Waarom keek iedereen weg van de naderende catastrofe? (rtlnieuws.nl)


Het was in de loop van januari toen iemand tegen me zei: je moet je verdiepen in wat er in China gebeurt, in Wuhan, in dat dodelijke virus. "Doordenk de scenario's, de zwartste en vraag je af welke catastrofe ons mogelijk te wachten staat." Ik dacht erover na. Ik ben geen sinoloog, geen vi ...

door proxy in Politiek  ·  34 Reacties

  • 19
  • 786x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Achteraf is het goed kijken..

9
1 think

FvD en PVV hadden al vragen gesteld, maar die werden gewoontegetrouw genegeerd.
Een strafrechtelijk onderzoek naar nalatigheid zou op zijn plaats zijn.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/562089859/arts-verklaart-succes-duitse-aanpak-nederland-was-te-laat

7
2 in holland

Het leek er wel sterk op dat Nederland constant twee weken achter liep op andere landen. Er waren genoeg voorbeelden uit de rest van de wereld. Het leek er zelfs op dat het RIVM iedere keer zelf oplossingen wilde verzinnen.

6
3 upanddown

@3
"

Een gevoel van grote ongerustheid begon te woekeren toen iemand die ik hoog heb zitten me enkele weken later bezorgd appte: "Waarom stelt geen enkele serieuze journalist indringende vragen aan onze overheid over hoe Nederland zich voorbereidt?" Ik antwoordde: wellicht omdat journalisten niet logisch kunnen nadenken. En misschien geen paniek willen zaaien. En ging zelf door met waar ik mee bezig was.

De kans was 'klein' dat het virus Nederland zou bereiken, werd ons verzekerd. Nederland was 'goed voorbereid', stelde de toenmalig minister Bruno Bruins van Medische Zorg. Hij zei dat de overheid 'alert' was. We volgden de lijn van de wereldgezondheidsorganisatie, WHO. Evidence based-beleid. Geen paniek zaaien. Handelen op basis van wetenschappelijke kennis, op basis van wat vast staat. We doneerden aan de WHO, werden publiekelijk bedankt. We stuurden zelfs medische spullen naar China, onthulde de Volkskrant afgelopen weekeinde. Februari werd een verloren maand. Als er in Nederland besmettingen zouden worden vastgesteld, zouden daarná maatregelen worden genomen. "

2
4 proxy

Omdat iedereen alleen maar naar die nep WHO luisterde?

4
5 Reagurius

@2 ,

Bruins heeft op 22 januari, voordat het FvD een week later begon te mekkeren, een schrijven gestuurd aan de voorzitter van de Tweede Kamer waarin ernstige zorgen over het corona virus werd geuit.
In de daarop volgende commissievergaderingen schitterden FvD en PVV door afwezigheid.
Je praat dus poep.

En achteraf mekkeren is en makkelijk en goedkoop.
Ga ergens anders zeiken.

19
6 jodelatedieho

@2
Quote;

" Ja, er was dat afgewezen verzoek van Thierry Baudet, eind januari. Voor een Kamerdebat. Er was – begin februari – dat afgewezen verzoek van de PVV: regering, maak scenario's. Voor een lichte variant, een middenweg, en een zwart scenario. Niet nodig – de draaiboeken lagen klaar. Moties om vliegverkeer naar China aan banden te leggen werden afgewezen. Nederland als redelijkste jongetje van de klas; Nederland verzette zich – in lijn met de WHO – tegen dat soort restricties. "

4
7 proxy

@1 Zie @2 wat ik geheel onderschrijf. PVV/FvD hebben bij de overige partijen geen gunfactor.


Bovendien hadden inlichtingendiensten een paar jaar terug ook al gewezen op een epidemie/pandemie aan de regering. Waarom werd dat niet besproken in de Tweede Kamer.etc.etc
Als men er al niet in geloofde dan zou de regering ien ieder geval kunnen zorgen dat er voldoende beschermingsmiddelen voorhanden waren voor het geval dat om de eigen bevolking te beschermen.

