Terugkijken: Lubach over de corona-app (hpdetijd.nl)


Uit diverse opiniepeilingen blijkt dat een meerderheid van de Nederlandse bevolking voor een corona-app is, maar weten we wel waar we ‘ja’ tegen zeggen? Zondag met Lubach legt uit waar we op moeten letten. ...

door Wilmama in Gezondheid  ·  24 Reacties

  • 16
  • 684x gelezen
Reageer met een Emoji
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Lubach is NPO. Lubach is beïnvloeding van de publieke opinie en indoctrinatie van de kijkers.
Lubach zelf is Nep. Lubach verkondigd Nepnieuws.

23
1 Bakgraag

@1 Hele dikke plus en iedereen die ik kan is er NIET voor. Niemand ziet hier het nut ervan want wie ziek is blijft automatisch binnen.
Vele ouderen hebben niet eens een mobiel.

16
2 vis

@1
Wat was er nep aan?

2
3 hopefully

Ik was enorm blij met een kritisch tegengeluid. Mensen moeten van twee kanten geïnformeerd worden en nadenken.

1
4 hopefully

* Verwijderd door de redactie *

5 Captain Hero

Daarnaast, als het gaat om privacy gevoelige opsporingsmethoden zegt de overheid altijd die niet te misbruiken maar doet dat toch.

https://tweakers.net/nieuws/90609/cbp-langdurig-vastleggen-kentekens-in-database-is-illegaal.html

>Ondanks dat de overheid eerder zelf heeft aangegeven dat de verzamelde data niet langdurig bewaard mag worden, zouden deze gegevens toch bewaard blijven in een database. Het zou gaan om een database die alleen binnen een 'afgeschermde omgeving' is te raadplegen door de Landelijke Eenheid, zo meldt NRC.

Het College Bescherming Persoonsgegevens meldt dat het langdurig opslaan van kentekengegevens in een centrale database in strijd is met de wet. Jacob Kohnstamm van het CBP stelt dat de verzamelde anpr-gegevens direct vernietigd moeten worden. De politie en verantwoordelijk minster Opstelten hebben nog niet gereageerd op de zaak.

De politie verzamelt net als de Belastingdienst al enkele jaren op grote schaal kentekens via anpr-camera's. Het CBP ageerde in 2008 al tegen het langdurig opslaan van dergelijke data.<

https://tweakers.net/nieuws/97919/sms-parking-moet-van-rechter-gegevens-aan-belastingdienst-geven.html

>SMS Parking moet van het gerechtshof in Den Bosch klantgegevens delen met de Belastingdienst. Vorig jaar bepaalde de rechtbank in Den Bosch nog dat de Belastingdienst juist de privacy van klanten van SMS Parking zou schaden bij het verkrijgen van toegang tot de klantendatabase.<

https://www.tubantia.nl/enschede/enschede-door-het-stof-medisch-dossier-van-bijstandsmoeder-39-had-prive-moeten-blijven~a71fd048/

>Het excuus ging vergezeld van een advies van de Klachtencommissaris van de gemeente, die het opvragen van het medisch dossier tijdens de aanvraag in 2018 en 2019 van Manons bijstandsuitkering onderzocht. Het oordeel van de commissaris is hard. De klacht van de vrouw over het stelselmatig opvragen van medische gegevens en het overleggen van een medicijnlijst krijgt het stempel ‘gegrond’. <

Wie vertrouwd deze overheid dan wel met een app die exact kan aantonen, met één druk op de knop, met wie jij hoe vaak en hoe lang contact hebt gehad??

7
6 Mariska3

@1
Lubach laat zien dat 60% van de Nederlanders goed moet opletten waar ze mee instemmen als ze graag een corona app willen gebruiken, hij laat de negatieve kant zien.

Na de aanslagen 911 werden er bepaalde maatregelen in Nederland ingevoerd om terrorisme makkelijker te kunnen bestrijden, we weten nu allemaal dat het tegen de burger wordt gebruikt.
Alles wat je doet op internet wordt opgeslagen, zelfs al je meningen hier op NK, ga je wat te ver in je reactie op bv facebook krijg je bezoek van de politie, je mag nu ten alle tijde gefouilleerd worden, je bent ten alle tijde verplicht je te legitimeren.

2
7 NLsandman

@6
[Wie vertrouwd deze overheid dan wel met een app die exact kan aantonen, met één druk op de knop, met wie jij hoe vaak en hoe lang contact hebt gehad??]

