Miljoenen vluchtelingen dreigen prooi te worden van corona-uitbraak (nederlandactueel.nl)


Oxfam Novib maakt zich ernstige zorgen over de situatie van vluchtelingen wereldwijd die te maken krijgen met de gevolgen van het coronavirus. Veel vluchtelingenkampen zijn overvol en beschikken niet over voldoende sanitaire voorzieningen om een uitbraak van het coronavirus tegen te gaan o ...

door Jij Wel Dan in Buitenland  ·  34 Reacties

  • 3
  • 421x gelezen
Reageer met een Emoji
1
11
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Stampertje

* Verwijderd door de redactie *

2 artemis

Dat is een heel groot probleem dat we eigenlijk weg moeten leggen bij het land dat al die vluchtelingen veroorzaakt: de VS.

18
3 samcash

* Verwijderd door de redactie *

4 RubberDuck

* Verwijderd door de redactie *

5 Thomas Bigge

@4
Waarvan je je kan afvragen of die euro's nou naar de exorbitante salarissen of hun beruchte seksfeesten gaan. Raar clubje.

2
6 Reconquista

Over pressiemiddelen gesproken...

2
7 upanddown

Corona is een gevolg van overbevolking en globalisatie.

5
8 xtremy

@3 Mik op . Kijk naar dat wat zich aanmeld en je ziet over jhet et algemeen gelukzoeker die gratis wil verder leven. Allemaal retour naar huis en haard en na corona binnen de EU grote schoonmaak houden . Landen die hulp willen,geld willen onder voorwaarden dat ze hun burgers gaan terug nemen die niet tot de groep vluchteling behoren .

2
9 Saviro

En de veroorzakers van deze ‘vluchtelingen’ misère, waarom er zoveel ‘vluchtelingen’ on the move zijn, zitten gewetenloos thuis te genieten van hun riante natjes en droogjes en van wat het allemaal nog meer riant maakt. question

2
10 Tante Annie

@9
Het probleem is dat hun huis en haard is platgebombardeerd door de VS en haar bondsgenoten. Deze mensen hebben ook rechten, zoals het recht om met rust gelaten te worden. Nee, door de zijde van de VS te kiezen hebben wij dit over onszelf afgeroepen.

13
11 samcash

* Verwijderd door de redactie *

12 RubberDuck

Laat de Arabische wereld eens een gebaar maken, met name de Golfstaten.

0
13 schrootflint

Het lijkt wel alsof de natuur een oplossing heeft gevonden voor problemen in de wereld. Overbevolking, pensioenuitkeringen die nu onbetaalbaar dreigen te worden, vluchtelingenprobleem etc.

3
14 Virus

@12
Niet? Hebben ze geen recht op schadevergoeding? Mogen wij daar alles plat komen bombarderen als we daar weer eens zin in hebben?

14
15 samcash

@13
De golfstaten hebben daar geen oorlog gevoerd. Dat hebben wij gedaan. Weet je wel?

12
16 samcash

@11 De meeste komen niet eens uit oorlogsgebied. Je mist veel nieuws blijkbaar.

2
17 Saviro

@16 Ik ben het met je eens dat je daar als westers lang geen oorlog moet gaan voeren ondanks dat vaak door die landen gesmeekt wordt om op te treden. Natuurlijk is het ook geen pretje om daar als niet moslim te kunnen leven. Desondanks laat de Arabische liga dergelijke conflicten maar oplossen. Dat het westen daar continu oorlog hebben gevoerd betwijfel ik. Volgens mij was de oorlog tussen Iran en Irak toch wel degelijk een interne kwestie. Daar vielen anders best veel slachtoffers. En dat mensen, omdat het westen daar oorlog heeft gevoerd gelijk, naar het westen naar toe moeten is toch wel wat dubieus. Ik kan niet zo snel voorbeelden vinden van oorlogzuchtige landen die vervolgens een grote stroom mensen binnen haar grenzen krijgt uit het land wat ze hadden aangevallen. Maar misschien heb hij buiten die arabische landen nog wat voorbeelden?

0
18 ThWil

@16
Ik heb het nu over de oorlogen in Afghanistan, Irak, Syrië, Libië, allemaal oorlogen waar wij direct of indirect aan hebben deelgenomen. En in de Irak/Iran oorlog gaan we ook niet vrijuit. Ook staan we achter de bezettingsoorlog die Israël voert tegen de Palestijnen. Nederland heeft een pakhuis boter op haar hoofd.
Het is daarom niet vreemd dat we vluchtelingen krijgen uit die landen en uit landen die we in het verleden hebben gekoloniseerd. En helaas worden wij burgers daar de dupe van zoals we ook de dupe zijn geworden van de gastarbeiders die door laksheid van de regering hier rechten hebben verworven.
Zo bemoeien we ons ook met conflicten in Afrika zoals in Mali. Vroeg of laat betalen we daar een prijs voor.