3
8 Dalon

Raak artikel.

2
9 Mariska3

Er is geen westers land dat het anders deed:

Terwijl je op slot kon VOOR het goed op gang was, deed men dat niet. Zweden is het duidelijkste voorbeeld. En ook die volgen, wacht maar af. De VS deed het, het VK deed het, Turkije deed het.
Men remt pas als het stevig OP GANG is.

Een plattere curve is ook een langere(tijd) curve. Hoe verder je lockdownt, hoe trager het verloopt en hoe langer je die strengere maatregelen moet volhouden.

Waar landen in verschillen is het rempunt. En dat leidt op DIT moment tot meer doden in ons land dan in bijv Duitsland. Maar Duitsland gaat er dus trager doorheen, de doden die bij ons nu vallen vallen daar later. In Italië is dat echt uit de hand gelopen daar kon de zorg het niet aan.
Maar de meeste westerse landen blijven onder dat punt.
En daarvoor kun je de balans over wie het goed deed, pas achteraf opmaken.
Zij die het snelst gaan, hebben het minst economische schade.
Ik denk dat het in menselijk leed niet veel uitmaakt, maar ook dat kan pas achteraf goed worden vastgesteld.
Wel scheelt het heel veel in geld.

We gaan het vanzelf zien.

4
10 Gekste Henkie

@10

Over de curve , als je die zo ver mogelijk uitstelt kun je intussen zorgen dat je wél mondkapjes genoeg hebt / ziekenhuizen voorbereid zijn / onderzoek naar medicijnen afgerond is etc ....

Op ALLE onderwerpen was het beter geweest de golf aan besmettingen zo ver mogelijk uit te stellen , en met de (grote) kans dat het virus net als bij mexicaanse vanzelf uitdoofde waardoor die slachtoffer in een later stadium misschien helemaal niet gevallen waren

2
11 Vageali6888

@6

"In de daarop volgende commissievergaderingen schitterden FvD en PVV door afwezigheid"

Ik heb even snel gekeken , maar zie bijvoorbeeld Cris Jansen van de PVV gewoon bij de eerste commissievergadering zitten https://debatgemist.tweedekamer.nl/debatten/coronavirus


https://debatgemist.tweedekamer.nl/debatten/update-coronavirus-0 Baudet op 1:06:00
https://debatgemist.tweedekamer.nl/debatten/update-coronavirus-1 Baudet op 1:24:50
https://debatgemist.tweedekamer.nl/debatten/ontwikkelingen-rondom-het-coronavirus Baudet op 1:26:05

4
12 Vageali6888

@6

btw , dat is geen excuus om op 27 januari een spoeddebat te weigeren , dat is de plek waar je moties en andere voorstellen in kunt dienen ... commissievergaderingen niet

4
13 Vageali6888

@12 ,

Jansen was aanwezig en meer ook niet.
En waar was Baudet tijdens de eerdere commissievergaderingen als hij alles waar hij over jankte op 29 januari j.l. zo belangrijk vond?

Je bent (wederom) gezakt.
Probeer het nog eens in de herkansing.
Wel je beter voorbereiden deze keer!

11
14 jodelatedieho

* Verwijderd door de redactie *

15 Raffa

@10 ; Je loopt Rutte weer te verdedigen. Het was geen keuze tussen; meteen een lockdown of afwachten. Er had zoveel meer gekund dan ze nu gedaan hebben:

- Opbouwen voorraad beschermingsmiddelen, testen, beademingsapparatuur, optuigen IC bedden en personeel.
- Sluiten van de grenzen twee kanten op voor risicogebieden (we hadden hier gewoon toeristen uit China rondlopen!!)
- Negatief reisadvies voor risico gebieden (dus geen wintersport naar Italië)
- Meteen 2 weken quarantaine voor iedereen die uit een besmet gebied kwam en niet afwachten tot ze ziekteverschijnselen kregen
- Bij contact onderzoek ook meteen 2 weken quarantaine (wat ze nu willen gaan doen met die app)
-Testen, testen, testen..

