Vegetarisch boodbeleg meestal gezonder (huishoudnieuws.blogspot.com)


Vegetarische kipfilet, ham, salami, filet americain, smeerworst en gegrild gehakt hebben bijna altijd een gezondere samenstelling dan de vleesvariant. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond die 33 soorten vegetarisch broodbeleg vergeleek. ...

door technienieuws in Gezondheid  ·  246 Reacties

  • 5
  • 1346x gelezen
Reageer met een Emoji
5
8
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het wachten is op de volgende zoönose. Swine flu, vogelgriep, BSE, Q-koorts: ze hebben allemaal dezelfde ontstaansgeschiedenis als het huidige coronavirus: de oorzaak is het eten van dieren.

2
201 Mrs. K

@200
Dat is een waarheid als een koe. Wel triest eigenlijk want het geeft aan hoe wij mensen werkelijk zijn.

2
202 samcash

@201 He Mrs. K tijd geleden zeg. Ziek geweest?

0
203 Reagurius

@195
Het is een vlag van 400 jaar oud, en die blijft mooi hangen op de plek daar waar die nu hangt. Bij mij.

1
204 Ronin

Soja voor menselijke consumptie komt uit de EU & Canada, de ontbossing en het genetisch manipuleren gebeurt voor vleeseters. Zie NRC checkt: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/08/27/nrc-checkt-hipsterkoffie-draagt-bij-aan-ontbossing-van-de-amazone-a3971381

Volgens de American Dietetic Organisation, dé voedingsdeskundigen van de VS: “ It is the position of the American Dietetic Association that appropriately planned vegetarian diets, including total vegetarian or vegan diets, are healthful, nutritionally adequate, and may provide health benefits in the prevention and treatment of certain diseases.“ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19562864/

0
205 Mrs. K

@203 Hi Reagurius, ook, en druk gehad question

0
206 Mrs. K

@185 We hebben het onbewoonde eiland met een varken ook nog niet voorbij zien komen :’-)

0
207 Mrs. K

@198 Dus jij bent degene door wie de naam veranderd is? question

0
208 Mrs. K

Zelfs de varkens willen het niet

0
209 Goesenaar

Geen idee of vegetarisch broodbeleg gezonder is.
Ik eet geen vlees en ook geen vleesvervanger (op mijn brood).
Houdt het bij groente (en zuivel), is ook nog eens milieuvriendelijker en goedkoper.
Dat is niet de reden geweest voor mijn eetgewoonten maar is wel een mooi gevolg.

1
210 Graaier1000

@204 Dan in ieder geval ter info. Ik vind het in ieder geval niet gepast.

0
211 NICOLINO

Het blijft mij verbazen hoe agressief mensen die zeggen vegetarisch of veganistisch te eten bejegend worden.
Allerlei stigma's wordt op hen geplakt van 'geen tieten' tot 'bloemetjesjurk' en overige nonsens.

Ik vraag me dan gelijk af: waar komt die agressie vandaan? Voelen de mensen die wel dieren opeten zich geconfronteerd met de bio-industrie? Is er een ander schuldgevoel waarmee ze geconfronteerd worden? Wat doet die vegetarisch etende persoon hen dan toch aan waardoor ze zo agressief worden?

Zo'n anderhalf miljard mensen op deze aardkloot eet vegetarisch of veganistisch. 31% van de Indiërs, 14% van Taiwan, Brazilië en Zwitserland.

De pandemieën zijn vrijwel allemaal afkomstig van dieren, zoönosen waarvan een aantal al járen lang hele grote problemen veroorzaken, denk bijvoorbeeld aan:
MRSA bacterie
Rabiës
Botulisme
Anthrax
Q-koorts
Salmonellose
Tuberculose

en nog vele anderen.
Terwijl de veganistisch en vegetarisch etenden worden uitgescholden neemt géén van de vleeseters verantwoordelijkheid voor de levend gekookte varkens in de bio-industrie en ook niet voor de enorme gevolgen die zoönosen de samenleving hebben toegebracht.

