Stientje van Veldhoven: ‘Thierry Baudet gebruikt referenda om de politiek terzijde te schuiven’ (businessinsider.nl)


"Voor D66 zijn referenda een noodrem. De vertegenwoordigende democratie blijft voorop staan", schrijft D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven. ...

door Inter in Politiek  ·  44 Reacties

  • 8
  • 567x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

ja duh...omdat die niks presteren...daarvoor...

0
1 Lets keep it cool

Stientje, neem die Baudet toch niet serieus!

16
2 WijzeDwaas

Het grootste belang van Thierry Baudet is de verheerlijking van Thierry Baudet, die zichzelf "de belangrijkste intellectueel van Nederland van dit moment" vindt
Gaat wieberen man, we hebben al "ballen" genoeg in de politiek

17
3 Piet Pijlenboog

Een uitslag niet serieus nemen is de kiezer terzijde schuiven. Nog gekker word het als men zich gaat afvragen hoe het toch komt dat velen zo weinig vertrouwen in de politiek hebben.

1
4 Voorzittershamer

Het volk voelt zich niet meer vertegenwoordigd door de politiek en dan gaat er gezocht worden naar een verbetering.

3
5 Soare

De politiek is niets anders dan een bende volksverlakkers die alles doen wat Brussel en Berlijn voorschrijven. Het is net alsof Duitsland de oorlog gewonnen heeft.

3
6 niet-alles-geloven

@2 Het probleem is dat Baudet zichzelf zo serieus neemt dat hij tot dit soort uitspraken komt:

(1) "“Ik ben erachter gekomen dat deze zogenaamde achterblijvers (‘de kosmopolitische elite’ – red.) veel meer verstand hebben van de wereld dan politici en intellectuelen,”

(2) "“Ik ben een uitzondering. Ik leg aan intellectuelen uit waarom ze ongelijk hebben . Hoe meer opleiding mensen hebben genoten, hoe groter de kans dat ze domme dingen vinden. Dat is een raadsel waar ik me elke dag over verwonder.”

En als u een sterke maag hebt, mag u hem zelf even beluisteren over "vrouwen"

http://www.hpdetijd.nl/2014-11-21/terugkijken-vrouwonvriendelijk-vrouwen-versieren-met-thierry-baudet/

10
7 Piet Pijlenboog

Baudet is voorstander van Het Zwiterse model, bakken met referenda per jaar. Naar mijn mening wekt dat contraproductief. Teveel referenda kunnen volgens mij afstompend en desinteresserend werken.

Zit trouwens wel 1 goed voorstel in dit artikel:
"Daarnaast wil D66 mensen ook op andere manieren mee laten denken en ideeën aanleveren, in plaats van u alleen de mogelijkheid te geven iets af te wijzen. Door bijvoorbeeld burgers en organisaties vroeg in de besluitvorming te vragen om advies in plaats van helemaal aan het einde. Maar ook via Wikiwetgeving of ruimte voor burgerinitiatieven."

Als dat gerealiseerd kan worden lijkt me dat een prima voorstel.

11
8 tripomatic

Dom66

0
9 charmeur

@7

Ik zal blij zijn als het 16 maart is , dan zijn we van veel charlatans verlost.

9
10 WijzeDwaas

Politiek bestaat helemaal niet, dat is een corrupt circus wie later waar zn geld mag gaan ophalen. In de vorm van een baantje of commisietje of commisarisje hier of daar enz. 'Elkaar wat gunnen' noemen ze dat in Denhaag.
Dus Baudet schuift de politiek niet opzij maar deze Veldmuizen, wie dat ook is, die even de belangen van haar bazen moet veilig stellen

2
11 Salondeugd

Vreemd dat D66ers tegenwoordig zo'n hekel aan referenda hebben, voeger toch jaren lang 1 van de stokpaardjes van de partij.

2
12 Fritz Fapmann

@10

Als Wilders premier wordt, vertrek jij dan ook uit Nederland met je baasje Pechtholt? question

2
13 Salondeugd

De inzet van het referendum van D66 is veel te laat en laat de burger aan zijn lot over. Argumenten als dat zaken niet meer teruggedraaid kunnen worden en dat men de zaak gewoon negeert is het deel wat de bevolking zal toekomen. D66 is een volksverlakkende partij die mooie verhalen probeert te verkopen, maar uiteindelijk zijn eigen zin wil doordrijven.