Maar wat deden ze? Niets. Ja, een vliegtuig vol beschermingsmiddelen naar China sturen (en nu janken over Rusland die hetzelfde deed naar Italië.. dat weer wel)

3
16 Mariska3

@12 Ook Baudet en Wilders hebben geen moer gedaan en wilden ,m.i. , alleen maar eventjes hun "moment of fame" scoren. Wilders kwam later ook niet veel verder dan "Total lockdown" roepen.
Maar het gaat hier niet over Baudet of Wilders, ik vind het een raak opinie stuk over hoe het zo heeft kunnen lopen, wereldwijd.

8
17 proxy

Dat ELK westers land uitgebreid zat te wachten is geen toeval, het is strategie die door velen niet begrepen wordt.
En dat was niet wegkijken, die hebben de situatie juist recht aangekeken.

Ga meteen dicht en je kunt heeeel lang dichtblijven. We gaan hier straks zien dat opgebouwde immuniteit juist gaat helpen bij het weer openstellen. Die kan maatregelen gaan vervangen.

Dat had niet gekund bij een te snelle lockdown. Baudet had zijn eigen exitstrategie er mee om zeep geholpen maar die is dan ook geen epidemioloog.

Ik ook niet, maar ik val niet de deskundigen af, zij die dat wel doen: laat je papieren maar eens zien, jullie presteren NIETS als je aan de knoppen wordt gezet.

5
18 Gekste Henkie

@14

Een commissievergadering is niet meer dan een luistersessie waar je 2 korte vragen mag stellen,
wat Jansen ook deed ...
Zoals je kunt zien in de links was Baudet weldegelijk bij de meeste commissievergaderingen


Het gaat om de debatten waar je beleid kunt sturen , DAT vroeg Baudet 2 keer tevergeefs aan.
Het eerste debat over corona was pas weken later , vind je dat goed ?

3
19 Vageali6888

Laat weer eens zien hoe het Nederlandse cordon sanitaire werkt!
PVV en FvD vroegen in januari al om maatregelen maar dat zijn "natuurlijk rechtse partijen" en daar moet je BESLIST NIET naar luisteren!

3
20 Zie Hier

@18

Het virus maximaal afremmen op het moment dat er geen mondkapjes/tests/medicijnen/IC-capaciteit is , was alleen maar goed geweest ...

Nu zijn er talloze mensen onnodig besmet in een periode dat we veel te weinig kennis en middelen hadden , met een strategie waarvan zelfs de WHO zegt dat die hoogstwaarschijnlijk niet gaat werken.

Ouderen die bij bosjes eenzaam sterven in verzorgingshuizen , zonder hun kinderen en kleinkinderen gedag te kunnen zeggen ...

Over 2 maanden is er misschien wel een medicijn of betere behandeling , en zijn er wel voldoende mondkapjes en bescherming etc.

4
21 Vageali6888

@20

Ja , en chloroquine mag ook succes worden .. want Trump

Ongelofelijk hoe media vooral de (zeldzame) bijwerkingen uitvergroten om het middel in een negatief daglicht te stellen.

6
22 Vageali6888

@22 Nou, ik heb het jaren geslikt en kan je zeggen dat er niets van de bijwerkingen uitvergroot of overdreven is. Heb er om die reden mee moeten stoppen. Nu weet ik dat dat maar anekdotisch is maar toch.

1
23 proxy

@23

Het verschil is dat de kuur voor Covid maar een paar dagen is .. met een dosering vergelijkbaar met de behandeling voor lupus

5
24 Vageali6888

@24 Mijn tante, ook met een auto immuun ziekte, ging vanaf dag 1 er van onderuit, knalde zo met haar kop bewusteloos de plantjes in. Gelukkig stond ze nog in haar tuin en niet bij de weg.
Er zijn bijwerkingen die niet afhankelijk van de duur van inname zijn maar zich onmiddellijk voor kunnen doen.
Ik hoop als eerste dat het voor de corona patiënten een goed werkend medicijn zal zijn maar laat het ze ajb goed onderzoeken want zo onschuldig as Trump het wil doen laten voorkomen is het niet.

