’RIVM-cijfers veel te laag’ (telegraaf.nl)


Dat de mensen niet goed doordrongen zijn van wat het coronavirus kan aanrichten en te weinig de voorschriften opvolgen is mijns inziens voornamelijk te wijten aan de verkeerde aantallen besmettingen, die door de overheid worden gepubliceerd, denkt Paul Korte. ...

door SergioLeone in Politiek  ·  82 Reacties

  • 30
  • 1085x gelezen
Reageer met een Emoji
1
4
2
23

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@45 : o jee wat erg meer thuiswerken. Niet meer in de file staan, wat zal dat gemist worden.
Als iedereen een paar dagen per week thuis werkt dan is he alleen maar een win-win situatie.

0
51 Lobbus

@31 ; Wist je dat één van de maatregelen om de IC's te ontzien is dat ze ouderen met corona die ernstig ziek zijn niet insturen naar een ziekenhuis maar proberen een bed te vinden in een verpleeghuis???

Dus naasten en familie mogen niet komen want de ouderen moeten beschermd worden.. en dus plaatst men corona patiënten tussen hen...

4
52 Mariska3

@50
Overreden worden door een trein, heeft meestal de directe dood tot gevolg.
Dan kun je dáár géén terminale ziekte, aan de doodsoorzaak verbinden...
Die persoon is dan gestorven aan het treinongeluk.

1
53 Dieke

@52
Precies.
Dan komen we wéér terug waar het in de cijfers om gaat en dat is, dat deze overledenen, dan niet worden meegenomen in de cijfers van het RIVM.
Véél ouderen worden namelijk niet eens meer getest op Corona.
En daarom kloppen de dagelijkse aantallen van de doden dus niet.

2
54 Dieke

Iedere oudere die sterft zou getest moeten worden op corona. Gewoon om vast te stellen of dat de doodsoorzaak was. Het heeft geen zin om statistieken op te stellen van het aantal coronadoden als je dat niet doet.
Als je het aantal verkeersdoden vast wil stellen dat tel je ook de voetgangers en de fietsers mee, en niet alleen de automobilisten.

3
55 samcash

@53 ; En dat is ook zo met corona. Dat iemand bv kanker heeft en corona krijgt wil niet zeggen dat hij DUS aan kanker sterft; hij sterft hoogstwaarschijnlijk aan corona en had langer geleefd als hij geen corona had gekregen. Daarom is die vraag van @48 gewoon dom struisvogel gedrag.

2
56 Mariska3

** gebruiker verwijderd **

@55 want wat levert dat meer op dan een benadering op basis van de statistische oversterfte?

Enig idee hoeveel de testcapaciteit in Nederland met dergelijke extra testen belast wordt?

57 verwijderd9249148401

@57
IK zal je vertellen wat dat meer oplevert; het leidt naar de mensen die contact hebben gehad met de overledene, zodat je die ook kunt testen. Er is testmateriaal genoeg en er is ook testcapaciteit genoeg. Desnoods kun je dat uitbesteden aan Duitsland.
Maar ja, testen kost geld en ons bin zunig, zelfs tijdens een coronavirus uitbraak.

5
58 samcash

@54 ; Om heel eerlijk te zijn vind ik dat aantal doden voor de juiste getallen nog niets eens zo belangrijk (voordeel is wel dat de nitwits dan misschien de ernst wel gaan inzien).

Doordat deze mensen niet naar het ziekenhuis gaan, worden ze ook niet getest. Ze komen dus ook niet voor in de aantallen cases en nieuwe besmettingen. Tevens komen ze niet voor in de aantallen die zijn opgenomen in het ziekenhuis/IC (want dat zijn ze niet maar hadden ze wel moeten zijn) en DAT zijn de aantallen waar de regering en het RIVM ALLES op baseren; hun gehele beleid.

Zo zeggen ze nu een afvlakking te zien van het aantal besmettingen die ze meten aan de hand van de opnames want die worden getest. Maar ze vergeten (bewust of onbewust) dat die afvlakking op zijn minst deels veroorzaakt wordt door die strenge triage die nu is in gegaan.