Derhalve is de vraag die ik stelde nóg prangender: vanwaar die agressie?

1
212 Lidpver

@212

Pandemieen komen niet van dieren maar van de manier waarop dieren gehouden worden tegenwoordig .
Ik gun iedereen zijn overtuiging maar vegetariers / veganisten zijn zelf ook behoorlijk goed in het stigmatiseren .
In hun visie zijn allen die vlees of vis eten zo’n beetje de criminelen die onze aarde verpesten op allerlei manieren .
Dan moet je niet raar opkijken als je wat terug krijgt.

4
213 Goodnews badnews

"omdat het minder verzadigd vet bevat"

Inmiddels wordt de verzadigd-vet-leugen ontkracht door wetenschappelijk onderzoek. Niet ongezond en wellicht gezonder dan onverzadigd vet.

"te veel zout"

Inmiddels wordt ook deze leugen ontkracht door wetenschappelijk onderzoek.

2
214 de gezonde roker

@213
"In hun visie zijn allen die vlees of vis eten zo’n beetje de criminelen die onze aarde verpesten op allerlei manieren ."

Ik weet niet waar je die wijsheid vandaan haalt, volgens mij behoren mensen die veganistisch of vegetarisch eten niet tot een groep, net zo min als atheïsten tot een groep behoren behalve dan als mensen een uitspraak over die mensen willen doen.

Dat iemand besluit geen dieren te willen eten om wat voor een reden dan ook betekent niet, ik herhaal níet, dat eenieder die geen dieren eet dat om dezelfde reden doet als die eerste persoon en al helemáál betekent het niet dat ze allemaal dezelfde mening dienen te hebben over mensen die niet dat besluit hebben genomen om geen dieren te eten.

Dat de bio-industrie een gevaar vormt voor de volksgezondheid valt inderdaad nauwelijks meer te ontkennen gezien de bronnen van de zoönosen.

@214
Altijd leuk, statements.
Maar heb je linkjes naar die wetenschappelijke onderzoeken?

3
215 Lidpver

@215 Uiteraard.

Verzadigd vet is niet slecht:
https://academic.oup.com/ajcn/article/91/3/535/4597110
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0899900711003145
https://academic.oup.com/ajcn/article/67/5/828/4666151

Optimale zoutinname per dag tussen 7,5 en 15 gram:
https://www.ahajournals.org/doi/full/10.1161/circresaha.116.303771

"an increased risk (of mortality) in the group consuming 6 g/d"
(let op: 1 gram natrium/sodium = 2,5 gram zout, natriumchloride)

1
216 de gezonde roker

@215 in die gedachtegang worden vegetariërs ook niet agressief bejegend als ze zeggen dat ze vegetarisch zijn. Die stigma's die je aanhaalt worden ook alleen 'opgeplakt' door een klein groepje diehard vlees fanaten. Net als dat jij beargumenteert dat de doorsnee vegetariër ook niet constant op stigmatisering van vlees eters uit is.

Bovendien is vrijwel niemand tegen vegetariërs vanwege hun eigen persoonlijke keuzes, maar zijn er wel veel mensen (in mijn omgeving iig) die zich soms ergeren aan de arrogante manier van vlees eters weg zetten door sommige vegetariërs. En die 'radicale' vegetariërs worden dan weggezet als domme Truus en bloemetjes jurk etc. Waarom zou het iemand uitmaken dat jij, of wie dan ook, iets niet eet? Dat is wel heel zinloos.

2
217 Repelsteeltje

Dank.

Eerste link verwijst naar het onderzoek. Daaronder staat een verwijzing naar het commentaar op het onderzoek op dezelfde website, bestaande uit vragen die volgens de redacteuren niet beantwoord zijn:
https://academic.oup.com/ajcn/article/91/3/497/4597072

Dat betekent niet dat het onderzoek niet okay is, het betekent dat er nogal wat vragen over zijn.