12
19 samcash

* Verwijderd door de redactie *

20 RubberDuck

* Verwijderd door de redactie *

21 RubberDuck

@19 : De Europese landen zijn, met het mes op de strot, door US gedwongen daaraan mee te doen. Kijk maar hoe ze ons ook dwingen, niet meer mee te doen met Nordstream 2. Hoe ze afdwongen dat hun atoom-raketbases weer open gingen nadat Merkel en Sarkozy ze hadden gesloten. Hoe ze sinds WOII in elk Europees land zitten, en nu ook in elk Oostblokland, met hele militaire bases die de laatste jaren nog zijn uitgebreid ook.

US dacht natuurlijk: "wij de lusten, jullie de lasten". Die vluchtelingenstromen komen veel moeilijker in US, bij ons kunnen ze grotendeels over land. En als er een tegen-aanval volgt, dan in Europa en niet in US. Bovendien is het hun doel geweest, al ver voor WOII, om Europa en met name Duitsland economisch de hielpezen door te snijden, en dat is ze met veel pijn en moeite nu pas gelukt.

3
22 Wendel

@8 Maw zonder overbevolking en globalisatie zou er geen Corona zijn...
Enig bewijs hiervoor?

1
23 RobP

Zeg ik dat dan? @23

Wat wel logisch is, is dat er gekke ziektes ontstaan op plekken war teveel mensen op een kluitje wonen (overbevolking). En ok logisch is dat zo’n virus de hele wereld over gaat omdat de mensen de hele wereld over gaan. Ze gaan die wereld over vanwege werk of familiebezoek, of vakantie. Allemaal globalistische dingen.
Zonder overbevolking hadden we dus minder kans op gekke ziektes, en zonder globalisering zou een eventueeel virus niet zo makkelijk de hele wereld over zijn gegaan.

Ander iets, over nationalisme, is dat we dan veel meer zaken in eigen hand zouden hebben. Zowel de productie van bijvoorbeeld mondkapjes en medicijnen, maar ook in de zeggenschap over het sluiten van grenzen.
De te nemen maatregelen zouden we veel meer zelfstandig kunnen beslissen.
Nu is het zo dat Schiphol open moet blijven, met alle coronalijers van dien.
Nu is het zo dat we migranten moeten blijven opnemen, met alle coronalijers van dien.

We moeten weer meer een eigen “ maak industrie”. Opbouwen. Niet alles uitbesteden in China. Je ziet nu hoe afhankelijk je van zo’n land wordt.

3
24 xtremy

@24 "Corona is een gevolg van overbevolking en globalisatie."
Eh, ja, dat zeg je.

1
25 RobP

@25 En ik heb je ook nog eens uitgelegd. Ik zei dus niet dat er zonder globalisatie geen corona zou zijn, maar de kans er op zou wel veel minder zijn, de verspreiding veel minder snel.

3
26 xtremy

@26 Daar kom je naderhand mee.

1
27 RobP

@20
Ik hoef niet te bewijzen dat er steden plat gebombardeerd zijn, dat is tot in den treure in het nieuws geweest. Verder doet het er niet toe hoeveel steden er nog overeind staan. Het gaat om de oorlogsmissies en de bombardementen. Die zijn in strijd met het internationaal recht en met het oorlogsrecht.
@21
Je weet het niet meer en dan word je maar persoonlijk. Geef gewoon toe dat die mensen het recht hebben om hier verhaal te komen halen. Je denkt toch niet dat ik er blij van word.

3
28 samcash

De vluchtelingen kampen in Griekenland zijn super veilig zolang de bewoners de NGO's en andere klootzakken buiten de deur houden. Je kunt alleen besmet raken als het naar binnen wordt gebracht. Er zijn genoeg voorbeelden nu van dorpen die zichzelf volledig hebben afgesloten van de wereld waar dus totaal niemand is besmet.

0
29 niet-alles-geloven

* Verwijderd door de redactie *

30 RubberDuck

@30
Het zijn mensen als jij die iedere keer opnieuw oorlogen in de wereld veroorzaken. Kortzichtigheid en arrogant gedrag en totaal geen empathie of verantwoordelijkheid.
Je zou zelf eens een keertje na moeten denken. Het zou goed zijn als je wél wakker lag van je eigen gedrag.

3
31 samcash

* Verwijderd door de redactie *

32 RubberDuck

@32
Ga jij maar fijn met je rubber eendje in bad spelen.