Drogreden/kulargument.
In de uitzending van Lubach komt duidelijk naar voren dat er op dit moment in feite nog niets te zeggen valt over het hoe en wat van een (mogelijke) Nederlandse corona-app:

De overheid komt met een corona-app. Maar we weten nog niet hoe ‘ie werkt en wat de voor- en nadelen zijn. Marleen Stikker en andere experts hebben voorwaarden bedacht waaraan de app moet voldoen: hij moet bijvoorbeeld tijdelijk, transparant, volledig anoniem, vrijwillig en gebruiksvriendelijk zijn. Iedereen wil dat we gewoon weer veilig naar buiten kunnen en zo’n app kan daar vast bij helpen. Maar we moeten daar wel goed over nadenken, want hoe gaat het leven met zo’n app eruit zien?

5
8 Wilmama

@8 ; Vertel eens; Ze willen het verloop van het virus en de besmettingen in kaart kunnen gaan brengen met die app... Hoe denk jij dat ze dat gaan doen als ze GEEN info uit die apps krijgen?

7
9 Mariska3

Gelukkig mijn trouwe Nokia weer gevonden.

12
10 Anna van de Niemen

@9
Dit is op dit moment ter zake doende: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2329874-privacyorganisaties-stellen-strenge-eisen-aan-apps-tegen-corona.html

(**) Ondertekenaars van het manifest zijn een *)gelegenheidscoalitie van onder anderen Waag, Bits of Freedom, het Platform Burgerrechten, Code for NL en AI Now Institute. Ze schrijven: "Als het systeem dat nu ontwikkeld wordt niet aan onze eisen voldoet, zal deze coalitie zich met hand en tand tegen de implementatie ervan verzetten." (**)

*) https://www.veiligtegencorona.nl

3
11 Wilmama

@3 zo zie je maar hoe mensen alles meteen van de omroepen aannemen die voor de regenring werken, want Rutte geeft zelf toe dat hij naar aanleiding daarvan zijn beleid voert.
Zelf nadenken en handelen daarvan uit is waarschijnlijk heel moeilijk als je geblokkeerd bent door angst die je aangepraat wordt.

10
12 Rattocasi

@10 Vergeet niet om hem in aluminiumfolie te wikkelen! question

0
13 Nieuwsgierig

@9
Aanvulling op @11
Ook uit dit bericht van vanavond blijkt dat het met de corona-app nog lang geen gelopen race is en dat is maar goed ook: https://www.ad.nl/binnenland/meer-dan-zestig-wetenschappers-sturen-samen-brandbrief-aan-kabinet-over-corona-app~a44c5e2d/

Zestig gerenommeerde wetenschappers hebben vandaag een brief gestuurd aan het kabinet met daarin de waarschuwing om kritisch te kijken naar het nut en de noodzaak van de corona-apps. Vooral de sociaal-maatschappelijke en juridische impact ervan weegt bij de wetenschappers zwaar.

De wetenschappers, afkomstig van bijna alle universiteiten en onderzoeksinstituten in Nederland, noemen de inzet van tracking-tracing apps en apps voor gezondheidsmonitoring *)in de brief ‘zeer ingrijpend’. Volgens hen zal inzet van dergelijke apps de weg vrijmaken voor toekomstig gebruik van vergelijkbare technologieën.

*) http://allai.nl/wp-content/uploads/2020/04/Brief-Minister-President-Rutte-Ministers-De-Jonge-Van-Rijn-Grapperhaus-de-heer-Sijbesma-inzake-COVID-19-tracking-en-tracing-en-gezondheidsapps.pdf

En deze opinie is ook de moeite waard:
https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/opinie-alleen-messcherp-metende-apps-hebben-nut~b64a1d0d/

Corona-apps moeten heel nauwkeurig kunnen meten, anders creëren ze veel onnodige onrust, schrijft André Knottnerus, arts-epidemioloog en oud-voorzitter van de Gezondheidsraad.

Kortom: het laatste woord is er voorlopig nog niet over gesproken.

1
14 Wilmama

Jammer dat ook Arjen voorbij gaat aan het feit dat veel mensen doodleuk geen app kunnen installeren omdat hun telefoon daar niet geschikt voor is. Verplicht een app ? Goed, mogen ze proberen op mijn Nokia 3310 te installeren................ Wie mij het recht ontzegt om mijn 3310 te gebruiken krijgt een dikke middelvinger !!!

3
15 Tiidmasine

Iedere nuchtere goed nadenkend persoon kan genoeg goede argumenten bedenken waarom die app helemaal geen goed idee. is
Daarvoor hoeft helemaal niet op de feitelijk app gewacht te worden
De app is een no-go bij mij en veel van de kritische kanttekeningen had ik zelf ook bedacht

3
16 krek

Lubachs item over de corona-app was super! De kanttekeningen waren correct! Mensen denk na voordat je met die onzin meedoet!

0
17 ObJener

@15
Waarom zou Arjen Lubach aandacht besteed moeten hebben aan iets dat niet speelde, niet speelt en nooit zal gaan spelen? Er werd in den beginne gehoopt op een deelname van 60% áls de app er überhaupt zou komen.

