Ads Top

Bits of Freedom adviseert Signal

Privacy-organisatie Bits of Freedom raadt voor dagelijkse gesprekken met vrienden en familie aan Signal te gebruiken. Met deze app kan je gemakkelijk berichten sturen, groepschats starten en (video)bellen. Ook in de zorg wordt Signal nu aangeraden voor gesprekken waar vertrouwelijke informatie wordt gedeeld. Je kunt met Signal wel maar met één persoon tegelijk bellen. Als je met meerdere mensen wilt videobellen, dan blijkt uit onderzoek dat Jitsi het beste omgaat met je privacy.

Allereerst heeft BOF gekeken of de gesprekken die je voert versleuteld zijn. Dat betekent dat niemand anders dan de deelnemers kunnen meekijken met het gesprek.

Daarnaast is het privacybeleid van de tools doorgenomen. Wordt er bijvoorbeeld informatie over jouw gesprekken naar partijen zoals Facebook of Google gestuurd? Men heeft ook gekeken of de broncode openbaar (open source) is, wat het makkelijker maakt om te checken of de tool écht veilig en betrouwbaar is. Tenslotte is gekeken naar wat er in de privacyvoorwaarden van de tools staat, en of daaruit duidelijk wordt wat ze met jouw persoonlijke informatie doen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.