1
14 sparta

@12

Niet vreemd. We kennen nu de intenties van 'het volk’……..

Ik ben van mordicus voorstander veranderd in een mordicus tegenstander.

7
15 WijzeDwaas

@13
Als Wilders premier wordt is vertrekken wel een heel aantrekkelijke optie maar ik denk dat ik in het verzet ga.

7
16 PuurHagelslag

@13

Ik vertrek uit Nederland alleen óf op vakantie óf tussen 6 plankjes.

8
17 WijzeDwaas

En dan nog beweren dat D66 niet bang is voor de kiezer.

Bluf is dat. D66 rilt voor de kiezer.

Verder mijn felicitaties voor het vaagste referendum standpunt wat ik ooit heb gelezen, want dat Oekraine referendum waar ze zo op afgeeft dat voldoet voor de volle 100% aan de D66 criteria (een helder “nee” tegen een eerder genomen besluit).

3
18 provo

@12 Pechdrol heeft de D66 ziel lang geleden reeds geveild aan de hoogste bieder; Brussel.

3
19 ontken

@18

Dat Oekraine referendum is het ultieme bewijs dat referenda niet werken

Een kleine minderheid wil haar zin door drammen. D66 had ooit een goed punt met referenda , maar het is door de tijd achterhaald.

12
20 WijzeDwaas

Stientje wie, ooohhh die laat die maar kletsen hoor.
D66 wil alleen een referenda over een te kiezen burgemeester, meestal iemand die we ook niet massaal goed kennen maar dat doet er niet echt toe.
Niet over politieke zaken want dan moeten ze luisteren naar de wil van het volk en die snappen het toch niet, dat weet en snapt alleen Mister Pechvogel en Stientje.

1
21 corretje

@15 Je bent een antidemocraat, Dwazie.

3
22 Fritz Fapmann

@22

Nope, voortschrijdend inzicht!

9
23 WijzeDwaas

@7
Het linkje mag dan stevig off-topic zijn, het geeft een glashelder inkijkje in de wonderlijke gedachtenwereld van deze ijdeltuit.

3
24 Münchhausen

@21 "Niet over politieke zaken want dan moeten ze luisteren naar de wil van het volk en die snappen het toch niet, dat weet en snapt alleen Mister Pechvogel en Stientje."

Als het aan de wil van het volk ligt mogen we om maar wat te noemen 180 rijden op de snelweg, moeten alle buitenlanders oprotten, verdienen we allemaal een ton per jaar, wonen we allemaal in een villa en is het elke dag zonnig met 25 graden Celsius.

Enige terughoudendheid is dan ook niet gek. Maar da's mijn mening.

3
25 tripomatic

we hebben geen democratie meer ,al decennia niet .
De accountancy firma's en captains of industry geven het kabinet de bevelen.
referenda zijn de laatste strohalm

4
26 Jongens van de Witt

@20
Sterker nog, een kleine minderheid die heeft haar zin doorgedramd door de uitslag naast zich neer te leggen.

Er zijn een paar manieren om de politiek dichterbij de burger te brengen. Referenda. Volksvertegenwoordigers per regio. In iedere analyse die ik lees is de conclusie dat de kloof tussen burger en politiek te groot is. Dan hoeft het niet alleen een gevaar te zijn.

2
27 provo

@16

links is altijd in verzet, time for CHANGE!

4
28 Salondeugd

@27

De kloof tussen burger en politiek mag van mij nog veel groter….

8
29 WijzeDwaas

@20

in de tijd achterhaald? Toen Brussel alles bepaalde? Met Führer Jüncker aan het roer?

3
30 Salondeugd

@29

de bomen ook...

0
31 Salondeugd

@29
Gefrustreerde bejaarde oud-politicus u?

2
32 ontken

‘Thierry Baudet gebruikt referenda om de politiek terzijde te schuiven’

Als we er democratie voor terug krijgen zie ik het probleem niet.

2
33 MetBoerenVerstand

Sientje wordt wat bang van die nieuwtjes allemaal, en dat moet ook, want Sientje haar partij geeft de NL weg aan het monster Verhofstad, Juncker, en de Timmerfrans.
Sientje moet maar wennen aan wat concurentie, Thiery lijkt me wel wat om erbij te hebben.

