VN-baas waarschuwt voor 'gruwelijke stijging' meldingen huiselijk geweld (nu.nl)


Secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN) António Guterres heeft in de nacht van zondag op maandag gewaarschuwd voor de "gruwelijke stijging van het aantal meldingen van huiselijk geweld tegen vrouwen". In meerdere landen zouden hulplijnen twee keer zoveel vrouwen hebben gesproken als normaal, maar Guterres benoemde niet welke landen. ...

door Havermout in Overig  ·  41 Reacties

  • 2
  • 512x gelezen
Reageer met een Emoji
1
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 DONKEY R

@1
Zou je je evangelisatie en pure spam voor een religie IN je toetsenbord willen houden en ons er niet mee lastig willen vallen?! Hopeloos, die gerelicapten met hun gedweep. question

4
2 weerman

@2 Zou je je evangelisatie en pure spam voor een religie IN je toetsenbord willen houden en ons er niet mee lastig willen vallen?! Hopeloos, die gerelicapten met hun gedweep.

Nee sorry dat doe ik niet.

14
3 DONKEY R

@2 .
Het is ook zo'n geloof dat de vrouwen onderdrukt en die eigenlijk maar in de kuiken laat staan en die volgzaam achter de man moet blijven staan met het mondje dicht zodat er geen wrijving komt in het grote gezin van pakweg 8 personen. (-:

4
4 nog een keer

@4 Beschrijf je nu je eigen persoonlijke leven?

6
5 DONKEY R

Dat krijg je ervan als je mensen verplicht ophokt in te kleine ruimten ! Kijk maar eens naar varkens en kippen in te kleine hokken. Zie wat er daar gebeurt, mensen zijn precies het zelfde !

2
6 Een hardwerkende ZZPer

@6 Ja precies, je ontkomt toch niet aan dit virus, gooit gewoon het gehele land open en begin te leven, anders slaan mensen elkaar thuis de hersen in met alle gevolgen van dien.

7
7 DONKEY R

@1 Ik vraag me af welke christelijke stroming u aanhangt? Jehova's? Gereformeerd?

Uw zin die ik hieronder neerzet, die u in een ander draadjes heeft gepost is erg typisch te noemen, ben zelf niet gelovig en heb er geen belang om de paus te verdedigen, want er gebeuren zat nare dingen in de katholieke kerk, verzwijgen kindermisbruik is daar 1 van? Maar dat heb je ook bij de Jehova's. Welke stroming u aanhangt ben ik benieuwd naar?

Typische zin van u: "Gates is de satanische vaccin paus. De paus is een geestelijke satanische leugenaar. "

0
8 Nieuwsgierig

@6
Nee, mensen zijn niet precies hetzelfde.

3
9 RationeelRechts

@5 .
Nee hoor, een klein beetje dan want ik heb het laatste woord bij ons thuis en dat is, JA vrouw.

Ik ben van de generatie die uit zo'n groot gezin kwam en elke zondag naar de kerk moest. en als klein kind naar de zondags school voor bijbel les en weer naar huis met een bidplaatje als bewijs dat je daar wel bent geweest.

Ik ben wel een ervaring deskundigen.

0
10 nog een keer

@8 Ik heb geen christelijke stroming. De kerk is een instituut waar ik weinig tot niks mee heb.

5
11 DONKEY R

* Verwijderd door de redactie *

12 DONKEY R

@11 Als u niets heeft met een kerk waarom zit u hier dan spreuken uit de bijbel te promoten?

Dus volgens uw zeggen, als je maar gelooft in die spreuken dan wordt je beschermd tegen onheil? Dat dachten biblebellters ook, daar zijn nu broeinesten van corona!

Gewoon je gezonde verstand gebruiken is veel effectiever ook tegen huiselijk geweld helpt geen god of geloof! Dat is het creëren van schijnveiligheid!

2
13 Nieuwsgierig

@13 Moet je dan specifiek naar een kerk gaan om te geloven in GOD. Kent u de geschiedenis niet van wat betreft een kerk?

Je hebt geen kerk nodig om in Jezus christus te geloven.

Bij veel mensen raakt het gezonde verstand op als je dag in dag uit met elkaar zit opgehokt. Deze VN baas roept dit niks voor niks.