3
59 Mariska3

@56 : Hoezo struisvogelgedrag? Dit is simpelweg een legitieme vraag die gesteld hoort te worden bij goed en volledig onderzoek. Indien iemand wordt overreden door een trein en hij leeft nog net en wordt naar het ziekenhuis gebracht en sterft daar en men constateert dan dat die persoon ook corona heeft, wordt hij dan bij de coronadoden geteld? Indien het antwoord ja is, dan heb je een verstoring van de cijfers en dat moet je niet willen. Elke onderzoeker weet dat je onderzoeksvragen goed moet opstellen omdat je deze verstoring niet wilt hebben. Dit soort zaken moet je goed gescheiden houden omdat je anders beleid gaat schrijven op basis van valse aannames.

Ik geef je absoluut gelijk dat je als gevolg van corona minder lang hebt geleefd, dat je dood bent gegaan onder meer aan corona. Maar daar moet wel een aparte klasse voor komen. Dus zoiets als:
1) Mensen dood door corona zonder bijeffecten
2) Mensen dood door corona met bijeffecten
3) Mensen dood met corona, maar dood niet te wijten aan corona, etc...

4
60 Gezond boerenverstand

@49
Toen de berichten uit China binnen druppelden was het al te laat. Eind december werd er pas formeel gesproken in China over iets wat al in november ruim geconstateerd werd. Ondertussen weten we dat in Nederland half januari de eerste besmettingen waren, echter dat werd nog niet gelinkt aan Corona. Dat was pas veel later.

Toen China pas echt informatie ging delen ... was het al over de gehele wereld verspreid.

2
61 EerlijkheidDuurtHetLangst

@59 : Een prachtig voorbeeld geeft u hier van de cijfers puur houden. Indien de strenge triage de reden is voor de afvlakking en dat wordt niet aangegeven dan zijn de onderzoeksvragen verkeerd opgesteld en gaat men uit van verstoorde cijfers. U begrijpt het principe dus erg goed. Dat heeft dus nogmaals niets met struisvogelgedrag te maken, maar met het gebruik van uw gezonde boerenverstand (wat u met deze post aan toont).

4
62 Gezond boerenverstand

** gebruiker verwijderd **

@58 "Er is testmateriaal genoeg en er is ook testcapaciteit genoeg."

En op grond waarvan is dat zo? Volgens mij wordt er momenteel met man en macht gewerkt om die testcapaciteit op een aanvaardbaar niveau te krijgen gezien de omstandigheden.
Dus sprake van ruime capaciteit is er echt niet.

Daarnaast lijkt het mij een hogere prioriteit hebben om te voorkomen dat de epidemie uitbreid via mensen met risico-beroepen (zorg etc.) dan om je niewsgierigheid op overledenen te gaan botvieren.

63 verwijderd9249148401

De verwachtingen van de modellen zijn veel te hoog, komt omdat ze vanuit de verkeerd startdatum werken, een gevolg van de leugens van china / who.

5
64 Proemevla

@60 ; Aangezien alleen de doden tellen die zijn opgenomen in het ziekenhuis voor corona.. heb je je cijfers al. Iemand die binnen komt met een gebroken been wordt niet op corona getest.

1
65 Mariska3

@63 ; Vind jij het niet vreemd dat De Jonge aangeeft dat we een testcapaciteit hebben van 17000 testen per dag maar dat we nu maar 4000 testen doen per dag? Waar is dan het nut van steeds praten over opschalen naar 29000 testen per dag als je de huidige testcapaciteit niet eens wilt gebruiken?

4
66 Mariska3

@65 : Dus iemand met nierfalen wat niet veroorzaakt is door het coronavirus, maar die wel besmet is met corona, is een coronadode? Of wordt de conclusie dan alleen dat de kans op nierfalen groter is als je corona hebt?

Het gaat gewoon om goed onderzoek en dat is verdomde lastige materie. Je kunt niet blindelings alles toeschrijven aan een virus. Dat is ongeveer alle klimaatproblemen enkel koppelen aan CO2. Natuurlijk heeft het er iets mee te maken, maar zo lang je niet alles goed onderzoekt en alles in kaart brengt moet je waken voor voorbarige conclusies. Keeping an open mind is verdomde belangrijk zoals altijd is gebleken.

