CJIB in coronacrisis minder hardvochtig bij inning boetes

Nieuws
De overheid is coulant voor mensen die door de coronacrisis bijvoorbeeld een openstaande boete niet kunnen betalen. Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) vraagt deurwaarders terughoudend te zijn met inbeslagnames, en zo veel mogelijk aan te sturen op betalingsregelingen.
anp
maandag 6 april 2020 om 09:21
Afbeelding
beeld anp

Dat bevestigt een woordvoerder van het CJIB naar aanleiding van een bericht in het AD. Uitgangspunt blijft dat boetes gewoon betaald moeten worden, maar wie door de crisis te maken heeft met een flinke daling van het inkomen, krijgt daarvoor wel langer de tijd. Dat vraagt om een “persoonsgerichte” aanpak.

Het kabinet wil voorkomen dat door de uitbraak van het nieuwe coronavirus kwetsbare mensen nog verder in de financiële problemen komen. Daar heeft ook de overheid als schuldeiser een rol in te spelen, schreef staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) vorige week aan de Tweede Kamer.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Statushouders zoveel mogelijk in hotels, ook zonder fiat gemeenten

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat statushouders in de asielopvang zoveel mogelijk in hotels plaatsen in de buurt van het azc waar ze nu verblijven, zonder dat er per se instemming is van de betrokken gemeenten.

Afbeelding

Minister Van der Wal: Nederland was nooit fan van EU-natuurwet

Het was andere EU-landen al veel langer duidelijk dat Nederland bepaald geen fan was van de natuurherstelwet, zegt demissionair minister Christianne van der Wal tegen de Tweede Kamer.

Afbeelding

Vier mensen verdronken in Spanje tijdens hevige storm

Tijdens zwaar stormachtig weer in Spanje zijn kort na elkaar vier mensen aan de kust verdronken. In de noordelijke regio Asturië raakte een Britse toerist te water die vanaf een dam naar de extreem hoge golven was gaan kijken.

Afbeelding

Kabinet wil minder bagageafhandelbedrijven op Schiphol

Het aantal bedrijven dat bagage afhandelt op Schiphol moet worden verlaagd, heeft demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) besloten. Het besluit zou een nieuwe kofferberg zoals in het chaotische jaar 2022 moeten helpen voorkomen.

Afbeelding

Rusland blokkeert verlenging missie VN-waarnemers van Noord-Korea

Rusland heeft in de Veiligheidsraad zijn veto gebruikt om een VN-missie over toezicht op sancties tegen Noord-Korea te stoppen. Het gaat om een jaarlijkse verlenging van het werk van specialistische waarnemers die moeten kijken of de vele sancties tegen Noord-Korea worden nagel..

Afbeelding

Informateurs kijken terug op week met gesprekken in goede sfeer

De informateurs kijken terug op een week met formatiegesprekken in goede sfeer. Donderdag hebben zij samen met onderhandelaars van PVV, VVD, NSC en BBB twaalf uiteenlopende organisaties ontvangen die in hun werk merken hoe beleid uitpakt, waaronder Agractie, de Raad van State e..