1
34 Doordenker

Referenda's is het meest democratische dat er bestaat Stientje....en politici (vooral van VVD, PvdA en D'66) zeer ondemocratisch, achterhaald en niet meer van deze tijd, want onbetrouwbaar. Jullie zijn alleen bang voor jullie baantje!

1
35 VVDwegermee

@29 : Wat let je om af te reizen naar Noord-Korea.

2
36 HSTG

Klinkt als een plan.

0
37 Dzzz

D66 houdt niet van mondige burgers, alleen van gehoorzame en onnozele volgelingen, zoals grijze waas.

2
38 HSTG

@29 nog vijandiger naar elkaar toe ?
Ze horen dienstbaar te staan en niet andersom weet wel dat ze graag willen dat wij hun dienen maar daar worden ze nu net niet voor betaald.
nog meer misbruik van hun positie, tja als je daar voor kiest....

0
39 Gratiebarmhart

Wat een quatsch allemaal. Het werkt nog altijd zo, dat het volk de mense kiest waarvan zij denken dat die hun belangen het beste gaan behartigen. Maar velen in Nederland hebben daar van gemaakt, dat politici precies moeten doen wat de mensen roepen. Dat werkt natuurlijk niet, daar de meeste mensen absoluut geen kaas van alle verschillende onderwerpen die spelen, gegeten hebben. Daarom zijn er politici. Het zijn geen poppen die moeten doen wat wij willen, het zijn eerder managers van het land.

1
40 God is dood

Ik wil graag dat er referenda naar Zwitsersmodel worden ingevoerd, dus niet alleen corrigerend maar juist ook initiërende referenda. D66 heeft geeft enkel argument om daar tegen te zijn behalve dat de politici terzijde worden geschoven....tja dus zegt ze eigenlijk dat het partijkartel wordt afgebroken, precies wat FvD juist wil. Als politici hun werk goed doen en geloven in democratie dan zouden ze juist referenda moeten toejuichen.

0
41 Salitos

@40 Wat een onzin, kijk gewoon hoe het werkt in Zwitserland en zie dat, dat land zeer goed wordt bestuurt, welvarend is en dat de mensen met 85%! tevreden zijn over hun bestuur. Denk je daadwerkelijk dat de Zwitser een slimmer volk zijn en wel zo'n stelsel aankunnen en de Nederlanders niet? Ik denk nl. dat de Zwitser idd. slimmer zijn en daarom niet blindelings vertrouwen op de politieke elite, maar zelf de uiteindelijke macht hebben gehouden. Op 15 maart heb je de keuze....kies je voor de macht bij de politieke elite of kies je voor de macht bij de burgers van Nederland. FvD (Forum voor Democratie) is een keuze op 15 maart.

0
42 Salitos

Wat jij zegt , kan niet kloppen Stientje.
Thierry Baudet kan onmogelijk de politiek - bedoel je de 2e kamer ? - opzij zetten.
Want de Volksvertegenwoordigers zetten zichzelf al vele jaren op een zijspoor - door alles bij het kruisje te tekenen wat de Regering aan wetsvoorstellen indient.
Een enkeling probeert nog wel eens wat tegen te spartelen.
Ooit stond de D van je partij voor Democratie , maar die tijd is al lang voorbij.
Pechtold heeft dit bewezen door een correctief referendum te hebben gewild , vanuit de gedachtengang dat zoveel stemmen en de vereiste drempel van 30% waarschijnlijk nooit gehaald gaan worden.
Dat is geen Democratie , dat is Kiezers bedonderen.
En nu weer de Kiezers willen bedonderen door de uitslag van het referendum volledig te negeren als het hem niet goed uitkomt.
Want voor de 2e keer heft hij een inschattingsfout gemaakt , de 30% drempel werd wel gehaald , waarmee het referendum geldig was.
De politiek is verworden tot een frauduleus spelletje van corrupte en frauderende uitkeringstrekkers , want jullie in de 2e kamer hebben allemaal een riante uitkering van ons belastinggeld.
En Pechtold gaat in zijn drang naar Macht , weer een inschattingsfout maken , door te denken dat hij nog eens dunnetjes Rutte kan na-apen en Kiezers probeert te beduvelen met beoftes die nooit waargemaakt kunnen worden.
D66 heeft gekozen voor overheersing door de EU - daar zullen zij de consequenties van moeten dragen , Burgers laten zich niet meer zo makkelijk bedonderen als 15 jaar geleden.