De link naar Robert Hoenselaar beschrijft de onbekendheid van correlatie van verzadigde vetten en cholestorol:
" All three reports included the effect of saturated fat on low-density lipoprotein cholesterol in the evidence linking saturated fat to cardiovascular disease, but the effect on high-density lipoprotein cholesterol was systematically ignored."
En dat klopt volkomen en de discussie over welke invloed cholestorol heeft wordt al heel lang gevoerd. Wel is vastgesteld dat mensen met hartproblemen en vaatziekten vaak een hoger cholestorolgehalte hebben maar er is (voor zover ik weet) nog nooit een causaal verband gelegd.

Ook de derde link gaat over cholestorol (overigens uit 199question.

De link over het zout zegt:
"the lowest risk of cardiovascular events and death occurs in populations consuming an average sodium intake range (3–5 g/d). "

Maar misschien heb ik ergens overheen gelezen. Dank voor de links in ieder geval maar ik raak er niet door overtuigd dat verzadigde vetten veel geconsumeerd moeten worden vanuit gezondheidsoptiek net zo min als grote hoeveelheden zout.

0
218 Lidpver

Nog even verder op @217 : Hoe je afsluit met je reactie op @212 , is ontzettend passief-agressief, maar volgens mij heb je dat niet door want je beticht anderen juist van agressie. En benoemt dat als fout. Het negatief bejegenen van vegetariërs kan in jouw ogen blijkbaar alleen vanuit een soort schuldgevoel. Daarin zit meteen het verwijt dat men verkeerd bezig is EN dat eigenlijk zelf wel weet. Terwijl veel vlees eters dat niet vinden. Dat is dus een mening en geen onomstotelijk feit, maar zo brengen veel vegetariërs het wel.

Op het moment dat je er niet uitkomt in een discussie, omdat je beide een andere mening hebt, kun je twee dingen doen. Besluiten de ander zijn mening te respecteren en deze mening ook niet gelijk koppelen aan andere zaken. Of de ander om zijn mening (persoonlijk) aanvallen. Een populaire in het arsenaal van de zich tegen vleeseters uitende vegetariërs :" vleeseters kunnen niet van dieren houden. " Als je dat tegen iemand zegt die van zichzelf vindt dat die wel van dieren houd, dan is het niet zo gek dat die persoon beledigd reageert natuurlijk.

Dus volgens mij worden er vnml vegetariërs beledigd die eerst zelf allerlei verwijten hebben geuit. Al dan niet op passief-agressieve wijze, zoals in 212. Daar zit nou eenmaal niet iedereen altijd op te wachten, dus alhoewel niet sjiek, kun je dan enige weerstand verwachten.

1
219 Repelsteeltje

Boodbeleg of blootbeleg..............ook niet goed.

1
220 Uitede aka Espede

Van de week vegetarische frikandellen geprobeerd. Als je er heel veel mayonaise op doet en ze snel wegslikt lijkt het er op, maar als je gewoon goed gaat kauwen en proeven dan merk je dat het geen vlees is en eigenlijk niet te vreten is.

1
221 Spraypaint

En over dertig jaar gaan ze zeggen dat wij alleen maar insectenproteïnerepen moeten eten.

1
222 Klompenbrekertje

@219
"Waarom zou het iemand uitmaken dat jij, of wie dan ook, iets niet eet? Dat is wel heel zinloos."

& "Dus volgens mij worden er vnml vegetariërs beledigd die eerst zelf allerlei verwijten hebben geuit."

Welke veganistische dan wel vegetarische reaguurders hebben 'zelf allerlei verwijten geuit' op dit draadje richting vleesetende consumenten?
En als je die niet kunt benoemen, want is volgens jou dán de reden voor die agressie die je enerzijds wel en anderzijds niet erkent als het niet voortkomt uit schuldgevoel? Ik ben daar oprecht heel nieuwsgierig naar.

