
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Word eens tijd dat we al die islamitische winkeltjes gaan bekladden, aangezien er een lange geschiedenis is van genocide op christenen in islami...

38 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

NK. App
Drew Barrymire NudePorn Videos Of TeenRomantic Xxx DownloadDanbooru Donmai UsSfmcompilationNicepenisLeah-gottiPaige Turnah BbcMay Hentai 2023Pornhub BranletteBondage PositionsCzech Hunter 672Princess_sweetyMichelle Taylor PornPornohybChat PutariaFamosas Nuas 2022BestsexDs PornBokep LuarVillege XxxNude Tik Tok DancesXxx Lana RhoadesAleks KsenyMessage With Happy Ending Near MeXmxx.Chinese Bf FilmDickgamesFilmesporno.xxxDigeo SansOld Sex VideoBigboobs VideosAnime BrazzersGujarati Xx BpChinese AnalFingering And SpankingNude Beauty PageantEmena PornCachonda LatinaCandid GropeAngela White WardLets Doe It PornPorn GufPorn CategariesFree Black Amature PornJogos Para AdultosFree Porn Hub PicsMonkey FuckJennifer Exxotic PornVanitha SexFullpornmoviesSpank Bank.comJavbus论坛Sex AloneBig Boobs Show VideoAsspoundingBig Black Xxx ComCantoon Porn VideoBabygothVídeos.pornosCzch Massage PornBest Asian Blow JobTiktokpornstarHentiareadBrookemonk NudeMasturbating At WorkSexes VidoesXnxx Desi HindiAdriana Blaze PornPornmovies+Hentai ParadiBella PornographyNude Hairy Mature WomenHd Porn RomanticBoy To Boy SexxMr DeepfakedX Videos BanglaNastasha Nice PornIndian Sex Blue FilmSexxxhotAsian Black PornSexy BigtitMichaela BaldosXviodeosSelena Gomez PlayboyBig KnockersSplatton Rule 34Xnxx Kebaya MerahElybellaBiggest OrgyFirst Time XxxWw Sex Movie ComBengalibhabisexEmily Addison AnalSummer Brooks OnlyfansGia Paige 2023Erica LustAtlantida XxxXxxvedio Hd1920s PornTarzan SexxxParis Knight CreampiePorn SlappedXxx Video ReapIndian Mobile Sex VideosJija Sali Sexy VideoGroup Sex Video ComNaked Arab GirlsDani Daniels PornfidelityVideos.pornosxxxXnxx BeurettesQuadrinhos Eróticos InterraciaisLinda Hamilton NudeBhojpuri Bf XxxFamily Animation PornSheridan Lo EHot Pussy PicsStraught Gay Pornسکس ایرونیBuetiful Nude WomenBeautiful X VideoBhabhi Xxx Video ComWhipping VideosLokal SexExploited College Girls PornAri Alectra FanbusAngelina Colon PornCrackwhores VideosXvidzoqCelbeity NudesAll Ladies Do ItLauren Philips PornAlly Hardesty NudePooja Hegde Ki Sexy VideoMia Khalifa Porn Star VideoKamwali Porn VideoProsate Massage PornR GonemildJogos Pornograficos Para AndroidMulheres Maduras PeladasKelly MadisonCogiendo Con PutaTokischa PornScarlet BloomBig But XxxPoppyandzachMia Khalifa KiWww Xxx MovisHd Porn VerginPhatass Bbw