3
67 Gezond boerenverstand

** gebruiker verwijderd **

@66 weer lekker los van de realiteit aan het roeptoeteren?

Nederland had tot voor kort capaciteit voor 4000 testen per dag. Die zat helemaal vol. De afgelopen periode is die capaciteit uitgebreid naar ruim 17000, en het aantal uitgevoerde testen gaat inmiddels ook die richting uit. Daarnaast is er een moglijkheid om de testcapaciteit nog verder uit te breiden (ondermeer via overwerk)

Wat jij beweert klopt dus niet.

68 verwijderd9249148401

** gebruiker verwijderd **

@67 als je van een overledene wilt bepalen waaraan hij/zij exact is overleden, moet je sectie verrichten. Zo'n sectie duurt geruime tijd. Lijkt me geen haalbare kaart om dat op alle verdachte overlijdens te gaan doen.

69 verwijderd9249148401

@59
Óók dat testen is wéér discutabel bij het RIVM.
Patiënten met corona worden alleen in de cijfers van het RIVM opgenomen, als ze laboratorium technisch getest zijn.
Een patiënt waar bijvoorbeeld, middels een CT-scan is vastgesteld dat hij of zij besmet is en de ziekte heeft, wordt in niet één statistiek meegenomen.
Óók niet als deze in het ziekenhuis overlijdt.
Men heeft bij het RIVM het idiote protocol in werking gezet: wie niet laboratorium technisch getest is, heeft géén Corona.
Men moet namelijk niet denken, dát patiënten die in het ziekenhuis met Corona klachten terechtkomen, allemaal automatisch op Corona getest worden.
Dat is dus niet zo, omdat er nog steeds te weinig testmateriaal is.
Huisartsen, verpleeghuisartsen en verpleging in de thuiszorg, hebben daar ook al, hun ongenoegen over uitgesproken.
Tot nu toe trekt het RIVM zich niets aan van alle kritiek en gaat gewoon door steevast elke dag met nepcijfers en nepaantallen re komen..

4
70 Dieke

@70 : En wederom als dat zo is, dan hebben we een verstoring van de metingen en de cijfers en dat is nu juist zo belangrijk. Het gaat alle kanten uit. Zonder goede meetdata, onderzoeksvragen en onderbouwing krijg je een onderzoek nooit rond en vind je dus geen oplossing.

@69 : Dus alles dan maar op 1 plank schuiven van corona? Ook niet goed. Een complete sectie uitvoeren zal niet bij elke patient nodig zijn. Bijvoorbeeld gezonde patient, geen voorhistorie komt met longklachten op de IC en overlijdt. Voila, coronadode.

Ik begrijp hoe complex dit probleem is en dat er bepaalde aannames gemaakt moeten worden. Ik ben ook onderzoeker en niets is moeilijker dan om alles goed in ogenschouw te nemen en de helicopter view te behouden. Alleen als je dit niet doet, ga je foute aannames maken en foute aannames bij een virus zoals dit kan fataal aflopen.

3
71 Gezond boerenverstand

** gebruiker verwijderd **

@71 "Dus alles dan maar op 1 plank schuiven van corona?"
En dus mij dan maar woorden in de mond leggen? je bent niet goed snik.

72 verwijderd9249148401

Paul Korte, weer zo'n zelfbenoemde expert/zijlijnschreewer.

12
73 Huskymanus

@63
'Daarnaast lijkt het mij een hogere prioriteit hebben om te voorkomen dat de epidemie uitbreid via mensen met risico-beroepen (zorg etc.) dan om je niewsgierigheid op overledenen te gaan botvieren.'