0
223 Lidpver

@223 wellicht heb ik me niet duidelijk geuit. Ik ben snel bang dat de reactie te lang is.

Ik wil best erkennen dat vegetariërs als groep vaak negatief worden weggezet. Ik denk dat dat voornamelijk komt door eerdere negatieve ervaringen en de (niet sjieke) neiging van sommige mensen om in hokjes te denken en iedereen in zo een hokje dan over 1 kam te scheren. Ik denk dat veel van die mensen die zo negatief zijn over vegetariërs dat zijn omdat ze mensen in 'het hokje vegetariërs' zien alsof die allemaal zo zijn als de 'radicale vegetariër.' (zoals geschetst in mijn vorige reactie) Ik denk ook dat het gedeelte van vegetariërs dat, misschien onbewust, passief-agressieve verwijten maakt bij het praten over het onderwerp, groter is dan jij inschat en dus makkelijker gezien wordt als representatief of stereotype voor de groep (hokje).

Dat heeft volgens mij echt niks te maken met schuldgevoel en ik ben op mijn beurt dan weer benieuwd waarom jij aanneemt dat iedereen zich blijkbaar schuldig zou voelen als ze een stuk vlees eten? (Puur ter verduidelijking: Dus niet waarom je vindt dat ze zich schuldig -zouden moeten- voelen, maar waarom je -aanneemt- dat het een feit is dat ze zich ook daadwerkelijk schuldig voelen.)

1
224 Repelsteeltje

boodbeleg, bootbeleg of broodbeleg?

0
225 t.rap.er.niet.in

@221 Klopt.
Het zijn alleen de veggies die beweren dat het net zo lekker is, terwijl het niet te vreten is.

2
226 MARCUSAURELIUS

@219 De negatieve benadering van mensen die geen vlees eten komt vooral doordat men zich aangevallen voelt. Daar is onderzoek naar gedaan: https://universiteitvannederland.nl/college/waarom-vind-jij-een-vegetarier-soms-zo-irritant

Hetzelfde gaat op voor iemand die zegt minder te vliegen vanwege het milieu terwijl jij net een vliegvakantie hebt geboekt. Zo iemand wordt ook irritant gevonden, enkel omdat men denkt te weten hoe diegene over jou met je vliegvakantie denkt: assumption is the mother of all f*** ups.

2
227 Mrs. K

@224 Zie @227 .

1
228 Mrs. K

@223 + Goede waarneming! Ik vind de conclusie van het onderzoek (zie @227 ) heel aannemelijk. Als je hier schrijft dat je geen vlees eet zal ook aangenomen worden dat het dan wel neer zal kijken op degenen die wel vlees eet. Iets wat een aanname is. En vanuit die aanname, het idee dat men aangevallen wordt, wordt dan boos gereageerd.

1
229 Mrs. K

@229 het = je. Eet = eten. Pffff.

0
230 Mrs. K

@224
Niemand heeft dus diereneters aangevallen op dit draadje, andersom is dat wel zo en jij suggereert dat dat komt doordat 'de groep vegetariërs' wordt gezien als radicaal.
Het ligt dus geheel en al aan die dierenetenden dat er agressie wordt geuit, blijft de verklaring daarvoor nog over en daarmee komt Mrs. K. in @227 met de wetenschappelijke verklaring.
En dat aangevallen zijn begrijp ik wel: heel veel mensen eten wel vlees maar willen absoluut niet weten waar het vandaan komt. Het is Paul McArtney die stelde dat als slachthuizen glazen muren hadden iedereen vegetariër zou worden.
En die spanning knaagt; de diereneter weet dat de veganisten en vegetari:ers dien wat hij/zij eigenlijk ook wil maar wat maar niet lukt, vergelijkbaar met ander verslavingsgedrag. En die frustratie wordt gebotvierd op die 'irritante graseters'...

Denk ik. En ik zie dat bevestigd op dit draadje én in Mrs. K. haar link.