7
14 DONKEY R

@1 Het is geen huishoudelijk geweld maar huiselijk geweld!

0
15 Nieuwsgierig

Die VN baas kan het weten want de VN organisatie's zijn aanstichters van veel leed en organisator van de NWO. Dit is een ander soort religie dan waar @1 van beticht word. Het word nog ergert dan een religie.

1
16 Verwonderd

@15 Bedankt. Het duurde wel lang voor je het kwam corrigeren.

Vast niks inhoudelijk meer te zeggen, dus kom je maar even de docent Nederlands uithangen?

6
17 DONKEY R

@7 Ik ben het helemaal met u eens. Alles weer open, bedrijven weer draaien, scholen weer vol kinderen. De sterksten overleven, en hun nageslacht zal nog sterker hieruit voortkomen. De zwakkeren sterven, zo gaat dat in de natuur.

3
18 Een hardwerkende ZZPer

@1 U heeft ook iets met Bill Gates en gelooft in complottheorieën? Ik vraag me af of u wel gezond verstand gebruikt!

He draadje is van NK gehaald maar dit had u gedeeld:

BILL GATES: ‘VACCIN MOET WERELDBEVOLKING UITDUNNEN’???

https://www.wikifood.nl/bill-gates?fbclid=IwAR0euELxxUxseOjcUrL1uhyFhFOPPe6LMHhlP4CoapWURTpVNzdY5sTwaTM

Robert Jensen bent u daar fan van u deelde een video van die rare knakker?

2
19 Nieuwsgierig

@13 Geen kerk, maar de methodes zijn hetzelfde; bekeringsdrift en voorlezen en citeren uit een sprookjesboek question

0
20 Mark

@18 totdat het jezelf of de mensen die je lief hebt overkomt....

0
21 Mark

@19 U zegt dat het complottheorieën zijn, maar volgens mij als je die video's bekijkt, dan wordt het toch echt duidelijk gezegd. Dus van een complot is geen spraken.

Vertel mij eens, waarom er geheime genootschappen zijn of überhaupt geheimen? Waarom moeten er dingen geheim blijven? Waarom mogen de massa deze dingen niet weten, waarom worden er symbolen gebruikt om boodschappen over te brengen?

Ik kijk wel eens naar Jensen inderdaad, met veel dingen ben ik het wel eens van wat hij zegt.

7
22 DONKEY R

@8 Heeft veel weg van de stijl die in charismatische kringen voorkomt (pinksterkerken, etc) De wat meer fundamentalistische clubjes. Gebedsgenezers, erg angstig over de duivel/occulte zaken en zijn ook helemaal lyrisch over de eindtijd.

0
23 Mark

@23 IK denk dat je weleens op het goede spoor kan zitten!

Gedeeld door Donkey een tijdje geleden:

Wij leven in een opmerkelijke tijd, voornamelijk omdat deze tijd zoveel gelijkenissen vertoond met wat de Bijbel omschrijft als ‘De Eindtijd’. In deze krachtige en oprechte boodschap onderwijst Derek Prince over deze tijd en over de dingen die komen gaan. Dingen die al gaande zijn en dingen die zeer spoedig zullen gaan plaatsvinden. God heeft gezegd dat Hij de hemelen zal schudden, de aarde, de zee, het vaste land en alle naties. Vele problemen zullen gaan komen en het zal vanaf nu alleen maar erger worden. Dat is wat de Bijbel zegt dat er zou gaan gebeuren. Maar hoe geraken we door dit alles heen?

Deze tweedelige boodschap, door Derek Prince, geeft ons een zeer levendig en reëel beeld van de realiteit die we onder ogen moeten komen. Alles wat niet waarlijk gebouwd is op het onderwijs van Jezus, kan en zal geen stand houden. De komende tijd zal een scheiding laten zien tussen hen die Jezus waarlijk volgen en zij die dat niet doen.

