Het dorpje Mikladalur op de Faeröer-eilanden
Volledig scherm
Het dorpje Mikladalur op de Faeröer-eilanden © Getty Images/iStockphoto

Hoe specialist diergeneeskunde Faeröer-eilanden op knappe manier heeft behoed voor corona-uitbraak

‘Slechts’ 184 geregistreerde coronabesmettingen, één persoon in het ziekenhuis, nul sterfgevallen. Ziedaar het uitstekende rapport van de Faeröer-eilanden. En dat is grotendeels aan één man te danken: Debes Christiansen. Deze diergeneeskundige heeft met zijn vooruitziende blik de eilandengroep behoed voor een corona-uitbraak. Dit is het succesrecept van zijn aanpak.

19 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    In Frankrijk hebben ze ook al veterinaire labs ingeschakeld die tests doen. Ze zijn hier heel creatief. Alles wordt anders bekeken. De Faëroër-eilanden zijn inderdaad geïsoleerd, maar in Frankrijk zijn er ook vele 'geïsoleerde' agrarische gebieden. Ik woon er. Iedereen leefde al geïsoleerd voor corona.
  • vandekempen bart

    4 jaar geleden
    ook de block en ranst hadden in januari al kunnen weten dat het virus een pandemie ging veroorzaken. maar nee, ze geloofden liever hun eigen informatiebubbel 'het is maar een griepje'. daarom hebben we geen maskers en geen testen.
  • Peter Johan

    4 jaar geleden
    Alleen maar toe te juichen dat er daar geen doden gevallen zijn en 'maar' 184 besmettingen. En ongetwijfeld is die specialist ook een intelligent man. Maar op een eilandengroepje, letterlijk honderden kilometers overal vandaan, waar omzeggens niemand komt, en waar de totale bevolking amper de helft van de bevolking van een provinciestad als Leuven (nu 225 besmettingen) bedraagt, is 't allemaal iets minder ingewikkeld natuurlijk... Af en toe eens voor jezelf denken, 't doet geen pijn...
  • Erwin Lauwens

    4 jaar geleden
    Is niet voor niets een veearts. Zij moeten denken voor hun patiënten: ze kunnen aan een schaap niet vragen 'wat mankeert ge?' Ze hebben veel sneller zicht op mogelijke verspreiding van ongedierte zoals covid-19. Er zal nog wel ergens een tussengastheer zijn die onze studio-virologen nog niet ontdekt hebben maar hij heeft het wel gezien: waarschijnlijk een vlo, teek, luis of iets van die aard.
  • Bart Goethals

    4 jaar geleden
    In België is zoiets onmogelijk! gewoon omdat onze politiekers enkel met zichzelf en hun postjes bezig zijn... de gezondheid en het welzijn van de mensen daar zijn ze niet mee bezig. Wacht maar af... alle zogezegde maatregelen die ze nu nemen zullen we dubbel en dik terugbetalen in vorm van extra belastingen. Ik heb nog geen enkele politieker horen zeggen dat hij vrijwillig loon afstand gaat doen om de put te helpen vullen.