Gelul. Iedere Nederlander die risico loopt heeft recht op die zorg om erger te voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen. De epidemie breidt zich niet alleen maar uit via zorgmedewerkers. En met nieuwsgierigheid heeft het niets te maken zoals ik je net heb uitgelegd.
Er is testcapaciteit genoeg; er zijn in Nederland laboratoria genoeg en er zijn laboranten genoeg die de test uit kunnen voeren. Het is alleen een kwestie van geld en dit is niet het moment om daar zuinig mee om te springen. Bovendien is het verkeerde zuinigheid want een coronatest is vele malen goedkoper dan een ziekenhuisopname. En weet je wat?...... de zorgmedewerkers zijn er ook mee gebaat. question

6
74 samcash

** gebruiker verwijderd **

@74 dat jij niet veel weet over hoe epidemieen zich verspreiden, is duidelijk. En als je niet de capaciteit hebt om een voldoende groot percentage van de bevolking te testen, moeten er prioriteiten gesteld worden, hetgeen ook gebeurt.

Dan kun je wel gaan roepen dat iedereen hetzelfde recht heeft, maar dat je dan beter kunt focussen op de groepen met de meeste impact op de bestrijding van de epidemie, komt niet in jou op. Ook komt niet in jou op dat die methode het meest effectief is.

75 verwijderd9249148401

@72 : Relax Jmartin. Zoals je zelf zegt, als je geen sectie uit kunt voeren aangezien er geen tijd voor is dan zal elke dode op het conto van corona geschreven oftewel alles op 1 plank geschoven worden. Indien je het gevoel hebt, dat ik je woorden in de mond hebt gelegd, dan mijn excuses daarvoor, want daar hou ik zelf ook niet van.

1
76 Gezond boerenverstand

** gebruiker verwijderd **

@76 OK, cool..

77 verwijderd9249148401

@75
Oh, ik weet niet hoe epidemieën zich verspreiden? Wat een zwaktebod. Ik weet heel goed hoe epidemieën zich verspreiden. In Zuid Korea weten ze het ook.
En in Nederland willen ze nu met een appje dezelfde methode toe gaan passen als ze in Zuid Korea gebruiken. In Zuid Korea testen ze iedereen die met een besmette persoon in aanraking is geweest. Dat is dus precies wat ik hierboven voorstel.
En mocht je er aan twijfelen of Zuid Korea wel een goede methode gebruikt bij de bestrijding van het coronavirus dan moet je maar eens naar de cijfers kijken.

En, tussen haakjes, je hoeft helemaal geen sectie te verrichten op een overledene om vast te stellen of hij besmet is met het coronavirus. Je hoeft alleen maar kort na zijn overlijden een monster uit neus of keel te nemen. Dat kan iedere arts of verpleegkundige.

5
78 samcash

** gebruiker verwijderd **

@78 "Oh, ik weet niet hoe epidemieën zich verspreiden?"

Dat blijkt uit wat je erover schrijft.

79 verwijderd9249148401

@79
Jij bent zo iemand die zijn hakken in het zand zet en noooooit toe zal geven dat hij ongelijk heeft. Flikker op loser. Je bent een trol, je hebt geen argumenten en je kunt niet tegen je verlies. Wat een armoede.

5
80 samcash

** gebruiker verwijderd **

@80 ah.... je bent door je argumenten, of wat ervoor moest doorgaan, heen.

81 verwijderd9249148401

Ik weet niet hoe het hier is, in de VS wordt iedereen gerekend tot 'dood door virus', wordt niet gekeken naar al aanwezige complicaties / ernstige ziektes.

Dat doen ze om het aantal doden toch nog iets in de buurt te krijgen van de verwachtingen, die inmiddels al weer bijgesteld zijn (nu 60.000 dus minder dan de griep doden deze winter) en dat aantal zal ook lang niet gehaald worden.

Langzaam wordt het tijd de economie weer door te starten, net als in de vs zal gebeuren.

3
82 Proemevla

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

Menig Nederlandse ondernemer wordt inmiddels schatrijk door deze asiel-industrie. . . De belastingbetalende burger, dokt toch wel. . . ...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@2 Dat lijkt me een strak plan. :-)...

7 minuten geleden geplaatst door RobP

MARCUSAURELIUS
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

Verbeteren helpt niet, dat trekt alleen maar nog meer parasieten....