Er zijn ook nog steeds mensen die helemaal geen mobiele telefoon hebben en deze ook niet aan willen en/of kunnen schaffen.

Kortom: je komt met spierballentaal op basis van koudwatervrees.

Wellicht dat deze samenvatting van vandaag helpt om er anders naar te kijken:
https://www.nu.nl/tech/6044556/wetenschappers-en-experts-aan-kabinet-kijk-kritisch-naar-corona-apps.html?redirect=1

Met op het einde:
(**)Het kabinet nodigde bedrijven en deskundigen de afgelopen dagen uit om *)mee te denken over de ontwikkeling en de inzet van apps bij de aanpak van het coronavirus. Zij konden voorstellen voor de ontwikkeling van de apps indienen.

Hierbij moet worden voldaan aan specifieke eisen. Zo mag de app geen gegevens gebruiken die herleidbaar zijn tot individuen. Minister De Jonge noemde het waarborgen van privacy "essentieel". (**)

*) https://www.nu.nl/tech/6044267/kabinet-wil-dat-bedrijven-en-deskundigen-meedenken-over-corona-apps.html

(**) Voorstellen kunnen worden aangeleverd tot dinsdag 14 april, 12.00 uur. In de week voorafgaand aan 28 april moet bekend worden hoe de mogelijke apps eruit komen te zien.(**)

1
18 Wilmama

Wilmama is iemand die denkt dat privacy in goede handen is bij de overheid. Het verleden heeft echter anders aangetoond. En ook daar waren meerdere partijen bij betrokken.
En privcay is natuurlijk maar 1 argument.


Maar het allerbelangrijkste: het interesseert me geen moer wat een ander vindt van mijn "nee" tegen deze app. Het belangrijkste argument is namelijk dat het MIJN telefoon is

5
19 krek

@19
[Wilmama is iemand die denkt dat privacy in goede handen is bij de overheid. ..]
Iedere nuchtere goed nadenkend persoon beseft dat o.a. dit een drogreden/kulargument is, want hier had en heb ik het helemaal niet over.

Ik zie er het nut niet van in om op zaken vooruit te lopen en wacht liever af wat er wel of niet uit de bus komt:
(**) Voorstellen kunnen worden aangeleverd tot dinsdag 14 april, 12.00 uur. In de week voorafgaand aan 28 april moet bekend worden hoe de mogelijke apps eruit komen te zien.(**)
Zie @18

1
20 Wilmama

@15 U krijgt van die vriendelijke (sarc) mijnheer Rutte en zijn kliekje meelopers, er een geweldig nieuwe IPhone 11 bij geleverd hoor. De spionage App is al voorgeprogrammeerd. Uw telefoon wordt gesponsord door Apple en Google. Dus kunt u ook alleen hun programma’s en App gebruiken. Want ze willen graag alles van u weten, in ruil voor deze nieuwe telefoon.

Wanneer u de telefoon aanneemt en gaat gebruiken, bent u dus akkoord met alle voorwaarden in de hele kleine lettertjes in het contract. #Overheidsspionage

3
21 Een hardwerkende ZZPer

@20

Nogmaals ik hoef er niet op vooruit te lopen. Het is MIJN telefoon.
Dat jij nou niet kan bedenken welke nadelen er aan de app zitten en daarvoor wacht tot de app uit is gebracht, is jouw tekortkoming imho.
Maar ik vermoed dat als de app uit is, jij de nadelen achteloos opzij schuift. Wedden?

3
22 krek

@22
[Dat jij nou niet kan bedenken welke nadelen er aan de app zitten en daarvoor wacht tot de app uit is gebracht, is jouw tekortkoming imho.]

Je blijft mijn woorden verdraaien alsof het niets is en begrijpt na alle info via bronartikel en @8 @11 @14 @18 @20 blijkbaar nog steeds niet dat de betreffende app's er in ons land gewoonweg niet komen als de nadelen niet naar tevredenheid opgelost kunnen worden.

[Maar ik vermoed dat als de app uit is, jij de nadelen achteloos opzij schuift. Wedden?]
Ik heb geen smartphone en sowieso geen behoefte aan ondeugdelijke app's of whatever. Wat heb ik gewonnen?

1
23 Wilmama

Vers van de pers:
https://nos.nl/artikel/2330436-tweede-kamer-zet-vraagtekens-bij-kabinetsaanpak-corona-apps.html

De ontwikkeling van corona-apps roept niet alleen in de samenleving en bij opiniemakers vragen op, ook de Tweede Kamer zet vraagtekens bij de aanpak van het kabinet. D66-Kamerlid Verhoeven wil weten waarom afgelopen paasweekend *)een oproep aan bedrijven is gepubliceerd door minister De Jonge.
*) https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/nieuws/2020/04/11/oproep-om-mee-te-denken-over-apps

Ik voorspelde het in @14 al: [Kortom: het laatste woord is er voorlopig nog niet over gesproken.]

