RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

'Mark Rutte moet zorgen dat Ajax de CL-inkomsten gaat verdelen'

Beeld © Getty Images

De voetballerij zit net als de gehele wereld midden in de coronacrisis. Morgen staat er een overleg op het programma tussen de KNVB en de Nederlandse clubs. Hugo Borst hoopt dat Ajax zich tijdens dat overleg opoffert.

"Waar het op neerkomt: heel de wereld probeert eensgezind te zijn en solidair – behalve de voetbalwereld. Ajax begon natuurlijk weer. Eigenbelang. Geldingsdrang. Een greep naar de macht. Geld. Daar ging het om. Morgen (dinsdag red.) gaan alle clubs en clubjes weer praten met elkaar. Eigenlijk is het simpel: wie gaat Ajax vertellen dat ze straks al die CL-miljoenen naar rato moeten verdelen over AZ tot en met Helmond Sport?", schrijft hij in zijn column in het AD.

'Duitse
Lees ook:
'Duitse topclubs schenken twintig miljoen aan clubs in nood'

Volgens Borst is dat de meest simpele oplossing zodat alle clubs het hoofd boven water kunnen houden. In Duitsland deden de clubs die uitkwamen in de Champions League dat ook al. "Opdat alle clubs en clubjes blijven bestaan. Er is maar één man tegen wie we geen nee zeggen, ook Ajax niet. Zijn naam: Mark Rutte, vader des Vaderlands."