1
231 Lidpver

@221 Probeer dat beyond meat spul eens op de BBQ. Lekker spul. Meeste rommel uit de supermarkt is niet lekker. Moet eerlijk zeggen ik heb smeriger slagers hamburgers gehad in mijn leven, ook betere dat dan weer wel.

2
232 Smite Gait

Waarschuwing. Alles wat in de media als gezond word aangemerkt is niet gezond. Het is het creëren van hypes. Het draait om poen!

3
233 Verwonderd

Mensen zijn i oorsprong geen vegetariers. Mensen zijn alleseters. Onze verre voorouders jaagden al. We kunnen wel veel minder vlees eten dan we nu doen en de hoeveelheden slecht vlees die we nu eten zijn natuurlijk ongezond. Maar een plakje kipfilet van 50 jaar geleden is natuurlijk niet te vergelijken met een plakje kipfilet uit een legbatterij.

Een puur vegetarisch dieet is voor mensen niet goed vol te houden. Zelf ben ik meer vegetarisch gaan eten sinds een paar jaar en had geheel vleesloze periodes. Zo'n periode had ik nu vanaf januari ook weer en dat heb ik maar even volgehouden nadat ik ziek werd. Ik mis essentiele aminozuren als lysine en arginine.

Een gevarieerd dieet is veel gezonder dan een vegetarisch dieet. Naarmate je ouder wordt moet je wel je eetgewoonten aanpassen en minder vet gaan eten, minder snelle suikers en meer eiwitten omdat je lichaam verandert. Je krijgt minder spieren wanneer je ouder wordt.

Maar een goede biefstuk op zijn tijd blijft ook voor je lichaam een traktatie.

1
234 Hollander1967

@228 dank. Dat is precies wat ik bedoel. Overigens denk ik dat die aanname dusdanig vaak klopt dat het niet irreëel is om die aanname te doen.

@231 wat grappig. Ik voel me ook bevestigd door het onderzoek van Mrs k.

Verder heb ik al geprobeerd uit te leggen dat ik niet bedoel dat hier op dit specifieke draadje de vegetariërs eerst hebben beledigd voordat anderen beledigend worden. Daarbij is het wel opvallend dat er helemaal geen vegetariërs persoonlijk zijn aangevallen op dit draadje. Alleen over de 'groep vegetariërs' staan negatieve dingen, niet over een specifiek persoon die zelf nog niets heeft gezegt.

Ik suggereer daarbij niet dat het alleen komt door de vlees eters, maar ook door dat een zeer groot deel van de vegetariërs, misschien onbewust, vaak uitspraken doen die vol zitten met verwijten. Daardoor is de aanname dat een vegetariër jouw vlees etende gedrag veroordeeld en dit op een of andere manier uitdrukt, best te verklaren. En daarbij komt Mrs k met een link naar een onderzoek wat dat volledig bevestigd. Want men voelt zich niet zomaar aangevallen, maar omdat ze ervan uit gaan dat de ander hen veroordeeld. Dat doen ze met redenen natuurlijk, namelijk dat dat heel vaak ook het geval is. En dat blijkt bijvoorbeeld aan jou taalgebruik in 212, waar jij dus begint met 'agressie'.

Overigens vind ik dat er nu het woord agressie ook wel erg oprekken, want er hebben het over wat woorden, maargoed dat terzijde.

2
235 Repelsteeltje

Gesuikerde vegaballen beter dan kipfilet?? Happy corona zal ik dan maar zeggen, want de aminozuren in koolhydraatrijkvoedsel (arginine) zijn een voedingsbodem voor vele virussen, terwijl de aminozuren in vetten (lysine) virussen verzwakken. Vooral kip en ouderwetse bouillon dringen griep en verkoudheid terug.
Sommigen denken dat je zomaar het vlees eruit kan kiepen en er iets anders voor in de plaats kan nemen, maar supermarkten en de industrie gaan alleen maar voor de hype en de winst, dus daar zou ik me niet door laten leiden.
Je kan beter zelf je eten maken, ook je salami als het erop aankomt, want door de supermarktsalami zal ook wel suiker zitten.

