Pages

Subscribe Twitter

donderdag 9 april 2020

Vegetarisch broodbeleg meestal gezonder

Vegetarische kipfilet, ham, salami, filet americain, smeerworst en gegrild gehakt hebben bijna altijd een gezondere samenstelling dan de vleesvariant. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond die 33 soorten vegetarisch broodbeleg vergeleek.

Vegetarisch broodbeleg heeft over het algemeen een gezondere samenstelling dan echt vlees omdat het minder verzadigd vet bevat. Net als bij gewone vleeswaren zit er wél vaak te veel zout in de vegetarische producten.

De Consumentenbond berekende de Nutri-Score van vegetarische en ‘gewone’ vleeswaren. Nutri-Score geeft een oordeel over de voedingswaarde van een product, variërend van een groene A (gezondere keuze) tot een rode E (ongezondere keuze).
Vleeswaren krijgen meestal een D of E, vergelijkbare vegetarische producten scoren iets hoger met een C of D.

Zo scoort reguliere filet americain een D, terwijl de vegetarische variant meestal een C krijgt en die van Jumbo zelfs een A.

0 reacties:

Een reactie posten