Dwangsommen voor te lang durende asielzaken worden afgeschaft (nu.nl)


Het kabinet gaat de vergoedingen die de overheid aan asielzoekers betaalt als hun procedure te langzaam verloopt afschaffen, zo wordt donderdag gemeld. Zo moet voorkomen worden dat "wekelijks 1 miljoen euro belastinggeld opgaat aan dwangsommen". ...

door Havermout in Politiek  ·  47 Reacties

  • 37
  • 875x gelezen
Reageer met een Emoji
2
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Die regeling had op voorhand al nooit in werking mogen treden.

6
1 Cody

* Verwijderd door de redactie *

2 Placon

Zo'n regeling had nooit mogen bestaan!

6
3 Zie Hier

Altijd direct afwijzen!

6
4 Topperz
5 Cody

* Verwijderd door de redactie *

6 bosco

@5 .
Maar die mag niets zeggen volgens sommige hier en als die wat zegt dan is het bla bla volgens hun (-:

6
7 nog een keer

* Verwijderd door de redactie *

8 Thomas Bigge

* Verwijderd door de redactie *

9 bosco

* Verwijderd door de redactie *

10 Thomas Bigge

@7 Het heeft gewoon 'n aanzuigende werking. Hoe verzin je zoiets?

6
11 Cody

Mag ik de NK-hatertjes erop wijzen dat feestjes t/m 1 juni verboden zijn?

40
12 rolstoeltje

Ja, die onbeschofte spugende en sissende medelanders, die denken dat hier alles kan en mag en dat wordt aangemoedigd door ons kabinet.. kom maar binnen en als wij ons niet houden aan onze afspraken.... krijg jij geld.. veel geld..
Getikt.... en moet je nu zien.. Corona??, meedoen om de verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen?? we bijten nog liever agenten!! Maar wel aan het einde van de maand hun hand ophouden voor ons geld. Woest word ik van zoveel onrechtvaardigheid en ondankbaarheid...

4
13 Gerritruyter

* Verwijderd door de redactie *

14 bosco

Dat had twintig jaar eerder gemoeten.
In wat voor land leven wij toch? We lijken gekke Gerritje wel. Hoe komt zo'n regeling eigenlijk tot stand? Zijn er werkelijk TK-leden geweest die hier vóór stemden?

2
15 Nicks R. Van

Lijkt me ook, ja, anders wordt nog afgedwongen dat alle rechtszaken worden uitgesteld, alleen die asielzaken niet. Alweer voorrang.

3
16 Wendel

@11 .
Alleen jammer dat die linkse mensen dat niet zo zien.

3
17 nog een keer

Dit is weer super nieuws...!!!!Dit wil iedereen de hele dag door lezen...!!! Hier zitten wij allemaal met heel veel smart op te wachten..!!! Fantastisch...!!!

3
18 Bromsnor

@17 Ik ben een links stemmende en vind dat er radicaal een eind moet komen aan de asielindustrie , hoe vind je dat ?

13
19 21st Century Guy

Ik vind het prima hoe jij daar over denkt en dat heb ik ook met de partij waar ik op stem die ook niet alles vertegenwoordigd wat ik denk maar dat zal wel bij de meeste mensen het geval zijn.

1
20 nog een keer

* Verwijderd door de redactie *

21 Nederlander

* Verwijderd door de redactie *

22 Nederlander

* Verwijderd door de redactie *

23 dmpr2.3

* Verwijderd door de redactie *

24 Placon

* Verwijderd door de redactie *

25 dmpr2.3

@25 Ik heb op de SP gestemd, volgens mij is zeker de FVD niet voor een importstop zelfs van de PVV ben ik er niet zeker van ze willen moslims weren maar willen ze ook buitenlanders die christen, jood , hindoe , boeddhist, agnost, atheïst etc. zijn weren ?!

14
26 21st Century Guy

@25 Het FVD sluit asielmigratie niet uit bijvoorbeeld blijkens hun program :

Mocht asiel in ons land toch (om wat voor reden dan ook) noodzakelijk zijn, dan moet dat niet meer leiden tot een permanente verblijfsvergunning – maar slechts tot tijdelijke opvang voor zolang het nodig is. Het doel is terugkeer naar het land van herkomst zodra de situatie dat weer toelaat.

5
27 21st Century Guy

@25 En de PVV bijvoorbeeld wil migratie uit " moslimlanden " verbieden dat betekent dus dat islamitische migranten uit landen waar de islam niet in meerderheid beleden wordt dus wel zouden kunnen migreren dan heb je het ongeveer 150 landen in de wereld waar honderden miljoenen moslims wonen.

7
28 21st Century Guy

@26 Je noemt groepen op waar we geen hinder van hebben. Daar gaat het de meeste Nederlanders om.