0
43 Jalinda

@8
" Naar mijn mening wekt dat contraproductief."

Lijkt mij, dat het iig voor de Zwitsers goed werkt, zij hebben er genoeg ervaring mee.

0
44 Lias

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1 Het deugt niet dat deugers de orde willen verstoren....

16 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@64 Je bedoelt deugers binnen de overheid....

19 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@62 Zou best kunnen eh. Voor WO1 was de kerk helemaal niet populair. Na WO2 was de kerk ineens razend populair. Dat is opzich niet vreemd. Maar ...

22 minuten geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Zo ziek, verrot is de huidige samenleving inmiddels. . . Hier zijn de mensen voor gevallen, die wij op deze 4e mei herdenken. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@1 Er liep nog nooit iemand met een Nederlandse vlag demonstratief te zwaaien op 4 mei, tijdens de dodenherdenking op de Dam. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

2 uur geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

5 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Loving_ladiesAfricanas XxxSunny Lione XnxxChinese Vintage PornMyfreewebcamVelhas PornôAssistir Videos Pornos GratesLovemaking VudeosIndian Blue Film XvideoFree Full Porn FilmsS XxxxHow To Find Onlyfans Creators In Your AreaBig Natural Mature TittiesCocktease PornIndian Pussy FuckNude Thai GirlsNaked Wrestlers FemaleBreeders Of The Nephelym F95Megan Fox Pics NudeXxx HubElisa SchlottBig Tities JapanBokef IndoDesiindiansexBihari Bhojpuri SexHorror Porn XxxPornhubffmSasha Alexander PornRedfifsSpringblooms PornKim Manana NudePron DownloadMia KhalifaxxxxMe1adinha PornAstolfo Porn ComicsBf Xxx Video HdDesi Couple ChudaiMasala XvideosMutearLesbian Tribb PornHentai RedditPorn Menes34 PornFree Porn Tiavaالمترجم سكسPhím Nguoi LonXxx StorieeMasturvacin FemeninaAnastasiaxxx89Indian Xxx OutdoorMonica Bellici NudeX Hot VideosXxx Hindi MoviPorn FlimXxx Blue Sex VideoAnime Babe MasturbatingPorn JulianTia Ling AnalFree Pornhub Porn VideosKelly Reilly SexyIggyamoreLanae BrielleKendra Sunderland LesbianFreesexhdOld GilfVideos Eroticos AmadorasBokep Jilbab TerbaruShemail Sex VideoCotton Sex VideoIncredibles Comic PornTiktok Nudes RedditNaked AssAmateur Lesbian SexJia Lissa New VideoKana MitoAnimated Tenticle PornHot PussiedFemdom FistingBeautiful Couple Sex VideoWww Bengali BfKat The PornstarIndian XexPorn Dirty PornJapanesexxxvideoHijra Blue FilmNokar XxxSexo Chat.Cam 4 Ao VivoPhotoacompanhanyesThickass DaphneNaked FootballMina SauvageXxx Pakistani GiralIndian Ladki SexDigital Playground PornHindu Porn VideoIndian Aunty Hidden Cam Sex VideosTakisawa RolaSkylar Angel PornNylon PornImo Xxx VideoIndian Porn Star Sex VideoBest Aunty Sex VideosBig HercSkyrim Argonian PornAloha YubesXxn Videos DownloadChloe WarmDehati Sex Video HindiDani HotPorn Videos Mother In LawMinnietammysFukn VideoLisa Cross PornPornhub IndiaColegiales PornPorn TetasGay College PornFollando Con NegritaM MyfreeDakota Johnson Nude SceneNew Porn WifeKiwvr-566Naked Fashion ShowWww Sunny Leon Sex ComEmmmyxo PornValeria NemchencoFreinds Mom XxxDesi Maa SexAsia Doll OnlyfansXvid LatinaPornissimo VideoPorn EscondidaCharoltte Mckinney NudeOut Of The Family PornBokep SmpHot Pornstar HdWet T Shirt TitsSister StripNouslivReddit OnlyfansXxxx Video Doctorబాయ్స్ బాయ్స్ సెక్స్ వీడియోస్Boobs Sucked GifDevil PornXx Porn VidioA-girl OnlyfansCumming In Mouth GifLatina ThreesomeJadeteen Anal