Koken met Blik: met deze (verrassende) ingrediënten maak je een snelle nasi
VideoIn Koken met Blik maakt chef-kok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In aflevering 8 maakt Danny een snelle nasi met producten uit zijn voorraadkast.
Nu we met dit mooie weer allemaal zo veel mogelijk binnen moeten blijven, kunnen we ons maar beter nuttig maken en de keuken induiken. We hoeven namelijk niet elke dag naar de supermarkt om verse producten te kopen, vaak hebben we alles al een tijdje in huis staan om een lekker gerecht van klaar te maken.
Jansen kookt vandaag zijn koelkast en vriezer leeg. ,,Met iets wat ik heel goed kan, en dat is nasi bakken.’’ Met onder andere een blikje Smack, sambal en specerijen gaat hij aan de slag. En wat volgens de chef-kok het belangrijkste is voor een goede nasi: rijst pakken van gisteren.
Hij begint met het snijden en bakken van de Smack. ,,Een goede nasi moet goed gevuld zijn’’, vindt Jansen. ,,Er kunnen ook lekkere spekblokjes of hamblokjes in, als je die nog hebt liggen.’’ De olie gaat in de pan en hij bakt de Smack krokant. Ook gebruikt Jansen gedroogde specerijen. ,,Want dat is vandaag de opdracht: koken uit mijn voorraadkast.’’
Volgens de chef-kok hoef je nooit zuinig te zijn met je specerijen. ,,Dat geeft ook karakter aan je nasi.’’ Dan gaan we naar de rijst en de groente. Rijst van gisteren is volgens Jansen ideaal voor in de nasi. ,,Het mooie aan die rijst is, hij is al lekker droog.’’ Dan is het een kwestie van de bevroren groenten erbij doen. ,,Die kun je gewoon meebakken met de rijst, dan ontdooien ze vanzelf.’’
De nasi goreng wordt opgeleukt met een gebakken eitje, en dan begint Jansen met het opdienen van zijn gerecht. ,,Daar gaat natuurlijk lekker een beetje sambal bij.’’ Zilveruitjes kunnen volgens de chef-kok ook niet ontbreken, en hij maakt het af met wat zout en peper. ,,En daar is-ie dan: mijn hele snelle nasi.’’
Snelle nasi met diepvriesgroente
INGREDIËNTEN
Scheut zonnebloemolie
1 blikje Smack, in blokjes
1 el knoflookpoeder
1 el uienpoeder
1 el ketoembar
300 g gekookte rijst, het liefst van een dag ervoor (van de Chinees)
100 g wortelrijst
200 g Mexicaanse groenten
4 eieren
2 el zilveruitjes
2 el sambal badjak
BEREIDING
1 Verhit een scheut olie in wok en bak de Smack krokant, voeg dan specerijen toe en bak kort mee.
2 Voeg de rijst toe en bak goed aan, breng op smaak met zout en peper.
3 Voeg de diepvriesgroenten toe. Bak spiegeleieren. Serveer met de zilveruitjes en wat sambal.
Hieronder vind je nog meer inspiratie uit blik:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMProefpanel
Getest: tompoucen uit de supermarkt, deze moet je niét eten: ‘Het deeg is taai en de vulling lijkt op vla’
-
PREMIUM52
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
‘Melk is goed voor elk’ was jarenlang een bekend gezegde. Klopt dat nog? Want melkvervangers zijn enorm populair en beter voor het milieu. Maar zijn ze ook even gezond als koemelk? Een rondje langs de melkvelden. ,,Het eten van zo’n 400 gram zuivelproducten verlaagt het risico op darmkanker met 15 procent.” -
Video
Koken met Blik: met deze ingrediënten maak je een lekkere Franse maaltijd
In Koken met Blik maakt chefkok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In aflevering 6 maakt Danny een heerlijke Franse bonenschotel met gekonfijte eend. -
Video
Koken met Blik: Met dit simpele recept maak je een heerlijke broodpudding
In Koken met Blik maakt chef-kok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of de diepvries. In de zevende aflevering maakt Danny een broodpudding met slechts enkele ingrediënten. -
Vlaai mag alleen nog ‘Limburgs’ heten als-ie dagvers is én uit provincie komt
De Limburgse vlaai heeft van Brussel de status van beschermd streekproduct gekregen. Een kwaliteitslabel garandeert vanaf maandag dat het traditionele gebak ook daadwerkelijk uit Nederlands- of Belgisch Limburg komt en voldoet aan andere voorwaarden.
-
Het glas bepaalt de smaak van de wijn weet Hamersma: ‘Rode wijn heeft graag wat meer ruimte’
-
-
-
PREMIUM25
Water drinken helpt om gewicht te verliezen, klopt dat of is het een fabel?
Water drinken is een levensbehoefte. Genoeg schoon drinkwater hebben is dus een zegen. Maar hoeveel liter moet je precies binnenkrijgen per dag? En is bruiswater net zo gezond als water zonder koolzuur? Op Wereldwaterdag zetten we zeven feiten en fabels op een rij. Maartje Boot van het Voedingscentrum: ,,Via urine verlies je dagelijks gemiddeld 1400 milliliter en we zweten dagelijks gemiddeld 500 milliliter vocht uit. Dat verlies moet dus gecompenseerd worden.” -
PREMIUMVoor jou getest
Deze afbakbroodjes kun je met Pasen beter niet serveren: ‘Moet je kijken, deze is helemaal groen’
Zondag is het Pasen. Daar horen feestelijke broodjes bij die voor een keertje wit mogen zijn. Drie bakexperts testten blind tien soorten afbak-kaiserbroodjes uit de supermarkt: ,,Met goed beleg zijn deze prima te eten.” Bekijk de rapportcijfers en beoordeling onderin.
-
PREMIUMRecepten
Karaage, Yakisoba en hambagu: De Japanse keuken heeft meer te bieden dan sushi
-
Smullen maar! Hier eet je het allerlekkerste broodje van Nederland 😋
Hij dacht ‘laten we eens meedoen’ en sleepte prompt de hoofdprijs in de wacht. Chef Sjoerd Mampaeij van Broodje Midas uit Woerden is maandagmiddag gehuldigd als winnaar van het NK Lekkerste Broodje.Berkel en Rodenrijs, Woerden -
-
PREMIUM8 vragen28
Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?