0
236 zewa

@236 Net als al die magere producten. Vet wordt vervangen door HFCS, een verschrikkelijke dikmaker. De verzadigd-vet-leugen van Ancel Keys is de oorzaak van de obesitas-epidemie.

2
237 de gezonde roker

@224 Waar ik een bloedhekel aan heb, zijn inderdaad de vegetariërs die jou willen ompraten op een manier da allee ZIJ goed bezig zijn en jij het schuim van de aarde. Dan ga ik, net als mijn overleden vader, in het gesprek vallen met: ik ga straks een heerlijk chateau briantje eten, geniet jij van je konijnvoer.

2
238 gaulette

@238 konijnenvoer.

0
239 gaulette

* Verwijderd door de redactie *

240 Scholar007

Wat is boodbeleg?

0
241 Eric

@201 Moet ik nu gaan tikken Hoe BSE is ontstaan ? Hoe Corono is Ontstaan ? etc ?

As for Bacon and Ham .. there is a higher riisk for Pancria cancer if you eat it every day .. But if you like me eat it on occasion ? the risk added to your normal risk is bascially zero.

1
242 nosuchname

Boodbeleg? Bedoelen ze boot-beleg?

0
243 PFL

@237 Precies, Ancel Keys heeft letterlijk gelogen door vals selecteren uit statistische gegevens. Was ook veel kritiek op. Maar dat zijn knullige en misleidende onderzoek desondanks overal wordt doorgedrukt is volgens mij een complot tegen de bevolking te noemen. We worden niet alleen door criminele voedselmonopolisten vergiftigd voor de winst, maar om een of andere reden om ons te pesten met schadelijk voedsel, terwijl gezond voedsel verdacht wordt gemaakt.

0
244 zewa

@244 Sinds de introductie van de landbouw 10.000 jaar geleden zijn de mensen verslaafd geraakt aan koolhydraten en heb je binnen drie uur honger. Ideaal om een volk onder de duim te houden. Niet voor niets is water en brood een verschrikkelijke straf.

Interessant voorbeeld is het Minnesota starvation experiment. De proefpersonen werden uitgehongerd op een koolhydraatrijk, vetarm, eiwitarm dieet. En welke naam kom je daar tegen? Juist, Ancel Keys.


Na de verzadigd-vet-leugen en de introductie van de schijf van vijf (food pyramid) zijn overgewicht, diabetes en chronische- en mentale ziektes de pan uit gevlogen. De best verkochte medicijnen zijn daar allemaal aan gerelateerd. https://www.kiplinger.com/slideshow/investing/T027-S001-the-15-all-time-best-selling-prescription-drugs/index.html

0
245 de gezonde roker

@206
Ben blij dat je er weer bent.
Miste toch wel beetje je scherpzinnigheid.

0
246 BenErWeer

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@11 En nu verwacht jij dat ik jouw werkzame oplossingen erbij ga zoeken? ...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@7 Vandaar dat hij de politiek is ingegaan. . . Je zou zo'n loodgieter of aannemer aan de deur krijgen, bij een lekkage. . . ...

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Hendrianus
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@12Punt is wel dat we vluchtelingen met daaronder economische vluchtelingen niet hierheen halen maar dat ze naar ons toekomen. ...

3 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@6 Echt niet. . . . ...

6 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

progressiefliberaal
Ronaldo komt met Ferrari van 2 miljoen aan bij hotel in Lissabon

Ik vind hem er niet geweldig uitzien.De auto dan hè. Ronaldo is best een lekker ding, al is hij mijn type niet....

8 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@9 Alsjeblieft zeg!!! Ik ga echt de politiek niet in. . . heb wel wat beters te doen.En wat mijn "werkzame oplossingen" zouden zijn, he...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

progressiefliberaal
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Voor je gaat dweilen, moet je ook eerst de kr...Ach, laat ook maar....