3
29 Verwonderd

Het geld dat Kaag besteed aan Palestijnen kan in ieder geval voor dit doel gebruikt worden. Palestijnen hebben toch geen last van Corona. Het word tijd voor La Casa de Papel! Dutch style.

2
30 Verwonderd

De wet dwangsom bestaat al een aantal jaren en is bedoeld om een te langzaam werkende overheid onder druk te zetten, zelf heb ik deze wet gebruikt toen het bijna een halfjaar duurde voordat ik eindelijk een drempel had voor mijn rolstoel. De wet heeft geen speciale koppeling met het asielzoekersprobleem. Maar ook hier was en is de overheid simpelweg te sloom. Ook bij WOB zaken werd er misbruik van de regeling gemaakt door allerlei sjoemeladvocaten, maar ook hier is de overheid zelf de oorzaak door termijn overschrijdingen. Overigens gaat het echt niet om -op individueel niveau- gigantische bedragen.
Ook als u in een situatie terecht komt dat een overheid schandalig lang doet over het nemen van een beslissing. U kunt dan een beroep op deze wet doen.

De maximale looptijd van de dwangsom is 42 dagen en de dwangsom bedraagt ten hoogste € 1.442. De dwangsom bedraagt de eerste veertien dagen € 23 per dag, de daaropvolgende veertien dagen € 35 per dag en de overige dagen € 45 per dag.Zie:https://wetten.overheid.nl/BWBR0042026/2019-03-01

3
31 ben22

Maar voor dat het daadwerkelijk een wet is zijn er al heel wat miljoenen naar die dankbare asielzoekers gesluist.

2
32 WHuls

@29 Nog niet uit je winterslaap gekomen ? Ook in die groepen zitten criminelen.

6
33 21st Century Guy

Ik zal maar weer eens mijn bijzonder voorspellende gaven laten werken...

Ik zie in de toekomst.....een nieuw generaal pardon.

Zo heel bijzonder zijn mijn gave overigens niet. Dat soort zaken is gewoon standaard beleid in Nederland. Om de zoveel tijd doen we gewoon een generaal pardon. Illegaal handelen wordt beloond.

2
34 RazorBlade

@19 Dan ben je helemaal dom en blind als je stemt op partijen die het tegenovergestelde willen en doen!

4
35 CoolMemories

Mag dit zomaar van de Jetten en Klaverclan?

2
36 awwesjeng

Eindelijk heeft wel lang geduurd

2
37 Joepie

@33 Echt waar! Gelukkig is de rest van de EU bewoners verschoont van enige criminaliteit? question

1
38 Verwonderd

Afwachten het kan weer en leugens zijn van de VVD kort voor de verkiezingen in maart volgen jaar hoe altijd de beloften door D66 CDA PvdA Groen-Links CU SGP leugen aan het Nederlandse Volk was.Wat hebben wij gekregen zware lasten zorgpremie verhogingen waar onder ook in alle Gemeenten door deze radicale extremistische linkse partij.

0
39 Gunther

Dochter vD

Punt een.
Zonder de verkwisting van belastinggeld aan dwangsommen was er meer dan genoeg geld geweest voor mondkapjes, beschermende kleding, beademingsapparaten en testkits ( om virushaarden op te sporen, in te dammen en mensen voor wie het virus gevaarlijk is te beschermen. In tegenstelling tot wat nu is gebeurd.) .
De vette bonus die radicale politici, NGO's en extremistische actievoerders voor migranten met euro-tekens in de ogen hebben binnengesleept, hebben in de afgelopen weken honderden mensen het leven gekost.
Dus, laat geen journalist, politicus of migratie-extremist zich ooit nog eens op de borst kloppen over hoe geweldig humaan ze zijn.
Met hun eeuwige gedram hebben ze gelden naar mensen toegesluisd die geen vluchteling waren , maar migrant. Voor hun ziekelijke redders-syndroom veel mensen ziek geworden en gestorven

Punt twee.
Ik heb gehoord wat Broekers - Knol gisteren zei. Ze legde er de nadruk op , dat de dwangsommen zouden worden afgeschaft, maar de uitgebreide rechtsbijstand en procedures blijven.
Volgens mij is er binnen de regering en achter de schermen politieke bonje geweest en een compromis gesloten. CU en D66 wilden de dwangsommen behouden plus het telkens onder een ander mom opstarten van een procedure als de vorige weereens verloren is. VVD en CDA wilden van de dwangsommen af.
PvdA en GL zullen ook wel gehoord zijn. Vanwege de Corona-crisis en Punt een dat ik hierboven maak, zullen ze op dit moment niet goed gedurfd hebben.