2
33 samcash

* Verwijderd door de redactie *

34 RubberDuck

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
Muziekdraadje

The Drifters. Stand By Me.https://youtu.be/YaqjpfZJjpk?feature=shared...

1 minuut geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

over ^anderen maar eens .....

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Muziekdraadje

The Searchers. Take It Or Leave It.https://youtu.be/-2F2ZuCQZKg?feature=shared...

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

@2 Laat je lullen over maar eens los. ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Zegt de "objectieve" CDA-er Marcelo Mooren.Enough said...

10 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@19 Precies wat er staat, Marie-Katrien. Heb je geen antwoord?...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@17 Doe eens een keer een miniem beetje kennis op voordat je je eigen weer volledig voor paal zet.Het geloof van die krengen is in deze vo...

11 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Graaier1000
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

"Na maandenlange gesprekken over de vorm, praten PVV, VVD, NSC en BBB over de inhoudelijke koers van het nieuwe kabinet. "Als het ze niet lukt o...

14 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Marrie1
Muziekdraadje

Ik heb de hele dag al een liedje in mijn hoofd en ik kan niet op de naam komen Best vervelend. ☹️...

15 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Feldwebell
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@21 Je hoeft geen raketgeleerde te zijn wanneer je beide economieën en arsenalen even met elkaar vergelijkt. Bij continuering/opvoeren van o...

16 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Bizexual PornRomeo And Juliet PornXvidios PornografiaSlayeas NakedPone XxxCum InflationForced Deep ThroatPorn WweManiacakesIndian Girl GangbangXxx Sunny BfDiora Baird XxxXvideos CategoriesXxx LolXx Video MuslimPoonam Pandey Fucking VideosAddison Lori PornBig Asian Natural TitsMysore MalligaXxxcc VideoXnxx PassionThelastofus PornBoys And SexNaked ReporterPorntube Japan MassageAnal CamsBakiniBts Rule 34Sex Vedio NewIndian SxxxEva Notty ComBig Boobs Tik TokBhabhi LiveAverage Nude MomsHot Pakistani SexXxx Bengali HdNaughty Amerika Xxx VideoJessie Rogers NudeLesbians With Huge ClitsMomxxx CreampiePrivatepornNude Leaked CelebKink WebsiteCopine CoquineHentai SimplyHarley King PornVideos De Pornos De ColombianasOide Yo Mizuryuu Kei LandWeb Series SexJoy BearLatest Xxx Sex VideosMausi Ki Chudai Hindi VideoIndian Office X VideoPorn Lesbian Young And OldWefwefKerala Homemade SexGirlfirend GalleriesYouporn.cimDarmowe PornioleCumming In For A Wet LandingIndian Hot Sexy Video DownloadSquirting BlondeThe Glory Sex SceneTamil Illegal Sex VideosIndian Bhabhi Ki GandAbella Danger SexsTrinity Moore NakedThai Xxx VideoTeddybearosito PornOlryia RoyTamil Aunty Pundaiسكس اجنبيةXxxxvedioLes Films PornosMiranda Lambert NideTall PawgVideos Pornos De EspañolNew PornstarRomantic Sex Hd VideoTrending Porn VideosBhabhi HardcoreHot PusiCharli O PornGhost Buster PornJapanes Nude WomenSimply HentaAmalia DavisEgytion PornHugeblackcockPayal Rajput NudeXvideo Hot VideoPorn Latest VideosChanal Preston PornVerporno GratiHigh Definition Porn PicsHentais. ComAfrica SexseDoeda PornPorn PublicoVideo Porno.hdX Xx 2Www Kannada Sex ComDildocumTouch My Wife VideoJav Father InlawAnime Free PronFutilestrugglesRupmapsLuckychrushMy Hero Academia SexsGoddess Green EyedBoob Kiss PicXnx HidiMomma Son PornNaked Bikini ModelsEmma Magnolia Jules JordanHoy Wife RioFallout 4 NudeDeepthroat SuperExtremeporntubesVictoria Only FansJavbus ComDesuarchivesBig Breasts Nude WomenKate Kennedy NudeSaree Hot XxxPorn SezTrans PoenQuero Ver Vídeo Pornô BrasileiroIndian Dasi SexXx Mms VideoNude Tiffany TaylorKatrina Kaif Bf VideoNoughty American MomSuhagraat MovieEbony HentiaNewest Porn SiteFress PornHentai UncensoredRed Head Teens NudeSex Education NudeSaudi Arab Ki Blue FilmXxxindianbhabhiVelhas No SexoHollywood Hot Sex MovieAlex Adam PornLittle Sister HentaiBeat Friend PornPorn Videos Family GuyMature Sex Tube