Dit is deel 1 van de boodschap. In dit deel onderwijst Derek over het feit dat God alles zal schudden wat er te schudden valt. Het doel hiervan is dat de wereld ziet dat het enige wat door alles heen werkelijk standhoudt, het Koninkrijk van God is.

https://www.nieuwskoerier.nl/news/585504-wat-de-bijbel-zegt-over-de-zogenaamde-klimaat-crisis-van-deze-tijd

https://www.rd.nl/boeken/bij-derek-prince-verdwijnt-geloof-achter-geestesgaven-1.1192400

0
24 Nieuwsgierig

Zodra gerelicapten zich over deze pandemie uitlaten, voel ik mijn antipathie tegen geloof in het algemeen weer opborrelen. Religies maken maar al te vaak zwaar misbruik van de angsten van mensen voor dit soort wereldomvattende ziektes. Angstzaaierij, valse beloftes en morele chantages aan de lopende band. Bah!

1
25 weerman

@23 Die video van Derek Prince die Donkey deelde, Prince genoot en geniet vooral bekendheid in de pinksterbeweging en de charismatische beweging. Speerpunten van zijn geestelijke werk, dat medio jaren zestig een aanvang nam, waren bevrijding van demonen, gebedsgenezing, discipelschap, de toekomst van Israël en gebed voor overheden en naties.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Derek_Prince

0
26 Nieuwsgierig

@14 ,

jij hoeft inderdaad niet naar een kerk te gaan om op NK de relidebiel uit te kunnen hangen.

3
27 jodelatedieho

Heel erg, gelukkig is het in Nederland beter omdat mensen nog wel naar buiten mogen als ze maar afstand houden.

0
28 Aragon

* Verwijderd door de redactie *

29 grv

@27 NK is mijn kerk, hier kan ik tenminste linkse moraalridders als jou bereiken.

4
30 DONKEY R

@30 ,

"NK is mijn kerk"

Dan heb je een bepaald inhoudsloos en uitzichtloos leven.

"linkse moraalridders"

Standaard reactie van zij die niets bij te dragen hebben in wat voor opzicht dan ook.
Enne... jammer voor je, ik ben niet "links" (wat dat tegenwoordig ook moge betekenen).

1
31 jodelatedieho

@22 Nou, ik ben het vaak oneens met Jensen op enkele puntjes heeft hij soms gelijk, maar het is en blijft een rare knakker! Een artikel uit de Volkskrant laat zien wat voor een malloot het is en er is daarin ook te lezen over het einde der tijden waarin bepaalde groepen geloven.

Uit de Volkskrant:

‘Onder religieuze fundamentalisten is covid-19 opgevat als een teken voor het einde der tijden. Op YouTube zie je in de jihadihoek veel video’s over Mahdi, een verlosser die vlak voor de dag des oordeels zou verschijnen en de wereld zou ontdoen van het kwaad. Het virus is volgens jihadi’s een straf van Allah.’

Niet alleen in religieuze hoek gelooft men in het einde der tijden. In alt-rightkringen en onder witte nationalisten bestaat een theorie die ‘accelerationism’ heet, het idee dat een massa-aanval de ineenstorting van de samenleving zal versnellen om zo ruimte te maken voor een nieuwe staat, een raszuivere natie.

Ook in Nederland gaan er over het coronavirus antisemitische complottheorieën rond, in niet eens zulke obscure uithoeken. Robert Jensen noemde in zijn YouTube-show het coronavirus een hype en een machtsgreep van de regering. In een van zijn video’s deelt hij de theorie dat George Soros achter het virus zou kunnen zitten, de Joodse miljardair en filantroop die in antisemitische kringen steevast de schuld krijgt van de wereldproblematiek. ‘Googel hem maar eens’, zei Jensen. ‘Bij grote evenementen zitten de vingerafdrukken van George Soros er heel vaak op.’ Sinds Jensen deze standpunten inneemt is het aantal views op zijn kanaal explosief gestegen, van ongeveer 50 duizend per video naar 200- tot 450 duizend.

Bron en de rest: https://www.volkskrant.nl/mensen/terrorismeonderzoeker-nikita-malik-als-je-leven-op-z-n-kop-staat-lijkt-zo-n-complottheorie-niet-zo-gek-meer~b783cffa/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

0
32 Nieuwsgierig

@31 Ik bereik jou toch, dus inhoudsloos en uitzichtloos is het niet.