1
25 proxy

Al tientallen jaren hebben virologen en andere wetenschappers voor dit soort pandemische uitbraken gewaarschuwd. En nu hebben we al die prachtige defensieve wapens die gebruikt worden om onschuldige mensen te vermoorden onder het mom van kut smoesjes.

Hoe lang is het geleden dat onze defensie effectief ons land heeft verdedigd tegen buitenlandse agressors?

1
26 niet-alles-geloven

@20 : Ik denk inderdaad dat het niet geholpen heeft dat FVD om een debat vroeg. Als hetzelfde voorstel door een andere partij was gedaan was het met grote meerderheid aangenomen. Waarom zou je ook zo'n debat weigeren, het gaat tenslotte over de nationale veiligheid, als het niet is omdat het een voorstel is van FVD of PVV.
Of de aanpak met de soft lockdown die we nu hebben na zo'n debat anders was geweest staat niet vast maar misschien waren ze dan wel wat eerder begonnen aan het bestellen van beschermende middelen.

3
27 Winterpret
28 SergioLeone

Omdat het de bedoeling was dat het hier zou komen.

4
29 solidsteel

De enige die vooruit dachten waren de PVV en FvD...
Maar ja..., die partijen worden systematisch genegeerd door de rest van de kliek...

De kranten roepen in koor steeds hosanna over de staatsman..., maar hij was gewoon laks en overal mee te laat... Scholen sluiten kwam ook door druk van buitenaf...
Daarbij hebben we door dat jarenlange geprivatiseer en bezuinigingen overal tekorten door...

De kranten zijn kritiekloos, demoniseren de PVV/FvD en hebben nu wel laten zien wiens woord men spreekt... Totaal onbetrouwbaar...

5
30 Tjeesus...,

@6 Welke vergaderingen, heb je de datum daarvan?

3
31 xtremy
32 shym

* Verwijderd door de redactie *

33 Chat Baker

Het feit, dat het RIVM steeds wéér terugkomt, op eerder genomen "adviezen" of "berekeningen", zegt al genoeg.
Het zou mooi zijn, als ze één keer hun fouten zouden toegeven, of bekennen dat ze slecht in de voorbereiding en aanpak zijn geweest.
Maar nee, niets van dat alles.
Ze gaan gewoon door, op de door hen ingeslagen, foutieve weg en zien wel, waar dit schip strandt.
Het ergste van al die misstappen en verkeerde berekeningen is, dat dáár beleid op afgestemd wordt.
Beleid, wat achteraf blijkt, verkeerd uit te pakken.
Er is in Nederland bijvoorbeeld géén enkel zicht op het feit, hoe het virus zich hier verspreidt. Simpel, omdat er bijna niet getest wordt.
Omdat dát niet op grote schaal gebeurt, kun je óók niet de besmette personen, isoleren van de rest.
We kunnen nu wel vaststellen dat mede hierdoor, er flinke problemen in de zorgcentra zijn ontstaan, waardoor veel bewoners, maar óók het zorgpersoneel, besmet zijn geraakt.
Daar komt nog een extra factor bovenop, van het manco, van de beschermende hulpmiddelen.
Verplaatst dan óók nog eens zieke besmette patiënten, naar deze verpleeghuizen/zorgcentra, en de ellende is een feit.
Dat velen nog vastklampen aan de dagelijkse, foutieve updates, over de cijfers, is bijna lachwekkend te noemen, als het niet zo triest was...

1
34 Dieke

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@77 Absoluut niet. In plaats van de afspraak te verzilveren en naar Geneve te vliegen om met Biden te praten, startte Poetin enkele dagen lat...

3 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Biscanna
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@115 Sleepy Bop 🥱 ...

5 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@74Het was niet veroverd, ze hadden zich afgescheiden en verkiezingen gehouden maar dat pikte de regering niet.- Verkiezingen in het d...

7 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@72Daar had ik toch op gereageerd ?Poetin stond open voor het gesprek met Biden, en gaf aan dit met zijn adviseurs kort te sluiten omdat...