Denk ik, dat het afschaffen van de dwangsommen misschien niet eens doorgaat als de piek van de Sars-CoVid-2 besmettingen geweest blijkt en radicale politici zich weer meer gaan roeren.
In ieder geval blijft het geld verspillen aan eindeloze procedures. Totdat er weer een nieuw Groot Pardon komt.

0
40 duurendaal

* Verwijderd door de redactie *

41 Dirk2137

Had nooit moeten gebeuren dat ze zoveel geld kregen.
Is van de idioten.
Laten ze maar eens terug gaan naar der eigen land..ze kunnen land op gaan bouwen.
En weg hier.!!!

1
42 annie

@35 Je kunt maar op éen partij stemmen niet op meerdere partijen , over dom gesproken.
Asielbeleid is natuurlijk slechts een onderdeel van het totale beleid in het SP program wordt opvang in de eigen regio van vluchtelingen als beste optie gezien, al zit er ook een FVD achtige paragraaf bij.
Ik vind dat asielbeleid een geschikt onderwerp zou zijn voor een bindend referendum zodat mensen vanuit het politieke spectrum aan kunnen geven hoe ze hier in staan , mee stoppen of doorgaan en ook met de optie om een maximum quotum per jaar op te geven.
Die optie is helaas niet voorbehouden aan de Nederlandse bevolking.

1
43 21st Century Guy

dat geld hebben we nu hard nodig omdat we de pinautomaat van italie zijn

0
44 maarten1234

@32 ja en heel veel gstar en nike's gekocht op kosten van de belastingbetaler

0
45 maarten1234

Gaat ook weer een hele tijd duren.

0
46 ilse1

@13 daar moeten ze zulke hoge boetes opzetten dat ze misschien gaan nadenken.

0
47 Frangipani

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

5 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

9 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

34 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

2 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Sexy Hd Video IndianAubrey Kate PornMom Sexs JapanPorn Asain Big TitsTs Chyna PornMom Helps Son With BonerPerfect Girls.netTeenagers OrgasmPron HoneymoonHentais SeasonLittlmisfitPornhubxxxTeenagers Naked BoobsJacquie Et Michel.netBreathplayLola MaiDesi Couple XnxxGoko .toTelugu Sex MoveXxx Video Hd Fast TimeMelontubVidéo Pornographiques GratuiteBiancabts NudeBrazarsBen Rdc WorldMunni XxxMeet In ChatSexe Por'Onlyfans Famosas NuasOdia Film Sexyالعب سكسCarbaleon96Free Moble Porn VideosTeen Lesbians ScissoringPorn GalloryXvidelRozario Dawson NudeJuliette MintBast Xxx VideoFandel Tales DerpixonDevar Bhabhi SexSexy BiluErotic Movies Of All TimeFull House PornAmateur PornManhwa68Anna. Ell PeaksAmateurscrushSex 2018Nakid GrilsJennifer Rivera PornFoublelistAnimações XxxCute Girl FingeringSlma Hayek NakedExploitedteensAlt.sex.storiesAd1yn2ii MasturbationWilliam Seed Gay PornHard Hard SexUllu Sex VideosFucking BabesBeautiful Korean XxxMs.secretdesireFuturama FutaSapna Bhabhi Web SeriesLokal Xx VideoReal Teen SexSex Video Punjabi HdSex Video Top SiteGhotic PornMommy BlowsbestTumblr PornvideosStripchat AsianHot Porn TeenagePeniis PicsPussy VietIndian Nude Boobs PicSexvedioesReel PornReddit Nude SelfiesPornografia FotograficaReal Xxx MoviesNaked Girls With BoysFatty PornFuck Me PleaseHqpotnRampant.tvHulk PornKendra KsrterXcxnAleksa NicoleMichigan PornOpening PornMarco Sullivan PornMilf Lesbians TribbingVoyeur HouseHpt Lesbian PornSex Movie Video TamilPron VidrosCute Anime PornEnglish Adult CinemaDiety Talk PornBokep MovieBondage PornosPorn ChinêsIntissimiTamil Xvideo DownloadCocoblissLesbian Threesome SexXxx Sex 69 ComAnal Mom PornJogos Pornos GrátisAlona BloonF U S K A T O RShort Stories SexualEmma Watson Fake NudeBrittany Furlan NakedFirst Night RomancePregnancy CreampieChakma XxxThree Girls Sex VideoHiroin Sex VideoHot Kiss XSleepover XxxDost Ko ChodaPersian PornstarJapanese Porm MoviesJewels Jade OnlyfansTominaga NonokaPorn Mia KhScarlett Johansson TitsRealityjunkiesXnxx MoveasXxx AloneBlack Male PronstarsLezbo BabeIncestvidzIncest Anime PornXhamertsThick PornstartsBlound NudeXxx Romantic Video HdVideo Com Sex Video ComPervert Doctor PornEbont CamsBest Porn Redits김치티미WebcampornoSex Video Search