Het heeft genoeg bij te dragen, Haal eerst eens die balk uit je eigen oog.

5
33 DONKEY R

@25 Niet alleen religies hoor. Er zijn zat mensen die dit ook inzien.

4
34 DONKEY R

@20 Niemand dwingt jou om te geloven..

4
35 DONKEY R

Geloof is een geschenk.

2
36 Aragon

Graag verneem ik van deze " VN baas" hoe e.e.a is gepeild in "coronalanden' waar uberhaüpt geen hulplijnen bestaan om geweld te melden en waar velen niet eens een telefoon bezitten. Tevens de landen waar sowieso gepredikt wordt dat vrouwen slaan normaal is, ook zonder coronamaatregelen. En idd, er zijn ook mannen slachtoffer van huiselijk geweld.

0
37 Sneeuwbal

Uit het artikel:

"In meerdere landen zouden hulplijnen twee keer zoveel vrouwen hebben gesproken als normaal, maar Guterres benoemde niet welke landen."

Een gemiste kans en flauw van Guterres dat hij de landen waarin het gebeurd niet opnoemt! Ook zou hij moeten laten weten in welke landen er geen hulplijnen beschikbaar zijn voor huiselijk geweld!

0
38 Nieuwsgierig

@38 In dit artikel (link onder) worden wel enkele landen genoemd waarin het huiselijk geweld sterk is toegenomen:

De woede van het virus illustreert de dwaasheid van oorlog', zei Guterres.

Volgens Voice of America zijn de cijfers voor huiselijk geweld in Frankrijk en Zuid-Afrika enorm gestegen . In Zuid-Afrika zeiden de autoriteiten dat er in de eerste week van een blokkering bijna 90.000 meldingen waren van geweld tegen vrouwen .

Sinds het begin van de pandemie meldt de VN dat Libanon en Maleisië het aantal oproepen voor hulplijnen hebben zien verdubbelen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. In China is het aantal telefoontjes verdrievoudigd, aldus de VN

In Maleisië lanceerde de regering, en werd ze al snel gedwongen zich terug te trekken, een controversiële campagne die vrouwen adviseerde hun echtgenoot niet te zeuren en niet "sarcastisch" te zijn als ze hen vroegen om hulp bij huishoudelijke taken.

In Australië, waar de regering ongeveer 91 miljoen dollar heeft beloofd om het probleem aan te pakken als onderdeel van haar COVID-19-reactieplan, meldt Google een toename van 75% in online zoekopdrachten voor hulp bij huiselijk geweld.

Ondertussen zeggen activisten in Turkije dat het doden van vrouwen sterk is gestegen sinds er op 11 maart een thuisbevel werd uitgevaardigd.

Bron: https://knpr.org/npr/2020-04/global-lockdowns-resulting-horrifying-surge-domestic-violence-un-warns

Vertaling in het Nederlands:

https://translate.google.com/translate?hl=nl&sl=en&u=https://knpr.org/npr/2020-04/global-lockdowns-resulting-horrifying-surge-domestic-violence-un-warns&prev=search

0
39 Nieuwsgierig

@39 In Turkije was er overigens voor de corona lockdown al een stijging te zien in huiselijk geweld of moorden op vrouwen!

Bron: https://www.npr.org/2019/09/15/760135010/we-dont-want-to-die-women-in-turkey-decry-rise-in-violence-and-killings

0
40 Nieuwsgierig

@40 Nog een artikel over hetzelfde onderwerp, geweld tegen vrouwen in Turkije voor de coronacrisis!

https://aawsat.com/english/home/article/2008761/turkey-over-300-women-victims-domestic-violence-2019

0
41 Nieuwsgierig

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@50 Oh ja, Baudet ook. Sorry. Ik moet dat filmpje nog ff bekijken....

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rinze
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

Plottertje doet melodramatisch zelfmoord Ik lig er geen minuut wakker van...

4 minuten geleden geplaatst door Rinze

veld1866
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

@16 In feite is het technisch gezien ook een Afrikaanse uitvinding omdat daar het geslacht Homo ontstaan is. Maar ik reageer op je omdat er twee...

7 minuten geleden geplaatst door veld1866

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@56 Helpen, dat weet je....