1
24 Wilmama

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Offtopic

@2682Kom vanavond wel even terug. Het is nu een beetje te vroeg voor zo'n cocktail. 😉...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

skapoe
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

De zoveelste inhoudloze DDR66 muts, nog geen dag in het leven fatsoenlijk werk gedaan, maar een praatjes!...

21 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Stop met dia asielwaanzin.Nederland is vol en wil geen haatbaard meer bij!!!!!...

23 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Ben bang dat timmerschrans I steeds dichterbij komt.De vvd zal zijn ware aard laten zien en zich weer pro immigrant opstellen....

24 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Ha(l)al ze maar binnen, die strijders!!! 🤮...

25 minuten geleden geplaatst door skapoe

Hendrianus
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@7 Ik weet eigenlijk niet of dat volgens de voorschriften is toegestaan. De opname wel natuurlijk maar wat je daarmee, in dit kader van 'herrie...

25 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@6 De ME, die er op los ramt, bij een aangemeld stil protest van 8 man? Dat is nog erger dan de Russische praktijken bij demonstraties. ...

37 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

(Het wordt een stil protest, zonder toespraken, maar de demonstranten willen op hun protestplek wel staan met bordjes waarop teksten staan als: ...

42 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 @1     "Dan ben je stil. Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen." Uit het artikel:"Het wordt een ST...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Tamil Sex TakingBoudi Hot Sex VideoJohnny Sins GfDandangler PornZoe Seldana NudeMizo NudePorn LiteHollymichaels PornFansly FreeViviastreetPornografia De RubiasXnxx DressDesi Bhabhi Hindi SexLove Couple Sex VideoQuadrinhos Gay PornOmwgle PornMaddison Beer PornTamil Hot MmsEnjoy PornRori Rain2x PornFu Hd PornOnlyfans Archives情色视频Iran XvidJaime Pressly In PornFakigXxx MallTečaCumming In BabysitterKris Jenner NudeHeerleader PornBigcock XnxxCumshot FfmPuffy Nipples XxxNaked AuntyMoti Girl XxxEmma Watson SexeSienna Grace PornXxx.cartoonpornRule 34 VidoeConfrariarsCoi Leray TitiesCorinna Kopf LeakedGoddess SharGinger Lynn PornXxxhd MomTeboo PornJacqueline NudeBen Ten Xxx VideoDogsex StoriesFutinary PornPorno Trans HdTwinksexYoutuber TittiesCamila Morrone NakedDesi Doggy PornSalma Hayek PussyGia DimarcoSmall Asian PornBecthebarbieCzechpornMario ShygirlLesbian SquirtersIndian Xxxx MovieMastishareIndian Moti Aunty Sex VideoIndian Bra XxxValentina Jewels PornBwwm PornXnxxoPornhub DiscordPornografia En VivoPormsitesOncam SexeAlika PenagosHifi PornDeep Throat SwalloHot Sexy Indian XxxBody To Body Massage VideoBro Sis XxWeb Series Hindi XxTamil Aunty Saree NudeLesbien Threesome PornIndian Beeg Hindi佐山 爱Fitness Nala NudesJerry Springer Show UncensoredPeliculas Pornos LesbianasJessie GoldNew Telugu Sex Videos ComHentai FiguresP Oo RnHard ClitInfluencers Goen WildGrupos No Telegram 18+Gayporn MdSavita Bhabhi Animated PornTamanna Nude PhotosLesbian Milk PornSissy Hypno PornhubConcensual Non Consent PornFreexnxAnorixic PornBest Facial CumshotsAphia DemieuxChester Koong PornCandidgirlsPornos TorbeChicascogiendoBridget MonetWebchoc PornographiqueMangá AdultosFree Erotic AudioSex MilfTelugu ModdaSaxyeMadres CachondasLouisakhovanski NudeHeather Locklesr NudeXnx2020Fuck Big BoobsEscorts CancunAll Heroine SexXxx Adult SexIndian Hot Web Series Online WatchCxbideoTrixie Tang PornChaturbate StockingsCamarads ComRechel Steele PornSexiest Kaley Cuoco PicsMs JuicyCute AnimepornStepsister Porn VideoAnasstasia KnightNude In BrazilSunny Leone's NudeAsian Meat Street PornFxpornhdAnal PornopornoXvideos Sexos AnalMulherespeladasvip.comNudes Of Alyssa MilanoHarry Jowsey NudeTwinks SucksGirls Giving Blow JobsMother Son Sex VediosMom Photoshoot PornXxx On Horse