8 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@1Ze kunnen toch naar de Zuidpool gaan daar schijnt nu de hele dag de zon niet. :D...

11 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

Leve de Lol....

13 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@8Ook in het HBO werkte dat zo.De bedenkers dachten dat de scholen zich dan maximaal zouden inzetten, maar in plaats daarvan liet men het ...

16 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

RobP
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Mooi. Lekker langer licht 's avonds....

20 minuten geleden geplaatst door RobP

Kim Jong-un
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

LOL...

34 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

ABRACADABRA
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

v.d. Burg, als er 10000 opvangplekken te weinig zijn, zijn er 10000 asieltjes teveel binnen gelaten...

43 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Overdag niks eten en 's avonds volproppen. Yep, dan denk je aan je hongerige medemens........

43 minuten geleden geplaatst door RobP

NK. App
Tamil Mallu Aunty HotBlake Blossom AnalTickle FuckBaddiehub.ckmPornografia De EnanosMeitei Nupi Thu NabaAlly Lotti Onlyfans LeakFemdompunishmentLivjasminAmerican SexyHdxvideoXnxx Song261878 HentaiJenna Ortega BlowMetro SexShem XxxAna FoxxAhoska Tano PornJosex PornDesi Bengali Bf VideoBara Saal Ki Ladki Ki ChudaiXxxporno+18Afterglow PornPublic ErectionsTower Of Fantasy HentaiHentisGay Vr PornFilm PornografiquesIsabelle Fuhrman NudeFamily Nudest PicsNude Beech FamilyBlackebonypussiesA Promise Best Left Unkept GalleryHighschooldxd NudeTamil Hot MovieCartoon Wala Bf VideoFranchesca JamesDark Granny PornFilmmaking PornPublic Agent.xomSkip The Games KalamazooEdging GifsPirate HentaiBig Tit MatureKannada Sex ChatAdultworkerLynn RebelBig Dick TeenPorn In The ParkArab FuckFamilystrokingSexy Ebony PornPelicula De PornographyPanadmoviesPuta LocuraxxxLele Star OnlyfansGdp E157Ohio EscortTommy King IafdBarely 18Bent Over Naked BabesPron Pokemon90 PornTiktoknudesMassaratti XxxMia Khalifa Ki XxxSex KavyaPron Hd DesiLesbian Squirting PornBabiigee LeakedBig Buty XxxMegan Bitchell NudeNatalia Starr BlackedArab Fuckers ComRomda Rousey PornSex AtoriesNaked Only FansSexo En FamiliaBiggest Tits Lesbian PornWww Mom Xxx ComHot Mm PornGenie Exum LeakNaughtyamerica.colmX Cam PornIndian Teen FuckDise Six VideoMassage Porn Video DownloadNarutopixxKhalifa ComPics Of Kendra LustMs JuicyMaruti SexParis Hilton FeetVideo PoenoHdporn MoviItalian Vitage PornGirls Farting ThisvidTwitter Porn AccountsXhamster.com$Videos De Sexo Amador BrasilJuno Temple NudeBigcocksTeen Boys Sex VideosReddit Sasha GreyXxx LessbinXnxx Telugu GirlsGaby Palmieri PornAmanda Love WikiNude Teenage WomenPornhub Desi VideoAngela White Full Hd PornWww.tubegalore.xomNerd PornXnx In TeluguNew Japanese Sex MovieGandi Baat SexNnytBelle Delphine Leaked VideoReference-sexeCece Rose BoobsNude Video Call AppEnglish Student Sex VideoOld PawgHot Aunty NippleMassage Parler PornBrothelsexHentai WebtoonsActrises PornoLos Mejores Videos Pornos EspañolesBlacmail PornBelle Delphne OnlyfansChainsaw Man GirlsTaboo Pure ComHentai DessinMontecryptosXvid AnalHinde XxRaqueldarrianJohnny Sins And Kissa SinsBrook Lee AdamsBareback Gay InterracialLicking MomFull Porn HfAdultporn GamesNacole Kidman NudeBred Gay PornTopless DancersSex Padam MovieLalgarh CollegeDesi Hot Xxx Hd