Premier Mark Rutte zei vorige week woensdag in het Tweede Kamerdebat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus nog dat hij hoopte een dag later met de premiers van Italië en Spanje te kunnen spreken.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte zei vorige week woensdag in het Tweede Kamerdebat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus nog dat hij hoopte een dag later met de premiers van Italië en Spanje te kunnen spreken. © ANP/Bart Maat

‘Overleg Rutte met zuidelijke premiers gaat van uitstel naar afstel’

Het telefonische overleg tussen premier Mark Rutte en zijn collega’s uit Italië en Spanje gaat hoogstwaarschijnlijk niet meer door. Het gesprek moest de lucht klaren, nadat de zuidelijke landen Nederland vorige week een gebrek aan solidariteit verweten in het oplossen van de economische gevolgen van de coronacrisis.

  1. Kamer wil verbod private investeerders in de zorg, formerende partijen tegenover elkaar

    Kamer wil verbod private investeer­ders in de zorg, formerende partijen tegenover elkaar

    De Tweede Kamer wil af van commerciële investeerders in de gezondheidszorg die vooral uit zijn op het maken van winst. Een meerderheid had zich al eerder uitgesproken voor een verbod op deze private praktijken, onder meer in de huisartsenzorg, omdat de patiënten er nadeel van kunnen ondervinden. Maar demissionair zorgminister Conny Helder wil geen verbod omdat private investeringen de zorg ook ten goede kunnen komen. Bovendien levert een verbod volgens haar juridische risico’s op, concludeert ze uit een onderzoek dat ze liet uitvoeren.