9 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@71 Ook deze terroristen zijn niet langer veilig. Gaat de goeie kant op met jullie.https://twitter.com/Heroiam_Slava/status/17812042615792...

11 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@71 Dat is de Russische versie in strijd met het internationale recht....

15 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@71 Illegaal veroverd terrein kan militair gesproken 'verdedigd' worden. Dat is juist. Je hebt geen punt Vage....

17 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@71 Ik herken alleen maar een slaafse mentaliteit bij jou Vage....

21 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@70 Doe niet zo onnozel. Dat van Macron met de Baas natuurlijk. ...

23 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

Tom Middendorp "de afgelopen jaren zijn ze (de russen) alleen maar aan het verdedigen geweest"Nadat de VS puppet regering in Oekraïne...

23 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

NK. App
Chor Ne ChodaIndian Girl NudePokemon Iono HentaiSunny Leone Sex With Her HusbandBangla Wife SexBlackssbbwMasaajNude Sabrina CarpenterFesch6 NudeOnly Sex Only SexPorndoraStuvk PornSexy Black TitiesTotally TabithaFilmr PornôTykifIndian Real Porn VideosChyna NudeWight Gain PornFacessiting PornAdulthookupSpankingtubrJaiden Animations Porn ComicsSex Video English SexAlexandra Daddario NideStemom Porn VideosDesi Couple NudePo R N H BXvideos RedesHindi Audiosex VideoBbc Rim JobFree Porn VideiJasmine BlackedModel Xxx VideoWinter Sex VideoIndia NakedLauren Phillips FeetHotsexmoviesWww Marathi Sexy Video ComJodi West CreampieCum DrunkChristie Brimberry Only FansPornhub VersusOnline Sexual StoriesFilmesporno BrasileiraPregnant NudeTraci LordAddisson Rae Naked1950 PornographySpanish Xxx VideoSirf ChudaiBongacams LiveSofia Vergara LeakOnlyfans Videos LeakedPornogr AtisPutasTelugusex SoriesNickiibabyyCrystal Chase Full VideosBoxtruck MassageXxx CartuneBande Dessinée Pornographique En FrançaisPornos InglesCoti Golpo.comXxx 63Amazonsex PositionBrazilian Nude BeachFree Catroon PornSharking GifsFoxgayNipple Sucking Hot VideosMommycumNude Non PornBrownin Aurora PornSaraya Sex TapeJapanese Nude Game ShowA.i Celebrity NudesBondage BettyFsmily Therapy PornBig Tittie Latina PornIce Spice Leak VideoIndian Rap Xxx VideoDad Daughter PornographySexual Slavery PornEroticblowjobsRonda Rowsey NakedVoyeurism MomAnime Feet JoiAmatuer Porn CouplesPorntrexBest Black Porn SiteXvisesCara Delevingne NudedXxx Porn VVillage Gay SexLadka Ka LandBigjugsSunny Sexy FilmKerala Couple PornTable HumpingCarolina Samani PornPorn Brother And Sister RealHentai 2022Stella Barey TwitterLacey Banghard NudeNbna Bunnyبزاز كبيرهNikki WoodsReal Happy Ending PornTamil Granny SexEnemma PornMilaazul NudeLasbian Porn PicsAngel SummersNaked Pregnant LadyXxi VedioCuckold StoroesJill Roberts ScreamBlake Blossom TwHotms Com BrSondra Locke NudePorn Videos Xvideos ComHindi Blue FilmSouth Indian PornPlumber Gay PornLivefreefunDesi Bhabi Pron VideoIndia Love SextapeMilf CruisingMexican Porn ModelsPo Rn TubAmouranth O F LeakPercy SiresErrotic MoviesSexyxnxShadishuda Aurat Ki Sexy VideoXxx Video WatchIndian Sex Movie ComeHentiepornHentai EHenati PictureFilmy PornograwiczneNakee AssMobile PorFutanari CumsJapanese Anime PornBeeg Mom PornNude Homeless WomenJessica Drake ShemaleFap-nations