13 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Hendrianus
Twee ongewapende Palestijnse mannen doodgeschoten door Israëlische leger, tonen door Al Jazeera uitgezonden beelden

Ondertussen roepn kolonisten op de Westoever op tot een legeroffensief in de Westbank, "Op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever i...

15 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Israeli soldiers shoot and kill two unarmed Palestinians in Gaza: Video

Het is en blijft een trieste zooi daar in de Gaza. . . . ...

16 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Schuitje varen thee tje drinken en dan richting thuisland....

17 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
Julie Ann Sex VideosPornography UgandaEx Gf RevengeMandingo LatinaCuckoldstoriesHentai FilmPornography Games DownloadNudes BrasileirosNight Club Sex VideoBhabhi Xxx IndianGay PoenhubOnly Fans Leakef3d Animation HentaiPhub BoobsRosamund Pike SexyXxx Sex Mms VideoSuzu HonzouSecurity Guard PornXpussyOldspunkerSexporn+18Lightskin Baddie PornLatina New PornEmergy KyoukaGujarati Bhabhi PornBrezzers Free ComSaudi PornDoggystyle PmvPornhub Ebony LesbianSpanked F/fBrowin AuroraIndian Bride Porn2 Huys 1 HorseShemale Porn PicturesSexe Gratuit FrancaisMotherleddDoctor Nurse PornChaina Xxx VideosSexy Aunt CassAddison Rae Blow JobMy Pervy Family PornIndian Old Aunty XxxYou Porn Hd ComP Chopra XxxShakeela Sexy PictureSpankwire.comTiktok PornstarTiffany SixPerfectgirlfriend.comPorn Alxis TegzasRapemomLazyassesNangi Ladki Video4tube HdRipped JeanspornDiamond Jackson LesbianSkipthegames.cAsia NudeStep Mom Forced XxxXnxx Hot ShotSexo MasajistasUpskirsXhxx HdFithly FamilyBbw AcompanhanteXxx FilmSex Sex Sex Sex VideoDesi Family PornVirginsexvideoDeepfake SexAligator EscortsGood Site PornMasterbation CaughtShawn Mendes NudeXxx Videos Indian WifeSexy Tits PicsIndian God PornGabriela Lopez CreampieImhenatiPornos ViolentoNude PlayboysBig Tits AmeteurHoly Trinity ThreesomeB Grade Movie SexSusi GalaPornos Para BaixarJogos De PornosPorn GratsHot Gay Sex IndianPunisjment PornGigants TitsPornode FamososPorn.conShort Nude WomenLive Sex GameXnxx Night VideoPictures Of People HavingsexFree Fuck PornWw Sex Com HdMom Daughter And Son PornRed Tube VideoaGay Cumshot In MouthXxx Family Sex Video8teen Sex ComSyren De Mer VideosJavstory1Nsfw Audio RedditWork Safe PornMia Khalifa Por NBeurettes NudesFemmes Nues DessinSmit ManwhaScarlett JohnsonIndian Blowjob Sex VideosToxickai OnlyfansFull Hd Xxx Vedio DownloadMom SexvidoTapout Queen XxxXtapes GayBrazeers Porn HdYumeno AikaSexxx With MaidBlue Film Open SexXvideo DownloadDaddies Big CocksVideos Pornos En EsoañolXvodeoxHadley ViscaraGrandfather And Granddaughter SexMalayalam Adult Web SeriesCouples Banging BabysitterFreeporn BabysittersXxxmoviedPov Bouncy TitsHarriet SugarcookieVideos Pornos De ColombianasBerazerzParty XxxFree Pornhub VideoTamil Home Sex VideoAsian Candy PopValeria Mint PornBackfoom CastingPesquisando PornôIndian Porn Brother SisterBig Boots Black PornLittle Oral AnnoeIndian Sax BfTommy Gun Porn VideosPorn Movie Sexs