Het strand van Benidorm ligt er momenteel verlaten bij.
Volledig scherm
Het strand van Benidorm ligt er momenteel verlaten bij. © EPA

Spanje denkt eraan om deze zomer geen buitenlandse toeristen toe te laten

De Spaanse regering overweegt om deze zomer de grenzen gesloten te houden voor buitenlandse toeristen. De kans is klein dat het nieuwe coronavirus dan al volledig verdwenen zal zijn en Spanje wil ook koste wat het kost vermijden dat het tot een heropflakkering zou komen. Het land is met al meer dan 15.000 doden één van de zwaarst getroffen landen in Europa.

110 reacties

  • Michel Vanborren

    4 jaar geleden
    dan ga ik in september of oktober é, normaal vertrokken we in juni, maar dat zal wel niet meer lukke denk ik. Dus zallen we een voucher krijgen voor dat bedrag . deze blijft een jaar geldig om te boeken, zelfs al boek je voor volgend jaar september. Ik wil wel wachten, maar aan de belgische kust gaan zitten?, Geen denken aan, dat ik dar ga zitten. Ik ben goedkoper 10 dagen all in in spanje dan één week hier aan de kust, en voor de vriendelijkheid of schoonheid moet ge hier niet zitten
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    De ophokplicht is er om de ziekenhuizen niet over te belasten zodat de zieken niet in de gangen of op de parking liggen te creperen. Wie zo'n scenario niet erg vindt, moet maar op reis gaan. En terugkomen met bloed aan zijn of haar handen. 't Is zoals bij bergbeklimmers : er is lawinegevaar maar we gaan toch.
  • johan aerts

    4 jaar geleden
    Voor de gene die het onder tussen nog niet begrepen hebben wandelen in de tuin bbq in de tuin. .. wees niet dom een profiteer er van. Na dit griepje zou dit nog wel eens de beste optie kunnen zijn . ..voor ons allen.
  • Frans Peeters

    4 jaar geleden
    Dit is voor de Belgen thuis te houden en het verlies aan de kust
  • Anne Claus

    4 jaar geleden
    IK woon in Spanje en dit is complete onzin van een heel onbetrouwbare bron overigens. Je hoeft alleen een attest fit to fly te hebben als je zou vliegen maar is nog niet verplicht en mondmaskers zijn ook (nog) niet verplicht om de eenvoudige reden dat ze er geen 47 miljoen hebben om aan de bevolking uit te delen. Bovendien lonen de inspanningen hier wel en zullen vanaf maandag bepaalde verplaatsingen (beroepsmatig) terug mogen. Men zou beter eerst eens goed de bron controleren van zulk nieuws.