Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Louis van Gaal

06-04-2020 09:31

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Beste meneer Van Gaal,

In tijden waarin steeds meer mensen voor de goede lieve vrede hun mening voor zich houden of lafjes afzwakken, is het prettig dat er ook nog mensen zoals u zijn.

Mensen die hypocrisie herkennen én aan de kaak durven stellen.

Ik heb dan ook met smaak het interview met u in het AD gelezen.

U vond het een grof schandaal hoe sommige voetbalclubs de corona-crisis voor eigen gewin misbruiken.

En die kon met name Marc Overmars, het Wolfje of Wall Street van uw eigen club Ajax, in zijn zak steken.

Terwijl de hele sportwereld wereldwijd afwacht wat nationale en internationale sportbonden en organisatoren van grote evenementen op basis van adviezen van deskundigen beslissen, vond Overmars het nodig om Ajax tot kampioen van het seizoen 2019/2020 te benoemen.

Want wat Overmars betreft moet het eredivisie-seizoen hoe dan ook niet worden uitgespeeld, ook niet als het RIVM bijvoorbeeld per 1 juni groen licht geeft.

En dan zou Ajax dus, louter op basis van een íets beter doelsaldo dan AZ, de kampioensschaal cadeau moeten krijgen. En, belangrijker, een toegangsbewijs tot het miljoenenbal van de Champions League.

“Wie willen de competitie niet uitspelen?”, vroeg u. En u beantwoordde uw eigen vraag met: “Clubs die nu in de stand op een Europese plek staan – Feyenoord uitgezonderd – en clubs in de degradatiezone. De corona-crisis misbruiken voor eigen gewin, en het dan brengen als statement voor de volksgezondheid. Ik ben een jongen die daar niet tegen kan.”

Ik ben ook zo’n jongen.

Als Overmars nou gewoon zegt dat het om de poen gaat, zou ik nog een beetje respect voor hem hebben.

Maar hij heeft natuurlijk ook gezien dat Ajax van de Top 4 in de eredivisie de laatste vijf wedstrijden de meeste punten liet liggen en schijt in zijn broek dat AZ kampioen wordt als de competitie wel wordt uitgespeeld.

Als je dan de corona-crisis misbruikt voor je eigen gewin, ben je gewoon een misselijkmakend mannetje.

Ik ben blij dat u het zegt.

Want als ik het zou doen, begon er vast weer iemand over mijn pyjama te zeiken.

Groet,

JanD

PS. Niet omdat u het zelf niet zou kunnen betalen, maar gewoon voor de aardigheid: een cadeautje dat u zeker waardeert!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen bij Bol.com via mijn partnerlink wordt ook gewaardeerd)

Gezondheid