7 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@54Lijkt me logisch dat een raket die een uur in de lucht is makkelijker te detecteren en onderscheppen is dan eentje die op 5 minuten afsta...

8 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@110 Je bent dom Biscanna. Dat is alles wat ik je te zeggen heb....

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@55China vind de onafhankelijkheid illegaal, en ze willen Taiwan terugpakken.Helpen of niet ?...

10 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@53 Hoezo terugpakken? De regering is destijds juist gevlucht naar Taiwan. Weet je helemaal niets of ben je weer voor de dictator? Dat laatste...

12 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Snorrie
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@49 De russische onderscheppings kwaliteit is al overduidelijk aangetoond met die drones die Oekraïne stuurde.Dus dat argument kan ook in d...

13 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Chinese Model XxxMassage Xxx Hd VideoBangla Sex Video Download HdMpm And Son PornAnimal HenatiSssniperwolf NakidSmall Tit BlondeGujjar Sex VideosNude In PubkicMuther Son PornBbw Lebian PornSexy Naked ModelsPrincess Bambie PornAlexis Faux CreampieLittle Oral AnnieXnxx 2017Savita Bhabhi Sex Video HdCute Teen XnxxArmpit NudePorn Hub BbcKatrina Kaif SeksiCamosterOnlyfan.comVideos Adultos GratisHuge CockanalHot Brunnette PornTexte PornoM6annonceTyph PornCody Renee CameronWifes FistingAsian Forc PornAubrey Plaza Masterbation ScenePorno Mexicano AmateurGangbang CreampieEntrecoquins ComSex In Public PlaceTaapsee Pannu XxxMarian Franco OnlyfansHd Por Video DownloadPhub YogaBbw Only FansOmegascansJacquie Et Michel GratuitTop TravestTaarak Mehta Ka Ooltah Chashmah XxxBulu XxxxBangbrusIndian Honeymoon Sex ComBackpage OaklandSexy Film Hd VideoDaughter Xxx VideosNeyfapxX BritsShane DicelLupuwellness LeakedPornografia ParejasHindi Sex PornGay OrnBbw Sex StoriesImajenes PornográficasPrison XxxGirlcum PornLesbian Masaage PornCum With MeLadyboy XxxJanuary Rose XxxEleb PornLiz Katz NakedEmanuallyraquelXxnxsFukking VedioHindi Mein Chudai VideoImagefap GrannySexo XnxxAce RockwoodNora Sexy PhotoMilf At The OfficeFilipino Sex StoriesVideos Massage PornJewish MilfJapanese Forced X VideosPornstarorgySolo Anal DildoingWomen Farting PornFakeagentcreampieAsian Massage PornosPutas Em ManausKenzie Madison Full VideosSister FuckedBollywood Girl Sex VideoBlack Light Skinned PornSexplanetaPorn Sites That Are FreeLeeja MillerHelpless Fuck ComNuru Massage StepmomThumbzillerمیلفBig Titty TeensBailey J NudeAnkita Dave HotBest Japanese Porn VideosXxx Sex Bhabhi VideoEnglish Heroine SexTelugu Bf Videos ComTeluguaudiosexXxx Videos With SisterNudist ErectionLexi Belle DpPornos Full HdFree Jab ComicsCulosxxxLesbain Tit SuckingPeteite PussyKajal Agarwal Sex StoriesX Videos UncleIndian Xxxy VideoReal Hindi Porn VideoFacial CumshotsSwinglifestylesXnxx.coomAmilua OnyxGame Of Thrones Nude Emilia ClarkePoran Star ComMucho HentaisLeicht Perlig Pornساک زدن ایرانیMacy Meadows PornhubAlyce Anderson PornTelugu Bgrade MoviesMaharashtra Mein SexDoctorssex VideosSwitzerland Sex MovieTeenagers Pegging3dsexanimeMix PornCameras EscondidassexoJenna Hazes PornTwerkng PornXcideos.c9mXnxx FacePorzo. ComBomdageChromazz PornTamil Pengal Sex VideoPorn Hd Hot VideoAnal Massive TitsNew Hindi Bf XxxDownblouse Nip Slip